len dalsi vyplod ludi neschopnych akceptovat prosty fakt, ze ich zivot je len chemicka reakcia a snaziacich sa tomu dat vyssi zmysel. podobne ako nabozenstva a ostatne bludy.
@notme Logickych klamov? Tym clankom som ti chcel naznacit, ze ked tvrdis, ze nieco na 100% neexistuje, cize asi mas na to nejake dokazy. Normalny clovek by povedal, ze nevie, nema data. Ty si ale fanaticky veriaci, ze nieco take nemoze existovat.
@darksider96 ten clanok nepoukazuje na nic okrem hrstky pochybnych prirovnani. staci si precitat aspon par FAKTOV o fungovani mozgu a racionalne uvazujucemu cloveku musi byt okamzite jasne, ze vedomie je vysledkom jeho funkcie.
no ale teraz k clanku.
"a ty veríš v reinkarnáciu?
Čisto logicky, ja sa môžem opýtať…a ty veríš, že vedomie zaniká po smrti ?"
nemozes. verit v neexistenciu nieje to iste, ako neverit v existenciu.
"Každé tvrdenie treba dokázať. Aj to, že vedomie po smrti tela pretrváva, ALE AJ, ŽE ZANIKÁ." vedomie je vysledkom mozgovych procesov. ked zanikne pricina, zanikne aj nasledok. btw, dokazuje sa existencia javu, nie neexistencia. ked neviem dokazat existenciu, je jedinym moznym vychodiskom neexistencia. keby tento princip neplatil, napriklad take sudnictvo by bola sranda.
-"co ste robili vcera vecer?"
-"spal som doma."
-"mate to ako dokazat?"
-"nie."
-"fajn, ste odsudeny za vrazdu 14 ludi a vykradnutie banky"
nevies dokazat, ze si nevinny? tak si automaticky vinny. paradna logika, vsak?
"Nikdy sme nezažili, že by sme neboli, a tak isto logicky nikdy nezažijeme, že nebudeme."
to je ale paradox, ni? ked nase vedomie (a.k.a. my) nepozname stav, v ktorom by sme sa nenachadzali v tele, co to asi znamena...? lebo podla mna to znamena, ze sme ho nezazili, lebo taky stav neexistuje, kedze v takom stave neexistuje vedomie (a.k.a. my).
"O vzniku, zániku a povahe vedomia nie sú žiadne vedecké informácie, ktoré by tento fenomén vysvetľovali."
to preto, ze ziaden vedec si nedovoli tvrdit, ze na to prisiel, kvoli vlne kritiky a otazok, ktoru by to vyvolalo. faktom ale je, ze je to kazdemu jasne. staci par zmenenych tras v mozgu a z tvojho "vedomia" bude razom niekto uplne iny. co je potom to "vedomie", ked stopercentne zavisi od stavu mozgu a zaroven (podla vas) nieje vysledkom jeho cinnosti?
"Logicky by teda malo byť prijateľnejšie, že vedomie proste stále BUDE."
"cize ty fakt nemas ani jedineho svedka, ktory by potvrdil, ze si vcera spal doma sam? to je smute, myslim, ze ti prisijeme dalsich 15 vrazd."
a tak dalej, a tak dalej. uz sa mi nechce. presne kvoli tymto spekulantom ustanovil aristoteles principy logiky.
@notme "btw, dokazuje sa existencia javu, nie neexistencia. ked neviem dokazat existenciu, je jedinym moznym vychodiskom neexistencia. "
Omyl. Dokazuje sa kazdy pozitivne vysloveny vyrok. Teda ked tvrdis, ze reinkarnacia neexistuje, musis to dokazat rovnako, ako tvrdenie, ze existuje. Inak sa dsotavame k argumentum ad ignorantiam... Uvediem ti priklad. Ked nepoznas cele USA ale nevidel si dokaz, ze tam je predajna Bata, tak len preto, ze nebolo tebe dokazane, ze tam je, neznamena, ze tam nie je.
Precitaj si toto: » reinkarnacia.sk/metody-poznavan...
