chutí vám? tak len pre informáciu, v jednej knihe z genetiky: kapitola o mutaciach, som citala, ze kofein patri medzi nepriame cinitele podporujuce chromozomove mutacie na urovni metabolickych dejov, ake chutne zákerné prekazky nam tento svet nakladá, Nes
no aj ja som bola prekvapena, nemam uz tu knihu, ale co si pametam a dufam, ze to patri k tym kyanidom, tak kyanidy sa hromadia v bunke, kofein pride, zabrani procesu odstranovania (metabolizmus) toxickych latok, kam patria aj kyanidy, a oni potom priamo podporuju mutacie ale na akej urovni uz nepametam, bud na bodovej (genovej), strukturnej, alebo morfologickej (znaci zmena poctu chromozomov), a este jedna zaujimava vecicka, so zvysujucim vekom samozrejme narasta pravdepodobnost mutacii, z tohto hladiska v reprodukcii maju hlavne slovo muzi , cize tym chcem povedat, ze mutacie u potomstve su zapricinene nimi, a zase naopak, zeny maju rozhodujuci vyznam pri narodeni, ak sa im vytvoria zmutovane formy v tejto faze, su nositelky...genetika je fajn, okrem toho dokazuje, ze nahody neexistuju
este dobra rada od profesional biologicwoman : nepodcenujte stres a zivotospravu, uprimne pochybujem, ze vsetky tie sproste casopisy co pisu o tychto vecnych temach vedia, co moze naozaj ten stres a vyziva spravit v zivote cloveka, a nie je to nic prijemne, zivot je krehulinky, denne pocuvame kliše o tom, no ale ked som sa do toho zahlbila, az sa divim, ze este tijem na tomto svete, a tesim sa , co bude po 40tke
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Ty vole...ale že mutácie-ešte by som pochopila kebyže pitím okeny (viem, blbý príklad )vám narastie ďalšia ruka abo tak...ale kofeín??
A v akej dávke?
este dobra rada od profesional biologicwoman : nepodcenujte stres a zivotospravu, uprimne pochybujem, ze vsetky tie sproste casopisy co pisu o tychto vecnych temach vedia, co moze naozaj ten stres a vyziva spravit v zivote cloveka, a nie je to nic prijemne, zivot je krehulinky, denne pocuvame kliše o tom, no ale ked som sa do toho zahlbila, az sa divim, ze este tijem na tomto svete, a tesim sa , co bude po 40tke