...viem ze sama vonkoncom niesom dobrym prikladom pre spolocnost a sama nesuhlasim s tym ked sa fajciar s cigaretou v ruke snazi dohovorit druhemu aby prestal...
...mam podobny problem, no nanestastie by som ovela radsej riesila problem tyk
aka sestra taky brat...to je riziko mestskych deti ktore nevedia co so sebou...a hlavne blavakov...z pocutia viem ze v blave sa to drogami vsade len tak hemzi...btw pises o 14 rocnom chalanovi ktory sa sprava ako dospely v 14 bali baby, fetuje omg...mohol s tym pockat aspon do 18 s tym fetom
ak ho mas len trochu rada povedz to rodicom a nech mu zaplatia to liecenie cez prazdniny...
tie mestke deti za to nemozu... je to cele strasne komplikovane, a obvinovat sa tu neda... takze, chces tvojmu bratovi pomoct? ak ano, tak sa to samozrejme da... ale ty si s tym skoncila? lebo ak on bude vidiet, ze to moze aj sestra, nema dovod, aby prestal... drzim palceky
Pokial bude vo svojom okoli ludi, ktori to beru a nic sa im nedeje tak nebude vidiet dovod prestat. Pokial bude mat jedneho v rodine, tak to uz vobec nie. Cize myslim, ze vazne hovorit mu nech restane, ked v tom ty pokracujes, je uplne zbytocne. Prestan aj ty a spravte sit eda za touto kapitolou vasho zivota jeden velky happyend.
Bratislava s tym nic nema. je pravda, ze sa tu daju drogy zohnat lahsie ako na nejakej dedine, ale predstav si, ze aj ludia z Bratislavy maju svoj vlastny rozum.
2. hmmm, to riesenie nieje zdaleka take jednoduche a myslim ze by som tym ublizila bratovi a tiez rodicom...
...a liecenie mi pride trosku prehnane a podla mojho nazoru a toho ako sa na tom lieceni postupuje, je to pre 14 rocneho trosku silna davka pre jeho psychiku...
...netaha kazdy den, max. 2 krat do mesiaca, o zavislosti by som velmi nehovorila...
takemu malenu to nevysvetlis, a ak ma rozum, pride na to aj sam. a vidis, ako sa ty trapis kvoli bratovi....tak ako sa musia aj ostatny trapit kvoli tebe?
hm, uz teda nastala situacia, ked si zistila, ze tym niekomu fakt ublizujes? Hej, on zacal skor ako ty, ale pokial mu budes negativnym prikladom, tak bude aj on pokracovat, ale ked uvidi, ze si to splachla, tak mu to urcite pomoze, aby sa o to aj on aspon pokusil, takze pokial si chces stat za tym, co si pisala v inom topicu, ze ked zistis, ze tym ublizujes ludom, ktorym na tebe zalezi a tebe zalezi na nich, tak s tym seknes, tak potom by som to fakt videl ako najlepsie riesenie. Tak drzim palce
Podla mna je to dobry dovod nato, aby si prestala.
Mozno aj on prestane...ale to pochybujem...musi si to sam uvedomit...Ty mas tiez dost rokov, aby si prestala....a ta pomoc...nech si to uvedomi sam...alebo to treba povedat lekarom...len sa bojim, ze ked je medzi vami 500 km...tak s tym vela nenarobis...
15 rocny chalani, to je jak stvorene na fetovanie, a nozno aj keby sam chcel prestat, tak by nemal nadej , odvahu, ale ak uvidi, ze jeho sestra to dokazala tak to pojde tisic krat lahsie lenze musis chciet aj ty...
hmm tak urcite musis s tym prestat aj ty ked chces aby sa aj on aspon pokusil s tym prestat...ale tak fakt, ked ste takto zdialeni od seba tak to bude tazke, bracho nebude pod kontrolou a nikto z rodiny nebude vediet co po vonku robi...
ja mam tiez 14 r. brata a ty kokso kebyze viem ze berie dajake drogy, co drogy ze fajci abo co tak uz vtedy by mi nebolo vsetko jedno nieto este piko..
no drzim vam palce obidvom...
musis mu nejako dohovorit, velmi skoro s tym zacal, jasne mladí chcu vyskusat vsetko ale je rozdiel skusit drogu v 14 a v 18...
si predstav co bude robit v 18...musi sa ti podarit ho zastavit v tomto...
daj mu nejaky priklad z avsho okolia co fakt zle skoncil, a ci aj on chce atkto skoncit...
