Najlepšie by ňou bolo nahradiť chlast, abo oboje predávať špecializovaných štátnych predajniach nech je nad tým aspoň trochu kontrola. Ale inak má legalizácia samé plusy. Konečne by bola zmysluplnejšie využitá zem, na dani by sa dalo tiež slušne zarobiť, plus lepšie by sa od toho mohli chrániť mladiství keby sa predáva nejak inteligentne na občianku a za posúvanie mladým by už potommohli kľudne byť aj desať ročné tresty. Neviem je mi záhadou prečo na slovensku stále nie je aspoň dekriminalizovaná, keď to kedysi aj smeráci sľúbili
Čo si predstavuješ pod pojmom legalizácia? Držanie dvoch-troch gramoch bez možnosti trestného stíhania alebo celého kilogramu? Alebo spraviť coffee shopy tak ako v Holandsku, pričom platia rovnaké obmedzenia s fajčením trávy pri školách, parkoch a pod. ? Slovensko je jedna z najstriktnejších krajín vôbec čo sa týka obmedzovania trávy, nie raz sa stalo, že chalana našli s 2 gramcami, vyvodili mu z toho 200 dávok a šiel do chládku...ale nie ten díler, čo predáva aj 15 ročným deťom, ale ten čo sa chcel len zabaviť pri filme alebo vonku. Ale samozrejme som za legalizáciu 1 gramu pri sebe, ak chceš, fajči, s tým, že budú obmedzenia čo sa týka detí, verejných priestranstiev. Podľa mňa tam to ani nepatrí, skôr doma alebo do prírody. Na takom zákone sa musí aj popracovať a nebude to ani za týždeň, ale hlavne by sa muselo pánom poslancom chcieť, že? Nič také nečakám od SK, som rád, že si zahúlim bez nejakých obmedzení v inom štáte....mier s tebou
alkohol, drogy, cigarety, smilstvo je diablove pokušenie a cielený zámer zničiť človeka a jeho dušu....
kto in ako človek dokáže dehonestovať a zabíjať v sebe to čo Boh stvoril....
hanbite sa, že Stvoriteľovi robíte takú ostudu a svojich rodičov systematický okrádate o ťažko zarobené peniaze...
jedného dňa pochopíte aký ste boli zaostalí a slabí skrze svoju slabú vôľu odolávať pokušeniam...
Predstavujem si to viacmenej, ako v Holandsku, a teraz sa nechcem zastavat vsetkych ucinkov a podobne. Ale uz len ked si zoberiem Slovensko, ako nie az taky popularny stat, tak uz len z toho hladiska by sa nad tym malo uvazovat. Samozrejme nie ze si teraz niekto vytiahne brko v strede vyucovania, treba mat nejake hranice. Ale len z hladiska CR by sa Slovensko posunulo o velky krok dopredu! A tak ci tak ju raz zlegalizujeme. Len otazka je ci to vyuzijem teraz a nieco z toho vymanime, alebo ju zlegalizujeme o 10-15 rokov, kedy to uz bude v Europe totalna banalita.
@marcello1111 Nechcem, aby si to chapal ako podporu uzivania drog. Nemyslim s,i ze by sa zvysil pocet uzivatelov marihuany nejako rapidne. Predsa len kazdeho laka zakazane ovocie. Kto ju chce uzivat, uziva ju aj teraz.
@kierkegaard to bude tým, že je troll. A ja viem viem predstierať osobnosť a tváriť sa toľké roky že je človek niekým iným je smutné a nepravdepodobné, ale bohužiaľ toto je ten prípad...
Som proti, potom by z toho nebolo take vrusenie a neuzivali by sme si to tak. Celkovo drogy su fajn ale len pre psychicky vyspelych jedincov ktori skusia s koncia.
@karlotiskot Mozno to je len fanaticky pseudointelektualny pokrytec, poznam par kostolofilov, ktori su uplne prepnuti a aj ked si kupis pivo tak ti oznamia, ze tvoja dusa zhori v hlbinach pekelnych a bude sa tam smazit jak hranolky.
@Hagelslag no ja neviem ci to zle taham do seba alebo co ale nejak mi to nikdy nic take nespravilo mozno raz som bol taky uvolnenejsi trochu a chvilu som sa smial ale inak nikdy nic
U nas je problem v tom že cela slovenska kultura je založena na alkoholizme ..... A legalizaciou čo znamena aj pestovanie by štat moc nezarobil .... Skor dekriminalizovat a tie špecialne vydajne napr aj v lekarnach to by bolo skvelé a tiež dostanu to len ti čo to potrebuju
@oko_paradajky akože by nezarobil bolo by to ako s pálenkou tiež by mohli pestovať len pre vlastnú spotrebu ak nie tak pokuta.. a hodne ludí by si to kupovalo po obchodoch rovnako ako chlast..
