Mám 12 rokov na vzhlat na to nevypadam a ani svojim správaním aspň to tak tvrdia!...Hnevá ma že keď sa niekto dozvie moj vek tak hneď ma odpíše že som ešte decko ale pokým to nevedia beru ma ako rovesnika...Ja za to nemôžem koľko mám rokov iba moj rodný l
A vek rozhodne o vyspelosti nevypovedá. Takže ak si dostatočne inteligentná, rozumná, zodpovedná, vieš, čo je správne a čo nie je správne, nefajčíš, nedroguješ, neopíjaš sa ... tak si super a je jedno, koľko máš rokov.
Ja si napr. dobre rozumiem s mladšími Len sa nesmú chovať ako rozmaznanci či nafúkanci či debilkovia...
to ze mas 12 znamena ze si decko aspon pravne si a vyspela ty kks a co ze si vyzorovo vyspelejsia to neznamena, ze nie si decko, uz len touto diskusiou si potvrdila, ze si decko lebo keby si bola vyspela aj po inteligencnej stranke tak to neriesis..zaver: si este decko minimalne do 18
hh presne ...keby si nemala take zmyslanie decke nesla by si sem zalovat .... neboj prezijes neako este tych par rokov medzi svojimi...kazdy to zazil ...
lalala...O dva mesiace mám osemnásť a berú ma ako decko...keď budem mať dvadsaťpäť, stále sa nájde niekto, kto ma bude brať ako decko...čo je zlé na tom mať dvanásť preboha? niekedy si vravím, že by som dvanásť chcela mať znova...tak sa hádž o zem...možno pri tom zostarneš...
pokým budeš fňukať a správať sa tak ako to napovedá ten tvoj príspevok decko budeš a decko zostaneš...
a stále neviem, čo je na tom zlé...deti sme len raz a nikdy sa to nevráti...
aj ja osm si v dnavanstich myslela ze nei som decko a bola som...keby is bola taka vyspela ako hovoris, vedela by si ze si dieta a nesnazila by si sa za kazdu cenu posobit starsie a aby ta ostatni brali za starsiu
@25 ja tez ale vystavujem tu len tie na ktore bude urcite neaky ten kriticky koment ....no ale neposles jednu alebo nedas do alba ....aby som ostal pri teme a nic neporusil ....
(@0 hh presne ...keby si nemala take zmyslanie decke nesla by si sem zalovat .... neboj prezijes neako este tych par rokov medzi svojimi...kazdy to zazil ... )
@29 nemusis ....staci aj klasicka co mi pripomina ze si tiez hodim neaku normal ...ale sak v albe mam jednu normal uuuplne v zadku šturena ale zo zaciatku leta to som mal o neakych 5 kil menej ....teraz konecne o 5 viac zatial
@34 no ale pozri z kolkymi E je to dobre napisane .... hehe preco nemozme viest diskusiu ako normalni ludia cez TS ...ale neva aspon to ma krajsi esteticky zazitok ..a autor diskusie kopec tajnych cisel ..... chces aj moju dajaku civil foto ..ale tazko ta zaujima dajaky ani ne 16 rocny chalan
nechce sa mi to cele citat ale suhlasim s @37 keby si nebola decko tak by sa k tebe tak nespravali mam sesterku ktora ma 11a berem ju ako seberovnu,lebo sa nesprava ako decko aj ked ma este len 11.
Ta aj moj vyzor je divny ja mam 13(no dobre trochen som si pridala na webke a podla mna na to nevyzeram
A rozumovo no ako sa to vezme nekedy sa spravam divne jak hlupa krava a ked si to neskor citam sa len smejem ze to som pisala ja? .. a tak sme deti a budme radi ze nam vsetko platia rodicia a uzivajme si zivota .. ja mam rada ze som decko ked mam zehlit alebo co tak mamííí ja to nevíím ja som este malá heh .. a ked chcem ist von dlhsie mamííí sak som uz velká hh
sm skoro odpadol pri nazve diskusie...to co??? ze mam 12 a beru ma ako decko???a ako ta maju brat? hmmm? uzivaj si svoj vek kym to ide...ja mam 18 a vobec neriesim ako ma beru ostatni...dolezite je ako sa citis ...
