Vedeli ste o tom že vo volebnom programe SAS je bod ohladom legalizacie marihuany, v ktorom SAS chce presadiť dekriminalizaciu tejto drogy aby mladi nemali zbytočne zapisy v trestnom registri za to že si občas potiahnu jedneho jointa...aky mate na to nazo
Ja to viem velmi dobre a poznam ludi co predtym ako s tym zacali boli normalny , Naco je to dobre? aby 14 , 15 rocne deti po baroch nie len pili ale aj hulili?
@mm47 Hahahaha Vidim, ze sa naozaj vyznas v teme... K prvej vete staci vyrok, ktory sa mi vzdyukazal ako pravdivy "If you smoke the herb, it reveals you to yourself". A keby porozmyslas tak zistis, ze legalizaciou by sa to u deti obmedzilo (samozrejme, by sa musela zaviest licencia na predaj, leboiak by to skoncilo ako s alkoholom, pri nasich nezodpovednych predajcoch). A urcite by bolo lepsie keby ludia huli ako piju
Viem, ze blby v tejto teme niesom a som vedomostami a skusenostami daleko pred tebou
Ja som sa s tymto problemom stretol ked ty si pozeraval Tom a Jerry
Myslis si ze ked si das jointa sem tam tak si znalec ale necham ta v tom , ja nepotrebujem byt , k comu konkretne ti ta tvoja trava pomaha? to sa nevies b avit bez toho? alebo si nebodaj zavysli?
@mm47 OK takze takto, o drogovu tematiku som sa zacal zaujimat v nieco okolo 9rokov, zistvanim prvych informacii, v 12 som uz vedel o roznych drogach a zacal sa upriamovat na prirodne drrogy,najma marihuanu, od 14 som sazacal zaujimat aj o drogovu politiku, v 15 som prvykrat zahulil a zacal ziskavat informacie o genetike. Informacie a skusenosti sa stale snazim ziskavat co najviac, posledneho polroku som hulil temer kazdy den.
Takze vobec niesom nejaky blbecek co si zapali raz za 3 mesiace a ide presadzovat nieco o com nic nevie. Ked si to spocitas, drogami sa zaoberam uz 7 rokov, kolko sa o ne zaujimas ty? Nic, pretoze ich odmietas bez informacii
Ta "moja" trava mi pomohla uz v par zdravotnych problemoch, pomohla mi dostat sa k mojmu vnutru atd... Ale nejde len o to v com mi pmaha, patri do mojej filozofie. Kvoli zabave som naposledy hulil tusimna Silvestra a predtym asi az niekedy v lete. Nie je to len o zabave ako by si si mohol mysliet a aka je mylna predstava. Zavisli niesom
@sasi2680 Toho stareho asi tak v 6 rokoch,a le stale rad si ho pozriem
@Mm47 Kedže je SaS nová politická strana zložená v prvom rade z ekonomov s jasným úsudkom.
Slovenská politická scéna je totálne v katastrofálnom stave a mám pocit, že ľudia si myslia, že existuje len vláda Fica a Dzurindu. Naneštastie je jasné, že sa SaS skôr či neskôr dojebe, no momentálne je to podľa mňa jasná voľba, kedže zatiaľ sú féroví, vyjadrujú sa inteligentne, zaujímajú sa o mládež, s voličmi aktívne komunikujú (nielen cez internet), majú fajn program a stoja si za svojim.
@Mm47 Lenže podľa mňa je demokracia o tom aby sa vláda menila, nie aby dve skorumpované strany ničili krajinu 10 rokov.
Máš pravdu, že to môže byť rovnaké, ale povedzme si, radšej nevoliť nič iné ako KSSmer a Dzurindu lebo ostaní môžu byť rovnako skazení? Takto by sme sa daleko nedostali.
