Ahojte, mam tolko otazok davam si prihlasku an konzervatorium... prve co mi nesedi je co je to ta improvizacia?... maju napisane nic ine len improvizacie.. ale pricom? pri speve?.. hrani?... ... dalej ako co sa mysli pohybova etuda ?.. ja mam v tom
ta improvvizacia..mari sa mi ze to je nieco take ze vytiahnes si na papieriku nejaky vyraz napriklad "mrtva korytnacka" a mas to zahrat. (kamoska nieco take tam mala a myslim ze to by mohlo byt ono)
a to s tym pohybom..asi nejaky vopred nacviceny tanec ? not šur
to je praveze tanecna etuda... a ta pohybova etuda soms a dopocula ze neako jak kebyze si mim a teraz mas nieco bez hlasu a zvuk znazornit uplne odveci D ... a uz mi je trapne sa viac pytat riaditela na emaili D
pohybová etuda je, že ti zadajú nejakú tému, čo ja viem, že napríklad "cesta" a ty si máš na to vymyslieť nejaký krátky príbeh, proste etudu, ktorú stvárniš, len pohybom, bez slov ....to som aspon minule videla robiť decká v divadle
improvizácia bude asi tiež pri hraní, asi najskôr niečo, kde musíš reagovať na situáciu, ktorú ti dajú, ale na rozdiel od etudy asi nemáš čas na premyslenie...
Podľ toho čo viem ja tak tá improvizácia bude v podobe ako napr. zahrajú ti nejakú melódiu a ty tam tou improvízáciou doplníš svoju melódiu...hocičo čo ťa napadne a bude sa ti to tam hodiť ..musíš tú ich melódiu jednoducho nejak zakončiť. Ďalšia vec je, že máš zahrať nejakú scénku...hocičo...napríklad že sa niekam ponáhľaš alebo niečo hľadáš a podobne. To ale neviem či budeš mať aj ty ako povinné. Ďalej tam je tanec...máš predviesť pár krokov aby videli ako sa vieš pohybovať do rytmu a tak...To bude mať asi niečo spoločné s tou pohybovou etudou... Myslím že využiješ aj hudobný nástroj (ak na nejaký hráš) ...zahrať nejakú skladbu a tak ... Neber moje rady úplne doslova..nechodí to tak na každom konzervatóriu...Je to len približné zobrazenie toho ako to tam bude vyzerať...aby si mala akú takú predstavu Držím prsty a nemaj strach nebude to nič hrozné
herecka etuda je krátka ukážka s dejom bez slov... malo by to mať dosť pointu ja neviem... ja som robila tú etudu podľa seba a aj tak mi to proste dali do toho niečo dohrať čiže s tým sa neboj ak ideš na dobrú školu oni ti to tam poradia aj pomôžu ale ak sa tam chceš dostať bolo by dobré aby si aj išla na prípravu určite ti aj tam dosť pomôžu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
a to s tym pohybom..asi nejaky vopred nacviceny tanec ? not šur
improvizácia bude asi tiež pri hraní, asi najskôr niečo, kde musíš reagovať na situáciu, ktorú ti dajú, ale na rozdiel od etudy asi nemáš čas na premyslenie...