čaute..práve si robím domácu úlohu,píšem sloh na tému Soll man heiraten oder nicht? Tak ma zaujíma,že aký máte názor na manželstvo vy. Či si myslíte, že je lepšie žiť s partnerom len tak bez manželstva, alebo by ste chceli svadbu.
Ja si myslim ze manzelstvo to je len papier, ktory v dnesnej dobe poklada za nevyhnutny len malo ludi. Co pocuvam stale je menej ludi za svadbu. A ja taak isto.
@cicika1 heej ja chápem ja netvrdím, že sa nechcem vydať alee vieš často je to tak že po čase si už tak nerozumiete. A potom ho drži pri tebe fakt len ten jeden papier.
Pre niekoho je to to pravé orechové, niekto vraví že to drží rodinu.. ale niekedy zbytočne a násilím aj keď by to bolo jednoduchšie, keby sa dotyčné osoby rozdelili. Svadba ako taká nie je zlá vec.. asi k nej príde časom každý.. ale netreba sa nikam ponáhľať. Ja som momentálne v štádiu, že svadbu k životu nepotrebujem. Asi by som s partnerom radšej chcela najprv žiť len tak.. možno i roky.. len kvôli (prípadným) deťom by som ju nechcela.. ale ak sa dvaja milujú a je to pre nich ďalší krok vpred v živote.. určite je to dobrá vec..
ked si myslite, ze slub, ktorý sa date pred svedkami jeden druhemu je nic(len papier)..tak to je pekne....dalo by sa pisat...a si to dam asi do bloku(mam uvahu na to)...ale ja som za a nebudem sa brat pre papier s peciatko..to je mi ukradnute....vidim vysie hodnoty v manzelstve a jeho ciel(manzelstva) nie je len podpisanie papiera novomanzelami...
Popravde nejak predstavou manzelstva nadsena nie som. Vztah moze byt aj bez toho, ovela menej nasilu, nuteny a vyrovnanejsi. Lebo kolkokrat spolu manzelia ostavaju pre nic ine nez zvyk?
manželstvo ? neviem ako ostatní ale ja na papieri mať nemusím že s niekým žijem ... a deti ... hmm, to môžem vyhadzovať peniaze len tak do vzduchu a budem mať z toho väčšiu radosť
ja si myslim ze manzelstvo nie je iba o papieri, neuznavam menit partnerov iba tak pre sex,, ak sa mate radi tak sa zoberiete, ak nie tak sa radsej rozidte, tak to nema zmylsel...ludia uplne stracate zmysel vztahov...ved to nie je iba o tom sexe ale je to opravej laske...och kde to vlastne spejeme
Každý vie povedať: "Milujem Ťa.", ale nie každý si uvedomuje čo tie slová znamenajú, že pri nich človek preberá obrovskú zodpovednosť za toho druhého, preto by do manželstva mali vstupovať len tí, čo sú si toho vedomí.
Manželstvo je tak obrovská vec ... tažko sa to predtavuje ale skús si predstaviť že si kúpiš sveter a máš ho nosiť aj o tridsať rokov... možno divné priovnanie ale urobíš to iba ak si tým svetrom budeš na úplne istý
rozhodne mi to nepripada ako nieco rusive... teda ono je to lentakeoficialne spojenie toho co ti dvaja ludia vedia ...blbe je ked sa torobi z povinnosti, resp. z dovodu lebo sa "to tak robi"
@16 a to je zle?....maju aspon nejaky dovod preco riesit problem v manzelstve a ne pred nim zutekekat a si povedat, ze to nevyslo..v manzelstve by moznost rozchodu maal byt ta uuuplne poslednaa....a teda je to dobre, ze aspon pre mnohych ten papier je nejakym donucovacim prostriedkom, avy zsoatli spolu a snazili sa problem vyriesit....a cloveku, ktorý uz teraz ma jasne, ze nedokaze prezit s jednim clovekom cely zivot...tak urcize nech nejde do manzelstva.....
...vieš ja ťa mám rád ale nie na furt vieš bojím sa to niekomu povedať alebo dať to na papier a čo ak zajtra nájdem lepšiu alebo sa pohneváme ,takto budem môcť utiecť a ked pri inej bude tento problém zas utečiem sak ludí je vela vždy mám kam utiecť. A čo ked svadbou budeš cítiť istotu a prestaneš sa pretvarovať a budeš sama sebou čo potom vydržím s tebou žiť. A čo ked po pár rokoch objavíš moje najtajnešie tajomstvá a nebudeš ma mať potom rada. Budem môcť ísť za inou a tej klamať kým mi na to nepríde. Alebo si ozaj tá pravá mám to risknúť ,nie nie radšej radšej istotu bez papiera a ked všetci vravia lepšie je to bez svadby. Môžem v sebe držať moje tajomstvá a raz ti všetko poviem ano všetko len no len nechcem teraz riskovať radšej ked budeme mať vnúčatá potom ti všetko poviem ano potom...