@darksider96 ok, skusim teda vasu logiku. reinkarnacia je teda uplne rovnako pravdiva, ako to, ze kazda a jedna dusa vznikne vzdy, ked osamely gitarista hra highway to hell presne v 28. den v mesiaci a zanikne s kazdym roztopenym metrom kubickym gronskeho ladovca. vies co je na tom najlepsie? tato teoria je podlozena presne takym istym mnozstvom dokazov ako reinkarnacia a je rovnako "nemozne" ju vyvratit.
@notme@17 je to odveci priklad... Ale ved reinkarnacia, dusa, karma a ostatne veci z hinduizmu sa daju dokazat Staci si spravit experiment, ze zacnes nasledovat pokyny Ved (zbierky starych hinduistickych textov) a overis si to.
@notme Mozes skusit zit duchovny zivot podla Ved a zistit sam, ci to funguje alebo nie. A mimochodom Vedy uznavalo mnozstvo vyznamnych vedcov vratane Alberta Enisteina
Werner Heisenberg(1901-1976), jeden z najznámejších fyzikov, spoluobjaviteľ kvantovej fyziky, držiteľ Nobelovej ceny. :
“Po mnohých konverzáciách o indickej Védskej filozofii, mi mnohé idey kvantovej mechaniky, ktoré sa mi zdali šialené, začali dávať konečne zmysel.”
Alfred North Whitehead(1861-1947), britský matematik, logik. Známy vďaka jeho princípom logiky a matematiky a dielu Principia Mathematica, spolu s Bertrandom Russelom. :
„Védy sú tou najimpozantnejšou metafyzikou, ktorú kedy ľudská myseľ mohla pojmúť.“
“Najrozsiahlejšie vedomosti dneška nedokážu prekonať intelekt a poznanie rišiov – mudrcov – v dávnovekej Indii. A veda, vo svojom najpokročilejšom štádiu, je bližšie k Védam, ako kedykoľvek predtým.”
Albert Einstein(1879-1955), najznámejší vedec 20.storočia, dostal Nobelovú cenu za jeho teóriu relativity. :
“Keď čítam Bhagavad-Gítu a predstavujem si ako Boh stvoril tento vesmír, ostatné otázky sa mi zdajú zbytočné.”
“Dlžíme mnoho Indom, ktorí nás naučili ako rátať, bez čoho by nebolo možné spraviť žiaden vedecký objav.”
John Archibald Wheeler(1911-2008), eminentný americký fyzik, autor veľkého množstva vedeckých kníh. Prvý vedec, ktorý sa zaoberal teoretickým výskumom atómovej energie a výskumom čiernych dier – zaviedol pojmy – čierna diera, červia diera, kvantové pole. Prebral výskumnú pozíciu po Alberovi Einstenovi. :
“Mám pocit, že myslitelia Východu to vedeli už od začiatku, a keby sme len vedeli preložiť ich odpovede do nášho vedeckého jazyka, mali by sme odpovede na všetky otázky."
“Rád pomýšľam, že niekto vystopuje ako najhlbšie indické učenie prešlo z Indie do Grécka a odtiaľ do filozofie dnešných dní.”
Niels Bohr(1885-1962), dánsky atómový fyzik, ktorý vynašiel Bohrov model atómu. Dostal Nobelovú cenu za fyziku v roku 1922 za jeho teóriu atómovej štruktúry. :
“Nahliadam do Upanišád a Véd, aby som si kládol otázky.”
Atd. Atd.
A teraz mi napis tvoje meno, a vedecke uspechy a kvalifikaciu, ked si mudrejší ako tito pani nad tebou... Myslim, ze by ta poslali kade ľahšie s tou TVOJOU vedou... Ja neviem fakt co mozes na toto povedat. To je ako keby ti tvoji vlastni vedecki biskupi nasrali na hlavu
@darksider96 aj múdri ľudia sa môžu mýliť. Ich omyly nič nedokazuju. Faktom je že tvoje tvrdenia niesu ničím podložené, čiže sú rovnako pravdivé, ako teória S gitaristom.
