Túto zaujímavú otázku sa ma opýtal spolužiak a fakt neviem ako mu odpovedať. Povedal, že keď sa predsa niečo odohráva s mimozemšťanmi, že sa jedná o evolúciu (lebo biblia sa nezmieňuje o mimozemšťanoch) a evolúcia je proti biblii. Opýtal sa, že či sa môže
Biblia je kniha kníh a nic v nej nie je v rozpore s vedou
A k otazke: sak ja prevazne scifi citam aj pozeram a nie som naivny citatel aby som verila, ze je to pravda, tak neviem čo riešis, ako hej, babka mi raz povedala ze harry potter je proti Bohu, ale take názory treba brat s rezervou, scifi proste nie je skutocne, je to vysledok fantazie a tu ja velmi obdivujem, nech sa v nej pripisuju ludom nadludske schopnosti, ci nie
A presne takéto názory mi prídu ako poriadne na hlavu padnuté. Prečo by Kresťan niečo nemohol čítať a zaujímať sa o to? Dofrasa veď inteligentný a racionálny človek by mal uvažovať všetkými smermi, je jedno či je kresťan, hinduista alebo ateista. Nemal by byť problém, aby sa zaujímal aj o veci mimo jeho viery. Aby mal aspoň šancu objaviť niečo nové, iné - hoc už aj niečo, čo jeho presvedčenie popiera. Radšej si prevrátim hodnoty ako slepo niečomu veriť.
@qwedsayxc ako môžeš o druhom povedať že je trápny, keď tým že mu to povieš, za to že vyjadril niekedy svoj názor, a teraz sa bráni, pretože si z neho niekto ako ty robí posmešky? si trápny sám!
Ale nesúdim ťa, ale sám sa u mňa, a nie len u mňa, priraďuješ ku ľuďom ktorý nemajú úctu pred druhým človekom
DDD prepáč ale rozosmialo ma to, možno by si niektorí ľudia mohli uvedomiť že náboženstvo je viera v Boha a nie neviem čo, nechápem akože ja verím v Boha ale čítam sci-fi zaujímam sa o reinkarnáciu a podobné ezoterické veci a nemám pocit, že by som robila niečo "proti" biblii
@zajkousko nevystupoval si v minulosti na birdzi náhodou ako zajko30? alebo nejako podobne? lebo pamätám sa na jedného takého užívateľa, ktorý sa tiež podpisoval ako ".....filip" a bol to buzerant. Nie homosexuál ale buzerant. Tak ma ak napadlo, aké ironické by to bolo, keby si to bol ty, kto sa tu oháňa bibliou a pritom je sexuálny deviant
@zajkousko Tvoju reakciu beriem ako áno Takže pokračuj vo svojej púti hľadania samého seba, ktorá asi nikdy neskončí. Teraz budem kokot a dám ti spoiler ako dopadne tvoja duša.
Variant A (posmrtný život z katolíckeho pohľadu existuje) :
Skončíš v pekle, ako každý buzerant, pedofil či nejaká iná anomália. Útechu môžeš nájsť aspoň v tom, že niektorí z tých pedofilov vyštudovali teologickú fakultu. Môžete si tam vzájomne vykladať bibliu
Variant B (posmrtný život neexistuje) :
Tvoja (márna) snaha povedie len k plným vajciam. Žiadne nebíčko, ani peklo ani nič. Na svete pri troške šťastia neostane po tebe ani mastný fľak.
sci fi sa vola sci fi preto, ze sa predpoklada ze je to len vedecka fikcia... takze uz len podla toho by si mal mudry citatel uvedomit, ze sa nejedna o realitu.. aj ked, pomyslime na Julesa Vernea a jeho futuristicke vizie, ktore sa vsak stali v buducnosti realne (nie vsetky)... tak tazko mozeme vediet co je skutocnost a co fikcia.. ale ked uz hovoris ze sa biblia nezmienuje o mimozemstanoch.. co asi tak su tak anjeli? na zemi neziju... takze???
a druha vec... biblia doslovne evoluciu nepopiera pokial viem.. a myslim ze je dobre drzat sa hesla : to ze nieco nie je v biblii este neznamena, ze to neexistuje... o autach, lietadlach, sklenikovom efekte, vyfukovych plynoch a mrakodrapoch sa tam tiez nic nehovorilo a predsa su tu
a uz len ta hlupost ked si clovek kladie otazku typu: mozem toto a hento..? pricom sa jedna len o citanie fiktivnej literatury... obmedzovat sa v takom niecom je nezmyselne... podobne ako to bolo v pripade postmoderneho diela Da Vinciho kod.. Vatikan to prijal ako prznenie dejin (pricom ani tie dejiny ktore sa podavaju ako skutocnost nie su az take pravdive) a ani si neuvedomovali ze sa jedna len o fikciu alebo teda magicky realizmus... zobrali to prilis vazne a tak vlastne aj mnohi citatelia.. co len dokazuje ze cirkev je velmi citliva na verejnu mienku a velmi sa boji aby sa ludia neobratili na "inu vieru" pritom staci tak malo.. aby ludia prestali verit v krestanstvo (lebo viera v boha nepotrebuje Vatikan) a cela institucia zvana cirkev zanika...
