Zle odpovede, sice si nemyslim ze kazda zena musi mat deti ale rozhodne podporujem aby sa rodilo co najviac deti, len niektore zeny sa jednoducho nehodia na materstvo.
ani jedna možnosť: ja deti chcem, ale nútiť k tomu každú?
po 1, z takých žien by boli hrozné matky a frustrovalo by to aj je, aj ich a deti
a po 2, vytváralo by to tlak na neplodné ženy, ktoré dieťa mať nemôžu a teda by viditeľne vybočovali od spoločenskej normy, čo by pre ne dobré nebolo (keďže každá matka by sa starala o všetky svoje deti, možnosť adopcie by bola oveľa obmedzenejšia)
niektoré ženy nie sú na materstvo a niektoré nie su na svadbu
radšej nech si nerobia deti ak sa nevedia postarať o nich alebo ked je rodina na ich druhom mieste
@madtwatterphd skús si najprv pozrieť nejaké štatistiky týkajúce sa rastu populácie a zober si ako sa správajú dnešní ľudia, ako si ničíme planétu len kvôli peniazom a potom mi hovor niečo podobné
@madtwatterphd ide sám proti sebe? povedz mi koľko živočíchov okrem nás zabíja ostatné (aj ohrozené) druhy len preto aby mali napríklad kabát za tisícky eur, ktorý aj tak vzhľadom na to v akej oblasti zeme žijú nikdy nebudú skutočne potrebovať ?
antifeministi....žena tu nieje iba nato,aby rodila deti...žena môže robiť hocičo..vôbec nemusí mať deti,nemusí mať rodinu ani manžela...môže cestovať,pracovať v oblasti ktorá ju baví,môže byť proste len šťastná..nikde nieje napísané,že žena musí zásadne rodiť a je to jej povinnosťou
Prečo by ženská, čo nechce deti, by mala byť hneď nenormálna? (ohľadom tretieho bodu ankety)
Hej, hormóny sú sviňa, ale ak sa už človek chce označovať za vyššiu formu života, mal by vedieť používať rozum nad niektorými inštinktami a hoci napríklad v tejto geografickej oblasti nie je prirodzený nárast populácie taký značný (nehovorme teraz o ľuďoch, čo sa prisťahovali a podobne), ak by sa v niektorých rozvojových krajinách zvýšila osveta o tom, že nie, nemusíš mať deti, a nemusíš odrodiť toľko detí, koľko sa len zadarí, tak by to bolo prospešné.
A hoci tuná je skôr problémom starnutie populácie, bláblá, je len na mne, či si zmyslím, že chcem decko a či ho chcem vychovávať v daných podmienkach alebo si poviem, že to nie je to pravé ani pre mňa ani pre potenciálne potomstvo a prípadné hormonálne prepínanie budem riešiť tým, že si zaobstarám domáce zviera.
A hlavne majú chlapi do toho figu čo hovoriť, oni to decko rodiť nebudú, (a teda keď je to už otázka v nejakom partnerskom zväzku, treba si tieto veci ujasniť viac menej vopred a nikoho do ničoho nenútiť).
(a s týmto sa stotožňuje aj stolár Tapio, aby ste vedeli)
@mielikki Samozreje ani jest nemusis ak sa tak rozhodnes ale clovek je stale dost pudove stvorenie a vsetko nase konanie je tym ovplyvnene ci uz ide o jedlo, lasku, potomkov, sex vojny... V tomto smere je tuzba mat deti u zien normalna a ak ten pud z nejakecho dovodu absentuje normalne to nie je. Ze to vieme kontrolovat je o niecom inom.
ja nechapem ani naco je dobre udrziavat rod ani naco je dobre zit. Nikdy som to nechapala. Cele mi to nedava zmysel. Vsak aj tak zomrieme a vsetko co sme si vybudovali a o co sme sa snazili bude prec. A zas niekto moze povedat aby sme tu nieco zanechali pre buduce generacie a ja sa potom zas vratim na zaciatok svojej uvahy- nechapem na co je to dobre.
(a toto nepisem v ziadnej depresivnej chvilke)
Ja deti nechcem. Nemám ich rada, nič vo mne nevyvolávajú . Ale aj logicky každí vidí do akých sračiek svet ide. Zem nebude vedieť utiahnuť toľko obyvateľov. Vojna sa blíži. Robota nie je. Jedlo je čoraz viac na prd. Vzduch špinavší. Choroby všade civilizačné. Stres, veľke nároky na človeka. Promiskuita, ľudia su dneska parchanti, vzťahy povrchné... Do tohto vyprdnuť decko je sebecké, nečaká ho nič dobré. A po druhe prečo si každí myslí že je tak unikátny exemplár že by sa mal rozmnožovať ... @28 suhlasím
@spactatus jasne ze zdrave nebudeš vraždiť.. teda potrat robiť.. ked ho chce naha si, ked nechce nenaha... ale aj v prirode sa normalne segreguju chore jedince lebo nemaju kompletny zivot.. tak o to ide...
nikoho cieľom by to nemalo byť.
rozhodnutie mať deti by malo... tak nejak vyjsť z uvedomenia že mám ucelený a smysluplný prístup ku svetu a životu z ktorého aspoň časť chcem odovzdať ďalej, lebo som hlboko presvedčený že jeho šírenie dopomôže k tomu aby bol svet lepšie miesto. a z uvedomenia a stavu že sa o seba viem po všetkých stránkach postarať ku svojej spokojnosti, bez problémov, a že ma tešilo a bavilo a ku svojej (a jeho) spokojnosti (po)starať aj o niekoho ďalšieho.
s uvedomenia že sólo lekcie už mám všetky zvládnuté a ďalej už môžem rásť len vďaka starostlivosti o niekoho ďalšieho.