@mm47 Medzi tie zdravotne problemy patrili napriklad zacinajuci zeleny (tusim tak sa vola) zakal a zapal ocnych spojiviek, co su problemy, ktore sa mozu prihodit hocikomu, staci jedna necistota v oku a je to. Bal som sa vtedy si zapalit, ale spravil som to, na druhy den oci v poriadku, v oboch pripadoch A moje pluca si pravidelne testujem v plavarni, kapacita pluc sa ani o kusok nezmensila, nemam problemy so zhorsenym dychanim, nekaslem bezdovodne, ani nic, proste uplne bez problemov. (Jedinym problemom je obcas cigu ked si zapalim, ale to obmedzujem ako sa len da )
Urcite nebudem volit stranu na zaklade ich populistickych krokov a toto je doteraz najvacsi populizmus aky sa na slovenskej politickej scene objavil.. Urcite by som bol rad keby sa trava dekriminalizuje, ale vsetci vieme, ze strana ktora sa mozno ani do parlamentu nedostane to nema sancu zmenit, hlavne ked su tie ostatne proti..
Inak je pravda ze za SDKU sme pred krizou boli natom najlepsie . Keby to tak islo dalej a neprisla by kriza tak v 2015 by sme boli minimalne ako Rakusko ked nie lepsi
Aj ja by som voilil Sas , aj budem som zvedavy ako sa ukazu keby mali moc
@mm47 No stym Rakuskom si to prehnal Ekonomicky sme sice nazvaty za "tigra" medzi statmi, ale predpoklady boli, ze napriklad take Svajciarsko by sme dobehli urovnou asi za 50 rokov
Nuze.. SAS sa snazi posunut dalej nazory ktore my prezentujeme. Otazkou je ci preto, aby sme ich volili alebo preto, lebo to myslia vazne.
@Mm47 myslim ze je uplne jedno ci si od neho o tri roky starsi alebo ci mas patdesiat rokov.. to ci je niekto kokot totizto od veku nezalezi, cim na teba nenarazam ale staci mi, ze vidim, ze nevies ani pisat ako clovek.
A to ci niekto bude hulit travu alebo nie je jeho osobna volba, zakon to nezmeni.
Tak ja neviem pisat , to mi ide hovorit 15ka? z chuti som sa zasmial a idem pisat dalej
Vidim kazdy den ako z ludi robi marihuana trosky , nikdy som nepovedal ze to neni ich vec tak sa zobud a prestan byt taka strasna krava a neskusaj ma poucovat lebo je to este trapnejsie ako ked sa v tvojom veku hras na mudru a dospelu .
@mm47 lenze musis pocitat aj s vyvojom krajiny, ktoru chces dobiehat. Ano, boli by sme (mozno) na urovni Rakuska, ale na terajsej urovni, Rakusko by uz blo zas dalej
Ja si myslim aj tak že to určite nepresadia a tomu som celkom rad, aj keď nie som za uplnu dekriminalizaciu marihuany lebo viete čo nie je zakazane je povolene a neviem ako by to vyzeralo keby každy hulil travu každy deň na ulici by boli trosky,poznam to podla mojich viacerých kamaratov z ktorych o niekolko rokov budu iba totalne vymetene mozgy, ale určite by som zmiernil prisne tresty za uživanie tejto drogy kedže každy sa može kopnuť a cely život za to pikať ??? tak to nie! a okrem toho sa trava použiva na liečebne učely, čo tiež poznam take pripady....takže by bolo najlepšim sposobom to zaviesť na nejaky lekarsky predpis abo tak....
Ano pocitam , rast ekonomiky sme mali ovela vyssi ako oni , predstav si to na drahe mas 100M drahu , oni su uz v 20 a my na nule , oni bezia 50KM/h , my 250KM/h , aj tak ich skor ci neskor dobehneme a predbehneme
@Mm47 no vidim, ze sa musim zapojit. Vies co mam najradcej? Ked nevie clovek o com vravi, ale robi sa mudry ako salamun. Vies o tom rovnaku PICU ako aj ti kokoti hore vo vlade, ktory jebnu mlademu clovekovi za 2 G vo vrecku tolko co niekomu inemu za vrazdu.
Co ty vies o trave? Z ludi robi marihuana trosky, lebo?... si to cital v Zivote? Novom case? Marihuana z ludi nerobi horsich a ani trosky, marihuana tak troska otvara oci. Zrejme ti tvoji kamarati prisli na to, ze si tak troska vymlety, takze asi tak... Kazdopadne ja hulim uz 5-6 rokov (kedysi pravidelne, teraz uz iba prilezitostne) a ziadna troska niesom, ako to je mozne? Asi bude mat pravdu @Ribo v prispevku @8 ty dement.
