Predstavte si, že by ste mali mladšieho brata a mal by teda 16 rokov. Chodil by vonku s partiou, flákal sa, pil a pod. rodičia by ho prichytili mal by zaracha ( ale čo v dnešnej dobe vyrieši zaracha). Avšak by ste sa dozvedeli VY, že začal húliť. Keby st
presne toto má frajer teraz s bratom, on sa rozhoduje už asi 3 mesiace, či to povedať alebo čo má proste robiť.. ale ja by som sa vykašlala na to, proste je dosť pravdepodobné že ho to prejde, možno to je len taký puberťácky výčin a chcela by som mu prejaviť svoju dôveru..
možno ak by som sa snažila dávať pozor, aby to fakt nepreháňal alebo aby neskúsil dačo iné.. ale tak keď si občas zahúli, na tom nie je nič zlé, občas by som si dala sním
Viete on ma nepočúva a začína to obhajovať slovami : tráva nie je droga, pomáha a podobné "obhajujúce " výrazy... On ma nepočúva absolútne, nevieme si s ním dať rady v rámci puberty, ja dúfam, že ho to prejde.. Je ťažká povaha- neodpustil by mi to... Oco by ho zabil, keby to vedel nakoľko jeden člen z rodiny je narkoman.. Je to zložité
@niklinka pokiaľ nevie, že o tom vieš, tak sa treba porozprávať hneď s rodičmi, aby nezistil, že to ide od teba. Treba to aj rodičom povedať tak, aby ťa neprezradili. Nech si niečo vymyslia, ale hlavne, nech ťa neprezradia.
Ak vie o tom, že vieš, že húli, tak sa treba porozprávať s bratom a keď to nepomôže, tak s rodičmi.
nie, je to jeho vec. ma 16 uz je za seba pravne zodpovedny (nie uplne, ale uz nie je "pod zakonom"). pokial ide len o hulenie a nie o nejaky pervitin tak by som to neriesila.
viem že mu chceš pomôcť, no nedokážeš zmeniť niekoho kto sa nechce zmeniť... a aj keby si to povedala rodičom bolo by to ešte horšie (už by nehúlil preto že chce, ale preto že to ma zakázané) pokial len húli tak sa nemáš čoho báť, nič zlého mu nehrozí (ak s tým pravda že neobchoduje)
a ak bere aj iné drogy, tak s tým nič nespravíš, vela ludí si musí preisť aj peklom menom závislosť aby si uvedomili skutočný zmysel svojho života... viem že to je tvoj brat no je to jeho život a ak chce brať drogy tak ich brať aj bude, chcem sa opýtať čo ti povedal ako dôvod prečo húli...? (určite si sa ho na to pýtala)
Povedz to rodičom, každý kto tu píše, že by ho nepotopil a podobné s prepáčením pičoviny musí byť naozaj hmmm povedzme "hlupák" Potopíš ho práve tým, že im to nepovieš pretože určite sú prípady ľudí ktorý hulia a vedia to kontrolovať ale je ich 100 násobne viac tých ktorým sa to vymkne a skončia velmi zle. Pamätaj si že ak im to teraz povieš môžeš mu velmi pomôcť. Áno určite bude brat na teba nahnevaný ale toho rokmi prejde keďže každý raz dospeje a aj on si uvedomí, že si to spravila len pre jeho dobre. Nehovorím, že sa to stať musí ale ak im to nepovieš kludne kvám jedného pekného dňa môže dôjsť polícia a oznámiť vám smrť tvojho brata a myslím, že to určite nechceš.
skúsila by som sa v prvom rade porozprávať s ním...a ak by to nepomohlo, povedala by som to rodičom...nech ma aj neznáša...časom by si uvedeomil, že som mu chcela dobre...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Ja sám húlim,ale určite nie furt,tak 2-3 krát za mesiac, a vôbec nemám pocit že som nejáký "vygumovaný".
Ale to závisí od človeka,ak chce byť macher,a fajčiť každý deň pred školou,po škole,určite s tým niečo urobiť treba
ale ak to je sem-tam,nevidím problém..
Prajem dobré ráno,prajem dobrý deň
Vstanem o ôsmej a hned si jedno nabijem!
Ak vie o tom, že vieš, že húli, tak sa treba porozprávať s bratom a keď to nepomôže, tak s rodičmi.
mamča, keď náhodou doma bráchovi nájde trávu tak to dá ocovi a ten to bráchovi vráti sme rodinka jak vyšitá, čo ti poviem
viem že mu chceš pomôcť, no nedokážeš zmeniť niekoho kto sa nechce zmeniť... a aj keby si to povedala rodičom bolo by to ešte horšie (už by nehúlil preto že chce, ale preto že to ma zakázané) pokial len húli tak sa nemáš čoho báť, nič zlého mu nehrozí (ak s tým pravda že neobchoduje)
a ak bere aj iné drogy, tak s tým nič nespravíš, vela ludí si musí preisť aj peklom menom závislosť aby si uvedomili skutočný zmysel svojho života... viem že to je tvoj brat no je to jeho život a ak chce brať drogy tak ich brať aj bude, chcem sa opýtať čo ti povedal ako dôvod prečo húli...? (určite si sa ho na to pýtala)