Súhlasím s @2 ale aj so @4. Myslím, že Slovensko na to ešte pripravené nie je a to dieťa by si niekedy muselo od primitívnych ľudí vypočuť veľmi nepekné veci.
Som za. Nevidim v tom problem. A vidim ze na internete prekvitaju hlavne komentare o tom ze decko bude sikanovane a mozno odstrcene z kolektivu ale taka ista sanca je aj vtedy ak si spravia decko dvaja co na to proste nemaju ani financne ani nejake psychicke predispozicie zvladnut sa postarat o decko. Ja som bola tiez sikanovana a bol na nas otec vpodstate sam a mam k tomu asi taky nazor ze radsej 10 takych uzasnych otcov ako mam ja ako jeden pár obmedzenych narusenych rodicov.
Nemal by hlavne štát riešiť to, prečo to dieťa v tom domove vôbec je? Vzdelávanie mládeže o tom, čo to je zodpovednosť, čo je to sex, čo je to manželstvo, alebo prednášky o tom, že majte zodpovedný sex, inak vaše nechcené dieťa skončí v detskom domove a pod... A načo by boli akože deti homosexuálom? Aby im stmelili ich homosexálny vzťah? Myslím, že mama a tatko z nich nikdy nebudú ale OK, čisto hypoteticky… Čo ak budú môcť mať deti, len za predpokladu, že budú deti v detských domovoch? Keď zrazu nebudú, tak čo?
Nemám nič proti homosexualite, ale myslím, že na dieťa by to malo veľmi zlé vonkajšie následky zo strany okolia... bolo by to ťažké aj pre dvoch otcov a aj pre samotné dieťa. Na Slovensku sa to podľa mňa neoplatí povolovať . My sme netolerantný národ v tomto ešte stále, aj v 21 storočí
áno lebo mnohé výskumy potvrdzujú že je to pre dieťa lepšie a ešte viac výskumov vyvracia bežné argumenty ktoré sú proti
už len to, že jeden pracovník v domove má na starosti 20+ detí a teda, dieťa nemá šancu pochytiť a naučiť sa prejavovať emócie. Adopcia už len jednému človeku je oveľa lepšia než ostať v domove
čo sa týka argumentu ohľadom mužských a ženských vzorov, áno, človek si ich vytvára a pozoruje ich v okolí, no je časté, že tie vzory nájde mimo rodičov - príbuzná rodina, učiteľ
ohľadom toho, že na to spoločnosť nie je pripravená, už v súčasnosti mnohé homosexuálne páry aj na Slovensku majú v opatere deti a sú v pohode
každopádne som rád že mnohí ľudia sa stále držia faktov a hlasovali za áno a dúfam, že tu nepribudne komentár o tom, že sa to "prenesie" na deti a pod.
@patriska (a @hoperpohroma ) áno, decká si vždy dokážu nájsť dôvod niekoho šikanovať. ale tu treba myslieť v širšom spektre, nielen na školské prostredie ako jedinú potenciálnu hrozbu, kde môžu byť takéto decká vystavené akejkoľvek potenciálnej forme násilia. takéto deti budú chodiť s rodičmi i na výlety, do obchodu, proste do spoločnosti, budú žiť trvalo na nejakom mieste a nech sa na mňa nikto nehnevá, ale na SR je stále taká koncentrácia blbečkov, že si nie som istá, či to stojí za risk.
Ďalej tu pracujeme aj so samotným nátlakom na rodičom. Nebudú mať s tým problémy LEN TIE deti, ale aj samotní rodičia budú vystavení určitému tlaku a terorizácii. Neviem čo je väčší prúser ako vystresovaný/deprimovaný rodič (a vlastne i partner, ak berieme do úvahy aj ostatné vzťahy), jeden z hlavných aspektov výchovy dieťaťa, jeho hlavná opora v živote.
Ono totiž dieťa cíti, čo i len podvedome, že jeho rodič sa nenachádza v dobrom psychickom rozpoložení a čohosi ho trápi, čímsi sa zapodieva, rozhodne to nie je príjemná rodinná atmosféra a pôda preto, aby sa cítilo dieťa fajn a vyrastalo v dobrých podmienkach (čo sa môže neskôr prejaviť vo vývine dieťaťa poruchami, traumami a podieľať sa na vzniku rizikového správania, atď, atď, atď). Toto si vyžaduje veľmi dobrú odolnosť a skúsenosť, aby takýto rodičia vedeli ukočírovať (nepriaznivé) podmienky. Viem, že ľudia zvládnu kadečo, keď chcú aj zlé podmienky, aj šikanu, aj všetko, ale argument "ja som niečo zvládla" nie je globálne merítko preto, že to zvládne i niekto iný, každý má kapacitu odolnosti inú.