@forte ak chces zmenit ostatnych je dobre zacat od seba. kazdy clovek svojim spravanim ovplyvnuje cely vesmir (butterfly effect). kazdy jeden clovek moze zmenit svet k lepsiemu
rozhodne nie naozaj v niektorých prípadoch by bolo lepšie keby to tak nebolo, záleží od prípadu, osobnosti .a hlavne od motívu nemalo by to byť preto že sa to patrí. Ale neviem si predstaviť čo može byť krajší pocit ako držať na rukách vlastné dieťa.. môcť ho vychovávať a niečo mu odovzdať
ani jedna odpovedať sa mi nezdá. cieľom každého človeka by malo byť to čo si sám stanoví za cieľ. väčšina žien deti chce a nikto im nebárni ich mať, tak nech nikto nebráni ženám čo deti nechcú ich nemať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
toto je podla mna dolezitejsia otazka
po 1, z takých žien by boli hrozné matky a frustrovalo by to aj je, aj ich a deti
a po 2, vytváralo by to tlak na neplodné ženy, ktoré dieťa mať nemôžu a teda by viditeľne vybočovali od spoločenskej normy, čo by pre ne dobré nebolo (keďže každá matka by sa starala o všetky svoje deti, možnosť adopcie by bola oveľa obmedzenejšia)
radšej nech si nerobia deti ak sa nevedia postarať o nich alebo ked je rodina na ich druhom mieste
cielom KAŽDÉHO človeka by malo byť to čo sám chce
ale áno, je nás veľa a mať deti(lepšie povedané veľa detí) v tejto dobe mi príde viac sebecké, ako prospešné
a každý má iné preferencie.
takže totálna hlúposť.
"ale áno, je nás veľa a mať deti(lepšie povedané veľa detí) v tejto dobe mi príde viac sebecké, ako prospešné"
naopak je nas malo a sebecke mi pride nemat deti a zit pre majetok a hmotne statky.
Keby si mama pred tvojim narodenim povedala ze je zbytocbne mat deti (ved planeta je preludnena) nebola by si na svete ani ty.
by malo byť by nemalo byť vo všeobecnosti
a všeobecne taketo názory ma vedia dosť rozhorčiť... si ženska máš maternicu tak vynos a poroď! je to tvoj ciel!
Ja si myslim ze by sme mali skor sirit osvetu a presvedcit ludi aby boli ini.
Hej, hormóny sú sviňa, ale ak sa už človek chce označovať za vyššiu formu života, mal by vedieť používať rozum nad niektorými inštinktami a hoci napríklad v tejto geografickej oblasti nie je prirodzený nárast populácie taký značný (nehovorme teraz o ľuďoch, čo sa prisťahovali a podobne), ak by sa v niektorých rozvojových krajinách zvýšila osveta o tom, že nie, nemusíš mať deti, a nemusíš odrodiť toľko detí, koľko sa len zadarí, tak by to bolo prospešné.
A hoci tuná je skôr problémom starnutie populácie, bláblá, je len na mne, či si zmyslím, že chcem decko a či ho chcem vychovávať v daných podmienkach alebo si poviem, že to nie je to pravé ani pre mňa ani pre potenciálne potomstvo a prípadné hormonálne prepínanie budem riešiť tým, že si zaobstarám domáce zviera.
A hlavne majú chlapi do toho figu čo hovoriť, oni to decko rodiť nebudú, (a teda keď je to už otázka v nejakom partnerskom zväzku, treba si tieto veci ujasniť viac menej vopred a nikoho do ničoho nenútiť).
(a s týmto sa stotožňuje aj stolár Tapio, aby ste vedeli)
(a toto nepisem v ziadnej depresivnej chvilke)
@28 suhlasím
rozhodnutie mať deti by malo... tak nejak vyjsť z uvedomenia že mám ucelený a smysluplný prístup ku svetu a životu z ktorého aspoň časť chcem odovzdať ďalej, lebo som hlboko presvedčený že jeho šírenie dopomôže k tomu aby bol svet lepšie miesto. a z uvedomenia a stavu že sa o seba viem po všetkých stránkach postarať ku svojej spokojnosti, bez problémov, a že ma tešilo a bavilo a ku svojej (a jeho) spokojnosti (po)starať aj o niekoho ďalšieho.
s uvedomenia že sólo lekcie už mám všetky zvládnuté a ďalej už môžem rásť len vďaka starostlivosti o niekoho ďalšieho.