Som proti,ale v podstate mi je to jedno, svojmu dieťaťu by som to nedovolila a ostatní nech si robia, čo chcú. Ale keby im preplo, tak tým môžu ublížiť aj mne, tak som proti
@dee99 a aku si predstavuješ cenu marihuany v obchodoch ? po tom čo to štatny dodavatelia vypestovali a štat zdanil ? A chlast nevypališ len tak hocikde je to ovela lepšie kontrolovatelne ako "pestovanie pre vlastnu spotrebu" . Sme na slovensku v štate podvodov a ojebov to by nikto nedodržal a čierny resp. šedy obchod by len tak prekvital a štat by s toho nemal nič.
@hagelslag Ono to neni zas moc komplikované - všetko závisí od "hlasu ľudu", pokiaľ nevznikne obrovský tlak, politici s tým nebudú nič robiť. Vezme sa nejaký zákon, napr. ten z Colorada, kde je možné si kúpiť 1 uncu trávy za den na osobu. Dajú sa fakt obrovské dane - vytvoria sa predajne, vytvoria sa polia na pestovanie - vznikne kopec pracových miest, štátna kasa sa naplní ročne o milióny - bude to pod kontrolou. Išiel by som do toho razantne. Fajčiť by sa mohlo všade tam, kde je fajčenie povolene aj normalne - to znamena pokojne aj na ulici. A platilo by tie iste obmedzenia ako na alkohol. Bodka, nič komplikovane.
Čo ja viem, ja by som bol skôr za to aby to bolo len na lekárske účely, keď má niekto epilepsiu alebo tak že mu to zmierni príznaky,nie tak že hocijaká fetka si to môže beztrestne kúpiť
nechápem prečo by to malo byť zlegalizované..je to droga ako všetky ostatné..takto o 20 rokov tu možno budú naše deti písať či sme za legalizáciu heroinu...to ako fakt niekto potrebuje behať v meste s väčším množstvom trávy ako jeden joint že chce legalizáciu?
a nie,toto nemalo vyznať ako "od trávy je už len kúsok k tvrdým drogám"
Drogy sú pre looserov. Tráva, alkohol, cigarety, PC hry, kostoli, pyramídové hry, automaty. Sirenie rtohoto všetkého by malo byt zakomponované v tr. Zákonníku - za prvý krát podmienka a za opakovaný trestný čin 1 rok v. Chládku.
na lekárske učely áno na rekreačné nie,ale určite som proti tomu aby boli také prísne tresty pre drobných užívatelov,mala by to byť bud pokuta alebo verejnoprospešné práce podla výberu daného človeka a bez záznamu v registri trestov
Nechápem vás, tí čo ste proti! Sa zamyslite troška... hlavneže chlast je legálny ktorý je dobrý akurát tak na dezinfekciu... Ale marihuana ktorá lieči je nelegálna a nedá sa použiť ani na zdravotné účely. A čo tak lieh ktorý majú v každej nemocnici? prečo ten je legálny? Človek si s ním ubliži ešte viac... a keby si chcete urobiť domácu masť alebo sa večer pri filme zhúliť tak pôjdete do basy na 4-10 rokov... za to že PESTUJETE rastlinu.. veď toto je choré a totálne na hlavu postavené a to vidí každý normálny človek, keď za pestovanie rastliny skončí niekto 6 rokov v base BEZ dokázania distribúcie
ale za omnoho horšie činy ako týranie zvierat, korupcia, šoférovanie pod vplyvom alkoholu sú také smiešne "tresty" že dovi..
Možno keď budete mať dáku chorobu a pomohla by vám marihuana, ktorú si však na balkóne zasadiť nebudete môcť, lebo vás bonzne sused a pôjdete do basy tak zmeníte názor! Alebo keď vaše decko bude mať kvôli 0,5 g problémy s políciou..
@mobscene_69 no to je fakt k téme porovnávať legalizáciu rastliny a heroínu ...
a hlavne vy si uvedomte, že teraz keď je nelegálna tak v podstate každý si húli jak chce aj tak, jedine kto trpí sú tí ktorí by to potrebovali na zdravotné účely. Lebo predsa na to si asi nekúpia prehnojeny indoor od dealera a ani nevedia v akej dávke a koľko toho dať a ako.. A lekár ti to ani nemôže povedať a ani v tom nie je vyškolený, lebo to tu je nelegálne. = je to tu "legálne" len pre huličov a jediný kto dopláca na to, sú ľudia ktorým by to mohlo pomôcť a ktorí si chcú vypestovať vlastnú rastlinu... FUCK LOGIC
Každý by mal mať možnosť rozhodnúť sa či ju bude brať alebo nie, bez trestnoprávnych následkov. Som za legalizáciu všetkých drog. Ľudia neberú drogy kvôli tomu, že sú zakázané, ale kvôli tomu že ich chú brať. A už keď ich teda chcú brať, každý by mal mať právo brať čo len chce, lebo tým neubližuje nikomu len sebe samému. Dnešné riziká drog a to ubližovanie spočíva, že si musia zháňať peniaze na drogy pofidérnymi spôsobmi, aby ich kupovali za predražené peniaze od mafie. Celý tento fenomén ale spočíva iba v tom, že sú zakázané. Pozrite si ako dopadla a čo spôsobila prohibícia na alkohol v USA...
