Fico je vychcaný zlodej, ktorý ale rešpektuje nejaké mantineli. Dosť široké, ale proste nejaké má. Kotleba, to je blbý kokot a takí mantinel nemá nikde.
fico nieje sprosty. je to skurveny zlodej, klamar, atd, atd, ale sprosty rozhodne nieje. kym bude pri moci, bude to tu rozkradnute jak obchod v ghette, ale aspon budeme relativne civilizovana krajina. zato kokotleba ma iq 47, taky clovek by jednoducho nedokazal riadit krajinu ani vo sne a myslim, ze s nim vo vlade by sme skoncili niekde na urovni ukrajiny,
@notme JASNE, ty to vieš ekonom a politolog Pan. Notme.Ktory si mysli že ked sa Kotleba dostane k moci tak tu budeme pochodovat a robit rasové čistky.Notme neviem či vieš o tom že je rok 2016 a nie 1933.Kotleba ma 3 vysoke školy, kolko maš ty? Čo take debilne fašisticke spravil že ho tak hejtuješ? Ci si volič Kollara?
Preboha, ludom na tomto portali definitivne jebe. ^^ Asi hocikto, kto napisal ze mu Kotleba nevadi, nema ziadne spojenie s realitou. Ten chlap nielenze sa len tvari, ze sa voci niecomu (utecencom, romom, USA, mimozemstanom) postavi a je to len stekanie - je to absolutne nehorazny primitivny _korupcny zlodej_.
Ficova korupcia by vyzerala ako stare dobre idealne casy pri nom, staci sa pozriet na fungovanie BB zupy. Vsade zamestnana rodina, nic nefunguje, robi kokotiny ako rusenie divadiel a nerodinni zamestnanci mu musia posielat cast svojho platu na ucet (to uz kde sme?).
@eriko ako som uz niekde kretenovi ako si ty pisal, tie vysoke skoly, co ma vystudovane on, zvladnem ja vystudovat obe naraz, za jeden rok, s cervenym diplomom a prstom v riti. su to totizto skoly pre debilov. ale aby to urobilo dojem na tebe podobnych to bohate staci.
@fragile. inak ked sme pri tom, odporucam ti pozriet si na fb profil typka menom Mino Mazurek. hrdy kandidat, kokotlebov blizky kamarat a v neposlednom rade moj spoluziak zo strednej tupy jak vedro gitu. jeho klasicky pozdrav bol "na straz", samozrejme, s priznacnou gestikulaciou. najdes tam kopu zaujimavych veci. okrem klasickej, kokotlebovskej ideologie napriklad aj to, ze idealny muz musi byt holohlavy, namakany a obleceny ako debil, inak to ani nieje muz. nieje biely ako biely, no...
@notme Po prve ja som vysoke skoly nespomenul preto že to na mna urobilo dojem ale preto že ty si povedal že je debil a ma male iq a tento fakt to vyvracia.Po druhe stale nemaš ani jednu vysoku takže skutek utek.Pozrel som si Mina Mazureka nič strašne som tam nevidel a aj keby to neznamena že ked sa mi nepačia jeho osobne nazory tak automaticky nevolim celu stranu.Napr. Kotleba stale trepe o krestanstve pri tom som ateista a je mi to jedno.A ak ten tupy Mino Mazurek ako ty hovoriš chce urobit niečo pre štat tak mu dam šancu neodpišem ho kvoli tomu že povedal "na straž" alebo že nevie matematiku.Proste tu treba vymenit komplet parlament a nie dokolečka davat šance "štandardnym stranam".Možeš pisat čo chceš ked to nemaš podložene je mi to jedno.Lebo doteraz si nedal nič čo by nieako zdiskreditovalo jeho stranu.Lebo ak to už nemaju media ty to nemaš určite.
@fragile. Korupčny zlodej je dost važne obvinenie na ktore treba aj dokaz.Na všetko čo si napisal nemaš ani jeden dokaz max. to rodinkarsvo čo aj sam kotleba potvrdil že tam ma manželku a to mi je jedno.Aj keby tam mal celu rodinu stale by som ho hodnotil podla toho čo robi pre Slovensko.Ale vidno že ty si vypatlany.Smeraci si dohadzuju kšefty rodinam a aj tak budu mat vo volbach 20%+ a ty tu trepeš o tom aky je kotleba rodinkar
@eriko co prosim? ze vystudoval jednu z najhorsich skol na slovensku znamena, ze nieje debil? ved tu skolu by vystudovala aj opica, ba dokonca mozno aj ty. po druhe, idem si Acka na jednej z najlepsich informatickych (to je to, co je asi 158x tazsie, nez obe kokotlebove skoly dokopy) fakult na slovensku. po tretie, ja to mam podlozene velmi dobre, ze to ty nedokazes pochopit je opat len a jedine tvoja chyba.
kotleba je saso ktori nema ani 10tinu charizmy svojho velkeho vzora - Hitlera. Hitler bol psychopatiucke monstrum ale kotleba je este vecsie monstrum pretoze Hitler svojim chorym idealom aspon veril, Kotleba by ich len rad zneuzil a prizivil sa na nich.
keďže neviem čoho je Kotleba schopný, lebo ešte sa tam nedostal, iba na post banskobystrického župana, tak volím jeho. Hoci to môže byť len strach z neznáma, ale každý politik nám nasadzuje ružové okuliare, ako on všetko dá na správnu mieru. Má dobré myšlienky, súhlasím, Ficova vláda tiež robí svoje pre, ale nech je tam ktokoľvek, všetci rozkrádajú, post kamarátovi nie je taký problém, pokiaľ pôjde o človeka, ktorý vie robiť svoju robotu, ja by som okresal počet poslancov, zbytočne sa skladáme na platy tým darmožráčom. A popri tom si ešte podnikajú v úzadí. Však kto by nie, nech má kto chce aké koníčky, ale nemuseli by brať zo štátneho rozpočtu a pomocou podpory na rozvoj financujú firmy svojich kamarátov. Však nie ste včerajší, toľko sa navystrájajú ti papaláši.
@notme Ved ty ani nevieš čo to slovo "fakty" znamena chapeš? Tam chod inštalovat flash player do školy ty povýšenecky ubožiak.Ved sa pochval koho ideš volit konečne, ked je Kotleba taky strašny nacek,zlodej,dement atd.
@savvym sudruh kotleba, hoci vystudoval ekonomiu, o nej nevie ani tolko, co viem ja po jednom semestri zakladov ekonomie. to, co robi v bb kraji sa nazyva restriktivna fiskalna politika, ktora, ako si mozes precitat v lubovolnej ucebnici, z kratkodobeho hladiska znizi vydavky (ergo usetri prachy - to je tych 11 milionov, ktorymi sa ohana), no z dlhodobeho hladiska zhorsuje ekonomicku vyspelost statu, nakolko vedie k poklesu HDP a AD. ja skutocne neviem, ako moze niekto volit cloveka, ktory nerozumie ani len tomu, na co ma urobene 2 vysoke skoly.
@savvym nestudujem ekonomiu, mam jeden jediny predmet ekonomia. smutne je, ze aj napriek tomu viem o ekonomii viac, ako biely rytier, ktory sa ohana dvoma ekonomickymi titulmi.
@notme wau nikto to nevie len ty a takže je lepšie kupit tu spominanu p.sol za 128e za tonu namiesto 85e a neušetrit 479 tisíc eur.TY SA DAJ LIEČIT lebo si mimo reality.
@nats lebo to že držiš stranu Notmemu a on trepe a ty stym suhlasiš a povieš že mi dobre naklada.Kde mi naložil prosim ta.V com ma on pravdu.Ja nechapem.
@eriko ach boze, ako mi vobec mohlo napadnut, ze take nieco dokazes pochopit
za prve, vie to kazdy, kto ma aspon pol mozgu a zakladne vedomosti. za druhe, ak by si aspon pol mozgu mal, vedel by si, ze som narazal na ine veci; to sa dalo odvodit uz z terminu restriktivna fiskalna politika. ale to od teba chcem privela, co?
@eriko ako toto suvisi s predchadzajucim komentarom o tom, ze som zena a mam 20? urcite si stihol nazbierat kopu zivotnych skusenosti za tie dva roky, vsak?
nemienim sa tu s tebou hadat, ale dam ti radu do zivota...ak sa verejne chvalis tym, ze ides volit 19, je to ako keby si po ulici vykrikoval, ze mas iq 60 a este cakal pochvalu
@notme kolko bereš za ovplivnovnie verejnej mienky na internete? či to robiš zadarmo? alebo sa bojiš že ty alebo tvoja rodina pride o kšeftiky? Prečo odovedaš na otazku otazkou?A bezdovodne uražaš? Chceš ma zdiskreditovat? Ja cez teba vidim.