10. zatial som touto blbou zabavkou nenarobila starosti ziadnemu z ludi ktorym na mne zalezi...
...ale secko sa nam vrati, zivot si spocita svoj dlh a chce zaplatit za vedome a zbytocne chyby, ale strach ze ublizim tym co si to nezasluzia, strach o mamu a jej vycitky co spravila zle, mi jasne ukazuju hranicu sebazachovy, ktoru nechcem prekrocit, stratit zabrany..., zabudnut na ludi a svet okolo seba... zabudnut a nechciet si spomenut, stat sa sebcom...
...su to slova ktore si nenahovaram, ja ich respektujem a hranica je neporusena...
...to som ja a moje riadky a neviem co s tym, ak ich brat precita a nepochopi...
17. odstrasujuci priklad??? myslim ze keby to malo cloveku pomoct aby prestal, tak potom najst cloveka co fetuje by bol problem, pretoze tych prikladoj je viac nez dost, staci sa poobzerat dookola, alebo si zapnut spravy...
Ked si s tym zacala ty tak ti v tom niekto zabranil?asi nie.Ani jemu v tom nezabranis,pretoze ste od seba daleko a aj keby tak sa vzdy bude opierat o to,ze ty to robis tiez.Nezostava ti nic ine,len ked o tom este nevedia rodicia tak im to povedat,normalne sa s nimi porozpravat o moznom rieseni napr. lieceny-viem,ze je na taketo liecenie mozno este mlady,ale na zacatie s drogami mlady nebol?ALE PREDOVSETKYM S TYM MUSIS PRESTAT TY!
pockaj a ty s tym chces prestat?? ci niekedy si das, a kontrolujes sa, aby to nebolo az take vazne?? mozno to tak robi aj on,... dufajme ze ma svoje hranice, lenze co ak nie?
Warcraft3 : nic v zlom ale v tvojej hlave nie je ani tolko inteligencie ako v tom malom fetakovi...sudiaC PODLA tvojich prispevkov
chrastavnose: je tazko pomôcť fetakovi, ci uz na tom je zavisli alebo este nie.....a myslim si ze v tom nema vela suvislosti to ze ty to beries tiez...ale ked mu povies aby prestal nepomôže to, rovnako ako by to nepomohlo tebe keby ti to niekto povedal, plus on ma este aj tu nevyhodu ze je v puberte a citi sa strasne zaujimavo a dôležito. Keď mu ukažes odstrasujuce priklady, akurat sa zasmeje a povie ti ze tak nidky neskonci....a za par rokov ho najdes lezat niekde spinaveho a zblbnuteho na ulici a on sam bude odstrasujucim prikladom.....mozno by to protigrogove v jeho rpipade nebude tak strasne zly napad....aspon si zapamätá že ako dopadne vzdy ked to vyskusa....a ked ho odtial pustia tak mu treba zabranit v pristupe k tým veciam.....ine riesenie ma naozaj nenapada....
