tak ja nvm mam nastavene rozsah na 10 a na dispeji mi ukazuje 0.02 ,prepnem na 200m a ukazuje mi 00.2 bodka je uz inde ,tak kolko je to amperov vlastne?
a naco vlastne potrebujes merat nabijacku ? a vacsi rozsah ked nastavis tak to je este v pohode ked uz nastavis mensi tak pozor na odpalenie toho pristroja
200m je 200mili a to na ampere je 0,2 A ak sa nemylim,ale ked mi pristroj ukazoval 0.02 na rozsahu 10 a na rozsahu 200m mi ukazal 00.2,tak kolko je tam tych zatracenych amperov?
ak máš nastavený rozsah 10A sa ti posúva desatina čiarka na celú pri menšom rozsahu ti nebude ukazovať 0,6A ale 600mA ak presiahneš daný rozsah tak ti začnú blikať nuly
čo znamená aby si ho zvečil čo tebe znamenalo asi tie nuly pred dvojkou a máš ho zmenšiť
no dobre mam to chapat tak ze ked mi pristroj bude ukazovat napriklad 200 a ja budem mat nastavene na 200m tak potom je to 200mA?a ked bude na pristroji ukazovat 00.40 nastavene na 200m tak 40mA?
A co ak mi bude ukazovat 400 a budem mat nastavene na 20m ?kolko to bude potom?
@turion no dobre takze takto displej mi ukazuje 0.02 na 10 a budem prepinat dokedy mi cele nebude ukazovat,pri 200m mi ukazuje cele cize 00.2 takze sa da povedat ze to je 2mA lenze to nesedi ked na nabijacke je napisane output DC 350mA. ak 200m meria do 200mA tak ked tam mam 00.2 to znamena ze to je 2mA?
na 200m mi to ukazuje 00.2 to uz vies ,zvisil som na 10 ak si mi kazal a ukazuje 0.02 ak znizim na 20m tak mi to ukazuje tak isto 0.02 .cerveny kabel mam napojeny na multimetri na A a cierny na COM. cerveny som pripojil na + pol zdroja a cierny na - pol zdroja .
voltmeter ma byt paralelne k spotrebicu alebo k zdroju,ampermeter ma byt v serii ku spotrebicu ale ked dam do serie zo zdrojom tak je to zas paralelne tak neviem ako potom
inak to ale nechapem ako to prakticky robíš to ako riz prestrihol drôt na nabíjačke ty potrebuješ mať zapojený telefón na nabíjačke a musí sa aj aktívne nabíjať inak ti to ništ odmeneria potrebuješ plusko rozdelené a tam pripojiť merač
no takze teraz som to spravil spravne, z + polu som napojil na A na multimetri ,z multimetra od COM som napojil na diodu na anodu a z katody som na - pol, ukazuje to tak isto ako predtym len ukazuje cisla 0.03 ,00.3
@turion ako chces mysli si co chces mne to tak ukazuje a snazil som sa to seriovo zapojit a ak som to seriovo nezapojil tak potom nvm ,mne to asi nevysvetlis ja vtom bludy budem mat stale ,,,
@turion neni tam o prepinani rozsahov nic pisane,akurat je tam spomenute ,,ak nepoznate napetovy rozsah dopredu ,nastavte najvyssi rozsah a postupne ho pri merani znizujte ...
skús stiahnúť nejaký návod k inemú multimetru, napríkald tento je dobre popísaný aj s obrázkami ako to nastaviť » www.elso.sk/media/download/... alebo pozri nejaký na www.elso.sk/multimeter
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
to by aj slepému bolo zrejmé
ale ved tam mas stupnicu aj jednotky ci kieho frasa to tam mas na viac roznych veci tak vyber primerane podla toho co ides merat a mas
čo znamená aby si ho zvečil čo tebe znamenalo asi tie nuly pred dvojkou a máš ho zmenšiť
A co ak mi bude ukazovat 400 a budem mat nastavene na 20m ?kolko to bude potom?