@nats lebo ženy sa riadia podla emocii a nie racionalne "waaa Notme povedal že kotleba je nacek waaaa bude zabijat ciganov waaaa motme povedal že je hlupy waaaaa " nemaš svoj nazor lebo keby si si Kotlebu overila a bola nezaujaty človek nemohla by si zo Notmem suhlasit.
@eriko ty cezomna vidis, hej? ved ty si uz treti krat nepochopil rozdiel medzi urazanim a konstatovanim faktu. ci nebodaj chces popriet, ze si sprosty jak tago? neodpovedam na otazku otazkou. ja viem, ze ta fraza vo filme znela cool, ale ked ju chces pouzit v reale, musis trafit ten spravny kontext. nechcem ta zdiskreditovat, ja sa mile rad budem ujebavat na tom, ako slovensko plne tebe podobnych pomaly padne na uroven rumunska, ci ukrajiny. do piatich rokov budem aj tak v norsku, lebo si rozhodne nemienim dat dojebat zvysok zivota kokotmi ako si ty, a preto pre mna bude sledovanie tejto krajiny len nieco ako vecerny sitcom.
ok, vzdavam to. zacinam byt presvedcena, ze jediny sposob, ako si udrzat psychicke zdravie, je zavriet sa niekde do jaskyne, lebo debilita niektorych ludi (nielen na internete) je proste too much
@nats proste nemas vlastny nazor kazdy inteligentny obkladac, ci murar ti povie, ze kotleba je najlepsi. to len hlupi nevzdelani hlupaci, ako napriklad programatori, matfyzaci, nasi doktoranti, niektori docenti, ba aj jedna profesorka (to som vymenoval len tych, od ktorych som to pocul osobne), na neho nadavaju. sama vidis, ze ak niekto nieco v hlave ma, tak bude volit kotlebu, inak sa proste neda!
@eriko
Slovensko
HDP na jednoho obyvatele
18 046,84 USD (2013)
Rumunsko
HDP na jednoho obyvatele
9 499,21 USD (2013)
Ukrajina
HDP na jednoho obyvatele
3 900,47 USD (2013)
schvalne som to usporiadal zostupne, to preto, aby bolo vidno, ktorym smerom to pojde s kotlebom vo vlade. ale ako vravim, mna to trapit nemusi. to ty tu budes zit s debilnym nackom vo vlade a 500 eurami na mesiac
@notme Ale za toto nemože Kotleva takže nechapem naco to sem davaš.Ved za to su zodpovedne všetky strany ktore boli v vlade do teraz.LSNS to slubi napravit a preto jej idem dat hlas.Lebo racionalny človek da hlas strane novej nie tym čo už slubovali vo vlade boli a nič dobre nespravili ako smer,kdh a podobne.Nemožeš vediet ako to bude vo vlade preto že tam ešte nebol.500e nemaju ludia ani teraz takže to by bol pre kotlebu uspech a dobre znamenie.Vieš ne každy žije v blave.
@nats citujem "ale teda ked Eriko povedal, pojdem volit pana Kotlebu, predsa len vyzera ako slusny a mudry clovek, konecne mi otvoril oci!" sarkazmus.
Ak by si toto myslela važne tak by to bolo to iste čo si spravila z Notmem.Iba si prebrala iny nazor bez overenia čo ked klamem ja? Či mi veriš? zase by to nebol tvoj nazor.Hovori sa tomu "ovečka".
@notme dobre prestanem radšej pisat bo sa nahodov dostanem na vašu uroven a to by som nechcel ,za všetkym čo som napisal si stojim.Už len na rozlučenie
@eriko co je tv8? ake bludy? kokotleba ma charizmu mokrej handry tak ako vsetci nasi smiesni politici. hitler, musolini atd, boli aspon dobri recnici...
rackavy kokotleba je len obycajny nimand a kreten.
@notme keď sa nájdu takí kokotskí voliči ako ty, tak slovensko bude veru ešte aj pod úrovňou Ukrajiny. Ako podľa teba mohol človek s IQ 47 pred nástupom do Funkcie župana učiť Dejepis Matematiku a vyštudovať ekonomiku?
@fragile.@11 a koľko podla teba nakradol oproti Ficovi Kotleba? prezraď. Ty vieš ako to funguje v Banskobystrickej župe keď na Kotlebové činnosti a výsledky je uvalené informačné embargo? Čo na tom že si do funkcii dosadil rodinných príbuzných? Neverím že ty by si nedosadil ani manku tatka ani segru. Ja by som na Kotlebovom mieste urobil to isté. Do dôležitých funkcii dosadím blízkých príbuzných ktorí sa do toho rozumejú lebo cudziemu nemožno veriť. A už keď tam spravil hovno povedz čo mohol robiť keď vládny SMER aj opozícia mu jeho snahy zlepšiť život v BBSK stále znemožňujú..
@notme@12 myslím že ty určite máš možnosť vyštudovať vysokú školu. Hlavne v dnešnej dobe keď je Školstvo v piči a učia sa tam debiliny typu ako je prozápadný názor ten najspávnejší budeš titulovaný blbeček..
@xxar3s To my musíš prezradiť v ktorom to storočí Kotleba obdivoval Hitlera. Lebo ešte som ho o tom aký bol pre neho Hitler vzorom nepočul. Ak chceš vytiahnuť nejaké obvinenie najprv ho musíš dokázať inak to hraničí s ohováraním a a kryvou výpoveďou..
@trash Ake snahy zlepsit zivot?
Rusenie eurofondov, aby skoly nemali uz ziadne peniaze a chradli?
Zamestnavanie svojich nekvalifikovanych kamaratov a rodiny do funkcii?
Nutenie ludi, aby mu posielali na JEHO UCET peniaze z platu (opakujem - to uz kde sme)?
Totalne nicnerobenie cely cas okrem korupcie a rasistickych prihovorov?
Blbosti ako "sutaze krasy do strednych skol" a navrhy na totalnu izolaciu ludi s telesnym postihnutim zo skol?
Okrem toho to, ze je niekto inteligentny na to, aby vystudoval viac (ehm ehm slovenskych) vysokych skol, neznamena ze to nie je primitivny buran. Fico bol tiez vynikajuci student a zastupoval ako pravnik Slovensko v EU, ale to principialne nijak neovplyvnuje to, ze mozes byt zaroven cynicky bezcharakterny hajzel. -.-
@fragile. Eurofondy su nase peniaze takže eu ani nepotrebujeme.O tom posielani penazi na učet som ešte nepočul.Hodnotit budem podla skutkov nie podla toho koho si tam zamestnal.Na ziadnu korupciu nemaš dokaz a "nič nerobenie" ked mas vacsinu poslancov smerakov a KDH tak tažko niečo presadiš.Si idiot.
Koment s hlbokým významom, lebo si o 4 roky starší, ale zjavne si zaostalejší o tie 4 roky. Ale vieš čo, radšej sa pôjdem na to pieskovisko hrať, keď mi povedal taký senior ako ty @Eriko
@eriko Ale peniaze do EU posielame automaticky, takze ked sa Kotleba rozhodne, ze nebude prijimat eurofondy, jedine co sa zmeni je, ze na slovenskych skolach _nebudu peniaze_. -.- Nejaky protest BB zupana asi nezmeni celoeuropsky mechanizmus vyrovnavania regionalnych rozdielov a riesi sa to (ked uz) uplne inak, nez odopretim financii skolam.
Okrem toho z EU fondov berieme VIAC, ako tam davame. Nechapem vobec, kde je v tomto logika.
@notme@33 takže podľa teba ekonomicky rast môže Slovesnko dosiahnuť jedine neustálim sa zadlžovaním? A vieš na koho hlavu padajú tie dlhy? Aj na tvoju. Ak chceš dlhovať neustále rastúci dlh od 7500 eur na hlavu nech sa páči ale väčšina Slovákov nechce byť nikomu dlžná.
@notme@46 Murárov máš aj v Nórsku ty drbo a rozhodne sú to domorodci nie prisťahovalecké tupela z púšte. Urážať iné povolania to ti ide bez chyby bez takých hlúpych murárov či hantlágerov by si akurát žil v diere vykopanej pod stromom ty študovaný intelektuál..
@notme@43@Baroon@66 tak to vám prajem potom príjemné ubytovanie v niektorej Švédskej moslimskej No-Go zóne.. Veď si zaslúžite lepší život ako na Slovensku hoci pod neustálim ohrozením života ale budiš. Už keď sa chcete zdekovať niekde do Nórska alebo nejakej inej krajiny kde sa to ženie k kolapsu a tyká tam etnicka časovaná bomba nepindajte koho si ľudia na Slovensku zvolia. Slováci si idú voliť preto že chcú lepší život tu a nie utekať do nejakej riti sveta.
