Mayo napísal pravdu, ale nevysvetlil. Naozaj nie je možne vytvoriť stránku z ktorej by sa nedal jej obsah uloziť, či inak lokálne zapametať.
Dá sa to však rôznymi spôsobmy sťažiť slabším užívateľom, ktorý málo vedia o používaní počítača.
Veľmi účinným je práve Flash, ale to sťažuje aj celkovú prístupnosť a použiteľnosť stránky (pre ľudí s nejakými obmedzeniami, aj pre vyhľadávacích robotov).
Platí pravidlo, že čo ti niekto ukáže, už ti dal. (musí sa to predsa skopírovať na tvoj počítač, aby si to videla, čiže to už máš)
OKej, ale predsa sú stránky, z ktorých veci neskopírjete, neviem teraz nájsť príklad, ale súúú!!! Tommyhot asi pochopil, len to musím oriadnejšie prečítať. Diiik.
Z každej stránky sa dá niečo (nehovorím všetko) skopírovať. Pre tých menej zdatných, akonáhle mu na stránke nefunguje (v FF) rightclick a Zdrojový kód, alebo mu nejde označiť text a urobiť Ctrl+C tak to vzdá a (s prepáčením) sa na to vybodne.
Ale ten, kto už sa raz rozhodne, že niečo skopíruje, nájde si cestu!!!
Kamarátka mala takto zabezpečenú stránku a povedala mi, že ak niečo skopírujem ta sa bude veľmi diviť. Do 2 minút som jej skopíroval stránku do ICQ.
Samozrejme, flash to sťažuje. A riadne. Ale ako Pixo napísal, to sťažuje zároveň prístup na stránku užívateľom napríklad so staršími verziami prehliadačov. A keď už sme pri tom sťažení, tak sa predsa dá aj opísať (prepísať) napríklad do Wordu, ale to sa každému asi chcieť nebude...
vypnem JS v browseri a si nahrana ... a ziaden rightclick blocker ma nezastavi. po dalsie. kopa podobnych JS srandiciek je stejne ucinna len v IE, cize mozem mat vo svojom Iceweasel (firefox na debiane ci zenwalk) kludne zapaty JS a precitam a skopcim vsjo.
moja stránka je » blackzone.webgarden.cz/... - prosím v panely na pravo úple hore je že hlasujte za blackzone! tak prosím za nu hlasujte. každému dakujem!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
na jaknaweb.com by mal byt niekde...neviem, uz som tam dlho nebol..
HUSKY:
Nikto nehovoril o flashy ;o).
Dá sa to však rôznymi spôsobmy sťažiť slabším užívateľom, ktorý málo vedia o používaní počítača.
Veľmi účinným je práve Flash, ale to sťažuje aj celkovú prístupnosť a použiteľnosť stránky (pre ľudí s nejakými obmedzeniami, aj pre vyhľadávacích robotov).
Platí pravidlo, že čo ti niekto ukáže, už ti dal. (musí sa to predsa skopírovať na tvoj počítač, aby si to videla, čiže to už máš)
Ale ten, kto už sa raz rozhodne, že niečo skopíruje, nájde si cestu!!!
Kamarátka mala takto zabezpečenú stránku a povedala mi, že ak niečo skopírujem ta sa bude veľmi diviť. Do 2 minút som jej skopíroval stránku do ICQ.
Samozrejme, flash to sťažuje. A riadne. Ale ako Pixo napísal, to sťažuje zároveň prístup na stránku užívateľom napríklad so staršími verziami prehliadačov. A keď už sme pri tom sťažení, tak sa predsa dá aj opísať (prepísať) napríklad do Wordu, ale to sa každému asi chcieť nebude...