áno určite je nesmrtelna akurat sme to preberali z @bluepanter -om a už sme sa dohodli že mu budem do neba posielat sexy čertice takže moja duša si nemože dovolit zomriet
hej dusa zije dalej podla mna je toto prvy level a ked zomrieme tak zomrie len telo a dusa ide dalej a ked uz sa dostaneme do ruheho levelu tak aj tam sa da mozno nejakym sposobom zomriet a zase pojde dalej uz nie ako dusa ale ako nieco ine...no neviem ci to niekto pochopi ale ja sa chapem
Podľa mňa každý nemá nárok na posmrtný život. Pre niekoho fyzická smrť znamená koniec, pre iného zase postup na inú úroveň existencie. Samo o sebe, život, ktorý končí smrťou, by nemal zmysel....
no to by sme si najprv museli zadefinovat pojem dusa (-:.V rôznom ponimani by sa dali napisat rôzne odpovede. Ja som presvedceny ze dusa nemôze zaniknut. Je to isty druh vibracie, energie(mozno obrazne povedane) a ta sa meni a transformuje- ale nezanika. BTW- aj vo fyzike najdeme zakony ako napriklad Zakon zachovania energie- a hovori ze energia nezanika len meni svoje formy, ale toto je len priklad z materialnej stranky veci.
Ak by sme sa na to chceli pozriet z metafyziky, najprv by sme museli pochopit to, co nazyvame dusa. Môzme to vyjadrit slovami, no nedokazeme si to vizualne predstavit- lebo nas mozog je schopny pracovat len v urcitych medziach, ktore su dane hmotou. Teda nedokazeme ani povedat, ci zahynie dusa- lebo pre smrt mame istu presnu predstavu, ktora plati pre telo, no asi tazko bude platit pre dusu...
@biancadetolle clovek je stvoreny na obraz Bozi, to ze si vsetci pod tym hned predstavuju, ze Boh ma ludsku tvar je jedna vec. Jeho obraz v nas je vsak skrze tu dusu, ktorou nam vdychol zivot.
Telo je zo zeme a do zeme sa vrati, avsak dusa je od Neho a ku Nemu sa vrati.
ak by sme zili len tak a umreli a potom.. nic, tak by to nemalo ziadny zmysel.. zit preto aby sme umreli?? k comu by to bolo dobre..
Ako vôbec vieme že duša existuje?Je o tom vedecký dôkaz? Myslíme si to len pre to, že keď niekto zomrie, život(duša) vyhasne a schránka (telo) ostáva?
Ale áno, ak niečo ako duša je, tak si myslím, že naše duše blúdia po celom svete, tak ako dajmetomu blúdia keď spíme(v snoch), tak po srmti nekonečne blúdia.A po čase ožno zaniknú...
@misery Ako vieme, že duša existuje? To by mal vedieť asi každý sám. Ľudskú osobnosť netvorí fyzická stránka alebo nejaká jej súčasť, napr. mozog, ale ľudské telo ako také slúži na kontakt s materiálnym svetom. Inak povedané, organizmus spracováva podnety, ktoré prichádzajú z duše. I keď nie vždy táto komunikácia pracuje správne, čo by mohlo vysvetliť napr. inteligenciu alebo náročnosť vzdelávania.
Toť len moja bláznivá teória. No nehovorím, že si za ňou stojím.
To áno, ale prečo je to práve duša? Môže to byť pokojne aj mozog, možno je to danosť mozgu že vytvára tzv. dušu, lebo ak duša je tak je práve v mozgu A mozog ešte celý nie je preskúmaný...tak kto vie?
takže najprv zomrieme a potom budeme v nejakom medziživotnom prostredí a budeme čakať na ďalší život a potom sa znovu narodíme......... to je môj osobný názor
a podla mna ked zomrieme,telo ostane tu a dusa pojde nekam hm inam a tam sa dozvieme ze jak to setko je..no akoze ked zomrieme tak to zistime..ze ci boh existuje atd...
se najednou všechny vynoří jako vzpomínky na dětství, mládí, dospělost a život. Umírajícímu proběhne v mysli jako film..
.Z těla, které umírá se odděluje informativně energetické pole, které je identické s duchem, nebo jeho vědomím. Při procesu odloučení se aktivují všechny informace, které byly v paměťových molekulách a odnášíme si je jako vlastní informační text. Tedy naše vědomí po smrti si sebou sebere celý obsah našeho mozku a podobně, jako se řeka vlévá do nekonečného oceánu, i naše vědomí se vlije do nekonečného oceánu kosmického vědomí (východní národy ho nazývají Akaša) a splyne s ním.
