Najmä preto ma to zaujíma že v našom meste kde je takmer tretina obyvateľov maďarskej národnosti si na nich najmä v poslednej dobe plno Slovákov otvára hubu akoby im niečo zlé spravili.
Vôbec s mi nepáči táto situácia, že niečo takéto budeme riešiť v 21. storočí.
Zaujímalo by ma ako je to inde na Slovensku.
V mojom meste je početná skupina Maďarov, a niektorý hrdí "Slováci" pri vyrieknutí slova "Maďar", až sa im žlč prevracia v žalúdku. Trošku tomu nerozumiem, ale hold čo narobím
chodím do školy do mesta,ktoré je veľmi blízko hraníc s Maďarskom,skoro každý obyvateľ tu rozpráva po maďarsky a veľmi veľa mojich známych si na nich tiež otvára hubu,pričom veľa z nich sú oveľa normálnejší ako "hrdí slováci"
Neviem po maďarsky a som na to hrdá No na druhú stranu musím povedať, že ani byť Slovákom nie je žiadna výhra Chcela by som bývať v Česku, Nemecku alebo v Anglicku Inak možnosť NIE patrí ako celonárodne a nie na jednotlivcov. Mám kamarátov, ktorí vedia maďarsky a mám ich strašne rada... takže asi toľko
Mám rád tých maďarov ktorí si vedia priznať , že slováci tu boli oveľa skôr a že dnes v Maďarsku 80% ľudí ani niesú skutoční genetickí maďari ale slovania.
Tých čo nevedia zniesť ten fakt nemám rád.
@mm47
To je tiež pravda veď podľa reálneho sčitania obyvateľstva bolo Maďarov pred rozpadom Uhorska v krajine asi 30%. Síce boli najpočetnejší národ Uhorska no väčšinu aj tak nikdy nemali.
Aj vzťah mnohých Maďarov k ich dejinám je problematický, akoby sa nevedeli zbaviť nejakých historických komplexov. Často ich prekrúcajú a deformujú.
Dosť tragikomické je to že najväčšími národovcami v každej krajine sú často tí ktorí majú minoritný pôvod. Myslím že aj šéf maďarskej gardy mal pôvodne slovenské priezvisko len si ho neskôr zmenil
Ale to platí aj o Slovákoch, najviac na Maďarov kydajú tí čo majú maďarských starých rodičov a pod ....
nechápem význam mať rád celý národ alebo nemať rád celý národ. však môžem mať rada/nemať rada len to čo poznám. a celý národ nie je rovnaký. nájdu sa dobrí aj zlí ľudia všade. a to či mám niekoho rada alebo nie nezávisí na národnosti ale na povahe, správaní atd atd. konkrétnej osoby. takže tolko k tomu.
Jedine to je napiču, že im prd rozumieť, keď neviete ani ceknúť a vtedy ti začínajú vadiť, lebo to robí riadnu bariéru. Myslím si, že sa sami vyčleňujú, keď si ešte aj teraz doma mondókujú pri tom sú to len takí bratranci z tretieho kolena ozajstným Maďarom. Mám kamarátov aj kolegov maďarských, ale lezie to na nervy, keď sa zákazníkovi pozdravíš dobrý deň a začne mlieť po indiánsky a ešte sa rozčúli, že nerozumiem.
Drbnutí ludia sa nájdu či madari,česi,nemci,turci,slováci ,hocikto. A inak v Maďarsku aj Česku mi tí ludia VACSINOU prišli ovela ovela priatelskejší ako velkí hrdí slováci čo na nich nadávajú.Slovákov považujem celkovo za jeden z najdrbnutejších národov v okolí čo sa správania týka.Prídu mi až prehnane hrdí ,že "kto som ja" pri tom sme úplné nuly ako štát a rozhodne nemáme byt načo hrdí.Ok máme peknú prírodu maximálne aby som nebol zas tak negatívny,ale tých čo príroda nezaujíma (ako mna),tak nemám nič pozitívne na slovensku pre svoj život. Štát nám len hádže polená pod kolená a ožebračuje nás.
Vačšina maďarov čo poznam sú veľmi prijemní ľudia. Takže som dal, že áno kéd ale sledujem spravy z Maďarska o Orbanovi, Jobbiku ale aj o SMK tak som zhrozený.
Tych jednotlivcov, co poznam, vacsinou ano, a ak nie, tak si to hlavne nespajam s ich narodnostou. A bullshit to je cele, co mam mat/nemat rada na10 milionoch ci kolko ludi?
môj dedko z maminej strany mal rodičov Maďarov a babka z otcovej strany mala otca Maďara, ale po maďarsky nevie....dedko rozumie, ale nerád rozpráva škoda chcel by som vedieť po maďarsky
to mi je otazka, preboha ludia uz sa zamyslite vdaka takym ako vy sa plodi nasilie vo svete, neznasanlivost..Kazdy ma pravo zit, su dobri a zli ludia a nie rozdelovat to do narodnosti..v kazdej sa najde aj dobry aj zly clovek...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Ale neviem po madarsky
Vôbec s mi nepáči táto situácia, že niečo takéto budeme riešiť v 21. storočí.
Zaujímalo by ma ako je to inde na Slovensku.
A všetci sú úplne super. Nerobím si o človeku názor len na základe krajiny, z ktorej pochádza.
Tých čo nevedia zniesť ten fakt nemám rád.
To je tiež pravda veď podľa reálneho sčitania obyvateľstva bolo Maďarov pred rozpadom Uhorska v krajine asi 30%. Síce boli najpočetnejší národ Uhorska no väčšinu aj tak nikdy nemali.
Aj vzťah mnohých Maďarov k ich dejinám je problematický, akoby sa nevedeli zbaviť nejakých historických komplexov. Často ich prekrúcajú a deformujú.
Dosť tragikomické je to že najväčšími národovcami v každej krajine sú často tí ktorí majú minoritný pôvod. Myslím že aj šéf maďarskej gardy mal pôvodne slovenské priezvisko len si ho neskôr zmenil
Ale to platí aj o Slovákoch, najviac na Maďarov kydajú tí čo majú maďarských starých rodičov a pod ....