Prachovkou, a to tak často, že sa ani nestihne ten prach usadiť (táto metóda ma baví a trvá len malú chvíľku). Ale keď dlhšie prachovkou nepouzijem a je už celkom dosť veľa prachu, tak handričkou na mokro so saponátom. Problém je, že tento druhý spôsob nemám rada a väčšinou to odkladám celú vecnost
Podľa toho čo ! Napr. závesy dávam prať alebo povysávam (kreslá koberec) . V aute a v práci mám vetex handričku na mokro . Doma na nábytok a elektroniku hubku + savo alebo domestos pár kvapiek , vždy teda na mokro . Voči prachovkám mám silnú averziu ! Prach z listov rastlín normálne sprchou . Vodeodolné predmety pod tečúcou vodou alebo v lavóry ... PC tiež pomocou sprchy . No a anjelsky prach si proste šňupnem
@swamper@9 Počkať, ako to myslíš s tým PC? Veď to sa vodou zničí, nie? A to ho akože prenesies do sprchy? Prepáč, že sa mozno hlúpo pýtam, ale vôbec som to nepochopila
Pochopila si to správne Jediné čo sa nesmie namočiť sú mechaniky , džeky a sinče ( neviemjaksatovoláterazzvoleja) na doske , lebo tam keď sa dostane voda tak to schne pol roka a blbne to . Takže treba dávať pozor Nevýhodou je , že to dlho schne Dá sa to ale urýchliť v rúre , najlepšie teplovzdušnej , alebo radiátor to je fuk . S noťasom to nerob !!! Pekný deň ti želám
@azizi@11@Swamper@12 🙀😸 tiez nechápem, sprchovat, / hocijako namacat (well, okrem tych úplne extra specialnych olejovych chladiacich kvapalín a tekutych zmesí, na báze speci olejov, v tych pripadoch extreme cooling) pc, elektroniku ?
co ste uz zosaleli ludia, som este jakziv nevidela, ze by to fungovalo ?
vsak pre nás, chudobních bídnikov (aj beatnikov), platí stále (okrem toho proverb, priam AXIOMY, ze "chudobnému aj z hrnca vykypí, / na nestastneho aj hajzel padne),
tak stále platí aj to, ze mnohdy stací aj ked nedopatrením trochu víc naprsí, nakvapká do (kus víc) otvorenej pc-skríne, toweru, abo ntbku, pri otvorenom okne, pri trochu silnejsom dazdi a vetre,
abo hoci mnohdy stací aj ked sa nechtiac vysplechne z caju, kávy, zo sálky nejaká kvapalina na, a DO pc, a najma laptopu, NB, - a uz ju nezapne znovu, (alebo zapne uz len raz, a vyskratuje )
to je asi nejaká nová elektronika, fyzika, z BA, Prahy, nové pravidlá a postupy v ELE, Eln, ale ráda sa nechám poucit, a dozviem neco nové
ale jako sa vraví, v roznych tv-show, "radsej tento trik neskúsajte u vás doma", v 'domácích podmienkach'
@lytaryta@15 To prvé čo spomínaš sú obyčajné minerálne oleje , nič špeciálne alebo drahé Tam je problém , že aj ten olej sa zohreje pomerne rýchlo a vetráky to nedokážu rozpohybovať aby to dostatočne cirkulovalo Efektívne to dokážu využiť len zariadenia špeciálne skonštruované na takýto typ chladenia
Zober si napr . obyčajnú ramku Je to obyčajný plošák ako MB alebo pasívne chladená grafika a iné karty Nie je na nich jedno jediné miesto , ktoré by sa mohlo zaplaviť tak , že by sa už voda odtial neodparila pri izbovej teplote Až na tie spomínané časti určené pre konektory
Okrem iného , keď skladáš komp Tak chytáš komponenty len okrajovo , dávaš bacha aby si celé neochytal / a , že ? Takže prach , prúdom vody , alebo pod vodou odstrániš na šupu Zatial čo stlačeným vzduchom len čiastočne Ešte horšie je to s cigaretovým dymom a úplne najhoršie ak vapuješ Tam je nutné použiť saponát a ver tomu , že sa tej elektronike nič nestane
Profi servisy na elektro údržbu používajú kvapaliny , ktoré sa odparujú rýchlejšie ako voda a bezo zbytku Neviem ti teraz povedať , ktoré to sú Ja bežne používam lieh Ten je dobrý aj na vytesnenie vody z konektorov a rýchlejšie sa odparuje
Z voleja som našiel : » www.metanova.sk/produkt/metanov...
