Afrodita, po grécky Ἀφροδίτη, Afrodíté, čiže „tá, ktorá povstala z morskej peny (ἀφρός)", je grécka bohyňa lásky a krásy. Jej latinské meno je Venuša.
Zrodila sa z morskej peny zmiešanej so semenom Urana po oddelení od Gaie.
Afrodita bola veľmi krásna, čo spôsobilo, že Zeus mal obavy, že bude príčinou sporov medzi bohmi. Preto ju vydal za Hefaista. Hefaistos bol šťastný, že sa s ňou oženil a spravil pre ňu veľa šperkov.Afrodita však nebola šťastná, že sa vydala za Hefaista a šla hľadať iných mužov.Strávila väčšinu času s Áreom, ale spájali ju s Adonisom a Anchisom.
ja neuznavam nikoho ale v jednom teste mi vyslo ze som arthemis bohyna lovu a noci ci jak to bolo. ale inak dooost divna anketa. ale preco nie? mozno niekdo naozaj uznava inych bohov a ja mu to neberiem
vies preco bolo vtedy tolko bohov? lebo ludia boli polyteisti tak je dost blbe sa pytak, ktoreho znich uznavame... ak ,,uznavame" jedneho mali by sme setkych kedze podla greckych bajii to bola jedna velka stastna rodina
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Zrodila sa z morskej peny zmiešanej so semenom Urana po oddelení od Gaie.
Afrodita bola veľmi krásna, čo spôsobilo, že Zeus mal obavy, že bude príčinou sporov medzi bohmi. Preto ju vydal za Hefaista. Hefaistos bol šťastný, že sa s ňou oženil a spravil pre ňu veľa šperkov.Afrodita však nebola šťastná, že sa vydala za Hefaista a šla hľadať iných mužov.Strávila väčšinu času s Áreom, ale spájali ju s Adonisom a Anchisom.
zdroj:wikipedia
tak ked sa ti to tak nepaci tak co davas komenty na to...