@darksider96 cim to mas podlozene? "jedna babka povedala..."? "vyskusaj a uvidis"? to nieje relevantne. na tomto stoja vsetky homeopatika, zazracne uzdravenia a ostatne baje a povesti.
a len tak z voleja, napriklad taky richard dawkins, ktoreho specializacia sa sa, na rozdiel od panov, ktorych si ty uviedol, dotyka problematiky zivota, je ateista. cim to asi bude?
@notme Keby si zil pred 200 rokmi, rovnako by si hovoril, ze urcite neexistuju nejake "bakterie". Nikto ich nevidel, neodmeral vtedy, a su to nejake male lietajice farebne bytosti...
Hlupunky si.
A dawkinsa mi nespominaj, to je sasek cislo jedna. On si robi srandu z krestanov, lebo si dovoluje na intelektualne slabsich, ale keby mal zacat pchat prsty do Ved, rychlo sa popali..
Tu je ten tvoj vedecky biskup...
@darksider96 bakrerie ale vidno. ukaz mi toho "ducha", prosim. zhruba 100% vsetkeho, co mas okolo seba, vytvorila veda. asi 0% to, co preferujes ty, nech uz je to cokolvek. clovek, ktory rozmysla a argumentuje, moze urobit chybu. to vy ale nikdy nerobite, preto nadobudate pocit neomylnosti.
btw vies co ma na tomto najviac fascinuje? vy v podstate tvrdite, ze viete vsetko. skvely postoj
@notme "zhruba 100% vsetkeho, co mas okolo seba, vytvorila veda. asi 0% to, co preferujes ty, nech uz je to cokolvek." Veď dnešný neandertálsky ateistickí vedci netušia prečo majú objekty hmotnosť. Nevedia čo to je svetlo, nechápu ake sily držia pohromade prvky... Čo vlastne vedia? No moc nie. Pár elektromagnetických trikov, čo ich naučil kúzelnik Tesla, ktorý sám študoval Védy Potom pár časticových a kvantových fyzikov, ktorí taktiež študovali i obdivovali Védy a dokonca z nich aj čerpali... Zvyšok" vedy" a vedcov len stavajú na ich základoch... A kam nás dostali Vedy? Ok, keď opominiem všetky metafyzické výsledky, o ktorých nikdy nebudeš mať šajnu, čize koľko dostali milionov a miliard ľudí úplne mimo hmotný svet a večne ich oslobodili... Tak ti spomeniem teda zas tie hmotné výsledky Véd... Vďaka nim máš také detaily ako civilizáciu, jazyk, kultúru, matematiku, fyziku, chémiu, medicínu....you name it.
@darksider96 esteze vy viete vsetko, vase nazory nepotrebujete zdokonalovat, poznate odpoved skor nez otazku inak neviem, v ktorom storoci zijes, ale uz nejaky ten piatok vieme, co je svetlo a ako funguju vazby medzi casticami hmoty. uz len pocitac, na ktorom pises nezmysly, vytvorila veda. aby sme to zhrnuli, ponukas nevyvijajucu sa teoriu bez dokazov odporujucu zakladom logiky a kritickeho myslenia, nevysvetluje nic a nic nepriniesla. hmm, znie to skvele.
@darksider96 x levelov? tak to chod do cernu, moj zlaty, lebo s iq nad 160 tam rozhodne patris btw nebud pokrytec, vypni ten komp a chod do tibetu. do ruk ti nepatri nieco, co vytvoril myslienkovy smer, ktory nikdy nic nepriniesol. a ked ochories, chod za vyhanacom diabla a nech ta ani nenapadne mysliet na lieky, ty inteligencia. ale nepopieram, ze veda vznikla vdaka tym vasim bludom. niektorym ludom doslo, ze su to sracky a ze treba prist s niecim skutocnym.
Tu je tiež veľa zaujímavých člankov » reinkarnacia.sk/...
Ak by si chcel vedieť ešte viac o tejto filozofii, tak mi daj vedieť a poradím ti nejaké knihy.
ja som bol psom, ale nedozil som sa dospelosti, lebo som bol odsudeny na ludsky zivot. Potom som sa znova narodil, ale nezomrel som este v druhom tele. Citim caste signaly od tej osoby, nie su to slova, ale v snoch sa mi zjavuje, ale vzdy ako ina osoba, takze neviem urcit ako vyzera. Neviem si s tym rady, ale urcite to chcem zistit, preto ak bude cas, vyhladam pomoc.