@notme@72 zato moja lepka narozdiel od tvojej nejaký obsah má. Ty to tam máš pekne vykradnuté.. Dutina plna vákua v ktorej nepôsobý žiaden atmosferický tlak.
@fragile.@73 skade si nabral takú blbosť o zružení Euro dotácii? To si sa dočítal v Nku? alebo v SMEtiach? Kotleba nieje taký cvok aby zrušil dotácie z peňazí ktoré do EU odvádza naše Slovensko..Veď sú to koniec koncov naše peniaze.. Jedine že by mu zastavila do tácie tá naša Solidárna vláda. O tom dosadzovaní Rodiny do funkcii so ti už hádam vysvetľoval tak čítaj poriadne. Tiež si do fukcie dosadím niekoho komu verím. To že takto oblbujú ľudí mnohé mimovládky a neziskovky že ľudí nútia aby na ich účty posielali peniaze na to si prečo ganbu neotváraš? Zato tu mimovládky pôsobia už viac ako 20 rokov a akrem dobrovolných nútených príspevkov majú ešte príjem od Sorosa alebo US ambasády. To ťa už vôbec nesereie. Ešte by som chcel vidieť dôkaz kde to vlastne Kotleba núti ľudí aby mu prispeli. Leb o akosi tomuto tvojm u názoru neverím.. Zdá sa že pseudoantifa a humanisti sa stávajú chronickými klamármi. Nákup posypovej soli za tretinu lacnejšie či vystavba cyklotrasi či 53 km ciest za polovicu lacnejšie než za Maňku je nič nerobenie? Pohotovostná lekáreň v BB to je nič nerobenie? krompáče a lopaty. Už to je snaha vytvoriť pracovné miesta s takmer nulových zdrojov to určite nieje nič nerobenie. Ale samozrejme že ty vidíš nič nerobenie keď o činnosti Kotlebu v BBSK čítaš z denníkov ktoré dodržiavajú informačné embargo na BBSK. Vyhlasovanie študentiek za Miss v súťažiach krásy? To už akože čo chceš Kotlebovi vyčítať. Boha aké úbohe vvyčítať Kotlebovi vyhlásenie súťaže krásy. Veď kto koľvek si môže vyhlásiť súťaž krási a ty si ani papuľu neotvoríš alen Kotleba to má zakázané. A som zvedavý čo je na slovnom spojení cigánsky parazit také rasistické keď Kotleba vo svojich príhovoroch iba pomenoval problematiku pravým menom. Okrem toho s tým hendikepovanými neviem neviem.. Je v tom dilema.. Jednák som rád že hendikepovaní sa niečo naučia.. Potom sa môžem smiať na tvojich príspevkoch a jednak nevedie to k žiadnému prospechu spoločnosti.. Keď už v prírode sa nachádzajú homosexuální jedinci a pováľači z kaviarni prehlásujú že je to úplne prírodzené tak zožirať slabšieho jedinca je tiež...
@eriko@74 veru že to je pekný idiot. Už koľký povedali že Kotleba spravil toto a zase hento a nemali to ako dokázať.. Že Kotlebov idol je Hitler? Nech to dokážu! Zatiaľ neexistuje nič čo by potvrdzovalo tvrdenia užitočných idiotov žeby mal naozaj za vzor Hitlera. Že Kotleba povedal o SNP že je to vlastizrada? Zaujímavé ja som Kotlebu sa ešte nepočul nikde o tom takto vyjadrovať. ďalší mýtus idiotov. Že Kotleba núti ľudí mu niekde prispievať to my taký @Fragile musí tiež nejako dokázať kým nemá dôkaz tak sa to dá definovať ako ohováranie prípadne poškodzovanie dobrej osoby. Áno ohováranie je na Slovensku trestný čin a neznalosť zákona neospravedlňuje. A tie súťaže krásy. To bol teda gól. Keď Maňka vyhlásil súťaž krásy na nejakej škole to bolo pozitívne vtedy. Isto som sa už takýchto volovin napočúval dosť a fakty akosi neexistujú. @Fragile a ešte my musíš vysvetliť ako je to s eurofondmi či máš pocit že Európska únia tie fondy vyčaruje zo zázračného klobúka?
@fragile.@80 Skade si nabral že berieme viac z Eurofondov ako dávame? Si poprosím čísla že koľko Eurofondov čerpáme... Tak či tak sú to naše peniaze a Kotleba keď bude vo vláde môže pokojne zastaviť členské popúlatky do EU a tým pádom smerovať tok financii napríklad do tých škôl. Keď sa to EU nebude páčiť nech sa páči referendum o vystúpení a končí sranda s Bruselom.
@fragile.@82 Vieš Inkaso si môžeš na internet bankingu tiež kedykoľvek zrušiť dajú sa potom zrušiť aj tie odvody. A poprosím nejaké info koľko dostávamé EU dotácii keď podľa teba čerpáme VIAC peňazí než ich odvádzame.
@xxar3s Takže sme sa dostali k tomu že som sprostý putinofilny mongoloidný kreten.. Myslím že pri toľkých urážkach na mojú osobu si sa dobre vionanoval a teraz k téme. Ako a kde zistím že Kotlebovým idolom je Hilter. Odpovedaj.. Raz tvrdíš že obdivuje Hitlera potom že nevieš koho obdivuje a miesto uvedenia faktov sa vieš iba uchýliť k sporstým nadávkam do putinofilov mongoloidov a rusofilných retardov. Ale veď to sa dá od užitočného idiota čakať že miesto argumentovania bude nadávať že?
@trash Tak najprv eurofondy Nie, neda sa to zrusit ako inkaso, v ramci celej EU je dohoda, ze sa davaju peniaze do spolocnej pokladnice a tie sa potom prerozdeluju specificky chudobnych regionom v ramci EU. Dostavaju takto peniaze napr. aj oblasti vo vychodnom Nemecku. U nas je to cela SR okrem Bratislavy.
Zrusit tuto dohodu dost dobre nemoze ani premier, ani prezident, proste ako narod sme sa na najblizsiu dobu (2014-2020) zaviazali, ze tam budeme prispievat. Referendum o vystupe z Unie by samozrejme ludia neodhlasovali, pre dobre dovody. Okrem vsetkych ostatnych vyhod, co mame z EU, cisto financne na tom profitujeme:
Naco to teda rusit a protestovat, ked na tom berieme viac penazi, nez davame? Ja som aj ochotny s tebou suhlasit, ze je to akurat velky stroj na byrokraciu a korupciu, ale nejakymi gestami sa realne nic nedosiahne, pretoze peniaze sa nam nevratia a celoeuropske mechanizmy nezmenime (okrem toho nemame dovod, kedze sme na ich vyhodnejsom konci).
Vidis, ze to nie su len spravy z N-ka, ale rovnako dobre o tom vedela aj Pravda, Aktuality, pripadne teda Pluska. Samozrejme, ze to, ze si tam zamestna manzelku alebo ineho pribuzneho, je sakra problem, staci mi citovat z clanku, nech tu nepisem litanie:
"Takže, ak by zamestnanec tejto firmy mal pocit, že finančný riaditeľ Martin Kotleba (alias brat) robí niečo nepekné s verejnými peniazmi, môže to s dôverou nahlásiť Frederike Kotlebovej (alias manželke, inak 19-ročnej absolventke pedagogickej školy),"
Asi vidis aj sam, ze by tam MOHOL byt problem Ak Kotleba nema problemy so spreneverou peniazi, preco by potom obsadzoval prave ju do tejto pozicie? Ako mam ja doverovat verejnemu cinitelovi, ked clovek, ktory ho ma KONTROLOVAT, je jeho 19-rocna manzelka? Samozrejme, ze to okamzite posobi ako totalna kamuflaz korupcie - povedz mi, ak to vidis inak.
@trash Tak sa podme pozriet na to, ci je, alebo nie je fasista.
a) Na verejnosti sa takto kvoli zakonom vyjadrovat nemoze.
b) Zistime to teda podla nejakych sekundarnych ukazovatelov:
1) Bol na cele Slovenskej pospolitosti, latentne neonacistickej extremistickej skupiny? Ano.
2) Vyjadruje sa pozitivne ohladom Slovenskeho nacistickeho statu? Ano.
Oslavuje Jozefa Tisa, ktory ma priamu zodpovednost za vyvrazdovanie ludi v koncentracnych taboroch? Ano. » www.facebook.com/permalink.php?s...
