Nad tým by som dlho rozmýšlala...dieťatka by mi bolo lúto ale zas naopak také príležitosti sa nevyskytnú každý deň...strašne dlho by som nad tým rozmýšlala...
@flemi Az budes zopar rokov zivorit a nebudes mat poriadne co jest, tak si dvakrat rozmyslis ci budes na taku pracu nadavat Z lasky nevyzijes a moznost "byt vystarany" je velmi lakava
vezmem pracu, pockam kym nebude na mne to vidno (kedze som len prave zistila som tehotna som este len v prvom mesiaci) a pojdem na materku co najkratsiu, aby som mohla co najskor nastupit a postarat sa o to aby to male malo vsetko co malo mat
no vieš, vačšinou to že čaká žena dieťa zistí v prvom maximálne v 3 mesiaci, a ono kým sa narodí to trvá 9 mesiacov, a tehotná žena môže pracovať, aspoň dokým sa nenarodí
Prečo Ťa to zaujíma? Keby som mala len tieto 2 možnosti určite by som uprednostnila bábo pred prácou. Nikdy potrat!! veď by som bola šťastná, že čakám dieťa a nejaká práca dobrá by sa znova našla
ah sorry zle som pochopila čiže až dostane človek ponuku až potom zistí že je tehotný nie v priebehu práce. hm... zaujímavé. nechám si oboje. dietko bude silno inteligentné, keď bude so mnou chodiť do práce.
@chidori Presne to napadlo najprv aj mna (dokonca aj konkretne s tym pozehnanim ). Ale predpokladam ze je to myslene tak, ze ten osobny zivot mas - potom odrazu pride moznost ho vymenit za dobre platenu pracu
takú prácu by som rozhodne nechcela, peniaze nie sú náhradou osobného života.. + otázka: Načo sú mi peniaze, keď ich nemám kde/kedy minúť, keďže nemám osobný život?
asi by som urobila to, čo cítim... asi viem, čo by som cítila, ale nejdem hovoriť dokedy nie som v tej situácii... možno by záležalo aj od partnera - či by ma dokázal uživiť na adekvátnej životnej úrovni počas materskej...
prečo by mala dostať padáka, to je čo za blbosť, pracovať može dokým nepojde na materskú a podla mňa to nemá s karierizmom nič spoločné, na decko treba veľa penazí, tak prečo neprijať ponuku a nezarobiť si a našetriť aspoň čosi
dobre čítam : ty kokso ..že hneď na potrat ...to prečo ?veď a manžel kde by bol ?nech sa stará o malé a ja by som šla do práce ...aké ťažké ...vždy existuje viac riešení
Nikde som nepovedal, ze by som cely zivot robil 24/7. Ale znovu opakujem, ze ked zazijes poriadny nedostatok, tak sa po tej praci vrhnes ako hladny pes. Aj napriek vsetkym terajsim zasadam.
@flemi Je to o prioritach. Moje priority su take, ze sa momentalne budem radsej stresovat kvoli praci, ako kvoli tomu, ze rodina nema co jest a zije v bordeli.
Uvedom si, ze neporovnavam moznosti:
- zit financne v poriadku a nestresovat sa
- zit financne nad pomery a makat ako fretka
Ale moznosti
- zit pod urovnou a nestresovat sa kvoli praci (ale kvoli existencnym problemom)
ono to dost zalezi od danej zeny ... tie rodinne zalozene by si pravdepodobne dieta nechali, no ale tie, co im ide o uspech, karieru a ich rodina je tak macka a uchylna spolubyvajuca, by sli na potrat ....
no tak hlavne ked mam priatela s kt. to dieta cakam tak je jasne pre co sa rozhodnem...ved ked mi na nom zalezi asi nezoberem robotu pri kt. nebudem mat ziadny osobny zivot a to bez ohladu na to ci som alebo nie som tehotna...
strašne diskutabilné.. nedá sa to len tak napísať, že zostanem v práci alebo doma... všetko je to v situácii... aký je môj muž, ak by& zarábal menej, mohol by ostať na materskej napr. on....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
a uz sa tesim az budem tehotna, ale dufam ze az po 18tke, lebo skorej sa zas bojim o buducnost, aj mna aj toho v brusku =/
iba sociopatom a slabo socializovaným jedincom, neschponým mať radosť zo vzťahov
súčasné pracovné tempo nie je pre homo sapiens sapiens
je to celé choré.........celý systém
@14 lebo chcem vediet ci su mlade zeny karieristky a chcem vediet ako by ste sa zachovali vy zeny
takú prácu by som rozhodne nechcela, peniaze nie sú náhradou osobného života.. + otázka: Načo sú mi peniaze, keď ich nemám kde/kedy minúť, keďže nemám osobný život?
@blueberry nie, to ja nepozeram...
je vedecky dokázané, že súčasné pracovné aj životné tempo aj nasadenie ničí zdravie....ženám aj mužom
myslíš, že naši starí rodičia dreli ako muly 12 hodín a rýchlejšie, rýchlejšie, rýchlejšie?!
až budeme na vymretie, potom bude neskoro..........systém sa zrúti.....
Nikde som nepovedal, ze by som cely zivot robil 24/7. Ale znovu opakujem, ze ked zazijes poriadny nedostatok, tak sa po tej praci vrhnes ako hladny pes. Aj napriek vsetkym terajsim zasadam.
ale si rád že žiješ, však? že si dostal šancu?
a šľak Ťa môže trafiť aj po pár mesiacoch............
Uvedom si, ze neporovnavam moznosti:
- zit financne v poriadku a nestresovat sa
Ale moznosti
- zit pod urovnou a nestresovat sa kvoli praci (ale kvoli existencnym problemom)
pozrite si toto este stale by ste niektore sli na potrat?
ak ano tak nemate srdce!