caute nevie niekto z vas ktori poznate osobne umiernenych moslimov alebo proste mate v tom prehlad, ze ako vnimaju tito umierneni proroka mohameda? konkretne by som chcel vediet ze ci im nevadi ze mohamed bol pedofil a masovy vrah. ako nechcem tu provokovat ci co, ale mna by to fakt zaujimalo, lebo aj ked sa nejakej politickej diskusii toto nejakeho umierneneho moslima pytali tak sa vzdy priamej odpovedi statocne vyhol teda aspon ja mam take skusenosti
Ja neviem, ale myslím, že to bude podobné ako u mnohých kresťanov, ktorých Boh je najmasovejším vrahom histórie a zároveň najmilosrdnejším stvorením na svete, nehovoriac o tom, koľko vedúcich tejto cirkvi boli prenasledovatelia a vrahovia nevinných ľudí. Tiež sa môžeš spýtať židov ako sa pozerajú na Mojžiša, ktorý sprostredkoval vraždu nevinných egyptských detí, alebo sa spýtaj budhistov, ako sa pozerajú na to, že mnohým lámom slúžili defacto otroci...
Nie som odborník na islam,ale jeden mladý moslim,ktorý je aj analytik toho svetového diania,čo sa týka terorizmu,blízkeho východu a podobne,meno si teraz nespomeniem,bol na TA3 v takej diskusii a povedal,že keď je manželstvo dohodnuté,neznamená to,že je aj praktizované,a teda že spolu po všetkých stránkach žijú ako muž a žena. U všetkých náboženstiev je to asi o tom,ako si to sväté písmo interpretuješ,sú rôzne výklady biblie i koránu,a ani budhisti nemajú vo svojej histórii len samý mier a lásku.
@karlotiskot
tak ja neviem ale porovnavat neexistujuce postavicky zidovskej mytologie s historickou osobnostou, ktora v mene inej neexistujucej postavicky preukazatelne vrazdila je trochu srandovne Ked uz tak, porovnavat by sme museli Jezisa a Mohameda. Takze kolko ludi, ze to zabil Jezis? alebo Budha? pripadne Konfucius? ci hoci aj ten Mojziš, kedze tie "zázraky" nekonal on?
@obrvonjottr Tak ono keby to podáme v najväčšej jednoduchosti, vraždili ľudí vždy iba tí bohovia, Mohamed predsa tiež konal len božiu vôlu rovnako ako sa v hinduizme utlača plno ľudí a spoločnosť funguje na ich chrbtoch.
Ono je to o tom v Islame, že to vraźdenie nebolo svojvoľné zabíjanie iných, bola to ochrana "tých pravých". Je to vlastne rovnaké ako to funguje v mnohých náboženstvách lenže ty ako člen iného náboženstva, alebo hoci aj človek ktorý má zníženú schopnosť kritického myslenia voči, teraz už mierne vystupujúcim náboźenstvám, sa v priamej konfrontácii pozeráš na túto vieru inak. Napríklad rovnaké otázky ako ty si moslimovia kladú o kresťanoch a židoch. Či im nie je blbé nasledovať niečo tak nepravé z ich pohľadu a nevidia chyby v ich úsudkoch,. keby tohoto skreslovania pohľdadu niet v žiadnej viere, respektíve v spoločnosti voči každej viere, odpisoval by som ti teraz z brucha dúhového chrobáka na žužu ostrove a potom by som si šiel zaspievať lentilkové karaoke do budovy centrálnej kultúry v srdci planéty, kde sa všetci na seba priteplene usmievame a hladíme sa za ušami.
Neviem nepoznam žiadneho moslima. A ani na birdzi neni moslim, takže my budeme tazko vediet. Jeden sa tu vydaval za moslima, ale priznal sa, ze moslim neni, len chcel vediet ako budu ludia reagovat na "cudzieho". Toto som asi nemal hovorit ale sak to je jedno
@karlotiskot
nemôžeš hádzať zodpovednosť na niečo, čo proste neexistuje. Ak tvrdíš, že bohovia niekde niekoho vraždili, tak snáď máš aj nejaké vedecké dôkazy, že tí bohovia nielenže existujú, ale aj niekoho zabili, v opačnom prípade je toto tvrdenie nepravdivé alebo ho aspoň nemožno označiť za pravdivé.