Je to každého vec či verí v Boha, Budhu, kravu,škrečka alebo seba samého.. Ten kto sa snaží ovplyvniť niekoho druhého na jeho vieru ? Nie som taký starý aby som to vedel ohodnotiť, ale argumentácia či je realnejšie to alebo to je iba od uhľa pohľadu dotyčného. Z jeho perspektívy to môže byť 100% pravdivé tak ako z tvojej to môže byť 0% percent pravdivé. Každopádne je to fascinujúce čo dokáže ľudská myseľ keď sa nudí.. zrazu je tu aj astrálne cestovanie, hypnózy a uvidíte aj hypotézy o minulých životoch, ktoré žeby ani neboli hypotézy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
no ale teraz k clanku.
"a ty veríš v reinkarnáciu?
Čisto logicky, ja sa môžem opýtať…a ty veríš, že vedomie zaniká po smrti ?"
nemozes. verit v neexistenciu nieje to iste, ako neverit v existenciu.
"Každé tvrdenie treba dokázať. Aj to, že vedomie po smrti tela pretrváva, ALE AJ, ŽE ZANIKÁ." vedomie je vysledkom mozgovych procesov. ked zanikne pricina, zanikne aj nasledok. btw, dokazuje sa existencia javu, nie neexistencia. ked neviem dokazat existenciu, je jedinym moznym vychodiskom neexistencia. keby tento princip neplatil, napriklad take sudnictvo by bola sranda.
-"co ste robili vcera vecer?"
-"spal som doma."
-"mate to ako dokazat?"
-"nie."
-"fajn, ste odsudeny za vrazdu 14 ludi a vykradnutie banky"
nevies dokazat, ze si nevinny? tak si automaticky vinny. paradna logika, vsak?
"Nikdy sme nezažili, že by sme neboli, a tak isto logicky nikdy nezažijeme, že nebudeme."
to je ale paradox, ni? ked nase vedomie (a.k.a. my) nepozname stav, v ktorom by sme sa nenachadzali v tele, co to asi znamena...? lebo podla mna to znamena, ze sme ho nezazili, lebo taky stav neexistuje, kedze v takom stave neexistuje vedomie (a.k.a. my).
"O vzniku, zániku a povahe vedomia nie sú žiadne vedecké informácie, ktoré by tento fenomén vysvetľovali."
to preto, ze ziaden vedec si nedovoli tvrdit, ze na to prisiel, kvoli vlne kritiky a otazok, ktoru by to vyvolalo. faktom ale je, ze je to kazdemu jasne. staci par zmenenych tras v mozgu a z tvojho "vedomia" bude razom niekto uplne iny. co je potom to "vedomie", ked stopercentne zavisi od stavu mozgu a zaroven (podla vas) nieje vysledkom jeho cinnosti?
"Logicky by teda malo byť prijateľnejšie, že vedomie proste stále BUDE."
"cize ty fakt nemas ani jedineho svedka, ktory by potvrdil, ze si vcera spal doma sam? to je smute, myslim, ze ti prisijeme dalsich 15 vrazd."
a tak dalej, a tak dalej. uz sa mi nechce. presne kvoli tymto spekulantom ustanovil aristoteles principy logiky.
Omyl. Dokazuje sa kazdy pozitivne vysloveny vyrok. Teda ked tvrdis, ze reinkarnacia neexistuje, musis to dokazat rovnako, ako tvrdenie, ze existuje. Inak sa dsotavame k argumentum ad ignorantiam... Uvediem ti priklad. Ked nepoznas cele USA ale nevidel si dokaz, ze tam je predajna Bata, tak len preto, ze nebolo tebe dokazane, ze tam je, neznamena, ze tam nie je.
Precitaj si toto: » reinkarnacia.sk/metody-poznavan...
Werner Heisenberg(1901-1976), jeden z najznámejších fyzikov, spoluobjaviteľ kvantovej fyziky, držiteľ Nobelovej ceny. :
“Po mnohých konverzáciách o indickej Védskej filozofii, mi mnohé idey kvantovej mechaniky, ktoré sa mi zdali šialené, začali dávať konečne zmysel.”
