Venuša je tá najžiarivejšia "hviezda" čo vždy svieti ako prvá na oblohe, keď sa zotmieva, nie? Aj tie druhé bývajú bežne vidieť, ja som si vždy myslela, že sú to všetko hviezdy len...
@ladydoga@1 skôr je Severka tou hviezdou dosť žiarivou alebo podľa chat gpt (lebo astronómia ma tiež dosť zaujíma) je ňou hviezda Sírius, čo som som ja nevedel… o tej Severke som vedel, viem niektoré súhvezdia nájsť na oblohe.
@teal@2 ja viem, ale nie každý to vie, takže ma skôr zaujíma to, ktoré planéty videli a vedeli identifikovať. Ja napr neviem, ktoré je Merkúr určite som ho niekedy videla, len som vtedy nevedela, že to je on
@samsebou30@3 nie, to čo spomína ladydoga je Venuša, je to prvá "hviezda", ktorá sa objaví na oblohe tesne po západe slnka. Pozri sa vecer tym smerom ako bude zapadat slnko Len predpokladám, že keď sa chatgpt pýtaš na hviezdu, tak ti nespomenie Venušu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov