myslím si, že sú takí, ktorí si za to naozaj môžu sami, lebo napríklad začali piť, drogovať a podobne, ale myslím si, že je aj veľľa takých, ktorí za to nemôžu..proste sa to stalo..a určite sa to môže stať každému z nás...
poznám ľudí, ktorí skončili na ulici lebo ich vyhodil z bytu rodinný príslušník (manželka, matka, brat) lebo strašne chlastali a taký človek má, samozrejme, minimálnu šancu sa zase dostať hore. proste chlastá ďalej. aj takí sa našli, ktorí majetok pregamblili a prefetovali. aj tí budú pokračovať v činnosti a väčšinou skončia buď na psychiatrii alebo v base. ale môj najoblúbenejší bezdomovec skončil na ulici z trucu aby nemusel manželke platiť alimenty a striedavo bol v base a najebaný na múriku a vždy, keď som sa pýtala ako sa má odpovedal že jak v sobotu xDD a stále bol vysmiaty proste a potom zmrzol niekde najebaný chudák
a tým som chcela povedať že hej, môžu si za to sami, ale väčšinou sa nachádzajú v takej životnej situácii, keď im to je už jedno
no a potom sú jasné že také typy, ktoré síce sú "na ulici" ale prespávajú po kamarátoch, mea culpách a takých pičovinách, vedia si zarobiť alebo vydrankať na základné potreby.. takých poznám dvoch a v živote by som nepovedala, že sú "bezdomovci"
su to socky, maju choru psychiku, tazko od nich cakat, ze si najdu moznost dostat sa z biedy, takisto si myslim, ze ked sa nadrbu, tak im to je nachvilu aj jedno, no mal by im pomoct niekto silnejsi a hlavne netreba na nich zabudat
neviem, nepoznam ziadneho nastastie, ale ti, co chlastaju, ozvraciavaju verejne priestory pravidelne a smrdia ma vrcholne znechucuju a este tie ich ozralecke kecy a ako su niekedy v deliriu a mrmlu si psychoticke zvasty tak to ma teda dost stve. prespavaju na stanici robia z nej hnusne miesto, takisto z parkov a laviciek keby takto neobmedzovali verejnost aspon.
myslim ze to ci slovek zvlada zivot je vecou psychiky, a za tu nemoze. niekedy mam pocit ze prave najcitlivejsi a najhlbavejsi ludia takto koncia, pokial teda neratam tych ktorym je takyto zivot uz vlastne sudeny narodenim sa do primitivnej rodiny a vychovou v takych podmienkach. ani v jednom pripade to ale nepovazujem za ich chybu.
Za nic nikto nemoze sam! Zijeme vo svete ak si si nevsimla kde je miliarda ludi, miliarda rozdielych okolnosti, moznosti, situacii, atd... Ale z casti urcite ano, uz len preto ze nimi su!
@xy12345 jsne lebo je lepsie si povedatz e aj tak si sam za nic nemozem a potom plakat ako sa mam zle nez povedat si, ze som si strojcom svojho stastia a nieco dokazat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
- prtže, aha -
už 8. november - a cez den +18 - 20 ´C, takmer bezvetrie :o :p
je vela robôt ktoré ponúkáju zároveň aj prácu aj ubytovanie.. no im to na ulici vyhovuje..
a tým som chcela povedať že hej, môžu si za to sami, ale väčšinou sa nachádzajú v takej životnej situácii, keď im to je už jedno