Ja si myslím že nie som tehotná, bo používam ochranu, ale podľa mňa nemôže byť na škodu diskutovať aj o gravidite! Možno aj tu na birdzi je nejaká babenka, ktorá sa bojí hovoriť o svojom probléme a svojimi príspevkami ju možno povzbudíme a pomôžeme jej!
jeziiis... no ako mne by na mieste tej anonymnej "mladej kocky" bolo divnee, keby nedostanem kramy to by uz bolo velmi zle... a potom ked uz taa "mlada kocka" nema peniaze na test.. moze zbehnut k doktorovi..
hehe podla mna super tema mam kamosku ktora si myslela ze je tehotna zle jej bolo a tak proste strasne sa bala lebo ehm ehm prvykrat bez ochrany noo..a nakoneic nebola noo ja si myslim ze je to hlavne ta psychika
No tehotensky test to vzdy isti..potom gynekologicka a ak ani jedno ani druhe tak potom vylezie babatenko..ale myslim,ze ak meskaju dlhsiu domu kramy tak by bolo na case ist k doktore a pred tym skusit ten test..
Volá sa to google a je to to,čo nikto z vás nevie používať...
Každá žena to má v sebe intuitívne dané, že to vie, alebo aspoň tuší, že je v druhom stave. Pri svojom prvom tehotenstve som to vedela už týždeň po počatí. Upozorní vás na to množstvo rozličných príznakov. Spôsobuje ich vzostup hladiny hormónov počas prvých týždňov gravidity, keď sa vaše telo pripravuje na nový život, ktorý sa vytvára vo vašom brušku. Ťažkosti sa obvykle zmiernia, alebo sa dokonca úplne stratia okolo 12. týždňa ťarchavosti.
• Prvým príznakom je vynechanie menštruácie. Je možné aj to, že v čase, keď by ste mali dostať menštruáciu, objaví sa slabé špinenie, hoci ste už tehotná. Ak však bežne mávate nepravidelný cyklus, alebo ste nervózna, prepracovaná, či chorá, nemusí to byť spoľahlivý príznak.
• Často vás nutká močiť. Oblasť panvy je viac prekrvovaná a dráždi močový mechúr. V neskoršom štádiu tehotenstva naň tlačí zväčšujúca sa maternica.
• Kedykoľvek v priebehu dňa, najčastejšie však ráno, máte nevoľnosti, vraciate. Väčšinou je to vtedy, keď máte nepravidelný príjem dostočnej potravy. Ráno majte pri posteli pripravenú nejakú sušienku a vodu, ktorú najprv zjedzte a až potom vstaňte z postele.
• Pociťujete únavu a ospalosť v priebehu dňa. Organizmus sa pripravuje na rast bábätka a pracuje rýchlejšie. Preto sa cítite unavená. Oddychujte preto, kedy potrebujete.
• Prsníky máte zväčšené, bolestivé a bradavky máte citlivé. Bradavky a prsné dvorce zhnednú, prsné žilky sa zvýraznia. Veľkosť sa vám môže zväčšiť aj o 2 čísla.
• V ústach máte čudný, akoby kovový pocit.
• Cítite sa mdlo a točí sa vám hlava. Je to spôsobené poklesom tlaku vášho organizmu.
• Máte zvýšený pošvový výtok.
• Pociťujete silný odpor k niektorým potravinám, iné sa vám zas veľmi žiadajú. Aj rôzne chemikálie môžu vadiť vášmu organizumu a pociťujete nevoľnosti.
• V dôsledku hormonálnych zmien sa cítite nezvyčajne precitlivená. Čokoľvek vás rozplače.
Potvrdenie tehotnosti
Čo možno najskôr navštívte svojho gynekológa, aby vám vašu tehotnosť potvrdil. Váš gynekológ vám vyšetrí vzorku moču. Po tom, čo vám menštruácia vynechá druhý raz, vám gynekológ môže ťarchavosť zistiť vaginálnym vyšetrením a vyšetrením krvi. Po potvrdení tehotnosti vás gynekológ objedná na ďalšie vyšetrenia v 12. týždni, kedy vám vezme krv na ďalšie vyšetrenia a vystaví vám tehotenskú knižku.
ehhm ja som niekde pocula ze ked je zena uz tehotna tak aj tak moze este dostat tri krat menstruaciu!je to pravda?....a mate pravdu fuckt to zalezi aj na psyxike bo ja som sa tiez bala ze som tehotna a mala som stresu a kramy nie a nie prist ale nakoniec prisli !!!
Morticia môže sa stať, tiež som počula, hlavne keď žena berie ATK a urobí nejakú chybu, pretože počas brania ATK je to tzv. pseudokrvácanie, ktoré je vyvolané braním hormónov. Nie je to klasický menzes.