3) Oslavuju ludia okolo neho fasizmus a slovensky stat? Ano, este ovela viac, lebo nie su tak na ociach. » alternativnacesta.blogspot.cz/2016/02/kotlebo...
Marian Magat kandiduje z cisla 88, ehm ehm ehm. Je to clovek, co opakovane verejne vykrikoval "Na straz", hajloval, atd. Takychto ludi je jeho kandidatka plna.
4) Robi sam Kotleba pasivne-agresivne vypady voci SNP, ktore nakoniec pomohlo zvrhnut nacisticky rezim na Slovensku? Ano. » www.teraz.sk/regiony/bbsk-ci...
Ak teda robi vsetko, aby propagoval pro-nacisticke nazory, ale tesne sa vyhol legislativnemu stihaniu, ak v minulosti viedol pro-neonacisticke zdruzenie, ak ma na kandidatke otvorene neonacistickych ludi, aky iny zaver sa da z toho vyvodit, nez ze on sam je totalny neonacista?
@trash Rozdelil som to do tematickych skupin. Ja si nemyslim, ze si "sprostý putinofilny mongoloidný kreten". Skor si myslim patris do skupiny ludi, ktori su znechuteni z klasickej politky a tym padom aj zo systemu, ktory ich pomohol vytvorit a skor nez politicky korektny slovny salat hladas jasne pomenovanie problemov a jednoduche riesenia, kedze "tradicny" pristup zatial nikam neviedol.
Ale ked sa clovek pozrie blizsie, je dost jasne vidno, ze Kotleba nie je zrovna uzasna alternativa. Rovnako dobre sa da pozriet aj na jeho realne riesenia, ktore pod povrchom priamociarej retoriky nadobudaju vazne trhliny.
Asi kazdy by bol spokojny, keby neexistovali romske osady a keby romovia boli zacleneni v normalnych zamestnaniach - lahkou odpovedou je ich obvinovat. Tazsou, ale lepsou odpovedou je snazit sa pochopit ich situaciu, ako v detstve vyrastali, ake (ne)mali vzory, ako sami nevidia buducnost, ako ich zamestnavatelia odmietaju zamestnat, ako nad nimi visi tien odsudzovania v kazdodennom zivote. Jasne, ze situacia v osadach je casto priserna. Ale keby sme ja, alebo ty vyrastali v osade, vyrastli by sme presne rovnako.
Jedine rozumne riesenie je snazit sa ich postupne akceptovat a zaclenit - co je tazke a trva to dlho, ale pomaly sa tam dostavame. Pomoze to nielen im, ale aj vsetkym ludom na Slovensku. Slovaci samotni boli v Uhorsku "nevzdelanym bezdomoveckym narodom" a uz len preto by sme mali mat pochopenie pre chudobne a odstrkovane mensiny.
@fragile. 1. Slovenská pospolitosť už NIEJE!
2. Vieš koľko ľudí sa ti bude pozitívne vyjadrovať ohľadne Slovak štátu? Dokonca aj ja ale tiež v rámci objektivity. Na jednú stranu Slovák štát odsudzujem keďže sme boli spojencami Hitlera. Na druhú stran u Slovák štát pozitívne beriem keďže sme mali vysoký ekonomický rast , silnú menu, a tiež keby si ty žil v tej dobe tiež sa o Slovák štáte budeš pozitívne vyjadrovať alebo by si radšej bol pod Maďarmi či Poliakmi?
3. Nie len ľudia okmolo neho Osalvujú Slovák štát. A niekto kto Oslavuje Slovák štát nemusí zároveň hneď aj fašizmus.. Už my aj Zarytý Antifa povedal kladné názory na Slovák štát.
Zase tvrdiť že Magat kandiduje n pod čislo 88. A nech mi niekto kto poukazuje na číslo 88 tvrdí že som konšpiračný blázon.. V každej kandidátke musí niekto byť aj číslo 88. Či dokonca KDH alebo SMER keďže mávajú viac ako 100 kandidátov. Vínimkov bude zrejme len Kaníkova cirkusová manéž kde je len 34 kandidátov.. Číže ak číslo 88 v Magátovej kandidátke o niečom svedči potom všetký dokonca aj štandardné strany okrem Kaníka musia byť podporovatelia nacizmu... Naviše sa tu bavíme o Kotlebovi a nie Magatovi.
4. Tie čierné vlajky niečo majú aj dokazovať? Ja si zase vážim a ctím SNP a podobne by som vyvesil na tento deň čierné vlajky. Pretože toto Kotlebové vyjadrenie na SNP beriem skôr tak že Kotleba úctivo pochoval pamiatku SNP ktorú vraždili a znásilňovali štandardný politici ľudia z mimovládok a naši žurnalisti viac ako 25 rokov. Zatiaľ si mi neukázal žiadne vyjadrenie Kotlebu na SNP ako vlastizradu. To že si Kiska chcel na SNP pozvať Nacistu Porošenka ťa vôbec netrápi?
@fragile.@96 tak azse sme sa dostali k tej rozprávke z dielne mimovládok že ako musíme mať pre primitívnu mentalitu a drze chovanie cigánov pochopenie kvôli tomu že v akom prostredí vyrastali. Dokonca si si pekne týmto vyjadrením nasral do huby, keďže tvrdíš že prostredie malo rozhodujúci vpliv na primitívne správanie cigánov jednak zase sám tvrdíš že podobne sme aj mi Slováci žili v rovnakých podmienkách ešte počas Uhorska ako dnes cigáni.. A povedz vtedy sme kradli znásilňovali či terorizovali ostatných ako dnes cigáni? NIE! Takže tvoj argument má priepastnú trhlinu.
@trash Takze predpokladam, ze uznavas, ze rusenie eurofondov je dobra blbost zo strany Kotlebu, rovnako ako zamestnavanie svojej rodiny, kedze si nevedel odpovedat.
1) To, ze uz Pospolitost nie je, neznamena, ze nebola a ze jej tien nad Kotlebom dodnes nevisi
2) Za Slovensky stat by sme sa vsetci mali hanbit. Naco je akoze "ekonomicky rast" (co je u statu v totalnej vojne aj tak zbytocny ukazatel), ked ten isty stat systematicky vyvrazduje svojich obyvatelov? To rozhodne nie je 50/50.
3) Ja som ti nikdy nevravel, ze si konspiracny blazon Vidis, ze reagujem korektne. Ale hej, stojim si za tym, ze Magat je obycajne neonacisticke prasa, co je vsade siroko-daleko zdokumentovane. Keby bol Kotleba normalny ako vravis, ziaden Magat by nebol na kandidatke na akomkolvek mieste. Ale je.
4) Porosenko nie je nacista, Porosenko je korupcny oligarcha. Ale hej, v Kotlebovom podani boli aj tie vlajky dalsi z miliona "utokov", ako ked napr. vsetkym prial pekne biele Vianoce. Je to vysmech, nic ine.
Co sa romov ryka:
a) Samozrejme, ze sme ako slovaci boli velmi podobni. Dnes je polovica BB kraja uplne _rovnaka_, ako vacsina romov - praca nacierno, cely den vysedavanie v krcme pri alkohole, ziadne vzdelanie, ziadna perspektiva. Staci sa prejst po Brezne, Poltari, alebo Filakove.
b) Okej, povedzme, ze ty si skor za prenesenie zodpovednosti na niektorych romov, ja som za ich vacsiu podporu aj na ukor majoritneho obyvatelstva (co su btw stale minimalne peniaze ked ich porovnas napr. s "informatizaciou" Slovenska). Ktory z nasich pristupov viac vedie k rieseniu?
Ti ludia, ktori ziju v osade, si predsa nevedia pomoct sami. V mojom scenari by sa tam naliali peniaze (pristupne samozrejme pod nejakymi podmienkami), ktore by sa snazili zarucit, ze co najviac deti z osad dostane co najviac vzdelania, ziskali nejake navyky a disciplinu, spoznali svoje moznosti vo svete. Nebolo by to rychlo a nefungovalo by to v kazdej situacii, ale kazde dieta, ktoremu by sa pomohlo, by za to stalo.
U teba by romovia dostavali, ako si to predstavujem, nizsie davky a tvrde postihy za kazdu blbost, co by kde spravili. V tvojom scenari maju MENEJ vzdelania, MENEJ moznosti zaclenit sa do spolocnosti, MENEJ pocitu, ze aj oni mozu zit rovnake zivoty, ako vacsina ludi na Slovensku, MENEJ motivacie nieco so svojou situaciou nieco spravit. A zacarovany kruh sa toci dookola.