36. aha jasne uz rozumiem videl som to vo viacerych diskusiach ze uzivatelia co su tu dlhsie zacnu urazat tych co su tu menej...ja si tu nechcem robit konflikty ale ako vidim su nevyhnutne...nic som prpti tebe nenapisal a ty ma nazves ze som menej inteligentny ako 14 rocny chalan co fetuje akoze nemam na teba slov
37: povedala som ze nic v zlom, doteraz som ta ani nezaregistrovala , ale podla niektorych prsipevkov a hlavne podla tejto inteligentnej vety: "to je riziko mestskych deti ktore nevedia co so sebou...a hlavne blavakov...z pocutia viem ze v blave sa to drogami vsade len tak hemzi" som usudila to co som napisala
40. hm podla tej vety? aha myslis si ze urazam blavakov ale nie je to tak...len som dal priklad mesta...viem ze vacsina uzivatelov je tu z blavy...ale uznaj ze v blave je vela drog ako aj v inych mestach...ano podla prveho prispevku je jasne ze chalan nevedel co zo sebou a zacal ich brat
sorry ale hovorit hned o mestskych detoch a HLAVNE blavakoch je torsku hlupe....hlavne ked ja zase zo svojej skusenosti viem ze na dedinach je to podobne, a s detmi casto aj horsie..,.....len to si nikto nepripusta, pretoze vsetky pomyselne "kamery" su otocene na mestá...a halvne na tie väčšie...
viem ako to chodi na dedinach...ale na dedine sa malokto dostane k niecomu silnejsiemu ako je trava...sice poznam aj par ludi co beru pervitin ale tych je mizive mnozstvo...na dedinach sa skor viac pije alkohol...
ale tak vies koho zaujima nejaka dedinka co ma do 1000 obyvatelov...mesta si vsima kazdy viac lebo tam zije viac ludi
Ahoj Chrastavnose(zwlasny nick na taq peknu holku Podla toho co pises a ako pises,si welmi inteligentny clowek,a teda nechapem preco potrebujes wediet nazory ostatnych,cudzich ludi,ked sama najlepsie wies co je pre twojho braska a aj pre teba najlepsie.Je jasne ze taq mlady chalan nema co fetowat,ze sa tym u neho wytwori este silnejsia zawislost a ze si este wiac znici telo aqo keby zacal w 30ke.Tym ale nechcem powedat ze ma dowtedy pockat Myslim si ze drogy radsej netreba skusat wobec..Rozhodne si s nim sadni a predebatujte to,wyswetli mu co wsetko to zo sebou prinasa a co sa moze stat..a aq ti za to nielen on ale aj ty sama sebe stojis,taq prestan tiez.Si predsa jeho starsia sestra,mala by si byt prenho wzorom..nechci aby z teba drogy sprawili bezwyznamnu trosku,a aby bracho twoj "priklad" nasledowal..
s tou blavou nemate 100 prafdu nigdo, lebo jeden ste za dedinu, druhy za mesto a to sa neda porovnavat, tak coooo......... a tu pomahame chrastičke, hej?
48. Noxis a ti co jej radite aby mu bola prikladom: len jedno: 14 ročnemu chalanovi, ona byt prikladom nidky nemoze.....
a znovu od temy:
ja nejsom ani za mesto ani za dedinu, zijem v meste a je mi dobre, ale to jedno velke mesto v ktorom zijem nikoho neuraza tak ako urazaju ti ostatni jeho... uz mi lezu tie blbe poznamky na adresu BA riadne na nervy....
Chrastavnose____ale nezabudaj..jemu...nemozes nic vycitat!!!... mali chalan z dedinskeho mesta chystajuci sa do mesta nastrach..vies dobre aj ty aj ja..on bud skonci s drogamy...alebo sam zo sebou..nie vsak smrt..nedokazem si prectavit ake by to bolo keby si prisla domou a tvoja matka by stala vo dverach so slzami v ociach a hydrakom v ruke...ale nie tvojim..no to sa nestane..on ide prec a ty budes potichu dufat aby nespadol este nizsie ako my!!..zavidi nam zivot..zavidi nam to co je najmenej pre zavidenie..
skus sa mu raz pozriet do oci..a pochopis ze staci prvi krat a tvoj mali bracek je prec!!..teras ho mozes brat len ako super spolocnika ku zrkadlu..rozmyslisi co spravis...uznavam je to drsne..pise to fetak...ale je to pravda...ked teras zakrocis, vec tu nebude ani jeden z nich!!...a lutovat?? nakoniec aj tak budes lutovat sama seba aj ked to bude sobecke..!!