Ale inak, ja tiež stojím za HAK. Tie najlacnejšie sú tuším už od 150 SK na mesiac. Ja si za to zaplatím oveľa viac, ale keď niekto chce čisto len ochranu, má to spoľahlivo v suchu.
ayreen:dik!ale ja antikoncepciu neberiem takze to mozu byt len kramy.a najnovisie som sa dozvedela ze mozes dokonca 5krat dostat menzes aj ked si tehotna!!!boha som myslela ze menzes je zaruka ze nie som tehotna a vidim ze ani to nie je 100%istota!!! do by boolo dost na rit keby som bola tehotna bo mam iba 16...
no tehotenstvo je riadna zmena pre organizmus a je pravda, ze moze mat zena menstruaciu aj pocas tehotenstva! Zalezi od organizmu..... takze aj ja spolieham na HAK, a tiez si platim viac ako je minimum! A zatial som spokojna!
test sa da zohnat aj za 80 kurun , kde su dokonca dva ... a to si myslim, ze si moze dovolit uz naozaj hocikto. a kto nie, ten by zrejme nemal ani s nikym sexovat lebo logicky nema ani na ochranu a ani na pripadne dieta
babenky, jedna rada, vzdy pouzivajte ochranu, nejde len o tehotenstvo ale aj o pohlavne choroby, ale ked sa neovladnete a bude to bez ochrany tak si hned bezte kupit postinor, stoji okolo 400, nie je to malo, ale rozhodne je to lacnejsie ako potrat, ktory stoji okolo 7500. postinor som tiez raz potrebovala a treba ho uzit do 36 hodin od styku, aby to malo ucinok, cim skor, tym lepsie. su tam dve tablety, ktore sa uziju 12 hodin po sebe, bude sa vam jemne krutit hlava ale zvladnut sa to da. len bacha, bo sa nema uzivat castejsie ako raz za 6 mesiacov
NO POCUVAJTE MAM KAMOSKU KTORA MA TAK ISTO AKO JA 16.ROKOV NARODILA SA JEJ DCERKA SARKA 3.OKTOBRA 2008 JA SOM ANI NECHCELA UVERIT KED MI TO POVEDALA NO ALE ONA MI TO POVEDALA TAK ASI O 3 MESIACE KED SME AJ S NASOU INOU KAMOSKOU SI VSIMLI ZE MA ZVETSENE BRUSKO NO ANI UZ NECHODILA VELMI VON NEMOHLA PRETO LEBO UZ SA ZA NOU OBZERALI AJ 10.ROCNE DIEVCATA NO JEJ TO BOLO TRAPNE A HLAVNE KED SME MALI V DEDINE 760.VYROCIE TAK SME SKAKALI ALE ONA ANI SA NEBALA ZE MOZE DIETATKU UBLIZIT NO A POTOM SPADLA A NA DRUHY DEN JU BOLELO BRUCH BOLA V 8.MESIACI NA KONCI TAK SME ROVNO ZO SKOLY ISLI ZA JEJ MAMOU A TAK KU GINEKOLOGOVI NO ON POVEDAL ZE KEBZ SPADLA TAK ZEBY BOLA O 5.CM DO PRAVA TAK BY SA DIETATKO ZADUSILO NO MALA STASTIE ASI TAK O 3.TYZDNE SME SNOU ISLI DOMOU NA AUTOBUSE O 13:30 A JEJ BOLO NORMALNE LEN KED VYSTUPOVALA TAK SI ZAKRIVALA BRUSKO LEBO NA NU VSETCI ZIZALI A O 16:15 TAK ASI NAM VOLALA JEJ MAMA ZE SI IVANKA PRAJE ZEBY SME ZA NOU PRISLI DO NEMOCNICI ZE MA SARKU A NARODILA SA LEN TERAZ TAK SME ISLI AJ S MOJMI RODICMI DO NEMOCNICI A TAM LEZALA UZ VYSERPANA Z PORODU NO POVEDALA ZE MALA IBA RAZ SEX BEZ OCHRANI A UZ BOLO V TOM NO TAK CO NAM POTOM POVEDALA MI SME LEN NA NU POZERALI ZE UZ NECHCE MAT NYKDY DETI ZE JE TO STRASNE BOLEST ALE MI SME JEJ HOVORILI ZE PROSTE JE TO STRASNA BOLEST AJ JEJ MAMA JEJ TO HOVORILA NO ALE TAK PO 1.KRAT SA STAVAJU AJ TAKE TO VECI TO NEBOLO VSETKO ESTE TEN SARKIN OTEC MA SESRRU KTORA TO VSETKYM VO SKOLE POVEDALA A JEJ MAMA TAK AJ BABKA SARKY POVEDALA ZE IM TO NEODPUSTI ZE JE TO TAK SKORO NO SPOZNALI SA TAK ZE ONA ROZNASALA NOVINY MINULE SME JU VYDELI AKO SA ROZPRAVALA Z SARKOU JE ZLATA A TTO JE KONIEC MOJHO PRIBEHU DUFAM ZE SA VAM TO PACILO ........
mam kamaratku, ktora do 5teho mesiaca tehotenstva netusila, ze je tehotna...kramy dostavala pravidelne a pribrala len kusok..no v piatom mesiaci sa jej brusko pekne zvacsilo, potom uz ani kramy neprisli, tak jej bolo jasne...
a co sa antikoncepcie tyka..beriem ju uz dva roky..a ..poviem to tak,ze bez nej, by som uz urcite bola v tom ...ja si myslim,ze je spolahliva
Uz mesiac mi meska menstruacia mam priznaky skoro vsetky okrem vracania rano ale mam iba naduvanie,robila som si tehotensky test a vysiel mi negativne fakt neviem co mam robnit..