A stale si stojim za tym, ze keby si ty vyrastal v osade, si do bodky presne taky isty, ako vsetci klasicki obyvatelia osad. Naco potom ta pomstychtivost a pocit nespravodlivosti? Ti ludia uz tak trpia dost sami.
@trash Pokiaľ dobre viem, Nórsko otáčalo migrantov. A nepatrí do EÚ, takže kvóty ich netrápia. A to, že tam chcem ísť je môj sen, tak ako ty máš sny, tak aj ja mám tento, ale ktovie, či sa mi splní, takže voliť určite budem, lebo človek nikdy nevie.
@notme@94 veru že pôjdem voliť je to moje demokratické právo mne nebude zbabelec ktorý určite nevieš ani svojmu spolužiakovi Miňovi Mazurekovi povedať do oči čo si o ňom myslí hovoriť či mám voliť alebo nie.
@fragile. Kotleba aspoň tú rodinu vo funkciach priznal a odôvodnil prečo tak učinil.. Priznal a dôvodnil napríklad taký Figel zlaté padáky?
1. Takže keď pri zmene politického klimátu zmeníš svoj názor znamená to že tvoj predchádzajúci názor mám brať do úvahy že musíš byť potrestaný za svoje vlastizrádne postoje ktoré prechovávaš proti Slovenskému národ tým že sa zastávaš parazitov čo napomáhajú likvidácii Slovákov? Dobre v poriadku už sa z toho nevykrútiš rovnako ako sa podľa teba nevykrúťi ani Kotleba.
2. Za Slovák štát by sme sa samozrejme mali všetci hanbiť evidentne aj kvôli tom u že sme boli Hitlerovými spojencami. No dobre ak si tak úprimný a nie si pokrytec možno sa takto hanbíš aj za dnešné Slovensko. Lebo takto sa hanbíť za Slovák štát je rovnake ako sa hanbiť za dnešnú republiku a tým pádom by sme ako Suverenný štát nemali existovať preto že sme v zločineckej organizácii ako je NATO. NATO je tiež iba vojnová mašinéria. 80 miliónov dávame ako členský poplatok tejto Aliancii. To sú tiež vojnové trovy. EU zase denne vyhodí 15 miliónov Eur na konflikt na Ukrajine len preto aby pokračoval.. Z tých 15 miliónov tam idú aj naše peniaze. To je tiež zbytočný ukázateľ k totálnej vojne pretože konflikty na Ukrajine a v Sýrii nieje nič než Globalný zápas mocnosti.
3. Ja určite nie som konšpiračný blázon ale ten kto zase vidí nacistické spiknutie v tom že niekto kandiduje pod číslom 88. A stále sa bavíme o Kotlebovi a nie Magátovi.. To že má ĽS NS v kandidátke najviac dvoch pravicových extrémistov ešte neznamená že je to radikálna krajne pravicová strana.
4. S tým porošenkom úbohé čo tvrdíš.. Zase si protirečíš. Takže porošenko nieje nacista pritom tiež vyvražduje vlastné obyvaťewlstov a v Ukrajinskej vláde je viac ako polovica nacisti. Vtedy to nieje nacista.. Ale keď sa v okolo 150 kandidátoch objavia dvaja náckovia už je to automaticky nacistická strana. Zatiaľ sa z ních nikto k moci nedostal krvavou cestou ako Poročenko Jacenjuk a spol a snažia sa do vlády dostať legitímne cez demokratické voľby tak im nieje čo v tomto prípade vyčítať.
Čo sa cigánov týka a volaj ich pravým menom nie umelo. Nie sú to romovia oficiálne pomenovanie róm dostali od chudákov čo cigána nevideli ani na obrázku ale tvária sa že cigánov najlepšie poznajú.
Kde je polovica BB rovnaká? Prepadávajú biely občania BB bezbranných dôchodcov pre 15 eur či mladých pre jednú cigaretu? Vyhrážajú sa a znásilňujú? Tak netrep.. Že niektorí pracujú na čierno tak pracujú preto lebo sa normáne nemôžu kvôli vysokej nezamestnanosti uplatníť.. Aj by vďaka programu krompáče a lopaty boli normálne zamestnaný keby si súčastná vláda nedovolila zmeniť zákonník práce len aby znemožnila týmto ľuďom legálne pracovať.. A narozdiel od cigánov aspoň pracujú. Vyčítať im vysedávanie v krčme to je tiež úbohe. Keď si hoci aj na čierno zarobia na tú pálenku a nesedia tam za sociálne dávky ako nejaký degeš tak im to zbytočne vyčítaš. Len my nehovor že vy v kaviarničkách ste všetci triezvy. Určite nie skorej ľudia s takým ružovučkým humanistickým názorom musia brať nejaké tvrdé drogy.
Ja nie som za prenesenie zodpovednosti za svoje činy len u niekoľkých jedincov z pomedzi cigánov ale na väčšinu. Lebo väčšina robí problémy tá pracujúca menšina cigánov tiež na nich dopláca. Ale ty si ešte s pracujúcim cigánom určite nebol tem by ti o degešoch z osady povedal to isté čo biely človek. Vtedy by si čo urobil hodil do vápna aby si ho obvinil z rasizmu? Keď ty si za väčšiu podporu na úkor majoritného obyvateľstva potom si zradca slovenská lebo majorita s tým nesúhlasí.. Znevíhodnená je majorita. a majorita nemá čo otročiť na lenivú skupinu primitívov čo majú úplne inú mentalitu ako bieli. To znamená že by si vykorisťoval majoritu s úmyslom zvýhodniť minoritu. Znamená to že by si majoritu podriadil minorite.. Presne takéto myšlienkové pochody hraničia s fašistickou ideológiou pretože v totalitných a fašistických režimoch je majorita podriadená minorite.
Tí ľudia žijú v osadách a nevedia si pomôcť. A Slovákovi kto kedy pomohol?
Myslíš si že by Slovakovi platili sociálku za nič nerobenie? Nie.
Naviše mnohí dostávali aj byt zadarmo.. U nás v Michalovciach im stavali byty za symbolicke jedno euro. Chlapík čo tam staval mi hovoril že ešte len nedostavali poriadne a tie hovada už vykradli všetky meďené káble ktoré elektrikáry potiahli. Tvoj problém je že ty vidíš v akých podmienkách žijú ale nevidíš že si tieto podmienky oni sami zapríčinili tým že sami si znemožňujú pomoc a že robia pravý opak toho čo od nich spoločnosť očakáva. Keď dostanú nové byty a do mesiaca ich zničia, tak reakcia majority je na správnom mieste ale ty keby si naozaj vedel ako to medzi cigánmi na osadach chodí určite by si stál na strane majority.
U mňa by cigáni nedostávali nižšie dávky za každú blbosť čo vyparátia.. Myslím že nasmrť umlátiť nejakého dôchodcu pre 15 eur nieje len taká hocijaká blbosť. Nemali by dostávať žiadné dávky pokiaľ nezačnú byť sami za seba trestno právne zodpovední.. Pokiaľ sa aktívne nezačnú angažovať v hľadaní práce dávky mali by dostávať posraných 60 eur ako biely nezamestnaný po 25 rokoch. Za každú blbosť v škandinávii ti odoberú dieťa. Samozrejme keď si biely a si heterosexuál. Spelo to aj tu na Slovensku. Áno som radikálny v riešení cigánského problému no a čo. Podporovať ich neustale nemôžeš inak sa budú nekontrolovateľne kotiť.
A môžeš si ďalej žiť vo svete svojich infantílných myšlienok s ružovímy okuliarmi si mňa odsudzovať že ako by som sa choval keby som žil v rovnakých podmienkách. Ja som presvedčený o tom že by som sa tak nechoval. Lebo mám inú mentalitu ako tí degeši. Sám si povedal že mnoho slovákov v podobných podmienkách žili za Uhorská. Zabúdol si fakt že sa nesprávali ako cigáni na osadách. Išli sa zodrať pre dieravý groš len aby mali kus žvanca. Nekradli neterorizovali pre pálenku či cigarety ako cigáni. A snažili sa vižiť ako sa len dalo lebo neboli odkázaný na nijakú pomoc. Ja som biely keby som žil v takých podmienkách urobím všetko preto aby som to zmenil ako aj každý Slovák v minulosti, a snažil by som sa byť čo najmenej odkázany na inú pomoc lebo by som sa za to hanbil. A vieš prečo? Lebo som biely som Slovan a som kultúra na úrovni narozdiel od cigánov. Aj Hinduisti boli kutlrúa na úrovni preto primitívnu mentalitu vyhnali. Asi preto že sa cigáni chovajú ako cigáni česť tým slušným vínimkám ktorých je veľmi málo.
