Očistenú polovicu hlavy rozsekáme, vložíme do studenej vody, uvedieme do varu a varíme 30 minút. Pridáme pokrájané vnútornosti, krúpy, očistenú cibuľu, celé a nové korenie, soľ a všetko spolu varíme do mäkka. Mäso a vnútornosti vyberieme, mäso vykostíme a pokrájame na malé kúsky. Do polievky zamiešame rozšľahanú krv, povaríme, dochutíme cesnakom, majoránom a nakoniec vložíme späť pokrájané mäso a vnútornosti.
Huspenina
Na huspeninu použijeme rozličné glejovité druhy mäsa ako je bravčová koža, paprčky, chvosty, kolienka (predné sú lepšie pretože sú chudšie), ale ak chceme môžme pridať aj kvalitnejšie chudé mäso, ktoré však pridáme až v druhej fáze varenia, aby sme ho nerozvarili.
Náhodou my sme mali huspeninu zo zabíjačiek bežne, keď som bola decko a pamätám sa, že mi to chutilo, ale už hrozne dávno som to nejedla, naposledy pred rokmi
Btw, kedysi som za nechutne jedla pokladal parky lebo nikdy si nemozes byt isty co vsetko tam je. A pozastavoval som sa nad divnou konzistenciou kuracej snicle v chickenburgeri... Odteraz budem vdacny ze nemusim jest jedla ako v @1
jednoducho mi niečo v takej forme nechutí, hoci sa mi to nehnusí, ale nemôžem si pomôcť, vždy mi jedlo takej formy prestane chutiť po prvej lyžičke.
aj tá huspenina nemá zlú chuť a ak sa dá navrch ešte cibuľa a ocot, je to dobré, otec to vždy robieval a napríklad aj v detstve som to vždy chcela jesť, ale po jednej-dvoch lyžičkách mi to prestalo chutiť a fakt neviem prečo.
to isté aj napríklad so šunkou v aspiku, koľkokrát si to kúpim, že mám na to chuť, ale nakoniec mi to už nechutí a ten aspik vyhodím a zjem iba šunku.
Tie fotky mi pripadaju zamerne vyhotovene s cielom znechutit.... dobra huspenina aku robievam ja ma v sebe paprcky, kolienko (co je velmi dobre maso) mrkvu, petrzlen, vajcia na tvrdo a kopec dalsich veci, na tanier to viem upravit ako super vyzerajucu delikatesu
a zabijackova kasa ('polievka') sa v zasade nicim nelisi od jaternic alebo krvavnic, ktore rovnez vacsina ludi je.
Som si isty, ze keby som to zalozil za mesiac a hodil sem krajsie fotky, zrazu by boli nazory uplne ine.
@mielikki nie, niesi divná, ja by som si dala tiež najskôr polievku, a potom huspeninu a dobrý čerstvý chlieb
inak, tí, čo ste sa vyjadrili v zmysle "ani jedno", tak vás ani trochu nechápem... Keby ste nevedeli, čo v tej polievke je a naozaj by ste ju museli zjesť, tak by ste sa s chuťou najedli a ešte by ste chceli duplu...
Inak.. nejem mäso ale samozrejme beriem ho ako normálnu súčasť života proste to tak má byť že človek je mäso, nikomu to nezazlievam
(skôr naopak)
Ale zabíjačka ! už len to slovo že z-a-b-í-j-a-č-k-a !!!! hrozné... ľudia sa tešia z toho jak zabíjajú zvieratá, no mne to príde nanajvýš odporné a negustiózne :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
78 komentov
Očistenú polovicu hlavy rozsekáme, vložíme do studenej vody, uvedieme do varu a varíme 30 minút. Pridáme pokrájané vnútornosti, krúpy, očistenú cibuľu, celé a nové korenie, soľ a všetko spolu varíme do mäkka. Mäso a vnútornosti vyberieme, mäso vykostíme a pokrájame na malé kúsky. Do polievky zamiešame rozšľahanú krv, povaríme, dochutíme cesnakom, majoránom a nakoniec vložíme späť pokrájané mäso a vnútornosti.
Huspenina
Na huspeninu použijeme rozličné glejovité druhy mäsa ako je bravčová koža, paprčky, chvosty, kolienka (predné sú lepšie pretože sú chudšie), ale ak chceme môžme pridať aj kvalitnejšie chudé mäso, ktoré však pridáme až v druhej fáze varenia, aby sme ho nerozvarili.
huspeninku by som si aj teraz dal
a keď tak nad tým uvažujem, huspenina by sa v polievke pekne rozpúšťala
Na huspeninu sa nemôžem pozerať.
(a hlavne teraz, keď som si uvedomila, že som zas hladná
a väčšina asi tiež nemá problém z gumenými medvedíkmi
jednoducho mi niečo v takej forme nechutí, hoci sa mi to nehnusí, ale nemôžem si pomôcť, vždy mi jedlo takej formy prestane chutiť po prvej lyžičke.
aj tá huspenina nemá zlú chuť a ak sa dá navrch ešte cibuľa a ocot, je to dobré, otec to vždy robieval a napríklad aj v detstve som to vždy chcela jesť, ale po jednej-dvoch lyžičkách mi to prestalo chutiť a fakt neviem prečo.
to isté aj napríklad so šunkou v aspiku, koľkokrát si to kúpim, že mám na to chuť, ale nakoniec mi to už nechutí a ten aspik vyhodím a zjem iba šunku.
A co je zle na huspenine to vazne netusim.... ale je to typicke zimne jedlo v lete by mi nechutilo
a zabijackova kasa ('polievka') sa v zasade nicim nelisi od jaternic alebo krvavnic, ktore rovnez vacsina ludi je.
Som si isty, ze keby som to zalozil za mesiac a hodil sem krajsie fotky, zrazu by boli nazory uplne ine.
inak, tí, čo ste sa vyjadrili v zmysle "ani jedno", tak vás ani trochu nechápem... Keby ste nevedeli, čo v tej polievke je a naozaj by ste ju museli zjesť, tak by ste sa s chuťou najedli a ešte by ste chceli duplu...
čo sa huspeniny týka, tak mám kamarádku, ktorá
ktorá huspeninu je z velkou chuťou, len sa na ňu nerada pozerá
Inak.. nejem mäso ale samozrejme beriem ho ako normálnu súčasť života proste to tak má byť že človek je mäso, nikomu to nezazlievam
(skôr naopak)
Ale zabíjačka ! už len to slovo že z-a-b-í-j-a-č-k-a !!!! hrozné... ľudia sa tešia z toho jak zabíjajú zvieratá, no mne to príde nanajvýš odporné a negustiózne :/
len sa do mňa pustite !
Inak zaujímavé, že toľkým vadí zabíjačková polievka, ale krvavé jaternice a kapustnice zjedia len taký fukot.
Ak by som niečo z tých obrázkov musela zjesť, bol by to jednoznačne tanier, možno lyžička
a potom už len cibuľa a ocot a hamky