ľudiaa ...moja kamoška sa opilaa a bola s chalanom ..na nič si nepmätá..ale má strach zeee "niečo bolo"...chaapetee...aa ani on si nic nepamätaa..ako zistii zee je fakt tehotna..a pritom je strasne mlada....velmi.. (..a bojím sa o nu..aa taky tehotensky test jej nema kto kupit..a ona sama nepojde.. ..prosim poradte ako zisti..??.. ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Každá žena to má v sebe intuitívne dané, že to vie, alebo aspoň tuší, že je v druhom stave. Pri svojom prvom tehotenstve som to vedela už týždeň po počatí. Upozorní vás na to množstvo rozličných príznakov. Spôsobuje ich vzostup hladiny hormónov počas prvých týždňov gravidity, keď sa vaše telo pripravuje na nový život, ktorý sa vytvára vo vašom brušku. Ťažkosti sa obvykle zmiernia, alebo sa dokonca úplne stratia okolo 12. týždňa ťarchavosti.
• Prvým príznakom je vynechanie menštruácie. Je možné aj to, že v čase, keď by ste mali dostať menštruáciu, objaví sa slabé špinenie, hoci ste už tehotná. Ak však bežne mávate nepravidelný cyklus, alebo ste nervózna, prepracovaná, či chorá, nemusí to byť spoľahlivý príznak.
• Často vás nutká močiť. Oblasť panvy je viac prekrvovaná a dráždi močový mechúr. V neskoršom štádiu tehotenstva naň tlačí zväčšujúca sa maternica.
• Kedykoľvek v priebehu dňa, najčastejšie však ráno, máte nevoľnosti, vraciate. Väčšinou je to vtedy, keď máte nepravidelný príjem dostočnej potravy. Ráno majte pri posteli pripravenú nejakú sušienku a vodu, ktorú najprv zjedzte a až potom vstaňte z postele.
• Pociťujete únavu a ospalosť v priebehu dňa. Organizmus sa pripravuje na rast bábätka a pracuje rýchlejšie. Preto sa cítite unavená. Oddychujte preto, kedy potrebujete.
• Prsníky máte zväčšené, bolestivé a bradavky máte citlivé. Bradavky a prsné dvorce zhnednú, prsné žilky sa zvýraznia. Veľkosť sa vám môže zväčšiť aj o 2 čísla.
• V ústach máte čudný, akoby kovový pocit.
• Cítite sa mdlo a točí sa vám hlava. Je to spôsobené poklesom tlaku vášho organizmu.
• Máte zvýšený pošvový výtok.
• Pociťujete silný odpor k niektorým potravinám, iné sa vám zas veľmi žiadajú. Aj rôzne chemikálie môžu vadiť vášmu organizumu a pociťujete nevoľnosti.
• V dôsledku hormonálnych zmien sa cítite nezvyčajne precitlivená. Čokoľvek vás rozplače.
Potvrdenie tehotnosti
Čo možno najskôr navštívte svojho gynekológa, aby vám vašu tehotnosť potvrdil. Váš gynekológ vám vyšetrí vzorku moču. Po tom, čo vám menštruácia vynechá druhý raz, vám gynekológ môže ťarchavosť zistiť vaginálnym vyšetrením a vyšetrením krvi. Po potvrdení tehotnosti vás gynekológ objedná na ďalšie vyšetrenia v 12. týždni, kedy vám vezme krv na ďalšie vyšetrenia a vystaví vám tehotenskú knižku.
Ale inak, ja tiež stojím za HAK. Tie najlacnejšie sú tuším už od 150 SK na mesiac. Ja si za to zaplatím oveľa viac, ale keď niekto chce čisto len ochranu, má to spoľahlivo v suchu.
vacsinu tych veci co pises ja mavam bezne takze podla toho by som to asi tazko zistila
a co sa antikoncepcie tyka..beriem ju uz dva roky..a ..poviem to tak,ze bez nej, by som uz urcite bola v tom ...ja si myslim,ze je spolahliva
Uz mesiac mi meska menstruacia mam priznaky skoro vsetky okrem vracania rano ale mam iba naduvanie,robila som si tehotensky test a vysiel mi negativne fakt neviem co mam robnit..