@fragile. Opravujem: 4. S tým porošenkom úbohé čo tvrdíš.. Zase si protirečíš. Takže porošenko nieje nacista pritom tiež vyvražduje vlastné obyvaťewlstov a v Ukrajinskej vláde je viac ako polovica nacisti. Vtedy to nieje nacista.. Ale keď sa z okolo 150 kandidátoch ĽS NS objavia dvaja náckovia už je to automaticky nacistická strana. Zatiaľ sa z ních nikto k moci nedostal krvavou cestou ako Poročenko Jacenjuk a spol a snažia sa do vlády dostať legitímne cez demokratické voľby tak im nieje čo v tomto prípade vyčítať.
@baroon To neznamená že nebudeš umývať riady niekde v kuchyni kde sa ti negri budú smiať.. Určite jedným s tvojich nesplnených snou je tiež nemať vôbec č´žiadné deti. Inak by zaúradovala Juvenílna justícia.
Ty vieš o mne viac ako ja sám o sebe, neviem odkiaľ berieš to, že nechcem mať deti A aj keby som mal umývať riady spočiatku, aspoň sa pokúsim si splniť sen a nebudem doma hniť ako ty. @Trash
ja sa obavam ze aj ked zvitazi Janko ,Ferko alebo Miško s takym alebo onakym programom tak vzdy to skonci rovnako - bohuzial vzdy nahovno --a ten kto bude chciet nieco pozitivne presadit vždy bude musiet počitat s nožom na krku od skupin čo ovladaju media ,s tymi čo stoja "za oponou" a co vlastnia televizie ,časopisy, nemocnice ,banky ,čo skupily strategicke podniky ,vlastnia Tatry,,,co vyrabaju falosne prieskumy verejnej mienky a ked im nie ste "po ruke" medialne vas zničia v tom lepšom prípade
@baroon S kade si nabral že hnijem doma.. Som človek ktorý normálne pracuje zarába a platí dane.. Neodyšiel som už len preto do záhraničia lebo my naozaj nestojí sa dennodenne báť o svoje zdravie za nejakých 1500 eur mesačne Slovensko si na toľko vážim že tu chcem niečím aj prispieť. Zarábam 700-800 eur a som spokojný.. Čo skoro budem mať vlastný dom a aby my ten dom a normálny život zostal taký aký je si spravým aj zbrojak... A ty umývaj v Nórsku riady a tlač sa v podnájme s ďalšími štyrmi ľuďmi mne to je jedno...
@trash dobre, ze vravis. v sobotu som odovzdaval web za 4 stovky, robil som ho mozno 10 hodin cisteho casu. ako dlho ty robis na 4 stovky? recnicka otazka, ludia s pracou, kde sa robia nocne, sa obvykle nad 5e/hod nedostanu aky dobry pocit mas teraz zo svojich zrucnosti a inteligencie? a daj mi uz pokoj, prosim.
@notme Keďže som špička v Automobilovom priemysle mám taký pocit že sa svojími zručnosťami vždy uplatním aj inde. Ty máš inač aké zručnosti oproti tým čo pracujuú rukamy? Vždy je tu šanca že ťa raz stretnem v lidli pri pokladni a s nejakou vernostnou kartou sa ti budem smiať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
112 komentov
fico nieje sprosty. je to skurveny zlodej, klamar, atd, atd, ale sprosty rozhodne nieje. kym bude pri moci, bude to tu rozkradnute jak obchod v ghette, ale aspon budeme relativne civilizovana krajina. zato kokotleba ma iq 47, taky clovek by jednoducho nedokazal riadit krajinu ani vo sne a myslim, ze s nim vo vlade by sme skoncili niekde na urovni ukrajiny,
Ficova korupcia by vyzerala ako stare dobre idealne casy pri nom, staci sa pozriet na fungovanie BB zupy. Vsade zamestnana rodina, nic nefunguje, robi kokotiny ako rusenie divadiel a nerodinni zamestnanci mu musia posielat cast svojho platu na ucet (to uz kde sme?).
inak tu mas dalsi topic ak chces » birdz.sk/forum/kto-bude-...
@nats si žena a maš 20 podla mna ty tomu akurat tak hovno rozumieš ale pozor Notmemu sa už postavil
gosh, milujem obmedzenych ludi ako ty, ale vlastne ani neviem co som cakala od kotlebovolica
a kludne si nechaj aj hodinku na precitanie, ved opakovanie je matka mudrosti
@nats lebo to že držiš stranu Notmemu a on trepe a ty stym suhlasiš a povieš že mi dobre naklada.Kde mi naložil prosim ta.V com ma on pravdu.Ja nechapem.
za prve, vie to kazdy, kto ma aspon pol mozgu a zakladne vedomosti. za druhe, ak by si aspon pol mozgu mal, vedel by si, ze som narazal na ine veci; to sa dalo odvodit uz z terminu restriktivna fiskalna politika. ale to od teba chcem privela, co?
nemienim sa tu s tebou hadat, ale dam ti radu do zivota...ak sa verejne chvalis tym, ze ides volit 19, je to ako keby si po ulici vykrikoval, ze mas iq 60 a este cakal pochvalu
Slovensko
HDP na jednoho obyvatele
18 046,84 USD (2013)
Rumunsko
HDP na jednoho obyvatele
9 499,21 USD (2013)
Ukrajina
HDP na jednoho obyvatele
3 900,47 USD (2013)
schvalne som to usporiadal zostupne, to preto, aby bolo vidno, ktorym smerom to pojde s kotlebom vo vlade. ale ako vravim, mna to trapit nemusi. to ty tu budes zit s debilnym nackom vo vlade a 500 eurami na mesiac
ale teda ked Eriko povedal, pojdem volit pana Kotlebu, predsa len vyzera ako slusny a mudry clovek, konecne mi otvoril oci!
no a teraz k pointe. dam ti logicku ulohu. urob syntezu komentov @33 a @48 . nasledne sa pokus zistit, preco je tvoj koment @49 totalne odveci.
Ak by si toto myslela važne tak by to bolo to iste čo si spravila z Notmem.Iba si prebrala iny nazor bez overenia čo ked klamem ja? Či mi veriš? zase by to nebol tvoj nazor.Hovori sa tomu "ovečka".
a prosim ta, uz ma netaguj, keby som chcela viest konverzaciu s retardom, idem do ustavu pre slabomyselnych, ale diky
@notme dobre prestanem radšej pisat bo sa nahodov dostanem na vašu uroven a to by som nechcel ,za všetkym čo som napisal si stojim.Už len na rozlučenie
rackavy kokotleba je len obycajny nimand a kreten.
Rusenie eurofondov, aby skoly nemali uz ziadne peniaze a chradli?
Zamestnavanie svojich nekvalifikovanych kamaratov a rodiny do funkcii?
Nutenie ludi, aby mu posielali na JEHO UCET peniaze z platu (opakujem - to uz kde sme)?
Totalne nicnerobenie cely cas okrem korupcie a rasistickych prihovorov?
Blbosti ako "sutaze krasy do strednych skol" a navrhy na totalnu izolaciu ludi s telesnym postihnutim zo skol?
Okrem toho to, ze je niekto inteligentny na to, aby vystudoval viac (ehm ehm slovenskych) vysokych skol, neznamena ze to nie je primitivny buran. Fico bol tiez vynikajuci student a zastupoval ako pravnik Slovensko v EU, ale to principialne nijak neovplyvnuje to, ze mozes byt zaroven cynicky bezcharakterny hajzel. -.-
Okrem toho z EU fondov berieme VIAC, ako tam davame. Nechapem vobec, kde je v tomto logika.
Odhliadnuc od toho, ze 30% je neskutocne vela, ked kopa skol ledva vyjde s elektrinou, vodou, kurenim a platmi, nie este s toaletakmi.
Zrusit tuto dohodu dost dobre nemoze ani premier, ani prezident, proste ako narod sme sa na najblizsiu dobu (2014-2020) zaviazali, ze tam budeme prispievat. Referendum o vystupe z Unie by samozrejme ludia neodhlasovali, pre dobre dovody. Okrem vsetkych ostatnych vyhod, co mame z EU, cisto financne na tom profitujeme:
» www.euractiv.com/section/regiona...
» www.welcomeurope.com/fact-of-the-day...
» www.money-go-round.eu/Country.aspx?id...
Naco to teda rusit a protestovat, ked na tom berieme viac penazi, nez davame? Ja som aj ochotny s tebou suhlasit, ze je to akurat velky stroj na byrokraciu a korupciu, ale nejakymi gestami sa realne nic nedosiahne, pretoze peniaze sa nam nevratia a celoeuropske mechanizmy nezmenime (okrem toho nemame dovod, kedze sme na ich vyhodnejsom konci).