Also - pluca mi nebudu sice za nic dakovat... Ale ked fajcis marihuanu inak nez cez joint (papierik), tak ma sice mierne viac dechtu aj CO2 ako v cigaretach, ale zafajcis si raz, dva, tri krat a dobre. Ti ludia co vypaluju pysky s cigaretami si zapalia do dna 10 - 20 krat a maju to o dost horsie... [BTW, napriek tomu ze si sem-tam zahulim, som nefajciar]
Poznam cloveka co o tom vie viac ako ty aj pol birdzu dokopy , je v tom zainteresovany z "druhej" strany .
Nikdy sa nestalo ze by isiel niekto (nejaky pubertak) sedet , vzdy ma podmienku maximalne ale ja som za aby isiel sedet nejaky zasraty diler co predava detom na zakladke a aj na strednej a oni mu platia jeho BMW
Nehovorim ze su trosky vsetci , ale je proste fakt ze tych co poznam skazila trava a aj keby to mali byt len 4 ludia aj to je dost nato aby som bol proti tomu
Hul si kolko chces ked nevies zit aj bez toho a nehovor ze na lekarske ucely to je fakt trapne
Vies co mam najradsej ja? 16 rocne deti co sa hraju na : Kto huli ten umi a myslia si ze su COOL
@mm47 Proti takemuto dealerstvu som aj ja (citujem z Necro-I Need Drugs: "Im killing myself, while dealer is eating a jappaneese food"). Aj preto som za legalizaciu. Ked by to mohli predavat ludia v obchodoch/coffee shopoch, ludia co by boli normalni podnikatelia, platili by dane atd.
K tym troskam, o5 opakujem, mozu si za to sami. Aj ked si to zoberies statisicky to tak plati. Dajme tomu, ze na Slovensku huli 500.000 ci milion ludi. Z toho sa na rehabe z VLASTNEJ VOLE ocitnu 2 ludia a ozajstne trosky sa stanu z 50-100. To je realne. Ale upravene spolocnostou to vyzera tak, ze na rehabe sa ocitne 1000 ludi (i ked nedobrovolne) a udajne trosky su alebo budu zo 400.000-700.000 tisic ludi. Vsetci vieme, ze to tak nie je
Ak mala byt posledna veta narazka na mna, tak v tomto pripadeozaj umim sam si uvedomujem svoj nizsky vek a viem, ze prekaza, najma takym ludom co nedokazu akceptovat nazory mladsich.
A tiez pravda, zemozno jedna, ale volebne obdobia budu tr. Tak dufam, ze ak bude jedna, bude to ta najlepsia (najmensie zlo) moznost.
Schvalne by som chcel na skusku aby sa marihuana predavala v zelovoci , v stanku uplne kazdemu tak lahko ako zuvacky ako by to vyzeralo za rok , kolko mladych ludi by bolo denno denne zhulenych , flakalo sa , blicovalo a podobne
@Mm47 neskutocne si vymlety a tak aj vyzeras ty jezis. Po prve - po legalizacii ked uz tu o nej taras aj ked o nej nieje rec - by rozhodne nenarastol pocet uzivatelov, lebo to je ako so skurvenym alkoholom. Kym nemas 18 nemozes, ale aj tak si zozenies. Tak isto aj teraz - nieje legalna, ale ked chlapci chcu, tak maju. A ked bude legalna, tak ti co chceli predtym a zhanali si kupia a ti co nechceli nebudu chciet ani teraz.
Si mudry ako salamunova rit, bez sa radcej vzdelavat ty skaredy diskodinosaurus.
A este ku @42 - boha my niesme v amerike v smradlavom bronxe, aby tu chodili dileri predavat na zakladnu skolu, to mas odkial taketo maximalne kokotne picoviny? Ja som sa s tym este nikdy nikde nestretol dokonca ani na strednej alebo VS... A tak isto po legalizacii by sa to krasne vyriesilo - mas pri sebe pre vlastnu spotrebu, tak ok, ale mas viac - mas velky problem... OMG
Tusim ze tym komentom a urazanim vyzoru ludi ked ani nemas vlastnu foto si zo seba neskutocne vymleteho urobil sam zo seba ty dementny hulic , hul si kolko chces , prehul si mozog kludne ked nejaky mas , mna nezaujima aj keby bol zato trest smrti , to je tvoj problem a problem podobnych zhulencov.