no nakoniec to vseci pochopime..aj tu otazku...preco My__?? sme iny a uz myslienkou zavrhovany...ja sa hrdo,aj ked len pred svojimy,preznavam,ze som cisty nefalsovany fetak!!!... ...cista hlava__prazdno v ociach__preto sa nas ludia boja__my vieme co chceme... ..
sebe nepomozes,tebe sa brana pootvorila a ty si vklzla dnu_____jemu sa vsak obrovske vrata chystaju otvorit dokoran...s tym ty nic nespravis...on vojde...a az tam ta bude naozaj potrebovat..!!!...___budeme sa spolu vznasat___alebo(v tom lepsom pripade(na zaklade "cloveka" ako narod)budeme kracat ruka v ruke s clovekom co absolutne ignoruje minulost a zaklada si na buducnosti..a netusi ze existuje aj pritomnost...
...vies kto som a vies vsetko..no mam pocit ze to ako sa vyvyja zivot by sme mali nechat na jednotlivcovy ako sa prisposoby alebo vzburi___neviem co bude zajtra...ale hlavne!!..zakrocis teraz!__stratis ho!!!...
ked si len na E tak ok...beriem...ale ked aj tahas ,tak ver,ze raz to pochopis..tento prispevok je pre nu!!...a pre toho blondaveho zasrana co stale provokuje.. ..
..Ja a dojebat sa??... ...telo, na tom je este co dojebat..ale JA...uz je pochovane v priepasti...ked sa ma dakdo opita co je na droge najlepsie...
poviem mu zeuplnym a najuzasnejdsim zazitkom je vedomie ze si ju uz nikdy nedas...a s poslednym vydychom odides...na droge je naj jej koniec..
a nedojebala si sa? ved si precitaj co pises a porozmyslaj trocha nad sebou.. ja ta nechcem urazit ani nic podobne len mam z teba taky pocit ked citam co tu pustas..
A ano, tahala som ale prestala som lebo som pochopila..
35. hmmm vidoe je video, tam aj ked ukazu nieco strasne, tak si clovek povie, tam ja az neskoncim, tak daleko nezajdem...
ale tie sedenia by mohli byt zaujimave
na to by som sa sla aj ja pozriet , aj ked
neviem ci sa to vobec da, ale malo by sa
...aaa myslim ze stary narkomani aj ked spominaju na minulost, povacsine spominaju na stavy, kedy im bolo vdaka droge dobre, kedy nemali ziadne starosti...
...aspon to beriem podla seba...clovek vacsinou spomina na tie chvile kedy mu bolo dobre...
...na skarede dni, ci tyzdne ci uz sa to drog tyka, alebo hoc coho ineho nikto rad nespomina...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
ak ho mas len trochu rada povedz to rodicom a nech mu zaplatia to liecenie cez prazdniny...
Bratislava s tym nic nema. je pravda, ze sa tu daju drogy zohnat lahsie ako na nejakej dedine, ale predstav si, ze aj ludia z Bratislavy maju svoj vlastny rozum.
...a liecenie mi pride trosku prehnane a podla mojho nazoru a toho ako sa na tom lieceni postupuje, je to pre 14 rocneho trosku silna davka pre jeho psychiku...
...netaha kazdy den, max. 2 krat do mesiaca, o zavislosti by som velmi nehovorila...
...nepotreboval ma k tomu aby si to zohnal a to sme od seba 500km, tak ako mu mam zabranit, ked ho vidim raz do mesiaca...
... a co je horsie, buduci rok nastupuje na strednu do KE, cize nebude ani pod dohladom rodicov...
...hlavne ked nema ani 15 rokov...
Mozno aj on prestane...ale to pochybujem...musi si to sam uvedomit...Ty mas tiez dost rokov, aby si prestala....a ta pomoc...nech si to uvedomi sam...alebo to treba povedat lekarom...len sa bojim, ze ked je medzi vami 500 km...tak s tym vela nenarobis...
ja mam tiez 14 r. brata a ty kokso kebyze viem ze berie dajake drogy, co drogy ze fajci abo co tak uz vtedy by mi nebolo vsetko jedno nieto este piko..
no drzim vam palce obidvom...
musis mu nejako dohovorit, velmi skoro s tym zacal, jasne mladí chcu vyskusat vsetko ale je rozdiel skusit drogu v 14 a v 18...
si predstav co bude robit v 18...musi sa ti podarit ho zastavit v tomto...
daj mu nejaky priklad z avsho okolia co fakt zle skoncil, a ci aj on chce atkto skoncit...