@lenkaska1 aj kokaín je z rastliny, tak aj to už môžme podporovať? lebo ak dobre viem, marihuana nelieči tých chorých,len im pomáha utlmovať bolesť..a toto by sa akurát len zneužilo,lebo kto z tých vážne chorých alebo ich blízkych by teraz kvôli tomu pestoval na balkóne? nikto,jedine naďalej len ľudia ktorí si chcú zahúliť, predávať a to zrovna spoločnosti a mládeži (ktorá je už teraz dosť skazená) veľmi neprospeje
nechápte ma zle, ja sama som naklonená k drogám, ale práve preto sa obávam že čo bude ak to bude už normálna vec, pretože tak ako sú ľudia kt. chcú marihuanu legálnu,tak isto budú aj takí, kt. budú chcieť aj tie tvrdé...
@mobscene_69 na utlmovanie bolesti sú aj teraz lieky, chemické a omnoho účinnejšie ako marihuana Práveže to utlmovanie bolesti by som ja nebrala veľmi ako nejaký extra účinok. Ale napríklad aj teraz ako bol ten prípad, z marihuany sa dá vyrobiť liečivá kozmetika a krémy, ktoré by mohli pomôcť napr. na kožné problémy.. ja mám napríklad psoriázu a určite by som toto vyskúšala... Samozrejme aj teraz sa dá kúpiť konopná masť ale to je z technického konope a vôbec bohvieaký je tam podiel... a je iné keď si to urobíš doma... a teda myslim že by sa to dalo použiť aj na iné účely.
No ale tí čo to pestujú na predaj to pestujú aj tak, ale tí normálni čo by to chceli pre seba sa veľmi neodvážia, nechcú riskovať...
Ja viem že mládež je skazená ale tak aj cigarety sú zloba a sú legálne.. a každý podľa svojho úsudku si kúpi krabičku alebo nie a to iste aj s flaskou..
Však nemusia uplne legalizovat ako v holandsku, ale aspon dekriminalizovat a na zdravotne ucely by to mohli povolit.. aj to by bolo super
a co sa tyka toho prikladu s kokainom, tak kebyže rastlina koka na niečo pomáha tak by som za istých podmienok súhlasila..(ale neviem o tom)
Nebola by som proti, ale iba v pripade, ze by sa nad systemom vyroby, distribucie, predaja a uzivania viedla kontrola.
Nakolko je v SR extremne nepravdepodobne, ze by tato kontrola nebola pod vplyvom mafie (mozno este prebujnelejsej ako ta dnesna travova mafia), som proti. Z toho dovodu sa stotoznujem s @makova_strudla a inymi vyssie, ze stat by si vobec neprilepsil v ziadnom ohlade.
Medicinske ucely - konopna mast budis (da sa kupit aj dnes - volny predaj) a marihuana na tlmenie bolesti je pri sucasnych moznostiach analgetickej liecby pekna facina.
Este jedna dolezita vec. Kazdy vie a tabaku a alkohole aspon zaklad, ake rizika predstavuju. Velmi malo sa hovori/pise o rizikach uzivania marihuany.
Zhruba u 10% uzivatelov sa vyvininu rozne formy schizofrenie, ktore su dozivotnou diagnozou vyzadujucou liecbu s NU. Bez liecby su tito pacienti po psychickej stranke odpisany a predstavuju spolocenske riziko (neumyselne pachaju tazke kriminalne ciny). Tvrdenie, ze marihuana je spolocensky neskodna (po vsetkych strankach, vratane farmakoekonomickeho aspektu) je uplne scestne.
@dee99 Ako nechcem byt zly ale keby to už štat takto podporuje tak to za taketo ceny veru nebude tomu ver daju tam taku dan že sa aj cigarety možu skovat na to vsadim aj lave vajce
@oko_paradajky tak ale zase nemohli by to predávať za neviem aké nehorázne sumy v porovnaní s čiernym trhom.. .) to by išli sami proti sebe.. a tak či onak to tu riešime zbytočne keďže sa to aj tak nikdy nestane
@dee99 ale stane ale až ked to bude bežne v eu tak do 15 rokov napr nemecko už chce uplne legalizovat a to potom pojde rychlo v zapadnej eu u nas v "strednej" trocha dlhšie a tak vravim ako to prebieha tam .... to ide o to že ludia budu račej kupovat tam kde vedia čo beru ako majoranku od suseda 0.8čky a neviem čo .... ale tak oni nebudu konkurovat čiernemu trhu tak to nefunguje to by mohli aj zbrojarky zlacnovat koli tomu že niekde niekto predava na čierno zbrane ?