Som zato aby sa zlegalizovala ale iba v malom množstve a iba u seba doma a len marihuana pretože ta nesposobuje agresivitu ale iba halucinacie. Co sa tyka SaS tých volit nepojdem vobec ma nezaujima ich strana.
@nenavidim Aha takze ich asi vela nevies, ked si odmietol napisat... Ked ti je to ukradnute preco si proti? Ci si len tak rad series do huby? Ked ti je to ukradnute, nie si ani proti ani za, si neutralny. Ty si proti, ale vravis, ze ti je to ukradnute aby si struhal cool pozu mampicistu, ale popritom si hajil nazor, alebo preco? Sa rozhodni, alebo sa neser do temy.
@mm47 Ak si myslis, ze drogy uzivalen tato, resp. poslednetri ci styri generacie, si na obrovskom omyle. Marihuana ma dlhsiu tradiciu nez alkohol v ludskej kulture... A osobne som este nepocul o niekom,kto by kvoli trave rozpredaval nabytok ci potrebnymajetok...
@57 jebem na dovody ,ja som to taktiez uz mal,a nič mi to nedalo,a tí čo to fajčia su mi ukradnuty.niesom proti fajčeniu som proti legalizovaniu,to je rozdiel ego maniak.
Proti tráve mam neutrálny vztah, niektorých sprostých ludí to dojebáva ,inteligentných lieči,a je to tak.ja rozumeim ze ty niesi vypatlaný kokot,rozumies sa do toho.to je pekne ale je mi to ukradnuté... nelagalizoval by som to,prečo by aj.ten kto chce hulit si sposob najde.ten kto je kokot sa nechá čapnut jednoduche.tak to má byt,je hranica.smiešna ale je..
marihuana by mala byt legalizovana nikomu to nerobi zle.. keby to robilo zle tak by si to barskto nedal pre mna to je dobra vec nic proti marihuane nemam ani nebudem
ALKOHOL SKODI VIAC AKO MARIHUANA... IDELEN OTO ZE KED SAZLEGALIZUJE MARIHUANA ZJEBU SA NADOL DANE S ALKOHOL UASPODOBNYCH PICOVIN TYM ZE JE ZAKAZANA STAT ZARABA NA ALKOHOLE ... KEBYZE JE LEGALIZOVANA RADSEJ SI ZAFAJCIS VECER AKO SA OPIT ARANO GRCAT JAK TROSKA .. V MALYCH DAVKACH JE ZDRAVA VSETKEHO VELA SKODY.. SEMTAM SI DAT MISLIM NIEJE NIJAKY PRESLAP. SO MZA....
hovno viete chlapci .. marihuanu nepozna nikto, pokial nou "nezije" ... kazdy nezainteresovany dement si mysli, ze to je droga, aby bolo vsetko strasne vtipne ... picu o tom viete !!! marihuana formuje charakter, no na slabe psychicke povahy moze zaposobit uplne negativne... zalezi od kazdeho z nas ako s nou naraba a ako ho marihuana ovplyvni... urcite to nieje droga, alkohol je ovela vacsia droga... skuste googlit a zozente si prave overene statistiky... kolko ludi zomrelo za volantom vdaka alkoholu? neuveritelne mnozstvo .. a vdaka marihuane kolko ludi zomrelo za volantom? 0 ! ano nula ... to ze tato zazracna bylinka utlmuje bolesti rakoviny a stimuluje tep a problemy so srdcom a cievami a robi ludom krajsi zivot, tak preto je nelegalna? jebnutost ludi nepozna hranic a len koli tomu marihuana na slovensku bude vzdy nelegalna a povazovana za drogu... pretoze to riesia nezainteresovani zdegenerovani chudaci, ktori picu o tom vedia! a strana SAS, no k tomu len tolko, ze maju krasnu myslienku, ale su to len predvolebne bludy, uz neverim takym dristom, pretoze ak sa pamatate fico to riesil velmi podobne a kde su sluby? HAAAAA
v cechach sa dekriminalizovali vsetky drogy... a co sa stalo? zanikli dileri, drogy padli na cene a marihuana sa da zohnat takmer hocikde a ostatne drogy takmer nikde, pretoze kazdy zacne marihuanov a v cechach to tak aj skonci... u nas sa cez marihuanu dostane kazdy k tvrdym drogam pretoze aj tu marihuanu kupi u dilera a u neho sa dostane aj dalej ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
Blby fetaci nech si to kupuju od dilerov
A tento bod mal aj SMER-SD pred 4 rokmi v programe a ako to dopadlo? Zo SR je totalny policajny stat s tvrdou drogovou plitikou...
