Nedávno som si kúpila kokosový olej. Vraj je skvelý na vlasy, pleť a pod. Aké s ním máte skúsenosti? A čo sa týka tých vlasov, robíte si z neho nejakú masku? Podeľte sa so svojimi skúsenosťami..
ja ho používam na pleť, alebo teda skôr na celé telo, lebo mám takú hnusnú kožu, ako keby som mala malinké vriedočky alebo niečo podobné na rukách, lícach, krku a pod.... a kokosový olej bol zatiaľ jediná vec, čo mi na to pomohla, v tomto je fakt dobrý + ešte aj ako balzam na pery
@nikol545 pokial je to kokosovy olej(mast) ktory mozes aj zjest, tak ten si mozes dat na telo bez problemou, a zjemni ti to kozu; ale vlasy som si neni isty, ale urcite aj na vlasy to pomoze. ale to je dobre ked to tam budes mat aspon hodinu na tych castiach tela kde to aplikujes. ale tak to sa za par minut vpije ako krem takze tam nevidim az taky problem keby si to das pred aspon hodinku pred spanim a umyjes si to az rano. ale med a zltko si tam nedavaj.
niekde som cital ze aj stava z citrona a cerstvy zazvor je dobry na vlasy
a na tvar je velmi ucinny dobry olej(kokosovy alebo olivovy) plus zmiesaj to z mangom(pomaganym alebo podobne).
a práve že toto dávam po umytí až, ak sú konce fakt suché/nedám toho oleja priveľa, tak sa pekne vsiakne
(ale nakoľko to neviem odhadovať a som lenivá, už som to tak dávno nerobila)
ale môžeš trebárs v deň, keď budeš umývať, si to dať ráno na konce a ak budú mastné, tak nejako stočiť do drdola a podobne, nech to nie je vidieť a nechať tak celý deň.
Myslím, že by to v pohode šlo aj do nejakého zábalu pred umytím, ale práve nakoľko je dosť ľahký a dobre vsiakavý, tak mi to príde škoda a používam ho skôr hentak
jem ho, davam si ho kazdy den na plet ako krem + aj na mihalnice, obcas natriem cele telo a na vlasy som ho par krat skusala ale nevidela som extra rozdiel
@kamilxx ako chceš, podľa potreby, je to prírodne čisté, takže to uškodiť nemôže, ale podľa mňa sa ti môžu vlasy moc mastniť (alebo naopak vysušovať?? lebo aj taký názor som už počula, že aj vysušuje niekomu..)
tak začni tak raz do týždňa a prispôsob si to podľa seba
@kamilxx kúpila som ho v DMke, také malé balenie, stálo ma to 3 e. Je tam aj veľké balenie za 7, ale ja som to chcela len vyskúšať a keď mi bude pomáhať, tak potom si kúpim tú veľkú tubu
Viem, že sa používa na bielenie nechtov, na zuby je príliš agresívny, tak neviem, či na vlasy by to bolo zrovna dobré...na vlasy ja dobré vajíčko A pivo
@fleur1301 mame doma knihu vselijakych domacich receptov a rad, su tam aj masky na vlasy. Viem, ze minimalne jeden tam obsahoval citronovu stavu ale myslim ze sa to neodporuca na farbene vlasy a tak celkovo na tmave, predpokladam ze to moze trochu vytiahnut farbu
@fleur1301 tak mozno je dobre vajicko, ale ja som vegan, takze ja nerad odporucam nieco zivocisneho povodu.
ale tak osobne nepouzivam nic aj ked sa o to zaujimam
ako cital som ze citron je dobry na vlasy, teda hlavne na blond vlasy je najlepsi, ale neviem co je na tom pravdy
napriklad aj petrzlenova vnat(tj odvar ako ked sa robi caj) tak je dobre na ozivenie a lesk vlasou ked sa spravi z toho zabal. Pripadne aj avokado je nieco ako obdoba vajca na vlasy(tiez zabal)
@mefistofel Možno skúsim, uvidíme Ale o takéto veci na vlasy sa nejako extra nezaujímam, vždy som ich mala pekné lesklé aj bez masiek Stačí mi obyčajný šampón
@fleur1301 petrzlenova vnat(teda hlavne cerstva) o tom sa vsade pise ze to je najme na leskle vlasy a najlepsie zvyraznia u brunetky, teda neviem ci si brunetka a ci to je pravda to neviem , ale stare domace recepty su vacsinou ucinne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
a na lososa
a mám ho ako odličovač
niekde som cital ze aj stava z citrona a cerstvy zazvor je dobry na vlasy
a na tvar je velmi ucinny dobry olej(kokosovy alebo olivovy) plus zmiesaj to z mangom(pomaganym alebo podobne).
a práve že toto dávam po umytí až, ak sú konce fakt suché/nedám toho oleja priveľa, tak sa pekne vsiakne
(ale nakoľko to neviem odhadovať a som lenivá, už som to tak dávno nerobila)
ale môžeš trebárs v deň, keď budeš umývať, si to dať ráno na konce a ak budú mastné, tak nejako stočiť do drdola a podobne, nech to nie je vidieť a nechať tak celý deň.
Myslím, že by to v pohode šlo aj do nejakého zábalu pred umytím, ale práve nakoľko je dosť ľahký a dobre vsiakavý, tak mi to príde škoda a používam ho skôr hentak
jem ho, davam si ho kazdy den na plet ako krem + aj na mihalnice, obcas natriem cele telo a na vlasy som ho par krat skusala ale nevidela som extra rozdiel
tak začni tak raz do týždňa a prispôsob si to podľa seba
@keepoff vynikajúci preklep, fakt ma pobavil
@mefistofel Smekám!
Ale ten citrón - neviem, neviem.
Viem, že sa používa na bielenie nechtov, na zuby je príliš agresívny, tak neviem, či na vlasy by to bolo zrovna dobré...na vlasy ja dobré vajíčko A pivo
ale tak osobne nepouzivam nic aj ked sa o to zaujimam
ako cital som ze citron je dobry na vlasy, teda hlavne na blond vlasy je najlepsi, ale neviem co je na tom pravdy
napriklad aj petrzlenova vnat(tj odvar ako ked sa robi caj) tak je dobre na ozivenie a lesk vlasou ked sa spravi z toho zabal. Pripadne aj avokado je nieco ako obdoba vajca na vlasy(tiez zabal)