Ešte by som sa rozpísala, ale skrátka to zhrniem (a dodám, že nie som odborník, nemám túto problematiku do hĺbky naštudovanú): Na SR to stále zlyháva už v samotných základoch, problematika prijatia homosexuality (partnerstiev, manželstiev, adopcie) stojí ešte na (väčšom) kameni problematiky celkovej mentality národa a tolerancii samotnej (a to nielen voči homosexuálom), rôznych rodových a kadejakých iných stereotypov (žena má byť doma za šporákom, muž nemá plakať, atď) a určitej nekultivovanosti, čo sa všetko podieľa na tom aká je tu spoločnosť. Čiže za mňa ešte doriešiť tento medzník a potom sa môže riešiť otázka povolenia.
Vyrastá nám tu, podľa mňa, celkom učlovečená generácia, ale ešte by som trochu tomu dala čas
Akože, dnes ľudia šikanujú aj za to, akú hudbu počúvaš. Ja sama som sa takých sračiek napočúvala dosť a aspoň som sa naučila mať v prdeli názor iných ľudí. Takže nevidím absolutne žiadny problém.
Neviem ci by sa to malo tak nazvat ze adoptovat lebo proste to ma byt asi po adopcii tak ze ma dieta mamu a otca ale tak ze by si zobral taky par dieta z domova a staral sa o neho tak to je asi v poriadku
Tak pre dieta je vo vseobecnosti horsie vyrastat s homosexualnym parom ako v rodine, kde je mama a otec. Ako uz bolo spominane, treba skor riesit to preco su take problemy v heterosexualnych paroch, ze deti koncia v detskych domovoch. Keby tam skoncili iba siroty, tak by ich bolo podstatne menej.
@heineken to miesanie hrusiek s jablkami. Kazde je nieco ine. To znie, ako keby tradicna rodina musela byt alkoholici, zatial co ine partnerstva nie su. Samozrejme je lepsie, ked rodicia nie su alkoholici, ako keby boli.
Najprv som bol too názoru, že aj keby ich dokážu homosexuálne orientovaní rodičia normálne vychovať, okolie by ich odsudzovalo a tak som bol radšej proti aby na to nedolácali tie decká...
Ale zmena nepríde len tak ak sa na ňu bude len čakať, aby sa niečo povolilo. Treba s tým začať a treba s tým začať čo najskor. Merítko o ktorom sa bavime na slovensku vobec nie je také enormné ako to pri týchto debatách vyznieva. Nič menej, aspoň pár detí naviac by mohlo mať plnohodnotný a milujúci domov. To že by ich za to mohli šikanovať v škole, alebo podobne, je bohužiaľ niečo čo sa samo nezmení. Áno, tie prvé decká z rady, to budú mať a majú ťažšie ako tie po nich, ale oberať ich zo strachu "pre ich dobro" o možnosť vobec si zažiť milujúcu rodinu je blbosť.
Ano, budu ho stale konfrontovať s urážkami, urážať aj jeho, že je teplý, resp. buzerant... A nebude to mať ľahké. Ale doma to bude mať dobré, a to je podstatné. A keď bude "väčší" a bude sa niečomu venovať, športu a podobne, tak to bude aj výhoda mať dvoch "otcov" ... Vysmievať sa mu budú, pretože väčšina je spodina. A kto si nepamätá základku, alebo svojich retardovaných kamošov z gympla, prípadne aj tu na birdzi vidíte kadejakých idiotov, ktorí sa do ostatných pustia už len za farbu pleti, tak asi nežije v tomto svete. Tí múdrejší ho nechajú na pokoji, ale tí kk7i, tých je vždy viac, a bude to mať ťažké. Ale to nie je jeho vina. Tento krok sa musí uskutočniť, iba tak sa to dá zmeniť. Keď zrazu bude v každej tretej škole také dieťa, tak to ľuďom tak "divné" nepríde.
Odpadla som z komentáru homosexuáli si môžu adoptovať len homosexuálne deti dúfam ze to bol len joke..