Auz sa naucte, ze drogy nerobia z ludi trosky, robia ich zo seba ludia sami.
Tusim ze blby si akurat tak ty
Viem, ze blby v tejto teme niesom a som vedomostami a skusenostami daleko pred tebou
Ja som sa s tymto problemom stretol ked ty si pozeraval Tom a Jerry
Myslis si ze ked si das jointa sem tam tak si znalec ale necham ta v tom , ja nepotrebujem byt , k comu konkretne ti ta tvoja trava pomaha? to sa nevies b avit bez toho? alebo si nebodaj zavysli?
@ribo ? v koľkých si pozeral Toma a Jerryho?
Nikdy som nepovedal ze som ;bohvie aky ""znalec""
Tusim by si mala zacat lepsie citat prispevky
Takze vobec niesom nejaky blbecek co si zapali raz za 3 mesiace a ide presadzovat nieco o com nic nevie. Ked si to spocitas, drogami sa zaoberam uz 7 rokov, kolko sa o ne zaujimas ty? Nic, pretoze ich odmietas bez informacii
Ta "moja" trava mi pomohla uz v par zdravotnych problemoch, pomohla mi dostat sa k mojmu vnutru atd... Ale nejde len o to v com mi pmaha, patri do mojej filozofie. Kvoli zabave som naposledy hulil tusimna Silvestra a predtym asi az niekedy v lete. Nie je to len o zabave ako by si si mohol mysliet a aka je mylna predstava. Zavisli niesom
@sasi2680 Toho stareho asi tak v 6 rokoch,a le stale rad si ho pozriem
Slovenská politická scéna je totálne v katastrofálnom stave a mám pocit, že ľudia si myslia, že existuje len vláda Fica a Dzurindu. Naneštastie je jasné, že sa SaS skôr či neskôr dojebe, no momentálne je to podľa mňa jasná voľba, kedže zatiaľ sú féroví, vyjadrujú sa inteligentne, zaujímajú sa o mládež, s voličmi aktívne komunikujú (nielen cez internet), majú fajn program a stoja si za svojim.
Tvoje pluca ti podakuju za te chvile zabavy
Máš pravdu, že to môže byť rovnaké, ale povedzme si, radšej nevoliť nič iné ako KSSmer a Dzurindu lebo ostaní môžu byť rovnako skazení? Takto by sme sa daleko nedostali.
Aj ja by som voilil Sas , aj budem som zvedavy ako sa ukazu keby mali moc
A som si isty, ze hulim.
Boli by sme postkomunisticky Tiger
@Mm47 myslim ze je uplne jedno ci si od neho o tri roky starsi alebo ci mas patdesiat rokov.. to ci je niekto kokot totizto od veku nezalezi, cim na teba nenarazam ale staci mi, ze vidim, ze nevies ani pisat ako clovek.
A to ci niekto bude hulit travu alebo nie je jeho osobna volba, zakon to nezmeni.
Vidim kazdy den ako z ludi robi marihuana trosky , nikdy som nepovedal ze to neni ich vec tak sa zobud a prestan byt taka strasna krava a neskusaj ma poucovat lebo je to este trapnejsie ako ked sa v tvojom veku hras na mudru a dospelu .
Moznost cislo 3 : alebo si proste len jebnuta ?
