stretol som sa viackrát s tým, že niekto hovorí o inom človeku, že je taký 'prototyp'.
Mne to príde zvláštne, lebo prototyp je pokus - prvý, neotestovaný model. Tak je to pozitívne, že niekto je prototyp, lebo je unikát? Alebo je to negatívne, lebo ešte nefunguje ideálne?
neviem odpovedat, podla toho prototyp coho. ale tvoje ponimanie tohto slova je zuzene iba na zmysel vo vyrobe, ale inde v technike, metrologii ci psychologii ma to slovo vyznam nejakeho vzoru s urcitymi vlastnostami, z ktoreho sa dalej vychadza alebo typickeho zastupcu nejakej triedy
Podľa mňa sa to nedá len tak posúdiť bez kontextu. Ale brala by som to pozitívne. Že je to taká kombinácia človeka ktorá nie je častá. Napríklad žena trénerka hokejovej reprezentácie.
Ja to pouzivam v pozitivnom aj v negativnom vyzname. Ako zaradenie do kategorie ludi na zaklade spolocenskych alebo socialnych znakov. Akoze to je taky typicky priklad tej skupiny.
Napr. jak povies na nejake dievca, ze to je taka Nikola tak hned si pod tym predstavis ako asi vyzera.
Alebo poviem, ze to je prototyp futbalistu, cize to znamena taky typicky futbalista. Alebo prototyp sbskara v tescu, alebo prototyp revizora v mhdcke, alebo prototyp dedinskeho alkoholika alebo prototyp ucitela co ja viem telesnej. A tak. Prototyp je pre mna vlastne synonymum pre uplne typickeho zastupitela svojho druhu. Inymi slovami taka basic bitch Alebo taky clovek co vyzera, ze sa z neho da spravit to starter pack meme v jeho vlastnom style alebo oblasti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Mne to príde zvláštne, lebo prototyp je pokus - prvý, neotestovaný model. Tak je to pozitívne, že niekto je prototyp, lebo je unikát? Alebo je to negatívne, lebo ešte nefunguje ideálne?
Napr. jak povies na nejake dievca, ze to je taka Nikola tak hned si pod tym predstavis ako asi vyzera.
Alebo poviem, ze to je prototyp futbalistu, cize to znamena taky typicky futbalista. Alebo prototyp sbskara v tescu, alebo prototyp revizora v mhdcke, alebo prototyp dedinskeho alkoholika alebo prototyp ucitela co ja viem telesnej. A tak. Prototyp je pre mna vlastne synonymum pre uplne typickeho zastupitela svojho druhu. Inymi slovami taka basic bitch Alebo taky clovek co vyzera, ze sa z neho da spravit to starter pack meme v jeho vlastnom style alebo oblasti