Vlastenectvo by som definoval ako zdravú lásku ku krajine, možno hrdosť za kultúru, prírodné krásy, jazyk atď......nie pomýlené vlastenectvo SNSky alebo iných bláznov.
Hlásim sa skôr k hodnotám, konkrétne ku kresťanskému socializmu, k tomuto cítim silnejšiu príslušnosť než k národu, ale nepohrdam normálnou formou vlastenectva.
Mám rada Slovensko a považujem sa za Slovenku (wtf pre všetkých, ktorí žijú celý život na Slovensku a nepovažujú sa za Slovákov resp. za príslušníka žiadneho štátu), ale zároveň vlastenec či patriot zrejme nie som, nakolko sa nebránim tej možnosti, že sa usadím niekde inde a Slovensko pre mňa nemusí byť jediný domov
Myslím si že Slovensko je skvelý štát.
Nech si hovorí kto chce čo chce pre mňa je to jeden z najlepších potenciálnych miest pre život na svete.
Preto ho mám rád.
Mám ho rád pretože je to tu presne také aké je pre mňa výhodne.
@xxar3s To je možno pravda. Ale mafia tu bola vždy. Už určité skupinky ľudí v praveku by sa dali označiť za mafiu.
Ak by zanikli štáty tak čo by sa stalo? Vládu by prevzali nadnárodné korporácie (ktoré vlastne už vládnu spolu so štátmi aj dnes), čo by sa tiež dalo označiť za mafiu. Aj tam by prebiehala korupcia.
Mafiu tu bude vždy je jedno či v podobe štátu alebo nejakých skupín.
ani jedno z možnosti proste ja sa snažím na všetko nájsť aj pekné veci, na SR som sa narodila, vela veci sa mi tu lubi ale aj nelubi. Chcela by som žiť inde ale nechcem na SR za to nadávať.
@xxar3s áno, ale "anarchokapitalizmus" neráta vôbec s osobnosťou so "psyché" človeka, keby tento "systém" niekedy nastal do 2 rokoch sa celý svet navzájom vystrieľa....ľudia si sami vybrali ako takú kontrolu a sami sformovali naprieč históriou štát ako právnu organizáciu, lebo jednoznačne väčšina spoločnosti túži po poriadku a pokoji ako po opačných veciach, nehovorím tým že na Slovensku poriadok je. A samotná absolútna sloboda je len ilúzia.
@kierkegaard A Hej toto iste si hovorili aj kresťania/ľudia pred 700 rokmi napríklad keď išli ozbrojene deti do boja za " autoritu" , že kresťanstvo je tu pre nich, že to vytvárali tie kostoli storočia, že je to tak správne a tak.. a potom čo sa stalo ? Prišla zmena, pomaly ale isto. A dnes by napríklad ľudia kvôli nejakému bohovi ani len nepohli prstom a nieto položiť život. Veľmi veľa ľudí neráta so zmenou, ale ona skôr či neskôr príde či už chceme alebo nie, všetko sa niekam vyvíja. Stať bude môcť zaniknúť až potom keď drvivá väčšina prestane uznávať stat ako autoritu a bude vedieť žiť úplne bez neho. Ja osobne si myslím že to môže byt otázka 1-3sto rokov. Keď budeš mat 70 rokov, uvidis tu zmenu. Nikto nepozná celé psyche človeka, ľudstvo sa ešte stále Vyvíja. A absolútna sloboda je to čo malo ľudstvo na začiatku ( čiže nieje to žiadna ilúzia ) a presne tam sa podľa mna vráti a už tam aj ostane, k absolútnej slobode.
"They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety." Ben Franklin - veľmi múdri človek @xxar3s
@xy12345 To myslíš vážne že dnes by kvôli Bohu ľudia ani nepohli prstom? Áno, kvôli tomu strach z terorizmu, Islamský štát a iné však? Kde žiješ keď toto tvrdíš?
