pozeral som fotky F1 v dazdi a sem-tam bolo nejaku foliu vidiet sice sa mi nezda bezpecne ak cca. 24 pilotov zacne strhavat folie z prilby a ani pohodlne to robit v cielovej rovinke v 300km/h...ste si vobec isti, ze su kvoli dazdu a nie niecomu inemu? napr. sklamany fanusik hodi do pilota paradajku
@kaku väčšinou tie fólie strhávajú pri vjazde do boxov ale nájdu sa niektorý čo ich strhnú na rovinke a sú tam ja kvôli dažďu, na normálnom aute máš čelné sklo keď je špinavé tak pustíš ostrekovače a stierače v F1 keď má špinavý ten priezor tak si strhne tú fóliu aj so všetkým tím sajrajtom čo tam má ale je pravda že nie všetci to majú
a s tým dažďom tá prilba je tak tvarovaná že aj keď prší tak pri tej rýchlosti kvapky odtláča nápor vzduchu takže to vlastne funguje ako stierače
Dnes uz je taka technika ze aj keby mal kokpit uplne zadrbany tak minimalne navrat na zakladnu zvladne pomocou pocitaca .....ani nemusi pilot vidiet von.
@filus "a s tým dažďom tá prilba je tak tvarovaná že aj keď prší tak pri tej rýchlosti kvapky odtláča nápor vzduchu takže to vlastne funguje ako stierače"
hlavne kvoli tomu som myslel, ze folie su tam na houby
@sajuri007 Podla mna dopravne lietadla maju nejaky system podobny a stihacky to nepotrebuju ....neviem si predstavit co im moze zaspinit kokpit. Su konstuovane tak ze s tym spicatym tvarom keby do nich napalil vtak za letu tak sklzne a nepricapi sa tam . Teda si myslim neviem.
len stare maju ale skus v 2000 kilometrovej rychlosti dnesnych lietadiel dat stierac ani by nestieral vzhliadom na odpor vzduchu je to nemozne doslaova by aku kolvek nerovnost na kabine dobravneho lietadla odtrhlo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
a piloti F1 si strhávajú fólie zo skla na prilbe
» www.racing-shop.sk/racing-shop/p/6...
tie prečnievajúce časti na bokoch o tom svedčia
» www.rgbstock.com/photo/mGhhJiI/c...
a s tým dažďom tá prilba je tak tvarovaná že aj keď prší tak pri tej rýchlosti kvapky odtláča nápor vzduchu takže to vlastne funguje ako stierače
hlavne kvoli tomu som myslel, ze folie su tam na houby
mozno je to aj proti vtacim vykalom
@kaku áno, obrázky, na každom niečo iné
@mm47 jasné, že autopilotovi je to srdečne jedno, ale z princípu
a celkovo - na niektorých sú, na niektorých nie...