Tak keď si poda pani trinásta ruku s Pani Obrovskou tak to je to isté ako keby si podala Pani Obrovská ruku s Pani Trinástou .. Takže to sa počíta iba za jedno podanie
tak mi napada nieco z ineho sudka, z vcerajsej pisomky
piati kamarati maju v sacku 50 cokoladovych a 50 jahodovych cukrikov. (cukriky roznej chute su nerozlisitelne)
c) cukriky si nahodne rozdelia tak, ze kazdy z nich dostane 20 cukrikov. zistite, aka je pravdepodobnost, ze niekto bude mat len cukriky jednej prichute.
28. ja som sa uz dlho nezaoberal pravdepodobnosto, ale isiel som na to metodou: jednofarebne cukriky/vsetky cukriky, 50/100*49/99*48/98*...*31/81
ale teraz uz viem, ze som si situaciu zjednodusil, ja som bral do uvahy ze prvy dostane naraz 20 potom druhy 20 atd. takze to co som vypocital je sanca akou by si prvy chlapec vybral zo sacku 20 cukrikov jednej farby
Tak ... Ale v rámci zisťovania miery kopírovania sme mali vyslovenie a dôkaz inklúzie a exklúzie, teoretickú otázku zahŕňajúcu nejakú definíciu kostry atd a posledný overenie hamiltonovskosti pre ľubovoľný 6+ vrcholový graf, ktorého každý podgraf indukovaný štyrmi vrcholmi je súvislý ...
... Inak nestačí v tom Cčku prenásobiť desiatimi pravdepodobnosť, že prvých 20 výberov bude jahodových? Čo by mi v hlave vyzeralo ako jeden výraz zapísaný pomocou tej "násobiacej sumy", ktorej názov neviem?
@32 tak to nie, my sme mali okrem tohto priklady s sachovymi figurkami, dirichleta na zistenie nakratsej cesty v grafe, asymptoticky odhad funkcie a z teorie tiez nieco ine (nepamatam si co, hoci prave to som mal za plny pocet
to b a c nam cviciaci ukazoval a boli to pomerne komplikovane humusy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Pani Zelená
Pani Blechová
Pani Pekná
Pani Škaredá
Pani Otanová
Pani Oliverová
Pani Exnárova
Pani Zvláštna
Pani Veľká
Pani Malá
Pani Normálna
Pani Obrovská
Pani Trinásta
Tak keď si poda pani trinásta ruku s Pani Obrovskou tak to je to isté ako keby si podala Pani Obrovská ruku s Pani Trinástou .. Takže to sa počíta iba za jedno podanie
Trinásta pani ma na výber na podanie ruky dvanástim ženám..
Dvanásta pani ma na výber na podanie ruky jedenástim ženám..
Jedenásta pani ma na výber na podanie ruky desiatym ženám ..
A tak ďalej
13!/(2!*11!)=78
alebo v tomto pripade sa to da vypocitat aj ako sucet aritmetickej postupnosti 13*12/2=78
vrátiť sa do prvej triedy na strednej
??
2: 3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13
3: 4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.
4: 5.6.7.8.9.10.11.12.13
5: 6.7.8.9.10.11.12.13
6: 7.8.9.10.11.12.13
7: 8.9.10.11.12.13
8: 9.10.11.12.13
9: 10.11.12.13
10: 11.12.13
11: 12.13
12: 13
ale videli ste uz niekto niekedy aby si ked sa stretne 13 zien podavali medzi sebou ruky???
podla mna sa poobjimaju vybozkavaju a kadeco ine, ale urcite si nebudu podavat ruky ;o)
inak celkom fajn..
piati kamarati maju v sacku 50 cokoladovych a 50 jahodovych cukrikov. (cukriky roznej chute su nerozlisitelne)
c) cukriky si nahodne rozdelia tak, ze kazdy z nich dostane 20 cukrikov. zistite, aka je pravdepodobnost, ze niekto bude mat len cukriky jednej prichute.
ja som to pocital takto: (50!/30!)/(100!/80!)=1.099*10^(-9)
a kto sa nudi, tak tu je este jedno:
b) kolkymi sposobmi si mozu cukriky rozdelit tak, za kazdy dostane 20 cukrikov?
ale teraz uz viem, ze som si situaciu zjednodusil, ja som bral do uvahy ze prvy dostane naraz 20 potom druhy 20 atd. takze to co som vypocital je sanca akou by si prvy chlapec vybral zo sacku 20 cukrikov jednej farby
Ech, čím to bude, že sme tiež mali včera písomku a tiež sme tam mali tento istý príklad? ...
Ale aspoň v niečom nám dali vydýchnuť a toho C)čka nás ušetrili ...
Ale znie to ako kvalitné skoroplagiátorstvo
Tak ... Ale v rámci zisťovania miery kopírovania sme mali vyslovenie a dôkaz inklúzie a exklúzie, teoretickú otázku zahŕňajúcu nejakú definíciu kostry atd a posledný overenie hamiltonovskosti pre ľubovoľný 6+ vrcholový graf, ktorého každý podgraf indukovaný štyrmi vrcholmi je súvislý ...
... Inak nestačí v tom Cčku prenásobiť desiatimi pravdepodobnosť, že prvých 20 výberov bude jahodových? Čo by mi v hlave vyzeralo ako jeden výraz zapísaný pomocou tej "násobiacej sumy", ktorej názov neviem?
to b a c nam cviciaci ukazoval a boli to pomerne komplikovane humusy