Inšpirovalo ma fórum o tej marihuane. Prečo som to tu založila: Myslím si, že by sa alkohol nemal predávať bežne v potravinách a pod. V niektorých krajinách v zahraničí majú zriadené zvlášť obchody s alkoholom a tabakom a mne sa táto myšlienka páči. Zabezpečí to vo veľkej miere, aby si deti pod 18 rokov nemohli kúpiť alkohol a zároveň to odláka od bežných obchodov dostupných s týmito výrobkami alkoholikov a podobne závislých ľudí, ktorí robia v predajniach zbytočné problémy (snažia sa kradnúť - nielen iný tovar, ale aj majetok zákazníkov a pod.)
@2 ale určite sa to viac obmedzí...a neviem si predstaviť tupca, ktorí keby pred takouto predajňou stretne mladých, že by im alkohol aj kúpil...a myslím, že tieto obchody by boli takisto viac sledované ako aj krčmy a iné podniky, kde sa robia razie.
Nebol by to náhodný okoloidúci,stačí že je v partii jeden plnoletý a nakúpi alkohol pre všetkých,videl som už zopár takých prípadov.Ale možno by to trochu pomohlo,nie je to najhorší nápad
@4 Lenže ten plnoletý potom za nich aj nesie zodpovednosť. Práveže je veľa takých partií, kde je dajme tomu 5mladistvých a idú nakupovať po jednom pokiaľ sa to jednému nepodarí, lenže takto by to tých mladých odplašilo...stačilo by keby len jednu partiu a malo by to účinok. Proste fajn, žijeme na Slovensku,, "každý" to tu má u p..., ale keď sa ako dospelá osoba prejdeš piatok, sobotu vidíš viac ožratých deciek ako dospelých...
Rozhodne by to predávanie alkoholu neplnoletým neobmedzilo, to nie je o tom, v akom obchode sa to predáva, ale o mentalite slovenských ľudí, proste keď chce zarobiť tak mu je jedno komu to predá.
Zo skúsenosti viem keď spolužiaci nakupujú alkohol, že ti ho skôr predajú v obchode s čisto alkoholickými výrobkami, tety za pokladňami si dávajú väčší pozor. /spolužiak takto chodí kupovať, nahodí sako, seriózny výraz a vetu "jedny malkborky/vínko/rum vás poprosím, kolegyniam som vybehol kúpiť./idem na firemnú oslavu. Jejda, prepáčte, zabudol som si doklady v práci." vždy mu to fungovalo, nechápem
A mne nechcú predať jedného blbého radlera v tescu /uplne sa idem strieskať z radlera -.- jediný alkoholický nápoj čo som schopná dať do úst. jo a šampáňo ešte. ale to je mňam./
@6 presne, v obchodoch s alkoholom a trafikách si overujú vek omnoho zriedkavejšie. Zas napr v Kauflande si pokiaľ viem musíš pýtať OP aj od vlastného brata, aj keď vieš, že je dospelý, ak to nie je viditeľne starší zákazník.
(Nemám rada tento alibistický spôsob argumentácie, len uznávam, že to tak v súčasnosti funguje. Myslím si, v konečnom dôsledku, že všeobecné sprísnenie dohľadu nad predajom maloletých by postačilo, ono z marketingového hľadiska by bolo pre výrobcov alkoholu zrejme veľmi stratové viesť oddelené predajne, predsa len, nakúpim si na večeru a poviem si, že aha, pivo, to sa mi k tomu bude hodiť.
A samozrejme som kupovala alkohol aj cigarety dávno pred osemnástkou aj ja, ale je mi celkom po chuti to sprísniť.)
Len ak by to zabránilo predaju maloletým. Ale presne ako píšu muselo by sa to viac kontrolovať tie diskonty na to dlabu viac ako nejaké bežné obchody a reťazce.
@cathy ..keď chce zarobiť predá...myslíš??? Ak ťa chytia pokutu dostane nielen obchod ale aj zamestnanec, ktorý to predal @7 Takisto som aj ja pred 18tkou, čo to pokúpila Ale myslím si, že by som prežila aj bez toho... @9 tá je v nedohľadne, keďže štát si na tomto predaji taktiež pekne zarába
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Zo skúsenosti viem keď spolužiaci nakupujú alkohol, že ti ho skôr predajú v obchode s čisto alkoholickými výrobkami, tety za pokladňami si dávajú väčší pozor. /spolužiak takto chodí kupovať, nahodí sako, seriózny výraz a vetu "jedny malkborky/vínko/rum vás poprosím, kolegyniam som vybehol kúpiť./idem na firemnú oslavu. Jejda, prepáčte, zabudol som si doklady v práci." vždy mu to fungovalo, nechápem
A mne nechcú predať jedného blbého radlera v tescu /uplne sa idem strieskať z radlera -.- jediný alkoholický nápoj čo som schopná dať do úst. jo a šampáňo ešte. ale to je mňam./
(Nemám rada tento alibistický spôsob argumentácie, len uznávam, že to tak v súčasnosti funguje. Myslím si, v konečnom dôsledku, že všeobecné sprísnenie dohľadu nad predajom maloletých by postačilo, ono z marketingového hľadiska by bolo pre výrobcov alkoholu zrejme veľmi stratové viesť oddelené predajne, predsa len, nakúpim si na večeru a poviem si, že aha, pivo, to sa mi k tomu bude hodiť.
A samozrejme som kupovala alkohol aj cigarety dávno pred osemnástkou aj ja, ale je mi celkom po chuti to sprísniť.)
@7 Takisto som aj ja pred 18tkou, čo to pokúpila Ale myslím si, že by som prežila aj bez toho...
@9 tá je v nedohľadne, keďže štát si na tomto predaji taktiež pekne zarába