Ale ďalej - stále drvivá väčšina uznáva štát ako autoritu a nevie a nechce to ničím iným nahradiť. A čo taký determinizmus ktorý slobodu ako takú vôbec neuznáva? A aká absolútna sloboda keď človeka z časti ovplyvňujú hormóny, závislosti, vyššie motivácie, prostredie, kultúra a iné, preto absolútna sloboda je relatívna.
@17 ano, myslim to vazne, co je na tom take nepochopitelne ? No Islamsky stat nieje podla man celkom to za co sa vydava, myslim ze keby nebolo STATU USA nemali by zbrane a pravdepodobne ani vycvik. Ake ine ? Myslis STATY Rusko a USA ? - tak s tym suhlasim, ti maju maju tolko jadrovych zbrani a USA sa ich neboja pouzit na vojnu (Hirosima, Nagasaki). Ano viem, ale ja predpokladam ze sa to zmeni, ked ludia trochu dospeju, tipujem takych 100-300 rokov. Determinizmus je filozoficky nazor s ktorym sa zcasti stotoznujem, akurat som si to pozeral a zaradil by som sa medzi kompatibilistu. .... A to je jasne ze ludia ktori maju akokolvek chory mozog nemozu mat slobodnu volu v pravom slova zmysle, pokial si ho nedaju doporiadku ( co moze byt aj nikdy - chronicke psychiatricke choroby ktorych pricina nieje znama , zavislost na heroin atd..., ine poskodenia mozgu...)... Inak ostatne veci absolutnej slobode, zle som sa vyjadril a ty si to zobral moc idealisticky.... Nemyslel som absolutnu slobodu v zmysle ze si mozem robit co chcem 'lebo som na celej planete akoze sam', myslel som vseobecnu slobodu hlavne neovplivnovanu organizaciami a pravidlami KTORE BOLI UCELNE VYTVORENE ABY JU OVPLYVNOVALI (to je to podstane), proste prirodzeny stav ludstva. Hormony, motivacie, prostredia, kultura slobodu neovplivnuju. .... To je z mojej strany vsetko. Ale je to len moj nazor, kludne sa mozem mylit a o 100 rokov tu moze byt komunizmus alebo cokolvek ine.
@kierkegaard chápem tvoj pohlad aj ja by som mal taký keby som o tom nič nevedel. My si už ani nevieme predstaviť stateless society, nakolko od malička nás indoktrinujú štátnou propagandou a vtĺkajú nám do hláv že nad sebou potrebujeme kontrolu - niekoho kto by nás viedol a my tomu veríme rovnako ako poddaní verili že potrebujú svojho zemepána a otroci verili že potrebujú svojho otrokára. Súhlasím s tebou @Xy12345
@xxar3s Páči sa mi že i keď máme rozdielne názory tak diskutujeme spolu bez expresívnych prejavov a ničoho podobného ale na úrovni inteligentných ľudí. (to sa tu z veľa ľuďmi, viz. Filip nedá).....aj ja rešpektujem tvoj názor. Ďakujem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Nech si hovorí kto chce čo chce pre mňa je to jeden z najlepších potenciálnych miest pre život na svete.
Preto ho mám rád.
Mám ho rád pretože je to tu presne také aké je pre mňa výhodne.
Ak by zanikli štáty tak čo by sa stalo? Vládu by prevzali nadnárodné korporácie (ktoré vlastne už vládnu spolu so štátmi aj dnes), čo by sa tiež dalo označiť za mafiu. Aj tam by prebiehala korupcia.
Mafiu tu bude vždy je jedno či v podobe štátu alebo nejakých skupín.
Ale chcela by som sa narodit inde, lebo nemam rada slovensku mentalitu.
tie moznosti su na rit,sorry
"They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety." Ben Franklin - veľmi múdri človek
@xxar3s
Ale ďalej - stále drvivá väčšina uznáva štát ako autoritu a nevie a nechce to ničím iným nahradiť. A čo taký determinizmus ktorý slobodu ako takú vôbec neuznáva? A aká absolútna sloboda keď človeka z časti ovplyvňujú hormóny, závislosti, vyššie motivácie, prostredie, kultúra a iné, preto absolútna sloboda je relatívna.