Propán , bután : » www.alza.sk/clean-it-stlace...
Isopropanol : » www.fixservis.sk/naradie-cistiac...
Ja si PCčka skladám sám a nikdy som nepoužil inú techniku Btw , mal som kamoša , ktorý mal PC servis a robil to tiež
To čo spomínaš nižšie je elektronika pod napätím K tomu sa vyjadrovať nebudem
@azizi mohla by si mi prosím odpovedať na email ? Ďakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
A zem umývam vždy mokrou handrou.
a predtym ich este stiahnem vysavacom, s vysunutou hustou sirokou kefou
handra fleesova ~ asi viem jaká to je
co ste uz zosaleli ludia, som este jakziv nevidela, ze by to fungovalo ?
vsak pre nás, chudobních bídnikov (aj beatnikov), platí stále (okrem toho proverb, priam AXIOMY, ze "chudobnému aj z hrnca vykypí, / na nestastneho aj hajzel padne),
tak stále platí aj to, ze mnohdy stací aj ked nedopatrením trochu víc naprsí, nakvapká do (kus víc) otvorenej pc-skríne, toweru, abo ntbku, pri otvorenom okne, pri trochu silnejsom dazdi a vetre,
abo hoci mnohdy stací aj ked sa nechtiac vysplechne z caju, kávy, zo sálky nejaká kvapalina na, a DO pc, a najma laptopu, NB, - a uz ju nezapne znovu, (alebo zapne uz len raz, a vyskratuje )
to je asi nejaká nová elektronika, fyzika, z BA, Prahy, nové pravidlá a postupy v ELE, Eln, ale ráda sa nechám poucit, a dozviem neco nové
ale jako sa vraví, v roznych tv-show, "radsej tento trik neskúsajte u vás doma", v 'domácích podmienkach'
Zober si napr . obyčajnú ramku Je to obyčajný plošák ako MB alebo pasívne chladená grafika a iné karty Nie je na nich jedno jediné miesto , ktoré by sa mohlo zaplaviť tak , že by sa už voda odtial neodparila pri izbovej teplote Až na tie spomínané časti určené pre konektory
Okrem iného , keď skladáš komp Tak chytáš komponenty len okrajovo , dávaš bacha aby si celé neochytal / a , že ? Takže prach , prúdom vody , alebo pod vodou odstrániš na šupu Zatial čo stlačeným vzduchom len čiastočne Ešte horšie je to s cigaretovým dymom a úplne najhoršie ak vapuješ Tam je nutné použiť saponát a ver tomu , že sa tej elektronike nič nestane
Profi servisy na elektro údržbu používajú kvapaliny , ktoré sa odparujú rýchlejšie ako voda a bezo zbytku Neviem ti teraz povedať , ktoré to sú Ja bežne používam lieh Ten je dobrý aj na vytesnenie vody z konektorov a rýchlejšie sa odparuje
Z voleja som našiel : » www.metanova.sk/produkt/metanov...
Propán , bután : » www.alza.sk/clean-it-stlace...
Isopropanol : » www.fixservis.sk/naradie-cistiac...
Ja si PCčka skladám sám a nikdy som nepoužil inú techniku Btw , mal som kamoša , ktorý mal PC servis a robil to tiež
To čo spomínaš nižšie je elektronika pod napätím K tomu sa vyjadrovať nebudem
@azizi mohla by si mi prosím odpovedať na email ? Ďakujem