Moj nazor je ze ktokolvek moze citat cokolvek. Rozdiel bude len v interpretacii citatela. Jeden to moze brat tak dalsi inak. Zauimalo by ma aky na to ma nazor @zajkousko a ostatnym sa cudujem preco si ho tak doberate chalanisko ma cosi do seba a kto bude pocuvat co vravi moze najst boha aj ked je ateista mozno ceruzku vola verzatilka ale pointu to nestraca
ano máš pravdu, môžeš si čítať čokoľvek, nato máš slobodnú vôľu od Boha...
vec druhá je, že sa to prieči Božím zákonom, pravý kresťan katolík, neverí, nečíta, nesleduje filmy tohto žánru, myšlienky pochádzaju od zlého a neblaho vplývaju na dušu - myslenie človeka...
najviac je to nebezpečné pre mladých divákov, ktorých chápanie - myslenie je v rozvoji, naberaju "nepravdivý obraz" existencie dobra zla.......filip
@zajkousko v tomto s tebou celkom nesuhlasim podla mna scifi je dobre na predstavivost bez ohladu na vzory dobra a zla nakolko tie su relativne vzhladom na kazdeho osobny pohlad na svet...
v com s tebou suhlasim, ze dnesne diela pisane ci filmovane maju na moj vkus zvlastne priam az divne hodnoty pre urcenie dobra a zla a clovek vo vyvoji hlavne teda mladi ludia ich preberaju za vlastne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
Myslím, že by určite mali...
Čo mali! Musia!
si trošku trapná, nezdá sa ti?.......filip
odpoviem ti v ts, vyhnem sa tak zbytočným útokom týchto pohanov.....filip
Nech pozerá to, čo si myslí, že je prospešné a že mu to niečo pozitívne dá.
A k otazke: sak ja prevazne scifi citam aj pozeram a nie som naivny citatel aby som verila, ze je to pravda, tak neviem čo riešis, ako hej, babka mi raz povedala ze harry potter je proti Bohu, ale take názory treba brat s rezervou, scifi proste nie je skutocne, je to vysledok fantazie a tu ja velmi obdivujem, nech sa v nej pripisuju ludom nadludske schopnosti, ci nie
Biblia nie je v rozpore s vedou.
Ty si retardovaný, alebo čo ? Biblia si s evolúciou neprotirečí ! Ba naopak...zhoduje sa s ňou a veriaci jej veria ( až na niektorých ).
ak sa ťa to netýka, tak sa neozývaj .....filip
Dosť trapné od človeka, ktorý nepozná ani to, v čo v skutočnosti veria kresťania a vyjadruje sa takto primitívne...hanbi sa.
A pozri si jeho druhé fora....to isté dokola, ako keby sa nevedel s tým vysporiadať sám.
Práveže nie je...je predsa nemožné, aby si vyspelá veda so zrelou vierou prišla do rozporu...To sa nedá.
Film je len fikcia. Môžeš si tak o deji utvoriť názor a tým to pre teba hasne. Nikto po tebe nechce,aby si to rozpitvával. Prečo,načo,ako a podobne...
Ty... Ty.... Ty niečo!! To sa nesmie, omg...
cital si to aj alebo aspon volake pasaze?
ale v kazdom pripade ked je to len volaky film/serial tak nieco podobne ako @29
a inak @9....
Či som čítal pasáže ? Postupne cez SZ som sa dopracoval k Evanjeliam...či na čo si sa pýtal...
čo teraz?
Ale nesúdim ťa, ale sám sa u mňa, a nie len u mňa, priraďuješ ku ľuďom ktorý nemajú úctu pred druhým človekom
nikdy toto nepochopím, prečo nerozoberáte iné náboženstvo?
a ty si ironicky kokot, keď mi to píšeš .......filip
Variant A (posmrtný život z katolíckeho pohľadu existuje) :
Skončíš v pekle, ako každý buzerant, pedofil či nejaká iná anomália. Útechu môžeš nájsť aspoň v tom, že niektorí z tých pedofilov vyštudovali teologickú fakultu. Môžete si tam vzájomne vykladať bibliu
Variant B (posmrtný život neexistuje) :
Tvoja (márna) snaha povedie len k plným vajciam. Žiadne nebíčko, ani peklo ani nič. Na svete pri troške šťastia neostane po tebe ani mastný fľak.
a?,
teraz sa mám akože z teba posrať, či čo?.....................filip
nie argumenty mi dochádzajú, ale myseľ, ako a prečo môže byť človek ako ty, taký ironický a zlý ............filip
ano máš pravdu, môžeš si čítať čokoľvek, nato máš slobodnú vôľu od Boha...
vec druhá je, že sa to prieči Božím zákonom, pravý kresťan katolík, neverí, nečíta, nesleduje filmy tohto žánru, myšlienky pochádzaju od zlého a neblaho vplývaju na dušu - myslenie človeka...
najviac je to nebezpečné pre mladých divákov, ktorých chápanie - myslenie je v rozvoji, naberaju "nepravdivý obraz" existencie dobra zla.......filip
v com s tebou suhlasim, ze dnesne diela pisane ci filmovane maju na moj vkus zvlastne priam az divne hodnoty pre urcenie dobra a zla a clovek vo vyvoji hlavne teda mladi ludia ich preberaju za vlastne
scifi však Písmo sväté odmieta.........filip