2 mesiace pred 15 a aj tie boli čiastočne umelo vyvolané
Príznaky sú také dlhodobé, napríklad ti asi 2 roky pre menštruáciou začnú rásť prsia, aj výtok sa objaví. Nejaké typické príznaky pred prvou menštruáciou ako pažravosť a zmeny nálad neexistujú, lebo prvá menštruácia nie je spojená s uvoľňovaním vajíčka. Možno len budeš cítiť napätie v podbrušku, ale ani to nemusí byť. Prvá menštruácia sa skrátka nedá predpovedať.
ja som mala cca 12 a pol a neviem či som mala nejake priznaky ale asi nie,lebo ma to strasne sokovalo... a dost dlhu dobu so ms a s tým nevedela zmierit
ja som dostala v 11 a co si pamatam je ze bol stvrtok a ked som dosla na wc a kukla dole tak len.Mamaaaaa kde mame vlozky ta na mna kuka nechape..inak nic
Ja som prvý raz dostala presne v deň, ako sme mali ísť k moru, tak som sa tešila fakt nenormálne ale našťastie to bolo len také to prvé bububu a bolo to začiatkom septembra 2001, čiže.. 12? dobre rátam?
myslím,že som mala vtedy niečo málo po štrnástke..a neboli žiadne príznaky- pokial viem pred prvou menštruaciou nie su príznaky, až potom pred dalšími ...
ja som dostala nejak v 11-12. viem, ze to bolo v januari, ale rok si uz nepamatam a dost negativne som sa o tom vyjadrila aj v denniku, nevedela som sa s tym zo zaciatku zmierit
nie si pozadu omg.ved to neries aj tak si ich neprisvolas...mozes byt rada ze nemas ak chces ja ti dam svoje,vies jaka je to otrava? nechapem kam sa chces ponahlat...."uzijes" si ich este tolko rokov...a btw ja som dostala mesiac pred 12kou
11 rokov menej nez mesac do 12..a navyse v skole ale nastastie si to nikto nevsimol a ked som dosla domov a zistila som to uz len plac a dlhe zmiernovanie sa s tym...a bud rada ze to este nemas,tolko razy ti to moze zneprijemnit den!kED mas napriklad spat u kamosky a akurat to mas to neni bohvieco...alebo na nejaky koncert mas ist alebo tak a nemozes poradne tancovat je to blbe...preco to nemozu mat chalani?
ja som nemala este 12 ked som to dostala prvykrat cize si uz absolutne nepamatam ci som predtym citila nieco alebo nie.ale naco riesis?to aj tak neovplyvnis, pride to ked to pride a aj tak je to potom len na obtiaz.
ja komplet suhlasim s chrobacikom zbytocne to riesis a ved mas len 13 to je v pohode ked nemas...ja by som sa vymenila...ja som dostala cerstvo na 12ku cize za chvilu tomu bude 5 rokov a zaobisla by som sa bez toho doteraz v pohode.
mala som 12 - 1.5.2002 a to bolo iba presne vystihnuté "bububu", ale potom nič a prvé ozajstné krámy som schytala na dovolenke na Malorke v auguste 2002 a ma išlo jebnúť, fakt mi bolo z toho strašne zle a s bolesťami a silnou menštruáciou som mala problémy až kým som nezačala brať HAK - odvtedy je všetko super.
a v 10? sorry baby, ale to si neviem predstaviť, chudinky moje
Ahojte. Pocuvajte mam 13,3 rokov.. a stale nemam kramy.... Ale moje spoluziacky maju vsetky iba ja nie a tak si ma doberaju... PLS daju sa nejako kramy urychlit?? ja som pocula ze treba vipit pohar cerveneho vina a ze to pomoze!! dakujem vam za vasu pomoc
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
Príznaky sú také dlhodobé, napríklad ti asi 2 roky pre menštruáciou začnú rásť prsia, aj výtok sa objaví. Nejaké typické príznaky pred prvou menštruáciou ako pažravosť a zmeny nálad neexistujú, lebo prvá menštruácia nie je spojená s uvoľňovaním vajíčka. Možno len budeš cítiť napätie v podbrušku, ale ani to nemusí byť. Prvá menštruácia sa skrátka nedá predpovedať.
a odvtedy chodia pravidelne kazde sviatky cez velku noc, mdd, vianoce, rozne oslavy a dolezite stretnutia
tomu hovorim spolocenske!
XDXDXD
a v 10? sorry baby, ale to si neviem predstaviť, chudinky moje