Podľa všetkého sa vyskytujú po celom svete, a nie sú len hluční, ale aj bezohľadní, deštruktívni, zlomyseľní a krutí duchovia. Vlastne ani nie duchovia, pretože „duch straší, poltergeist infikuje“.
Celý dom vybavili systémom videokamier a pohybových senzorov. Nebolo možné, aby niečo v dome uniklo ich pozornosti. A zo začiatku skeptickí vedci sa stali svedkami fenoménu – poltergeist.
Kamery v dome zachytili množstvo záberov, na ktorých bol nielen poltergeist, ale tiež vznášajúce sa predmety ako taniere, hrnce, ale aj minerálka, ktorá sa premiestňovala z jednej strany miestnosti na druhú. Poltergeista popísali ako postavu vysokú asi dva metre, ktorá bola jednoznačne trojrozmerná a hmatateľná.
Hľadanie pravdy o poltergeistoch však bude asi vždy rozdeľovať ľudí na veriacich a neveriacich, tak ako svetové náboženstvá. Niektorí totiž uveria až vtedy, keď vidia skutočné dôkazy. Sú však potrebné len pre niektorých. Neznamená totiž, že v to čo neveríme, nemôže aj reálne existovať. Či niekto verí alebo neverí, na to si musí každý človek zodpovedať sám. Preto je aj poltergeist zaradený medzi paranormálne javy, a odložený do spisov ad acta.
Nj, u nás doma býva nejaký duch,so sestrou sme ho nazvali Duško Nikto nám neverí,ale ten kto s ním mal do činenia má doteraz mrááz A nežartujem to váážne
ja na duchov verim, ale ti co strasia nie su duchovia (duchovia neublizuju bez priciny). su to zbludile duse. Ludia ktori veria na nebo a peklo si ich mozu predstavit ako duse v ocistci (o ocistci sa uci na nabozenstve mam taky pocit), ktore este stale hladaju cestu bud tam hore alebo dole. Pripadne su to duchovia, ktorych niekto vyvolal a oni sa teraz nedokazu vratit spat odkial prisli. A v neposlednom rade su to aj zosnuli, ktori tu maju nejake poslanie, ktore pocas zivota nestihli naplnit.
Poltergeist sa spravidla vyskytuje v rodinach s malym dietatom. Casto sa spaja s velkou energiou, ktore maju deti v sebe.. Ale o poltergeistovy, ktoreho je vidiet som este nepocul ani necital.
A skusenost s duchom mam. Uz niekolko rokov mi stava pri dverach izby nieco "polopriesvitne". Ked sme sa prestahovali tak sa prestahoval s nami. Uz to beriem ako samozrejmost, ale ked prejdem okolo zarubne vzdy ma pekne strasie. Podla mna je tam preto aby ma ochranoval..
Samozrejme kto to nezazije na vlastnej kozi, tak neuveri..
este doplnim, ze "duchovia", ktori su stale vo svete zivych a maju nejake poslanie, ludi nestrasia. Svojim spravanim sice vedia pekne vylakat, ale oni sa chcu napriklad len rozlucit, ospravedlnit, podakovat niekomu blizkemu atd..
Poltergeist je zlomyseľný a krutí duch, ktorý bol vyvolaný pri seansách. Pri seansách sa vyvoláva iba zlý duch, ktorý sa maskuje za tu ktorú osobu ktorú chce človek vyvolať, ale až neskôr sa ukáže kto to v skutočnosti je. Poltergeist je to doslova diabol zo samotného pekla, ktorý má na zemi moc škodiť, otravovať, ničiť, navádzať na zlé... je tu na to, aby neveriaci sa zobudili a zažili už tu na zemi predchuť pekla.
Duchovia sú zväčša zblúdilé duše z očistca, ktoré majú svoj očistec tu na zemi, na mieste kde zomreli.
rozoberaš tu duchov a sám si duch ,nafilmovať sa asi nedá a ani vidieť duch je tvoje ja bez hmoty, je to energia ktora tu zostane po tvojej smrdi v podobe tvojich myšlienok povahy emocii atd.
Ľudia stále rozoberajú tieto duchariny aj keď to nikam nevedie. Stačí len počkať a všetko bude každému objasnené, teda malo by byť, teoreticky... Aspoň to niektorí tvrdia.
ja osobne suhlasim s vacsinou nazorov. Verit v duchov je nieco podobne ako verit v boha, kedysi som bol veriaci ale po istej dobre som s tym prestal, cim som starsi tym menej verim... Ale zato otazka duchov ma dost zaujima, poznam zopar ludi ktory pri zaspaavani vida napriklad tiene na zemi bez toho aby tam nieco bolo co by ich mohlo vrhat alebo v tmavej miestnosti vidia siluletu postavy... Myslim ze na duchov veri a hlavne su ovela lahsie dokazatelny ako to ze existuje boh, a ja pre moje vlastne uspokojenie potrebujem na vsetko dokazy...