"som proti" == som za podporovanie a zachovanie finančných zdrojov organizovaného zločinu, a som za obmedzovanie slobody jedinca v situácií kedy to nie je ani nutné ani odôvodnené, lebo daná sloboda nikomu neškodí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
kto in ako človek dokáže dehonestovať a zabíjať v sebe to čo Boh stvoril....
hanbite sa, že Stvoriteľovi robíte takú ostudu a svojich rodičov systematický okrádate o ťažko zarobené peniaze...
jedného dňa pochopíte aký ste boli zaostalí a slabí skrze svoju slabú vôľu odolávať pokušeniam...
@Karlotiskot To čo si zadelil s tým Levicitusom? DDD
@Hagelslag no ja neviem ci to zle taham do seba alebo co ale nejak mi to nikdy nic take nespravilo mozno raz som bol taky uvolnenejsi trochu a chvilu som sa smial ale inak nikdy nic
a nie,toto nemalo vyznať ako "od trávy je už len kúsok k tvrdým drogám"
ale za omnoho horšie činy ako týranie zvierat, korupcia, šoférovanie pod vplyvom alkoholu sú také smiešne "tresty" že dovi..
Možno keď budete mať dáku chorobu a pomohla by vám marihuana, ktorú si však na balkóne zasadiť nebudete môcť, lebo vás bonzne sused a pôjdete do basy tak zmeníte názor! Alebo keď vaše decko bude mať kvôli 0,5 g problémy s políciou..
a hlavne vy si uvedomte, že teraz keď je nelegálna tak v podstate každý si húli jak chce aj tak, jedine kto trpí sú tí ktorí by to potrebovali na zdravotné účely. Lebo predsa na to si asi nekúpia prehnojeny indoor od dealera a ani nevedia v akej dávke a koľko toho dať a ako.. A lekár ti to ani nemôže povedať a ani v tom nie je vyškolený, lebo to tu je nelegálne. = je to tu "legálne" len pre huličov a jediný kto dopláca na to, sú ľudia ktorým by to mohlo pomôcť a ktorí si chcú vypestovať vlastnú rastlinu... FUCK LOGIC
nechápte ma zle, ja sama som naklonená k drogám, ale práve preto sa obávam že čo bude ak to bude už normálna vec, pretože tak ako sú ľudia kt. chcú marihuanu legálnu,tak isto budú aj takí, kt. budú chcieť aj tie tvrdé...
No ale tí čo to pestujú na predaj to pestujú aj tak, ale tí normálni čo by to chceli pre seba sa veľmi neodvážia, nechcú riskovať...
Ja viem že mládež je skazená ale tak aj cigarety sú zloba a sú legálne.. a každý podľa svojho úsudku si kúpi krabičku alebo nie a to iste aj s flaskou..
Však nemusia uplne legalizovat ako v holandsku, ale aspon dekriminalizovat a na zdravotne ucely by to mohli povolit.. aj to by bolo super
a co sa tyka toho prikladu s kokainom, tak kebyže rastlina koka na niečo pomáha tak by som za istých podmienok súhlasila..(ale neviem o tom)
Nakolko je v SR extremne nepravdepodobne, ze by tato kontrola nebola pod vplyvom mafie (mozno este prebujnelejsej ako ta dnesna travova mafia), som proti. Z toho dovodu sa stotoznujem s @makova_strudla a inymi vyssie, ze stat by si vobec neprilepsil v ziadnom ohlade.
Medicinske ucely - konopna mast budis (da sa kupit aj dnes - volny predaj) a marihuana na tlmenie bolesti je pri sucasnych moznostiach analgetickej liecby pekna facina.
Este jedna dolezita vec. Kazdy vie a tabaku a alkohole aspon zaklad, ake rizika predstavuju. Velmi malo sa hovori/pise o rizikach uzivania marihuany.
Zhruba u 10% uzivatelov sa vyvininu rozne formy schizofrenie, ktore su dozivotnou diagnozou vyzadujucou liecbu s NU. Bez liecby su tito pacienti po psychickej stranke odpisany a predstavuju spolocenske riziko (neumyselne pachaju tazke kriminalne ciny). Tvrdenie, ze marihuana je spolocensky neskodna (po vsetkych strankach, vratane farmakoekonomickeho aspektu) je uplne scestne.