Známym faktom ostáva, že dievčatá dospievate skôr. Vo veku 12-13 rokov je to najväčší skok, keďže my chalani sme v tom veku ešte dosť detinský, časom v 15tich sa tento rozdiel znižuje. Ak má baba 12, cíti sa na 15, ak má 15, cíti sa na 18. Je zjavne viditeľné i podľa toho, akých si vyhľadávate partnerov, vždy minimálne o 2 roky starších. Samozrejme, všetko je relatívne, keďže nedospievame všetci rovnako rýchlo.
V prvom rade by som ti doporučoval, nesnaž sa hrať na "teenagera". Vyzerá to naozaj tragicky trápne. Každý sme si tým prešli a všetko má svoj čas. Všetko príde.
Osobne, ak vidím napr. i na Birdz.sk, že má baba 12, považujem ju za decko, nech robí, čo robí...
Môj tatko mi dodnes robí také veci, že keď ma ide hodiť autom na autobus, keď niekam cestujem, tak si dá záležať na tom, aby mohol počkať na nástupišti až do príchodu autobusu a potom mi dá pred všetkými veeeeeľkú pusu na čelo a nezabudne zakričať:,,Keď tam budeš, zavolaj." On si myslí, že ja to beriem ako trapas, lebo 15- roční "takmer dospelí" ľudia sa od svojich rodičov dištancujú, mne to však príde veľmi zábavné a milé
Sama o sebe tvrdím, že som decko, môžem vyzerať akokoľvek staršie a môžem byť akokoľvek vyspelá, vždy, keď sa vyskytne nejaký závažný problém, idem za našimi. Tiež moje správanie a niektoré činy nezodpovedajú môjmu staršiemu výzoru a vraj " vyspelosti " čo svedčí o tom, že stále som ešte len dieťa, nech vyzerám ako chcem...
Sa zamysli. Aky mas vlastne problem? Si decko a este aj dlhsie budes. Teraz si myslis, ze uz si vyspela a inteligentna. Skus hodit na nejaky papier svoje nazory na svet a pod. Precitaj si to o rok a nebudes verit vlastny ociam, ze za kraviny si dokazala napisat.
Zase o rok si buds mysliet, ze si dospela, no potom zasa prides na to, ze to je somarina.
Bud rada, ze si decko. Byt dospely je pekne aj zaujimave...no prichadza s tym aj vela problemov, tak naozaj bud rada, ze si decko.
but rad/rada ze ta zatim beru ako decko ved si decko, az budes mat aspon 18 potom budes nespojny/a ze ta beru ako velkeho dospelaka a budu od teba ziadat zodpovednost a take sracky, viem to z vlastnej skusenosti
a preco chces byt starsia... uzivaj si kym mozes... ja mam 18 a vraj vyzeram na 15 .. beriem to ako vyhodu neskor ked budem starsia.. a ako decko sa citim stale
pozrite,ja mám 15,,okej,som si toho vedoma.ale nespravam sa tak.nechcem sa tak spravat. mam byt nejaka infantilna pipka s idiotskym smiechom,ci co? tí,co ma nepoznaju ma niekedy ako decko beru,ale tí,co ma uz poznaju,vedia aka soma to je dolezite. nemam naivne nazory na svet. zijem v realite. nanestatie. a teba budu pokladat za decko este dlho,to si uvedoma anic s tym nespravis. i ked ta moj nazor asi moc nezaujima,aj tak ti ho poviem podla mna decko este aj si.urcite este nevies co je dobre,nepoznas komerciu,nevyznas sa vo vela veciach este. ked som mala 12,bola som este decko.a ty si tiez,nemysli si,ze si nieco viac. nepomoze ti to. maj sa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
Rodicia ma beru uz ako dospeleho a vyspeleho, len co viem je povacsine logika, nemam tolko skusenosti
A vek rozhodne o vyspelosti nevypovedá. Takže ak si dostatočne inteligentná, rozumná, zodpovedná, vieš, čo je správne a čo nie je správne, nefajčíš, nedroguješ, neopíjaš sa ... tak si super a je jedno, koľko máš rokov.
