Neviem, lebo však oni zvyknú odumrieť aj sami a určite mám niektoré odumreté už. A 7 nemám (1z toho mám implantát a 2 mi vytrhli ešte v detstve kvôli strojčeku). + kaz mám asi na všetkých, aj dosť hlboký a nestíha mi to zubár opravovať.
27.
Jeden som mala strašne citlivý na studené, tak mi zubárka zistila po strašne dlhej dobe, že bol zapálený, tak mi to nakoniec vyčistila a vybrala korene a konečne mám pokoj
dakujem za túto anketu, ja som bola strašne smutná z toho aké mám zlé zuby, lebo mám skoro na každom plombu, ale aspoň mám všetky a ked náhodou nebudem mať, tak ma to už nebude toľko trápiť
@limetkajaja@autistik mrtve zuby su ak sa kaz rozsiri do zubnej drene, treba vybrat nervy, vycistit kanaliky a spravit korenovu vypln, ako vidno na mojom rontgene, mam takto spravenych 5 zubov » birdz.sk/milgamman/obraz...
@milgamman aha! vďaka za vysvetlenie , nevedela som.
Mám v tom prípade 1, mám 21 , ale ten jeden korienok mi bol vyplnený snáď už keď som mala 12. Chodila som k veľmi nešťastnej zubárke, ktorá mi zaplombovala zub, keď som mala cca 8, ale tak, že sa pod plombou šíril kaz ešte zopár rokov, na čo nikto neprišiel, až keď sme zmenili zubára, ktorý mi spravil aj rontgen a zistil, že kaz je až tak hlboko, že mi musia vyplniť korienky. Ďalší zub mi zaplombovala tak isto, ibaže sa až tak hlboko kaz pod plombou nerozšíril, ale nechýbalo veľa.
tak svoje bohatstvo s radostou investujem do zubov @limetkajaja neni zac tak to mi je luto, snad uz budes mat stastie na zubarov a tvojim zubom sa bude darit inac pekne pises a formulujes vety, rada citam tvoje príspevky
@milgamman a ako je vôbec možné že ti tiež nechali tie kazy zájsť až tak ďaleko, že potrebovali až korienkovú výplň? si myslím, že až máš dobrého zubára a chodíš pravidelne na prehliadky a zbadá sa kaz, tak sa proste opraví a nemusí ti zomrieť zúbok .. ja som tiež už poriadne investovala do zubov , ale keď si to tak človek zoberie, sú to len zuby
a ďakujem , to by som o sebe asi nepovedala , ale som veľmi polichotená a teší ma to , a aby som aj ja tebe trochu zalichotila, páči mi tvoja tématika Jari
jeden zub jeden den a veľa som platila, stovky eur @limetkajaja tak hlavna pricina bola najskor tiez to, ze mi nerobili rontgeny a tak mi vznikali kazy pod blombami a tiez som nikdy nepouzivala nit ani medzizubne kefky a necistila si medzizubne priestory :/ a tam vznika vela kazov... :/ inac neviem... mozno som nemala dobrych zubarov a nezachytili to vcas...
teraz som velmi spokojna, mam mladu zubarku a ta mi vsetko dobre spravila
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
27.
A už mi bude 100 let
Mám v tom prípade 1, mám 21 , ale ten jeden korienok mi bol vyplnený snáď už keď som mala 12. Chodila som k veľmi nešťastnej zubárke, ktorá mi zaplombovala zub, keď som mala cca 8, ale tak, že sa pod plombou šíril kaz ešte zopár rokov, na čo nikto neprišiel, až keď sme zmenili zubára, ktorý mi spravil aj rontgen a zistil, že kaz je až tak hlboko, že mi musia vyplniť korienky. Ďalší zub mi zaplombovala tak isto, ibaže sa až tak hlboko kaz pod plombou nerozšíril, ale nechýbalo veľa.
@limetkajaja neni zac tak to mi je luto, snad uz budes mat stastie na zubarov a tvojim zubom sa bude darit inac pekne pises a formulujes vety, rada citam tvoje príspevky
a ďakujem , to by som o sebe asi nepovedala , ale som veľmi polichotená a teší ma to , a aby som aj ja tebe trochu zalichotila, páči mi tvoja tématika Jari
@limetkajaja tak hlavna pricina bola najskor tiez to, ze mi nerobili rontgeny a tak mi vznikali kazy pod blombami a tiez som nikdy nepouzivala nit ani medzizubne kefky a necistila si medzizubne priestory :/ a tam vznika vela kazov... :/ inac neviem... mozno som nemala dobrych zubarov a nezachytili to vcas...
teraz som velmi spokojna, mam mladu zubarku a ta mi vsetko dobre spravila