...ale secko sa nam vrati, zivot si spocita svoj dlh a chce zaplatit za vedome a zbytocne chyby, ale strach ze ublizim tym co si to nezasluzia, strach o mamu a jej vycitky co spravila zle, mi jasne ukazuju hranicu sebazachovy, ktoru nechcem prekrocit, stratit zabrany..., zabudnut na ludi a svet okolo seba... zabudnut a nechciet si spomenut, stat sa sebcom...
...su to slova ktore si nenahovaram, ja ich respektujem a hranica je neporusena...
...to som ja a moje riadky a neviem co s tym, ak ich brat precita a nepochopi...
a ked sa necha ovplyvnit partiou tak to uz nechytim ...
...snazia sa nas chranit pred ludmi, ktorymi vlastne sme...
...asi to bude tym iskrivym pohladom
Inu, ked bude pravidelne(nepravidelne) od 14 fukat, ma zivot v pi**. Nad tymto by som sa ako jeho sestra zamyslela a skus mu nejako pomoct.
chrastavnose: je tazko pomôcť fetakovi, ci uz na tom je zavisli alebo este nie.....a myslim si ze v tom nema vela suvislosti to ze ty to beries tiez...ale ked mu povies aby prestal nepomôže to, rovnako ako by to nepomohlo tebe keby ti to niekto povedal, plus on ma este aj tu nevyhodu ze je v puberte a citi sa strasne zaujimavo a dôležito. Keď mu ukažes odstrasujuce priklady, akurat sa zasmeje a povie ti ze tak nidky neskonci....a za par rokov ho najdes lezat niekde spinaveho a zblbnuteho na ulici a on sam bude odstrasujucim prikladom.....mozno by to protigrogove v jeho rpipade nebude tak strasne zly napad....aspon si zapamätá že ako dopadne vzdy ked to vyskusa....a ked ho odtial pustia tak mu treba zabranit v pristupe k tým veciam.....ine riesenie ma naozaj nenapada....
a ty si prikladom tvojmu mladsiemu bratovi, preto verim, ze ak na sebe zmenis to, co chces zmenit u brata, on ta bude nasledovat (kopirovat)
ale tak vies koho zaujima nejaka dedinka co ma do 1000 obyvatelov...mesta si vsima kazdy viac lebo tam zije viac ludi
a rodicia vam to varia ne?
s tou blavou nemate 100 prafdu nigdo, lebo jeden ste za dedinu, druhy za mesto a to sa neda porovnavat, tak coooo......... a tu pomahame chrastičke, hej?
jasne, ved na dedinach sa stale slope waaau !
ps: my sme bratislavske deti a ne blavacke
tazko mu mozes nieco vycitat ak ty robis to iste
a znovu od temy:
ja nejsom ani za mesto ani za dedinu, zijem v meste a je mi dobre, ale to jedno velke mesto v ktorom zijem nikoho neuraza tak ako urazaju ti ostatni jeho... uz mi lezu tie blbe poznamky na adresu BA riadne na nervy....
_____ .
........mam v pici
Chrastavnose____ale nezabudaj..jemu...nemozes nic vycitat!!!... mali chalan z dedinskeho mesta chystajuci sa do mesta nastrach..vies dobre aj ty aj ja..on bud skonci s drogamy...alebo sam zo sebou..nie vsak smrt..nedokazem si prectavit ake by to bolo keby si prisla domou a tvoja matka by stala vo dverach so slzami v ociach a hydrakom v ruke...ale nie tvojim..no to sa nestane..on ide prec a ty budes potichu dufat aby nespadol este nizsie ako my!!..zavidi nam zivot..zavidi nam to co je najmenej pre zavidenie..
skus sa mu raz pozriet do oci..a pochopis ze staci prvi krat a tvoj mali bracek je prec!!..teras ho mozes brat len ako super spolocnika ku zrkadlu..rozmyslisi co spravis...uznavam je to drsne..pise to fetak...ale je to pravda...ked teras zakrocis, vec tu nebude ani jeden z nich!!...a lutovat?? nakoniec aj tak budes lutovat sama seba aj ked to bude sobecke..!!