Co ty vies o trave? Z ludi robi marihuana trosky, lebo?... si to cital v Zivote? Novom case? Marihuana z ludi nerobi horsich a ani trosky, marihuana tak troska otvara oci. Zrejme ti tvoji kamarati prisli na to, ze si tak troska vymlety, takze asi tak... Kazdopadne ja hulim uz 5-6 rokov (kedysi pravidelne, teraz uz iba prilezitostne) a ziadna troska niesom, ako to je mozne? Asi bude mat pravdu @Ribo v prispevku @8 ty dement.
Also - pluca mi nebudu sice za nic dakovat... Ale ked fajcis marihuanu inak nez cez joint (papierik), tak ma sice mierne viac dechtu aj CO2 ako v cigaretach, ale zafajcis si raz, dva, tri krat a dobre. Ti ludia co vypaluju pysky s cigaretami si zapalia do dna 10 - 20 krat a maju to o dost horsie... [BTW, napriek tomu ze si sem-tam zahulim, som nefajciar]
@delpurr Presne tak Navyse da sa hulit aj uplne zdravo-vaporizer. A ak nie je vaporizer, staci bullet a pripalovat lupou
Nikdy sa nestalo ze by isiel niekto (nejaky pubertak) sedet , vzdy ma podmienku maximalne ale ja som za aby isiel sedet nejaky zasraty diler co predava detom na zakladke a aj na strednej a oni mu platia jeho BMW
Nehovorim ze su trosky vsetci , ale je proste fakt ze tych co poznam skazila trava a aj keby to mali byt len 4 ludia aj to je dost nato aby som bol proti tomu
Hul si kolko chces ked nevies zit aj bez toho a nehovor ze na lekarske ucely to je fakt trapne
Vies co mam najradsej ja? 16 rocne deti co sa hraju na : Kto huli ten umi a myslia si ze su COOL
K tym troskam, o5 opakujem, mozu si za to sami. Aj ked si to zoberies statisicky to tak plati. Dajme tomu, ze na Slovensku huli 500.000 ci milion ludi. Z toho sa na rehabe z VLASTNEJ VOLE ocitnu 2 ludia a ozajstne trosky sa stanu z 50-100. To je realne. Ale upravene spolocnostou to vyzera tak, ze na rehabe sa ocitne 1000 ludi (i ked nedobrovolne) a udajne trosky su alebo budu zo 400.000-700.000 tisic ludi. Vsetci vieme, ze to tak nie je
Ak mala byt posledna veta narazka na mna, tak v tomto pripadeozaj umim sam si uvedomujem svoj nizsky vek a viem, ze prekaza, najma takym ludom co nedokazu akceptovat nazory mladsich.
A tiez pravda, zemozno jedna, ale volebne obdobia budu tr. Tak dufam, ze ak bude jedna, bude to ta najlepsia (najmensie zlo) moznost.
Nechajte si svoju travu a platte dilerom na benzin do BMW
Si mudry ako salamunova rit, bez sa radcej vzdelavat ty skaredy diskodinosaurus.
A este ku @42 - boha my niesme v amerike v smradlavom bronxe, aby tu chodili dileri predavat na zakladnu skolu, to mas odkial taketo maximalne kokotne picoviny? Ja som sa s tym este nikdy nikde nestretol dokonca ani na strednej alebo VS... A tak isto po legalizacii by sa to krasne vyriesilo - mas pri sebe pre vlastnu spotrebu, tak ok, ale mas viac - mas velky problem... OMG
Nato ze mas 21 komentujes ako 16 rocny
@nenavidim Aha takze ich asi vela nevies, ked si odmietol napisat... Ked ti je to ukradnute preco si proti? Ci si len tak rad series do huby? Ked ti je to ukradnute, nie si ani proti ani za, si neutralny. Ty si proti, ale vravis, ze ti je to ukradnute aby si struhal cool pozu mampicistu, ale popritom si hajil nazor, alebo preco? Sa rozhodni, alebo sa neser do temy.
@mm47 Ak si myslis, ze drogy uzivalen tato, resp. poslednetri ci styri generacie, si na obrovskom omyle. Marihuana ma dlhsiu tradiciu nez alkohol v ludskej kulture... A osobne som este nepocul o niekom,kto by kvoli trave rozpredaval nabytok ci potrebnymajetok...
@27 @tommyhot oni to mali v programe od zaciatku ako vznikla ich strana, nie len teraz.