Alfred North Whitehead(1861-1947), britský matematik, logik. Známy vďaka jeho princípom logiky a matematiky a dielu Principia Mathematica, spolu s Bertrandom Russelom. :
„Védy sú tou najimpozantnejšou metafyzikou, ktorú kedy ľudská myseľ mohla pojmúť.“
“Najrozsiahlejšie vedomosti dneška nedokážu prekonať intelekt a poznanie rišiov – mudrcov – v dávnovekej Indii. A veda, vo svojom najpokročilejšom štádiu, je bližšie k Védam, ako kedykoľvek predtým.”
Albert Einstein(1879-1955), najznámejší vedec 20.storočia, dostal Nobelovú cenu za jeho teóriu relativity. :
“Keď čítam Bhagavad-Gítu a predstavujem si ako Boh stvoril tento vesmír, ostatné otázky sa mi zdajú zbytočné.”
“Dlžíme mnoho Indom, ktorí nás naučili ako rátať, bez čoho by nebolo možné spraviť žiaden vedecký objav.”
John Archibald Wheeler(1911-2008), eminentný americký fyzik, autor veľkého množstva vedeckých kníh. Prvý vedec, ktorý sa zaoberal teoretickým výskumom atómovej energie a výskumom čiernych dier – zaviedol pojmy – čierna diera, červia diera, kvantové pole. Prebral výskumnú pozíciu po Alberovi Einstenovi. :
“Mám pocit, že myslitelia Východu to vedeli už od začiatku, a keby sme len vedeli preložiť ich odpovede do nášho vedeckého jazyka, mali by sme odpovede na všetky otázky."
“Rád pomýšľam, že niekto vystopuje ako najhlbšie indické učenie prešlo z Indie do Grécka a odtiaľ do filozofie dnešných dní.”
Niels Bohr(1885-1962), dánsky atómový fyzik, ktorý vynašiel Bohrov model atómu. Dostal Nobelovú cenu za fyziku v roku 1922 za jeho teóriu atómovej štruktúry. :
“Nahliadam do Upanišád a Véd, aby som si kládol otázky.”
Atd. Atd.
A teraz mi napis tvoje meno, a vedecke uspechy a kvalifikaciu, ked si mudrejší ako tito pani nad tebou... Myslim, ze by ta poslali kade ľahšie s tou TVOJOU vedou... Ja neviem fakt co mozes na toto povedat. To je ako keby ti tvoji vlastni vedecki biskupi nasrali na hlavu
a len tak z voleja, napriklad taky richard dawkins, ktoreho specializacia sa sa, na rozdiel od panov, ktorych si ty uviedol, dotyka problematiky zivota, je ateista. cim to asi bude?
Hlupunky si.
A dawkinsa mi nespominaj, to je sasek cislo jedna. On si robi srandu z krestanov, lebo si dovoluje na intelektualne slabsich, ale keby mal zacat pchat prsty do Ved, rychlo sa popali..
Tu je ten tvoj vedecky biskup...
btw vies co ma na tomto najviac fascinuje? vy v podstate tvrdite, ze viete vsetko. skvely postoj
Tuto temu uz uzatvaram, kedze tato debata nikam nevedie, a tazko diskutovat s niekym, kto je intelektualne o x levelov nizsie.
Možno raz.
Tu je tiež veľa zaujímavých člankov » reinkarnacia.sk/...
Ak by si chcel vedieť ešte viac o tejto filozofii, tak mi daj vedieť a poradím ti nejaké knihy.
V tom prvom som žil asi tak v 17.storočí a bol som pastier dobytka vo Švajčiarsku a keď som mal 53, tak som zomrel tak, že ma býk napichol na rohy.
V ďalšom som bol pes, na miesto sa už presne nepamätám, ale volal som sa Hugo a mohol som sa dožiť asi 20 rokov.
No a v tom treťom som sa akosi narodil kdesi v Maďarsku a dali mi meno Samuel a začalo ma baviť skôr výlety a čítanie než bytie psom alebo pastierom