Vrah ostane vrahom, nech má akýkoľvek motív, aj keby ho na tú vraždu naviedla snehulienka a sedem trpaslíkov. Ak totiž niekto počuje hlasy, ktoré mu hovoria čo má robiť a koho zavraždiť, nie je prorok, ale schizofrenik, ktorý patrí akurát tak do klietky na psychiatriu... Keby sa taký Charles Manson narodil v siedmom storočí, mohol byť nejaký významný zakladateľ náboženstva podobne ako Mohamed... ale že sa narodil až v 20. storočí, tak je z neho iba brutálny vrah, ktorý sedí v cele smrti aj so svojimi spoluveriacimi.
"ochrana tých pravých"... na cudzom území tým sa oháňal aj Hitler a pokiaľ viem, tak v iných náboženstvách to takto nefunguje... politiku pomsty vyznáva iba islam. a je v uplnom rozpore s učením ježiša, budhu a takisto aj hinduizmu. To čo robil Mohamed je v podstate rovnaké, čo robí aj ISIS. Mohamed a jeho spoluveriaci prepadli napr. viaceré židovské osady v okolí Mediny. V Banu Qurayza všetkým mužom sťahli hlavu. ženy a deti odviedli do otroctva. Proste také vyhladzovanie na stredoveký spôsob... ani sa nečudujem, že Hitler s Himmlerom ten islam tak obdivovali.
No vieš, moslimovia považujú Mohameda za dokonalého človeka hodného nasledovania. A pretože Mohamed bol dokázateľne pomstychtivý masový vrah a pedofil, nemožno očakávať, že jeho náboženstvo bude tolerantné a mierumilovné, tak ako to nemožno očakávať od národného socializmu a fašizmu. Mohamed nepriniesol ľudstvu nič dobré.
@marcello111 a vies co bolo pred posvatnou zemou slovanou? posvatna zem pohanskych slovanov ,krestanstvo sa mierom tiez nerozsirovalo ,tazke isalmizacia opakuje po krestanoch len jak sa hovori uz sa vieme lepsie branit
@marcello111 Zajko ... Možno, že teraz ťa prekvapim, ale @Spajdrmen-ov koment je o mne. Nejsom moslim. Len som chcel vedieť ake to bude vystupovať ako niekto iný
Mňa zaujimaju všetky naboženstva. Čital som bibliu, koran, talmud a aj tripitaku ("posvatnu" knihu budhizmu") k ostatnym som sa este nedostal. A na Birdzi som si vybral, že vám ukažem kúsok z Islamu. Vela z vas koran nečitalo, takto som vas chcel niečo naučit. dufam, že ste si z toho niečo odniesli A k tomu Muhammadovi a Aishe. (Samozrejme pravdu sa nikto nikdy nedozvie už) Mohammad nebol pedofil.
Za 1. Žena v Islame sa považuje za dospelu už menštruuje.
Za 2. Aishe nemala 6 či kolko rokov, ale 18 ked sa vydala. To je na dlhu debatu..
Za 3. Ak by sa nevydala, tak by bola pravdepodobne zavraždená, lebo jej otec prekonvertoval na Islam a to sa vtedajšim ateistom nepacilo.
@marcello111 Na začiatku to nevyzeralo velmi, že by si ma mal rad ako moslima. Až po dlhych konverzaciach si zmenil nazor na mňa ako moslima a presne to chcem naučiť ľudí. neni dobre si robit najprv nazor bez toho aby si ma poznal
vysvetlím ti to tak,že prorok Muhammad bol zrejme dosť charizmatická osobnosť,ktorý dokázal poblúzniť veľa dovtedajších pohanov. Moslimovia sú tak silno uzatvorení v svete Koránu,v ktorom majú zakázané akokoľvek uraziť proroka a vôbec niečo zlé si o ňom myslieť.Defacto,keď majú tak striktne vymedzenú hranicu ako vnímať Mohameda čo myslíš ? Mohameda vnímajú ako dokonalého , aj keď rozhodne nežil ctný život.To čo robil Muhammad je od Alláha ospravedlňujúce.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
No tak on úplne prešiel na islam, zmenil si meno na Yusuf Islam a začal skladať už iba arabské piesne. Táto je veľmi pekná:
To len tak pre zaujímavosť
tak ja neviem ale porovnavat neexistujuce postavicky zidovskej mytologie s historickou osobnostou, ktora v mene inej neexistujucej postavicky preukazatelne vrazdila je trochu srandovne Ked uz tak, porovnavat by sme museli Jezisa a Mohameda. Takze kolko ludi, ze to zabil Jezis? alebo Budha? pripadne Konfucius? ci hoci aj ten Mojziš, kedze tie "zázraky" nekonal on?
