Stahujem sa do Ciech a budem tam potrebovat aj nejakych lekarov. Minimalne ocneho. Som normalne poistena na Slovensku. Mozem mat teda v Cechach takychto lekarov?? Nemyslim teraz ze ked ide o akutny stav, ale chodit tam pravidelne na prehliadky a podobne.
a keby nechcem preniest kartu, ale ist k novemu lekarovi?? .. bo budem potrebovat nejaku hak, ale doma nemam gynekologa, lebo moja matka o hak nemoze ani pocut, a kedze uz odchadzam, tak tam by sa to nejak nedalo, ze by som tam chodila???
ja mam trvali pobyt na slovensku a studujem v brne a taktiez nemozem len tak prist k doktorovi ak sa nejedna o vazni pripad , potrebujes normalne si v cr vybavit karticku a nechat si poslalt zaznami zo svk
Ak máš v Česku prácu na TPP tak máš samozrejme nárok na zdrav. poistenie a praktického lekára. Ak si študent (s trvalým pobytom v SR), al. nezamestnaný tak zdravotné poistenie možeš mat taktiež, ale iba ako samoplatca.
@malasimi veď rovnako môžeš ísť ku gynekológovi aj na Slovensku bez toho, aby o tom vedela.. a tvojej manky by som sa opýtala, či chce byť babkou.. a raz za tri mesiace snáď na Slovensko pôjdeš, aby si si tabletky vybrala..
k novému lekárovi len tak bez karty ísť nemôžeš, a už tobôž nie v zahraničí.. ak by si prišla v ČR k cudziemu lekárovi, jednorázovo ťa vyšetrí, ale bude to za poplatok a budeš musieť mať tú európsku kartičku (fialová, umelohmotná).. výšku toho poplatku si už budeš musieť zistiť, viac ti toho nepoviem
okej, vdaka za radu. moja mama je tak trocha sisnuta, robila neskutocny skandal ked zistila ze pouzivam tampony ... -.- ... preto som sa chcela toho usetrit ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Ak by si bola akútny prípad, je treba mať európsku zdravotnú kartičku..
a keby nechcem preniest kartu, ale ist k novemu lekarovi?? .. bo budem potrebovat nejaku hak, ale doma nemam gynekologa, lebo moja matka o hak nemoze ani pocut, a kedze uz odchadzam, tak tam by sa to nejak nedalo, ze by som tam chodila???
@malasimi veď rovnako môžeš ísť ku gynekológovi aj na Slovensku bez toho, aby o tom vedela.. a tvojej manky by som sa opýtala, či chce byť babkou.. a raz za tri mesiace snáď na Slovensko pôjdeš, aby si si tabletky vybrala..
k novému lekárovi len tak bez karty ísť nemôžeš, a už tobôž nie v zahraničí.. ak by si prišla v ČR k cudziemu lekárovi, jednorázovo ťa vyšetrí, ale bude to za poplatok a budeš musieť mať tú európsku kartičku (fialová, umelohmotná).. výšku toho poplatku si už budeš musieť zistiť, viac ti toho nepoviem
okej, vdaka za radu. moja mama je tak trocha sisnuta, robila neskutocny skandal ked zistila ze pouzivam tampony ... -.- ... preto som sa chcela toho usetrit ...