A k téme, áno som za.. Tie rodiny sú preverovane a majú prostriedky aj lásku k tomu, aby dieťaťu bez rodičov dali šancu na lepšiu budúcnosť.. A o tom ze ho za to budú šikanovať môžu aj tak tie nevychované deti heterosexuálov, takže toto je blbý argument
@darksider96 začne zrejme rozkvitať vetva priemyslu zameraného na produkciu deti pre takéto páry, čo sa už vlastne aj začína rozbiehať v krajinách, kde tomu takéto zákony pripravili pôdu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
už len to, že jeden pracovník v domove má na starosti 20+ detí a teda, dieťa nemá šancu pochytiť a naučiť sa prejavovať emócie. Adopcia už len jednému človeku je oveľa lepšia než ostať v domove
čo sa týka argumentu ohľadom mužských a ženských vzorov, áno, človek si ich vytvára a pozoruje ich v okolí, no je časté, že tie vzory nájde mimo rodičov - príbuzná rodina, učiteľ
ohľadom toho, že na to spoločnosť nie je pripravená, už v súčasnosti mnohé homosexuálne páry aj na Slovensku majú v opatere deti a sú v pohode
každopádne som rád že mnohí ľudia sa stále držia faktov a hlasovali za áno a dúfam, že tu nepribudne komentár o tom, že sa to "prenesie" na deti a pod.
Ďalej tu pracujeme aj so samotným nátlakom na rodičom. Nebudú mať s tým problémy LEN TIE deti, ale aj samotní rodičia budú vystavení určitému tlaku a terorizácii. Neviem čo je väčší prúser ako vystresovaný/deprimovaný rodič (a vlastne i partner, ak berieme do úvahy aj ostatné vzťahy), jeden z hlavných aspektov výchovy dieťaťa, jeho hlavná opora v živote.
Ono totiž dieťa cíti, čo i len podvedome, že jeho rodič sa nenachádza v dobrom psychickom rozpoložení a čohosi ho trápi, čímsi sa zapodieva, rozhodne to nie je príjemná rodinná atmosféra a pôda preto, aby sa cítilo dieťa fajn a vyrastalo v dobrých podmienkach (čo sa môže neskôr prejaviť vo vývine dieťaťa poruchami, traumami a podieľať sa na vzniku rizikového správania, atď, atď, atď). Toto si vyžaduje veľmi dobrú odolnosť a skúsenosť, aby takýto rodičia vedeli ukočírovať (nepriaznivé) podmienky. Viem, že ľudia zvládnu kadečo, keď chcú aj zlé podmienky, aj šikanu, aj všetko, ale argument "ja som niečo zvládla" nie je globálne merítko preto, že to zvládne i niekto iný, každý má kapacitu odolnosti inú.
Ešte by som sa rozpísala, ale skrátka to zhrniem (a dodám, že nie som odborník, nemám túto problematiku do hĺbky naštudovanú): Na SR to stále zlyháva už v samotných základoch, problematika prijatia homosexuality (partnerstiev, manželstiev, adopcie) stojí ešte na (väčšom) kameni problematiky celkovej mentality národa a tolerancii samotnej (a to nielen voči homosexuálom), rôznych rodových a kadejakých iných stereotypov (žena má byť doma za šporákom, muž nemá plakať, atď) a určitej nekultivovanosti, čo sa všetko podieľa na tom aká je tu spoločnosť. Čiže za mňa ešte doriešiť tento medzník a potom sa môže riešiť otázka povolenia.
Vyrastá nám tu, podľa mňa, celkom učlovečená generácia, ale ešte by som trochu tomu dala čas
Ale zmena nepríde len tak ak sa na ňu bude len čakať, aby sa niečo povolilo. Treba s tým začať a treba s tým začať čo najskor. Merítko o ktorom sa bavime na slovensku vobec nie je také enormné ako to pri týchto debatách vyznieva. Nič menej, aspoň pár detí naviac by mohlo mať plnohodnotný a milujúci domov. To že by ich za to mohli šikanovať v škole, alebo podobne, je bohužiaľ niečo čo sa samo nezmení. Áno, tie prvé decká z rady, to budú mať a majú ťažšie ako tie po nich, ale oberať ich zo strachu "pre ich dobro" o možnosť vobec si zažiť milujúcu rodinu je blbosť.
A k téme, áno som za.. Tie rodiny sú preverovane a majú prostriedky aj lásku k tomu, aby dieťaťu bez rodičov dali šancu na lepšiu budúcnosť.. A o tom ze ho za to budú šikanovať môžu aj tak tie nevychované deti heterosexuálov, takže toto je blbý argument