Veci ako toto mi pripadaju absolutne mimo realitu potom:
» www.bystricoviny.sk/spravy/kotleba-...
» www.pluska.sk/plus-7-dni/domo...
» nasabystrica.sme.sk/c/7555850/m-kot...
» spravy.pravda.sk/regiony/clanok/...
» www.aktuality.sk/clanok/271100/k...
Vidis, ze to nie su len spravy z N-ka, ale rovnako dobre o tom vedela aj Pravda, Aktuality, pripadne teda Pluska. Samozrejme, ze to, ze si tam zamestna manzelku alebo ineho pribuzneho, je sakra problem, staci mi citovat z clanku, nech tu nepisem litanie:
"Takže, ak by zamestnanec tejto firmy mal pocit, že finančný riaditeľ Martin Kotleba (alias brat) robí niečo nepekné s verejnými peniazmi, môže to s dôverou nahlásiť Frederike Kotlebovej (alias manželke, inak 19-ročnej absolventke pedagogickej školy),"
Asi vidis aj sam, ze by tam MOHOL byt problem Ak Kotleba nema problemy so spreneverou peniazi, preco by potom obsadzoval prave ju do tejto pozicie? Ako mam ja doverovat verejnemu cinitelovi, ked clovek, ktory ho ma KONTROLOVAT, je jeho 19-rocna manzelka? Samozrejme, ze to okamzite posobi ako totalna kamuflaz korupcie - povedz mi, ak to vidis inak.
a) Na verejnosti sa takto kvoli zakonom vyjadrovat nemoze.
b) Zistime to teda podla nejakych sekundarnych ukazovatelov:
1) Bol na cele Slovenskej pospolitosti, latentne neonacistickej extremistickej skupiny? Ano.
2) Vyjadruje sa pozitivne ohladom Slovenskeho nacistickeho statu? Ano.
Oslavuje Jozefa Tisa, ktory ma priamu zodpovednost za vyvrazdovanie ludi v koncentracnych taboroch? Ano.
» www.facebook.com/permalink.php?s...
3) Oslavuju ludia okolo neho fasizmus a slovensky stat? Ano, este ovela viac, lebo nie su tak na ociach.
» alternativnacesta.blogspot.cz/2016/02/kotlebo...
Marian Magat kandiduje z cisla 88, ehm ehm ehm. Je to clovek, co opakovane verejne vykrikoval "Na straz", hajloval, atd. Takychto ludi je jeho kandidatka plna.
4) Robi sam Kotleba pasivne-agresivne vypady voci SNP, ktore nakoniec pomohlo zvrhnut nacisticky rezim na Slovensku? Ano.
» www.teraz.sk/regiony/bbsk-ci...
Ak teda robi vsetko, aby propagoval pro-nacisticke nazory, ale tesne sa vyhol legislativnemu stihaniu, ak v minulosti viedol pro-neonacisticke zdruzenie, ak ma na kandidatke otvorene neonacistickych ludi, aky iny zaver sa da z toho vyvodit, nez ze on sam je totalny neonacista?
Ale ked sa clovek pozrie blizsie, je dost jasne vidno, ze Kotleba nie je zrovna uzasna alternativa. Rovnako dobre sa da pozriet aj na jeho realne riesenia, ktore pod povrchom priamociarej retoriky nadobudaju vazne trhliny.
Asi kazdy by bol spokojny, keby neexistovali romske osady a keby romovia boli zacleneni v normalnych zamestnaniach - lahkou odpovedou je ich obvinovat. Tazsou, ale lepsou odpovedou je snazit sa pochopit ich situaciu, ako v detstve vyrastali, ake (ne)mali vzory, ako sami nevidia buducnost, ako ich zamestnavatelia odmietaju zamestnat, ako nad nimi visi tien odsudzovania v kazdodennom zivote. Jasne, ze situacia v osadach je casto priserna. Ale keby sme ja, alebo ty vyrastali v osade, vyrastli by sme presne rovnako.
Jedine rozumne riesenie je snazit sa ich postupne akceptovat a zaclenit - co je tazke a trva to dlho, ale pomaly sa tam dostavame. Pomoze to nielen im, ale aj vsetkym ludom na Slovensku. Slovaci samotni boli v Uhorsku "nevzdelanym bezdomoveckym narodom" a uz len preto by sme mali mat pochopenie pre chudobne a odstrkovane mensiny.
2. Vieš koľko ľudí sa ti bude pozitívne vyjadrovať ohľadne Slovak štátu? Dokonca aj ja ale tiež v rámci objektivity. Na jednú stranu Slovák štát odsudzujem keďže sme boli spojencami Hitlera. Na druhú stran u Slovák štát pozitívne beriem keďže sme mali vysoký ekonomický rast , silnú menu, a tiež keby si ty žil v tej dobe tiež sa o Slovák štáte budeš pozitívne vyjadrovať alebo by si radšej bol pod Maďarmi či Poliakmi?
3. Nie len ľudia okmolo neho Osalvujú Slovák štát. A niekto kto Oslavuje Slovák štát nemusí zároveň hneď aj fašizmus.. Už my aj Zarytý Antifa povedal kladné názory na Slovák štát.
Zase tvrdiť že Magat kandiduje n pod čislo 88. A nech mi niekto kto poukazuje na číslo 88 tvrdí že som konšpiračný blázon.. V každej kandidátke musí niekto byť aj číslo 88. Či dokonca KDH alebo SMER keďže mávajú viac ako 100 kandidátov. Vínimkov bude zrejme len Kaníkova cirkusová manéž kde je len 34 kandidátov.. Číže ak číslo 88 v Magátovej kandidátke o niečom svedči potom všetký dokonca aj štandardné strany okrem Kaníka musia byť podporovatelia nacizmu... Naviše sa tu bavíme o Kotlebovi a nie Magatovi.
4. Tie čierné vlajky niečo majú aj dokazovať? Ja si zase vážim a ctím SNP a podobne by som vyvesil na tento deň čierné vlajky. Pretože toto Kotlebové vyjadrenie na SNP beriem skôr tak že Kotleba úctivo pochoval pamiatku SNP ktorú vraždili a znásilňovali štandardný politici ľudia z mimovládok a naši žurnalisti viac ako 25 rokov. Zatiaľ si mi neukázal žiadne vyjadrenie Kotlebu na SNP ako vlastizradu. To že si Kiska chcel na SNP pozvať Nacistu Porošenka ťa vôbec netrápi?
1) To, ze uz Pospolitost nie je, neznamena, ze nebola a ze jej tien nad Kotlebom dodnes nevisi
2) Za Slovensky stat by sme sa vsetci mali hanbit. Naco je akoze "ekonomicky rast" (co je u statu v totalnej vojne aj tak zbytocny ukazatel), ked ten isty stat systematicky vyvrazduje svojich obyvatelov? To rozhodne nie je 50/50.
3) Ja som ti nikdy nevravel, ze si konspiracny blazon Vidis, ze reagujem korektne. Ale hej, stojim si za tym, ze Magat je obycajne neonacisticke prasa, co je vsade siroko-daleko zdokumentovane. Keby bol Kotleba normalny ako vravis, ziaden Magat by nebol na kandidatke na akomkolvek mieste. Ale je.
4) Porosenko nie je nacista, Porosenko je korupcny oligarcha. Ale hej, v Kotlebovom podani boli aj tie vlajky dalsi z miliona "utokov", ako ked napr. vsetkym prial pekne biele Vianoce. Je to vysmech, nic ine.
Co sa romov ryka:
a) Samozrejme, ze sme ako slovaci boli velmi podobni. Dnes je polovica BB kraja uplne _rovnaka_, ako vacsina romov - praca nacierno, cely den vysedavanie v krcme pri alkohole, ziadne vzdelanie, ziadna perspektiva. Staci sa prejst po Brezne, Poltari, alebo Filakove.
b) Okej, povedzme, ze ty si skor za prenesenie zodpovednosti na niektorych romov, ja som za ich vacsiu podporu aj na ukor majoritneho obyvatelstva (co su btw stale minimalne peniaze ked ich porovnas napr. s "informatizaciou" Slovenska). Ktory z nasich pristupov viac vedie k rieseniu?
Ti ludia, ktori ziju v osade, si predsa nevedia pomoct sami. V mojom scenari by sa tam naliali peniaze (pristupne samozrejme pod nejakymi podmienkami), ktore by sa snazili zarucit, ze co najviac deti z osad dostane co najviac vzdelania, ziskali nejake navyky a disciplinu, spoznali svoje moznosti vo svete. Nebolo by to rychlo a nefungovalo by to v kazdej situacii, ale kazde dieta, ktoremu by sa pomohlo, by za to stalo.
