Ahojte dnes som si spomenul, že ako menši ma strašne zaujimalo či človek kýcha aj počas spánku. Neviete niečo o tom? Ak ano je možné sa na to kýchnutie aj zobudit?
Keď už som u toho kýchania... Strašne pre mňa zaujimava vec je, že keď si človek v spoločnosti kýchne tzn. vypustí z nosa tisícky bakterii rýchlosťou viac ako 100km/h , tak ľudia mu povedia "nazdravie", ÁLE keď človek v spoločnosti vypustí trocha metánu, tak mu začnu hovoriť ake je prasa... Šak doboha načo?
@lolblake Čiže ani kašlať v spanku nejde? A ešte otazka (prepač že sa pytam, ale zaujima ma to) Vtedy teda ani keby podraždim nosovú sliznicu kilogramom prachu, tak nič sa diať nebude?
@hamaid
tak kaslat pocas spanku dokazeme, pretoze kasel je uz podrazdeniedychacich ciest ( a samozrejme dychame neustale)
Kebyže ta nieco podrazdi (ten prach a tak) tak sa s najvacsou pravdepodobnostou zobudis a potom si kychnes.
@lolblake Ja stale nechapem prečo si nemožem kychnut cez noc. Však tak isto ako kašlanie aj kychnutie je reflex...
A to jako tie nervy moje všetky počas spanku spia? Čiže ked ma oblejú vodou tak spim dalej?
bud rad ze nekychas v noci a nezaoberaj sa kktinami ja kycham a mrkam jak kkt no ale kychat pocas spanku samozrejme ze nejde ale tak ze sa zobudis a potom zacnes kychat to sa bohuzial da
Mna najviac sere ze kychame pocas soferovania, ja si teda kychnem raz za mesiac ale vzdy to je v aute a skoro sposobim nehodu ked mam zavrete oci proste 2 sekudy
@H8u Dala si mi dovod prečo si nemam spraviť vodičak Ešte spravim nejaku katastrofu a všade bude napisane, že mladik si kýchol počas šoferovania a sposobil škodu vo vyške 1 000 000€
@hamaid Ako už bolo spomenuté, spia aj nervy. Teda človek počas spánku vypína niektoré reflexy, ako je kýchanie. Tak ako keď si v bezvedomí sa vypínajú všetky obranné mechanizmy, počas spánku je to podobné, ibaže sú vypnuté iba niektoré a nejdú na 100%, inak by si sa zobudil na každý slabší podnet
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
tak kaslat pocas spanku dokazeme, pretoze kasel je uz podrazdeniedychacich ciest ( a samozrejme dychame neustale)
Kebyže ta nieco podrazdi (ten prach a tak) tak sa s najvacsou pravdepodobnostou zobudis a potom si kychnes.
A to jako tie nervy moje všetky počas spanku spia? Čiže ked ma oblejú vodou tak spim dalej?