až na to, že tí panovníci a banditi nezakladali náboženstvo, ktoré sa hrá na mier a lásku
Ono je to o tom v Islame, že to vraźdenie nebolo svojvoľné zabíjanie iných, bola to ochrana "tých pravých". Je to vlastne rovnaké ako to funguje v mnohých náboženstvách lenže ty ako člen iného náboženstva, alebo hoci aj človek ktorý má zníženú schopnosť kritického myslenia voči, teraz už mierne vystupujúcim náboźenstvám, sa v priamej konfrontácii pozeráš na túto vieru inak. Napríklad rovnaké otázky ako ty si moslimovia kladú o kresťanoch a židoch. Či im nie je blbé nasledovať niečo tak nepravé z ich pohľadu a nevidia chyby v ich úsudkoch,. keby tohoto skreslovania pohľdadu niet v žiadnej viere, respektíve v spoločnosti voči každej viere, odpisoval by som ti teraz z brucha dúhového chrobáka na žužu ostrove a potom by som si šiel zaspievať lentilkové karaoke do budovy centrálnej kultúry v srdci planéty, kde sa všetci na seba priteplene usmievame a hladíme sa za ušami.
nemôžeš hádzať zodpovednosť na niečo, čo proste neexistuje. Ak tvrdíš, že bohovia niekde niekoho vraždili, tak snáď máš aj nejaké vedecké dôkazy, že tí bohovia nielenže existujú, ale aj niekoho zabili, v opačnom prípade je toto tvrdenie nepravdivé alebo ho aspoň nemožno označiť za pravdivé.
Vrah ostane vrahom, nech má akýkoľvek motív, aj keby ho na tú vraždu naviedla snehulienka a sedem trpaslíkov. Ak totiž niekto počuje hlasy, ktoré mu hovoria čo má robiť a koho zavraždiť, nie je prorok, ale schizofrenik, ktorý patrí akurát tak do klietky na psychiatriu... Keby sa taký Charles Manson narodil v siedmom storočí, mohol byť nejaký významný zakladateľ náboženstva podobne ako Mohamed... ale že sa narodil až v 20. storočí, tak je z neho iba brutálny vrah, ktorý sedí v cele smrti aj so svojimi spoluveriacimi.
"ochrana tých pravých"... na cudzom území tým sa oháňal aj Hitler a pokiaľ viem, tak v iných náboženstvách to takto nefunguje... politiku pomsty vyznáva iba islam. a je v uplnom rozpore s učením ježiša, budhu a takisto aj hinduizmu. To čo robil Mohamed je v podstate rovnaké, čo robí aj ISIS. Mohamed a jeho spoluveriaci prepadli napr. viaceré židovské osady v okolí Mediny. V Banu Qurayza všetkým mužom sťahli hlavu. ženy a deti odviedli do otroctva. Proste také vyhladzovanie na stredoveký spôsob... ani sa nečudujem, že Hitler s Himmlerom ten islam tak obdivovali.
No vieš, moslimovia považujú Mohameda za dokonalého človeka hodného nasledovania. A pretože Mohamed bol dokázateľne pomstychtivý masový vrah a pedofil, nemožno očakávať, že jeho náboženstvo bude tolerantné a mierumilovné, tak ako to nemožno očakávať od národného socializmu a fašizmu. Mohamed nepriniesol ľudstvu nič dobré.
ti odpovie na všetko on pozná korám do bodky a má s ním skúsenosti aj v praxi - bežnom živote...
Za 1. Žena v Islame sa považuje za dospelu už menštruuje.
Za 2. Aishe nemala 6 či kolko rokov, ale 18 ked sa vydala. To je na dlhu debatu..
Za 3. Ak by sa nevydala, tak by bola pravdepodobne zavraždená, lebo jej otec prekonvertoval na Islam a to sa vtedajšim ateistom nepacilo.
si ma zavádzal dlhé mesiace
zahrávaš si s láskou k blížnemu, vždy som ťa mal rád a bolo mi jedno či si moslim....