každé dievča má 49 mačiek, ktoré majú 196 nôh. 196x 7 = 1372 všetkých mačacíh labiek.
Mačence - 49 mačiek x 7 = 343 mačeniec dokopy. Krát 4 nohy každé = 1372.
x 7 = 9604 nohy mačeniec všetkých.
keďže jedno dievča má v ruksaku 196 mačacích nôh a 1372 mačiatkovských, spolu 1568 nôh plus dve svoje nohy, čo je 1570, dokopy majú dievčatá 1570 x 7 = 10990 nôh
preto nemam rada taketo ulohy, vzdy nieco nedopocitam, zamotam sa, vzdy musim ist odzaciatku..alebo jednoducho nie je vysledok spravny ...ale tak nevadi ..ja si to este pre seba raz prepocitam, ci mi to vyjde
skor si polozte otazku, ci je dobre take tyranie zvierat. okrem toho tam musi byt smrad ako v opiciarni, macky zvyknu mat vykaly jemne nasladleho zapachu
@51 je to kokotina, proste cisty ojeb. dobre vedia, ze kazdy tam toho vodica prirata kedze je tam napisane, ze sa vezu... snad autobus nebude soferovat dievcatko so siedmymi ruksakmi..OMG
nikto tu poriadne necital ulohu a potom poriadne nerozmyslal- klasika... vzdy ked clovek dostane ulohu stylom, ze to chce mat rychlo rychlo prvy a spravne to tak dopadne
10990, ak nerátame autobusára. kua, prečo musím dojsť akurát, keď to majú asi všetci vyriešené?
v autobuse je 49 ruksakov v jednom ruksaku je 56 mačiek. jedna mačka má 4 nohy, v autobuse je ďalej sedem dievčat, jedna má dve nohy... ľahká matematika. teda, ak si dobre pamatám malú násobilku
no toľko mačiek v jednom autobuse a v jednom ruksaku je podľa mňa nelegálne, a dievčatá by sa nedoplatili za batožinu, čiže trošku nepraktický príklad do života a deti by mohli si vziať zlé ponaučenie a strkať mačky do ruksakov a voziť ich v autobuse a nebodaj by ešte začali počítať 10 990 nožičiek, veď deti dostanú infarkt
...pockat ked dievcat je sedem a kazda ma sedem ruksakov a v kazdom rukasaku je sedem maciek tak potom to je 7x7x7x4 plus 7x2 lebo akoze dievcata a 7x7x7x7x4 to akoze tie male macky...namam kalkulacku a z hlavy to newem ta ked to dajaka dobra dusa vypocita tha mi povedz te ze ci dobre to je
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
88 komentov
Nie je v tom žiadny chyták so šoférom
Ale to zhodnotení - mohlo by to teoreticky byť 238
7x7 maciek x4nohy 196 noh
7x7maciekx7maciatokx4nohy je 1372 noziciek
a dokopy 14+196+1372=1582
každé dievča má 49 mačiek, ktoré majú 196 nôh. 196x 7 = 1372 všetkých mačacíh labiek.
Mačence - 49 mačiek x 7 = 343 mačeniec dokopy. Krát 4 nohy každé = 1372.
x 7 = 9604 nohy mačeniec všetkých.
keďže jedno dievča má v ruksaku 196 mačacích nôh a 1372 mačiatkovských, spolu 1568 nôh plus dve svoje nohy, čo je 1570, dokopy majú dievčatá 1570 x 7 = 10990 nôh
Tí čo ste písali 1582 (cca) to ste nedopočítali do konca
Tam nie je písané nič o šoférovi...
Túto matematickú úlohu vraj dostali piataci v Anglicku. Aj ja som sa na tom najprv oklamala..
7 je maciatok (1372 nôh) a jednu mačku (196 nôh)...oba údaje sú tam spomenuté..
@29 dakujem..
O šoférovi sa tam nič nepíše, takže zbytočne v tom hladáte chyták..
Mne bola táto hádanka poslaná aj s tabulkou tvorenou v exceli. Bola na heslo, heslo bol správny výsledok.
Podľa mňa to proste logicky vyjde bez vodiča, na kerú Máriu ti bude toľko mačiek?
Sa ich treba nejak zbaviť, nie? ... A kto by ich preboha po jednej topil ...
Tak, šup printscreen a do vitrínky
sice mne to vyslo na prvy sup(A)
Podľa mňa sa autobusy pre hendikepovaných s pákami miesto pedálov nevyrábajú ...
Jedine, žeby to bol samovražedný atentátnik s nedostatočným rozpočtom ...
Myslíš, že je menšia kktina to, že je v autobuse 343 mačiek bez toho aby to niekomu vadilo?!
v autobuse je 49 ruksakov v jednom ruksaku je 56 mačiek. jedna mačka má 4 nohy, v autobuse je ďalej sedem dievčat, jedna má dve nohy... ľahká matematika. teda, ak si dobre pamatám malú násobilku
Veď aj kostry sedadiel bývajú vyrobené z vodivého železa ...
taketo komenty sa nedaju len tak vymyslat
dievcata 7*2 = 14
velke macky 7^3 * 4 = 1372
male macky 7^4 * 4 = 9604
celkovo = 10992
ja nevime..no, asi to nebude správne
Inak povedane, batohy su podmnozina autobusa