@dad0 myslim že nikdy nemas jasne ci s niekym dokazes byt cely zivot. Keby som niekoho takeho stretla noo waaaw to by som bola urcite rada. Ale vsimol si si uz niekedy tie mlade rodiny ktore sa vzali len kvoli tomu ze cakali báábo? Myslis ze to ma zmysel?
aj ja suhlasim , manzelstvo je uzastny okamih zivota, v ktorom sa spajate s druhym clovekom, slubujete ze mu budete verny tmu druhemu, ze budete spolu v stasti i nestasti, ze ho budete milovat,....no nie je to krasne? a ak sa nemate radi, alebo si myslite ze to nevydrzi dlho, tak preco s nim idete do manzelstva, alebo preco mate taky vztah, ktory nema zmysel????
tuším tu ani nejde o manželstvo ako také.. ale povedzte si úprimne.. koľko manželstiev poznáte takých, ktoré sú fungujúce aj po tých dlhých rokoch a také, v ktorých dvaja ostali zo zvyku, deťom, finančnej istote alebo hocičomu inému..
je naozaj len málo párov, ktoré to spolu vydržali dlho, majú sa naozaj radi a vážia si toho druhého..
väčšinou to vydrží pár rokov, potom prídu deti, problémy a dvaja si už zrazu nie sú taký blízky..
ale tak vážne, koľko manželstiev poznáte, ktoré vydržali napriek problémom a všetko tých ľudí zblížilo??
ma jasne ze ma...ja napriklad poznam dost vela peknych manzelstiev ktore mozu byt aj prikladom pre druhe.... este taka podotazka...chceli by ste si zalozil v buducnosti rodinu? vychovavat deti?...viete aky to musi byt podraz pre deti ktore maju rodicov, ktory nie su zobrati?...moze kazdu chvilu hrozit ze sa rozpadnu, ze pride o otca alebo o mamu...vzite sa do tej situacie...alebo keby sa mu stale striedat otec alebo mam...ja osobne by som chcela mat vztah, ktory bude fungovat na vzajomnej obete, kde sa budu spolu riesit problemy....neviem, drzim vam palce aby ste aj vy zazili skutovnu lasku....
ano ma...preco vsetci nazyvaju manzelstvo papierom?keby to bol len papier,tak by svadba nikomu nerobila problem...skor si myslim,ze si vacsina ludi nechava otvorene dvierka,ziadna zodpovednost...tak toto ja neuznavam,ked niekoho lubim,to znamena,ze som sa rozhodla predsa prenho a na cely zivot...
@25 ako som spominal, ak to nevies na 100% ci to dokazes, tak do manzelstva ani nevstupuj....a ani ja bez toho nevstupim do manzelstva..budem si musiet byt isty...no mozno, ani nie s tym ze do konca zivota to vydrzi...al eskor si budem na 100% isty, ze budme robit pre to vsetko aby sa tak stalo...a verim tomu ze sa to da a silno veriim...a tie mlade rodiny...je toto manzelstvo? Sa mi zda, ze stale je manzelstvo zle chapane...ak by neprislo to dieta, tak by sa mozno nezobreali..a tade nie je to uplne dobrovolne...cize nesplna to moje predpoklady, ale poznam aj mnoho(asi 5) rodin, ktore su est estale spolu a je to a je to od tych 18-24?..rokov co tak ziju
@31 ...poznaam ich neskutocne vela, fakt, urcite je ich viac ako tie druhe, ktore nevydrzali, alebo su spolu len koli detom a cakaju kedy deti odidu z domu, aby sa rozisali.
@35@36 a dalsi s podobným nozorom..som rad, ze nie som sam v nazoroch..ze sme viacerí...
ja som sa nechcela vydávať, začali sme o tom rozmýšľať až keď mal náš syn cca 3mesiace. Ale aj to len v tom smere sme si povedali, že sa vezmeme ale najprv treba zariadiť všetko ostatné - byt, zabezpečiť syna a seba a potom keď zostane čas a peniaze a ešte stále si budeme tak dobre rozumieť, tak prečo nie..myslím že všetko má svoj čas a takéto niečo rozhodne nechcem uponáhľať. Výhody z manželstva sú v tomto štáte skoro nulové, takže je to len o tom ako to kto cíti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
svadbu by musel ozaj velmi velmi velmi chciet ten druhy, aby som sa na to dala. ale s podpisanou predmanzelskou zmluvou, inak do toho nepojdem.
je naozaj len málo párov, ktoré to spolu vydržali dlho, majú sa naozaj radi a vážia si toho druhého..
väčšinou to vydrží pár rokov, potom prídu deti, problémy a dvaja si už zrazu nie sú taký blízky..
ale tak vážne, koľko manželstiev poznáte, ktoré vydržali napriek problémom a všetko tých ľudí zblížilo??
@gytmadchen lieber nicht...
@31 ...poznaam ich neskutocne vela, fakt, urcite je ich viac ako tie druhe, ktore nevydrzali, alebo su spolu len koli detom a cakaju kedy deti odidu z domu, aby sa rozisali.
@35 @36 a dalsi s podobným nozorom..som rad, ze nie som sam v nazoroch..ze sme viacerí...