Raz v telke ukazovali 2 rodiny ktoré obťažoval dáky taký trpák čo kreslil do múky srdiečka a hádzal kamienky na ľudí v záhrade a potom zistili že obe rodiny majú rovnakú nábytkovú súpravu. Po jej vyhodení to prestalo Problém je v tom že takú istú súpravu máme aj my
Ale doteraz som sa z ničím takým nestretol, teda iba raz keď som bol sám doma a ľahol som si späť zbadal som že som nechal zapnuté svetlo v chodbe. Keď som šiel vstať že ho zhasnem zrazu som počul iba šťuknutie vypínača a svetlo sa zhaslo. Samozrejme tomu nepripisujem nič nadprirodzené ale ak mám doma predsa nejakého ducha, musím ho za to pochváliť a týmto mu odkazujem (čo ja viem možno stojí za mnou ) že nech sa mi hocikedy zjaví. Samozrejme prvý moment budem vystrašený jak riť a možno sa nezmohnem na slovo ale po čase by sme si aj mohli pokecať
Tak ja na duchov verím, ešte som to nezažil osobne, ale sesternica áno, kamarátka so sestrou sa už pomaly boja spať vo svojej izbe a tak...niekedy rozmýšľam, či by som to neisol tak dobre ako oni,keby sa niečo také dialo...
ked umrel mamin brat na rozlucku mu prisla jeho byvala zena (neznasali sa) a ked spomenula jeho meno zrazu z nicoho nic sa sam prevratil hrniec s polievkov zo sporaka..... vsetci pritomni len nemo pozerali ze wtf.... pamatam si to hoci som mal len 6 rokov.... potom raz mi tiekla voda zo steny v podobe 3 akoby dazdovych kvapiek to videl aj kamos co bol prave u mna na navsteve.... vyzeralo to akoby ta stena plakala..... sesternica (zevraj) videla ako jej klavir sam hra pesnicku yesterday no sice mi to prisahala ale pod to sa nepodpisujem ale este som zazil tien vo svojej izbe ktory sa na mna smial (nebol to prelud pocul som ho ako sa smeje) ,videl som zenu s hrozostrasnymi ocami ktora mala spicaky uplne ako upir (v bardejove v kauflande siel som si kupit nieco jest cakal som na nocny vlak domov) ale tak to mohlo byt osvetlenim a zlym zubarom neviem no.... a nakoniec... moja mama (a to je pravda ) videla svojho otca 30 minut po smrti ako prisiel domov a pozdravil ju ) o 30 minut sa az dozvedela ze je mrtvy a zistila ze nie je doma ked jej mama volala....takze ANO VERIM NA DUCHOV.....
no ja na duchov a na nadprirodzene veco verim... :....by som sa chcel spytat ci existuje nejaky vedny odbor alebo neico take...co sa venuje duchom... ..
jj zevraj to je nevedoma telekineza, som dakde čital heheh - kto vto neveri neveri ani v antihmotu, ktora sa da vyrobiť je toho plny net » www.geocities.com/kozmologia/clan...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Kamery v dome zachytili množstvo záberov, na ktorých bol nielen poltergeist, ale tiež vznášajúce sa predmety ako taniere, hrnce, ale aj minerálka, ktorá sa premiestňovala z jednej strany miestnosti na druhú. Poltergeista popísali ako postavu vysokú asi dva metre, ktorá bola jednoznačne trojrozmerná a hmatateľná.
a vlastne radŠej nechcem na nič spomínaŤ
dovtedy k otazke jeho existencie zaujimam absolutne neutralne stanovisko
Poltergeist sa spravidla vyskytuje v rodinach s malym dietatom. Casto sa spaja s velkou energiou, ktore maju deti v sebe.. Ale o poltergeistovy, ktoreho je vidiet som este nepocul ani necital.
A skusenost s duchom mam. Uz niekolko rokov mi stava pri dverach izby nieco "polopriesvitne". Ked sme sa prestahovali tak sa prestahoval s nami. Uz to beriem ako samozrejmost, ale ked prejdem okolo zarubne vzdy ma pekne strasie. Podla mna je tam preto aby ma ochranoval..
Samozrejme kto to nezazije na vlastnej kozi, tak neuveri..
Duchovia sú zväčša zblúdilé duše z očistca, ktoré majú svoj očistec tu na zemi, na mieste kde zomreli.
A tie rozprávky o pekle sú už fakt smiešne.
Ale doteraz som sa z ničím takým nestretol, teda iba raz keď som bol sám doma a ľahol som si späť zbadal som že som nechal zapnuté svetlo v chodbe. Keď som šiel vstať že ho zhasnem zrazu som počul iba šťuknutie vypínača a svetlo sa zhaslo. Samozrejme tomu nepripisujem nič nadprirodzené ale ak mám doma predsa nejakého ducha, musím ho za to pochváliť a týmto mu odkazujem (čo ja viem možno stojí za mnou ) že nech sa mi hocikedy zjaví. Samozrejme prvý moment budem vystrašený jak riť a možno sa nezmohnem na slovo ale po čase by sme si aj mohli pokecať