____BEZ SEBEUCTY__ZO STRATENOU HRDOSTOU__BEZ ZABRAN__ZUFALI_____MRTVI__
no nakoniec to vseci pochopime..aj tu otazku...preco My__?? sme iny a uz myslienkou zavrhovany...ja sa hrdo,aj ked len pred svojimy,preznavam,ze som cisty nefalsovany fetak!!!... ...cista hlava__prazdno v ociach__preto sa nas ludia boja__my vieme co chceme... ..
sebe nepomozes,tebe sa brana pootvorila a ty si vklzla dnu_____jemu sa vsak obrovske vrata chystaju otvorit dokoran...s tym ty nic nespravis...on vojde...a az tam ta bude naozaj potrebovat..!!!...___budeme sa spolu vznasat___alebo(v tom lepsom pripade(na zaklade "cloveka" ako narod)budeme kracat ruka v ruke s clovekom co absolutne ignoruje minulost a zaklada si na buducnosti..a netusi ze existuje aj pritomnost...
...vies kto som a vies vsetko..no mam pocit ze to ako sa vyvyja zivot by sme mali nechat na jednotlivcovy ako sa prisposoby alebo vzburi___neviem co bude zajtra...ale hlavne!!..zakrocis teraz!__stratis ho!!!...
ked si len na E tak ok...beriem...ale ked aj tahas ,tak ver,ze raz to pochopis..tento prispevok je pre nu!!...a pre toho blondaveho zasrana co stale provokuje.. ..
..Ja a dojebat sa??... ...telo, na tom je este co dojebat..ale JA...uz je pochovane v priepasti...ked sa ma dakdo opita co je na droge najlepsie...
poviem mu zeuplnym a najuzasnejdsim zazitkom je vedomie ze si ju uz nikdy nedas...a s poslednym vydychom odides...na droge je naj jej koniec..
a nedojebala si sa? ved si precitaj co pises a porozmyslaj trocha nad sebou.. ja ta nechcem urazit ani nic podobne len mam z teba taky pocit ked citam co tu pustas..
A ano, tahala som ale prestala som lebo som pochopila..
ina moznost je len nechat ho padnut kym sa nespameta, ale to nie je pre 14rocneho..
btw tak prestante naraz, aspon nanho das pozor na lieceni ked uz..
ale tie sedenia by mohli byt zaujimave
na to by som sa sla aj ja pozriet , aj ked
neviem ci sa to vobec da, ale malo by sa
...aaa myslim ze stary narkomani aj ked spominaju na minulost, povacsine spominaju na stavy, kedy im bolo vdaka droge dobre, kedy nemali ziadne starosti...
...aspon to beriem podla seba...clovek vacsinou spomina na tie chvile kedy mu bolo dobre...
...na skarede dni, ci tyzdne ci uz sa to drog tyka, alebo hoc coho ineho nikto rad nespomina...
... ja si nemyslim ze je rozdiel ci je to dedina ci velke mesto, to je totalna blbost...
...ide o ludi, o konkretneho cloveka, ktory vie co chce a ked chce, moze zit trebars aj v lese, tu drogu si zozenie...
...a mozem zit trebars aj v londyne, ked raz nechcem, tej drogy sa ani nedotknem...
...BY SOM SI RADA POVEDALA ...
ak ho nevie nájsť sám, treba mu ho dať
musí prestať kvôli niečomu
presvedčiť ho že ho to zabíja, alebo aby prestal kvôli rodičom alebo iným ktorí ho majú radi(to je mimoriadne účinné)
...to by som o nich nechcela ani pocut