ako podla vas ludia zistili, aka je presna hlbka marianskej priekopy a vyska najvyssich vrchov? zahrame sa na aj mudry schybi tak toto ma vazne zaujima najlepsia hlaska vyhra 10 €
P.S. nechcem citat nic na moju osobu teraz skusam ja vas
vysku vrchov zistili asi podla tlaku vzduchu
a hlbku Marianskej priekopy zrejme s modernejsou tehcnikou 20.teho storocia-cize radar/sonar a myslim, ze tam dolu bola uz aj ponorka, ale bez ludi
@3 a tlak neexistuje ne? confused:
vysku by som povedal mozno podla nejakych snimkov, zaroven podla nejakych sonarov a potom to celkovo zhodnotili, a hlbku jedine podla sonarov, radarov a v marianskej priekope pokial viem uplne dole nebolo nic, boh vie co tam zije
mariansku priekopu vedia podla toho ze na meter nalepili suter a hodiliho do vody a cakali az sa dostane nadno a ak sa nedostal tak tam asi cakaju dodnes...
dno marianskej priekopy zistili pomocou hydrostatického tlaku a sonaru. Išla dolu ponorka aj s ludmi a ked boli v hlbke asi 8 km tak sa začínali deformovať steny ponorky ale vydržali napokon a dolu na dne žijú aj živočíchy..nafotili nejaké hovadiny čo sa podobajú na medúzu alebo čo to je..a nevedeli prísť na to ako dokážu vydržať taký velký tlak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
a hlbku Marianskej priekopy zrejme s modernejsou tehcnikou 20.teho storocia-cize radar/sonar a myslim, ze tam dolu bola uz aj ponorka, ale bez ludi
vysku by som povedal mozno podla nejakych snimkov, zaroven podla nejakych sonarov a potom to celkovo zhodnotili, a hlbku jedine podla sonarov, radarov a v marianskej priekope pokial viem uplne dole nebolo nic, boh vie co tam zije
a k tvojej otázke.. hĺbkomer, výškomer, matematika