ake su dobre pripravky na muzsku plet ? niezeby som ju mal zlu, mam ju nadhernu, ale chcem ju mat este nadhernejsiu a potom uplne najnadhernejsiu... ale spat k otazke pls .. a ja uz idem spat, tak caute, ale piste....
odporúčam gaussian blur nastavený tak na 0.3 až 2 pixely, podľa veľkosti nedokonalostí, ale ten má tú nevýhodu že je ho na hranách tváre a očí dosť ľahko vidno...
alternatívou je smart blur, ktorý má zas ale opačnú nevýhodu, neodstráni nerovnosti a mikrochĺpky z hrán.
čiže ak ti FAKT záleží na kvalite výsledku, a si ochotný tomu venovať viac času, najlepšie je asi hrany vyhladiť manuálne (ak si nie si istý ktorým všetkým sa treba venovať hoď si na ksicht niekde na vedľajšej vrstve find edges a orientuj sa podľa toho výsledku) a po tomto manuálnom kroku použiť smart blur. výhodou tohto poradia (miesto opačného, smart blur -> manuálna úprava hrán) je v tom, že keď ho dáš na záver, tak vyhladí/znenápadní aj mnohé artefakty čo vzniknú pri tom manuálnom kroku.
nezabúdaj, že ako pri akýchkoľvek úpravách, aj pri tomto postupe treba pre dosiahnutie čo najlepších výsledkov trochu experimentovať s nastaveniami. prajem veľa trpezlivosti a úspechov
@midnight zdlhave a serkanie sa s blurom často končí failom. ja som cez soft. znižil tonalitu tváre , konkretne stredne tóny , bez upravy saturacie a plet bola ako vymená + vyzeralo to max. prirodzene.
@jirikara hmmm, zaujímavý nápad. ale zas pozor, nie u každého ide o stredné tóny, závisí to od prirodzeného odtieňa pleti.
ale zaujímavý nápad, niekedy musím skúsiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
alternatívou je smart blur, ktorý má zas ale opačnú nevýhodu, neodstráni nerovnosti a mikrochĺpky z hrán.
čiže ak ti FAKT záleží na kvalite výsledku, a si ochotný tomu venovať viac času, najlepšie je asi hrany vyhladiť manuálne (ak si nie si istý ktorým všetkým sa treba venovať hoď si na ksicht niekde na vedľajšej vrstve find edges a orientuj sa podľa toho výsledku) a po tomto manuálnom kroku použiť smart blur. výhodou tohto poradia (miesto opačného, smart blur -> manuálna úprava hrán) je v tom, že keď ho dáš na záver, tak vyhladí/znenápadní aj mnohé artefakty čo vzniknú pri tom manuálnom kroku.
nezabúdaj, že ako pri akýchkoľvek úpravách, aj pri tomto postupe treba pre dosiahnutie čo najlepších výsledkov trochu experimentovať s nastaveniami. prajem veľa trpezlivosti a úspechov
ale zaujímavý nápad, niekedy musím skúsiť