Ja si napr. dobre rozumiem s mladšími Len sa nesmú chovať ako rozmaznanci či nafúkanci či debilkovia...
Jednoducho buď sama sebou a všetko bude ok.
chod lozit po stromoch...a nechaj dospelych riesit ich nudne veci....osobne zastavam nazor : forever young...
lalala...O dva mesiace mám osemnásť a berú ma ako decko...keď budem mať dvadsaťpäť, stále sa nájde niekto, kto ma bude brať ako decko...čo je zlé na tom mať dvanásť preboha? niekedy si vravím, že by som dvanásť chcela mať znova...tak sa hádž o zem...možno pri tom zostarneš...
pokým budeš fňukať a správať sa tak ako to napovedá ten tvoj príspevok decko budeš a decko zostaneš...
a stále neviem, čo je na tom zlé...deti sme len raz a nikdy sa to nevráti...
Baby, ani neviete, koľko to má výhod vyzerať mlado
Keď budem mať tridsať, budú mi tipovať dvadsať
A keď budem mať päťdesiat, zas mi budú tipovať menej
mladé baby chcú vyzerať staršie, aby si mohli loviť starších chalanov.
a staršie baby chcú vyzerať stále mlado, aby im chlap neušiel za mladšími
ale inak v pohode...
(@0 hh presne ...keby si nemala take zmyslanie decke nesla by si sem zalovat .... neboj prezijes neako este tych par rokov medzi svojimi...kazdy to zazil ... )
hmm...asi preto ze SI DECKO ktore ma z toho ezte aj psychicke problemy...sak si pockaj par rokov...
...ach jaj...
2. mas 12 si decko, dieta si do 18 roku zivota. I ked v 15tich mas urcitu zotpovednost za seba ale neznamena, ze si dospela/ý
Takze kedze nepoznas svoje pohlavie tak nemoznes poznat to, ci si dopele individum.
A rozumovo no ako sa to vezme nekedy sa spravam divne jak hlupa krava a ked si to neskor citam sa len smejem ze to som pisala ja? .. a tak sme deti a budme radi ze nam vsetko platia rodicia a uzivajme si zivota .. ja mam rada ze som decko ked mam zehlit alebo co tak mamííí ja to nevíím ja som este malá heh .. a ked chcem ist von dlhsie mamííí sak som uz velká hh
V prvom rade by som ti doporučoval, nesnaž sa hrať na "teenagera". Vyzerá to naozaj tragicky trápne. Každý sme si tým prešli a všetko má svoj čas. Všetko príde.
Osobne, ak vidím napr. i na Birdz.sk, že má baba 12, považujem ju za decko, nech robí, čo robí...
Sama o sebe tvrdím, že som decko, môžem vyzerať akokoľvek staršie a môžem byť akokoľvek vyspelá, vždy, keď sa vyskytne nejaký závažný problém, idem za našimi. Tiež moje správanie a niektoré činy nezodpovedajú môjmu staršiemu výzoru a vraj " vyspelosti " čo svedčí o tom, že stále som ešte len dieťa, nech vyzerám ako chcem...
Zase o rok si buds mysliet, ze si dospela, no potom zasa prides na to, ze to je somarina.
Bud rada, ze si decko. Byt dospely je pekne aj zaujimave...no prichadza s tym aj vela problemov, tak naozaj bud rada, ze si decko.