Knihy sú určite lepšie, ale keď napr. nemáte čas na povinné čítanie a kniha je sfilmovaná, alebo sa vám proste nechce čítať či nemáte čas, tak potom film. Ale kniha má vždy svoje čaro.
Aj keď bars nemám čas na knihy, tak kniha. Som introvert ale nie natoľko aby som radšej sedel doma a čítal. Na to som až príliš akčný. Film máš naservírovaný na tácke, ak potrebujem uvoľnenie po pracovnom týždni presedenom nad knihami do školy, ocením trochu inú formu zábavy.
záleží od okolností... alebo o čom sa skôr dozviem. napríklad pri vela filmoch som ani nevedela že sú podla knihy možno keby viem tak aj knihu prečítam
Ak si mám vybrať z týchto dvoch, tak určite film, nakoľko knihy vôbec nečítam (nebaví ma to, nemám na to čas...). Ale veľmi rada čítam časopisy Emma a Eva a aj si ich kupujem :happy:
Doslova ako ktoré.
Príklad kniha Piknik u cesty od bratov Strugackých, teraz už poznaná ako Stalker. Tak sa vola aj šialene kinematografické veldielo od Andreja Tarkovského. A zatiaľ čo si myslim že kniha je značne predceňovaná, film je umelecké dielo.
Filmy Harry Potter , sú nevyvážene zlátaniny vôbec netvoriace vyvážený celok a nie kvôli tomu že to točili rôzny režiséri. Pričom kniha je masterpiece pre každú vekovú kategóriu.
Mnoho adaptácií na diela Stephena Kinga su totálne Bčkove sračky. ( Zo svojím osobitým kúzlom ale) Osvietenie od Kubricka, Shawshank Redemption sú skvelé filmy ale určite by som si ich nechcel pozriet pred prečítaní knihy. ktorá toho vyrozpráva v diametrálnom rozlíšení omnoho viac. A ponúkne diametrálne viac vizuálne lepších obrazov.
Taktiež mnoho filmov si pozriem s rozhodnutím ze knihu neplánujem čítať. Pretože ma kniha neláka.
Ľúbim filmy ale milujem knihy.
+ Je hlúpe argumentovať, že človek nemá čas na čítanie knihy..prosím vás, na intráku zvládate pozriet niekedy aj 3 filmy za sebou, až sa z piratebayu priam dymí.A nezvládnete prečítať 20 strán knihy. Sice chápem.. filmovo to máte priamo na podnose, kniha si vyžaduje trpezlivosť.
@22 zabi sa
Kniha určite, dokážem prečítať 500 strán za 2 dni uplne v pohode, takže pičovina typu "nemám na to čas" by v mojom prípade fakt nefungovala ako výhovorka. A filmy sú často proste úplne odveci, napr. Maze Runner som mentálne zvracala po 20 minútach.
@alohomora Fúúúú, som rád, že nie som otrokom, ale neuprednostňujem knihu, ani film, u mňa sú narovnako. Ja radšej vymýšľam, no neviem písať príbehy, scenáre, nič, viem si to iba predstaviť v hlave, prípadne zakresliť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
A zhodnotiť čo je lepšie.
Pre mňa asi kniha o niečo predsa len vyhráva.
jk, finalndia ftw!
Príklad kniha Piknik u cesty od bratov Strugackých, teraz už poznaná ako Stalker. Tak sa vola aj šialene kinematografické veldielo od Andreja Tarkovského. A zatiaľ čo si myslim že kniha je značne predceňovaná, film je umelecké dielo.
Filmy Harry Potter , sú nevyvážene zlátaniny vôbec netvoriace vyvážený celok a nie kvôli tomu že to točili rôzny režiséri. Pričom kniha je masterpiece pre každú vekovú kategóriu.
Mnoho adaptácií na diela Stephena Kinga su totálne Bčkove sračky. ( Zo svojím osobitým kúzlom ale) Osvietenie od Kubricka, Shawshank Redemption sú skvelé filmy ale určite by som si ich nechcel pozriet pred prečítaní knihy. ktorá toho vyrozpráva v diametrálnom rozlíšení omnoho viac. A ponúkne diametrálne viac vizuálne lepších obrazov.
Taktiež mnoho filmov si pozriem s rozhodnutím ze knihu neplánujem čítať. Pretože ma kniha neláka.
Ľúbim filmy ale milujem knihy.
+ Je hlúpe argumentovať, že človek nemá čas na čítanie knihy..prosím vás, na intráku zvládate pozriet niekedy aj 3 filmy za sebou, až sa z piratebayu priam dymí.A nezvládnete prečítať 20 strán knihy. Sice chápem.. filmovo to máte priamo na podnose, kniha si vyžaduje trpezlivosť.
Kniha určite, dokážem prečítať 500 strán za 2 dni uplne v pohode, takže pičovina typu "nemám na to čas" by v mojom prípade fakt nefungovala ako výhovorka. A filmy sú často proste úplne odveci, napr. Maze Runner som mentálne zvracala po 20 minútach.