U teba by romovia dostavali, ako si to predstavujem, nizsie davky a tvrde postihy za kazdu blbost, co by kde spravili. V tvojom scenari maju MENEJ vzdelania, MENEJ moznosti zaclenit sa do spolocnosti, MENEJ pocitu, ze aj oni mozu zit rovnake zivoty, ako vacsina ludi na Slovensku, MENEJ motivacie nieco so svojou situaciou nieco spravit. A zacarovany kruh sa toci dookola.
A stale si stojim za tym, ze keby si ty vyrastal v osade, si do bodky presne taky isty, ako vsetci klasicki obyvatelia osad. Naco potom ta pomstychtivost a pocit nespravodlivosti? Ti ludia uz tak trpia dost sami.
1. Takže keď pri zmene politického klimátu zmeníš svoj názor znamená to že tvoj predchádzajúci názor mám brať do úvahy že musíš byť potrestaný za svoje vlastizrádne postoje ktoré prechovávaš proti Slovenskému národ tým že sa zastávaš parazitov čo napomáhajú likvidácii Slovákov? Dobre v poriadku už sa z toho nevykrútiš rovnako ako sa podľa teba nevykrúťi ani Kotleba.
2. Za Slovák štát by sme sa samozrejme mali všetci hanbiť evidentne aj kvôli tom u že sme boli Hitlerovými spojencami. No dobre ak si tak úprimný a nie si pokrytec možno sa takto hanbíš aj za dnešné Slovensko. Lebo takto sa hanbíť za Slovák štát je rovnake ako sa hanbiť za dnešnú republiku a tým pádom by sme ako Suverenný štát nemali existovať preto že sme v zločineckej organizácii ako je NATO. NATO je tiež iba vojnová mašinéria. 80 miliónov dávame ako členský poplatok tejto Aliancii. To sú tiež vojnové trovy. EU zase denne vyhodí 15 miliónov Eur na konflikt na Ukrajine len preto aby pokračoval.. Z tých 15 miliónov tam idú aj naše peniaze. To je tiež zbytočný ukázateľ k totálnej vojne pretože konflikty na Ukrajine a v Sýrii nieje nič než Globalný zápas mocnosti.
3. Ja určite nie som konšpiračný blázon ale ten kto zase vidí nacistické spiknutie v tom že niekto kandiduje pod číslom 88. A stále sa bavíme o Kotlebovi a nie Magátovi.. To že má ĽS NS v kandidátke najviac dvoch pravicových extrémistov ešte neznamená že je to radikálna krajne pravicová strana.
4. S tým porošenkom úbohé čo tvrdíš.. Zase si protirečíš. Takže porošenko nieje nacista pritom tiež vyvražduje vlastné obyvaťewlstov a v Ukrajinskej vláde je viac ako polovica nacisti. Vtedy to nieje nacista.. Ale keď sa v okolo 150 kandidátoch objavia dvaja náckovia už je to automaticky nacistická strana. Zatiaľ sa z ních nikto k moci nedostal krvavou cestou ako Poročenko Jacenjuk a spol a snažia sa do vlády dostať legitímne cez demokratické voľby tak im nieje čo v tomto prípade vyčítať.
Čo sa cigánov týka a volaj ich pravým menom nie umelo. Nie sú to romovia oficiálne pomenovanie róm dostali od chudákov čo cigána nevideli ani na obrázku ale tvária sa že cigánov najlepšie poznajú.
Kde je polovica BB rovnaká? Prepadávajú biely občania BB bezbranných dôchodcov pre 15 eur či mladých pre jednú cigaretu? Vyhrážajú sa a znásilňujú? Tak netrep.. Že niektorí pracujú na čierno tak pracujú preto lebo sa normáne nemôžu kvôli vysokej nezamestnanosti uplatníť.. Aj by vďaka programu krompáče a lopaty boli normálne zamestnaný keby si súčastná vláda nedovolila zmeniť zákonník práce len aby znemožnila týmto ľuďom legálne pracovať.. A narozdiel od cigánov aspoň pracujú. Vyčítať im vysedávanie v krčme to je tiež úbohe. Keď si hoci aj na čierno zarobia na tú pálenku a nesedia tam za sociálne dávky ako nejaký degeš tak im to zbytočne vyčítaš. Len my nehovor že vy v kaviarničkách ste všetci triezvy. Určite nie skorej ľudia s takým ružovučkým humanistickým názorom musia brať nejaké tvrdé drogy.
Ja nie som za prenesenie zodpovednosti za svoje činy len u niekoľkých jedincov z pomedzi cigánov ale na väčšinu. Lebo väčšina robí problémy tá pracujúca menšina cigánov tiež na nich dopláca. Ale ty si ešte s pracujúcim cigánom určite nebol tem by ti o degešoch z osady povedal to isté čo biely človek. Vtedy by si čo urobil hodil do vápna aby si ho obvinil z rasizmu? Keď ty si za väčšiu podporu na úkor majoritného obyvateľstva potom si zradca slovenská lebo majorita s tým nesúhlasí.. Znevíhodnená je majorita. a majorita nemá čo otročiť na lenivú skupinu primitívov čo majú úplne inú mentalitu ako bieli. To znamená že by si vykorisťoval majoritu s úmyslom zvýhodniť minoritu. Znamená to že by si majoritu podriadil minorite.. Presne takéto myšlienkové pochody hraničia s fašistickou ideológiou pretože v totalitných a fašistických režimoch je majorita podriadená minorite.
Tí ľudia žijú v osadách a nevedia si pomôcť. A Slovákovi kto kedy pomohol?
Myslíš si že by Slovakovi platili sociálku za nič nerobenie? Nie.
Naviše mnohí dostávali aj byt zadarmo.. U nás v Michalovciach im stavali byty za symbolicke jedno euro. Chlapík čo tam staval mi hovoril že ešte len nedostavali poriadne a tie hovada už vykradli všetky meďené káble ktoré elektrikáry potiahli. Tvoj problém je že ty vidíš v akých podmienkách žijú ale nevidíš že si tieto podmienky oni sami zapríčinili tým že sami si znemožňujú pomoc a že robia pravý opak toho čo od nich spoločnosť očakáva. Keď dostanú nové byty a do mesiaca ich zničia, tak reakcia majority je na správnom mieste ale ty keby si naozaj vedel ako to medzi cigánmi na osadach chodí určite by si stál na strane majority.
U mňa by cigáni nedostávali nižšie dávky za každú blbosť čo vyparátia.. Myslím že nasmrť umlátiť nejakého dôchodcu pre 15 eur nieje len taká hocijaká blbosť. Nemali by dostávať žiadné dávky pokiaľ nezačnú byť sami za seba trestno právne zodpovední.. Pokiaľ sa aktívne nezačnú angažovať v hľadaní práce dávky mali by dostávať posraných 60 eur ako biely nezamestnaný po 25 rokoch. Za každú blbosť v škandinávii ti odoberú dieťa. Samozrejme keď si biely a si heterosexuál. Spelo to aj tu na Slovensku. Áno som radikálny v riešení cigánského problému no a čo. Podporovať ich neustale nemôžeš inak sa budú nekontrolovateľne kotiť.
A môžeš si ďalej žiť vo svete svojich infantílných myšlienok s ružovímy okuliarmi si mňa odsudzovať že ako by som sa choval keby som žil v rovnakých podmienkách. Ja som presvedčený o tom že by som sa tak nechoval. Lebo mám inú mentalitu ako tí degeši. Sám si povedal že mnoho slovákov v podobných podmienkách žili za Uhorská. Zabúdol si fakt že sa nesprávali ako cigáni na osadách. Išli sa zodrať pre dieravý groš len aby mali kus žvanca. Nekradli neterorizovali pre pálenku či cigarety ako cigáni. A snažili sa vižiť ako sa len dalo lebo neboli odkázaný na nijakú pomoc. Ja som biely keby som žil v takých podmienkách urobím všetko preto aby som to zmenil ako aj každý Slovák v minulosti, a snažil by som sa byť čo najmenej odkázany na inú pomoc lebo by som sa za to hanbil. A vieš prečo? Lebo som biely som Slovan a som kultúra na úrovni narozdiel od cigánov. Aj Hinduisti boli kutlrúa na úrovni preto primitívnu mentalitu vyhnali. Asi preto že sa cigáni chovajú ako cigáni česť tým slušným vínimkám ktorých je veľmi málo.