Ale s tím rozdílem, že neztratí nic ze svého informačního obsahu, který duše nabyla během každého života.
Exaktně to dokázal prof. M. Ryzl.
RNDr. Milan Rýzl
- vystudoval na Karlově univerzitě v Praze fyziku a chemii, od roku 1967 žije v USA a stal se předním světovým parapsychologem
- zásadně rozlišuje zjevení na nepravá, patologicky podmíněná, a pravá, tedy skutečně paranormální jevy
- k nepravým zjevením počítá iluze, halucinace a chorobné představy. Pravá zjevení jsou skutečné mimosmyslové vjemy, které ovšem mohou být fantazií vnímajícího zkresleny
Nositeli myšlenek jsou vlny, které procházejí mozkem a musí být i trvalé, aby vznikl duch. Lidský život není ohraničen narozením a smrtí, neodehrává se jen v rozsahu těchto hranic. Narození je druhá strana smrti. Představme si to jako jedny dveře - vstup do nich a východ z nich. Duše musí po smrti putovat dále, inkarnovat se v dalších bytostech, v schránkách těl.
"Člověk, který není duchovně osvícený, prožívá všechno jako utrpení a navíc trpí tehdy, když nemůže dosáhnout, nebo dostat to, co si přeje". To je Buddhův výrok.
To je to obrovské lidské trápení - a nakonec člověk zjistí, že všechno je marnost nad marnost. Utrpení se tedy rodí z nesplněných tužeb a přání.
Pokračování příště.
Autor rozhovoru: Nataša Vámošová ve slovenském časopise Vitalita.
no na mňa pôsobilo to "ci vedecky dokazane?" provokačne. akoby si mi naznačoval, že som sa rukolapnými argumentami trápne (a márne) snažil zosmiešniť tvoju vieru napriek tomu že napádaná oblasť je už mimo rukolapnej triezvej logiky alebo vedy.
a chcel som ťa preto uraziť. no tiež preto, lebo mi pripadá (tvoja) viera v (kresťanského) boha smiešna, aj s tými naučenými metaforami o duši ktorá je od neho a pôjde k nemu atď.
apropo
uvedomuješ si, že aj o tvojej inteligencii tiež môžu ľudia pochybovať na základe tvojho vyjadrovania, resp. obsahu toho čo píšeš (myslím tie kresťanské reči o duši skrz ktorú sa do nás premieta boh a pod.)?
tak toto je zaujimava tema...aj ked sa vlastne nikdy nedozvieme ako to je...ale podla mna ta dusa urcie prezije...ved ako by potom existovali duchovia???? co je dalsia takato tema...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Jediná logická odpoveď na smrť je regenerácia v inú živú bytosť, pričom na minulý život si nebudeš pamätať.
Ak by sme sa na to chceli pozriet z metafyziky, najprv by sme museli pochopit to, co nazyvame dusa. Môzme to vyjadrit slovami, no nedokazeme si to vizualne predstavit- lebo nas mozog je schopny pracovat len v urcitych medziach, ktore su dane hmotou. Teda nedokazeme ani povedat, ci zahynie dusa- lebo pre smrt mame istu presnu predstavu, ktora plati pre telo, no asi tazko bude platit pre dusu...
je len vedomie, prípadne podvedomie
fyzická smrť je koniec všetkého vnímania a vedomia danej osoby
proste koniec. nič. tma
@socrates lol pekne napisana filozoficka uvaha, len skoda ze filozofi maju za ulohu klast otazky na premyslanie a nie odpovedat
@pernik ja predpokladam ze logicka PODLA TEBA
@ribo to som cital v terry pratchetovi, ked smrt(pardon SMRŤ) vytiahol "dusu" z tela a potom ju tam dal naspaet, lebo neviem preco... no sranda
@tenario asi tak
@biancadetolle clovek je stvoreny na obraz Bozi, to ze si vsetci pod tym hned predstavuju, ze Boh ma ludsku tvar je jedna vec. Jeho obraz v nas je vsak skrze tu dusu, ktorou nam vdychol zivot.
Telo je zo zeme a do zeme sa vrati, avsak dusa je od Neho a ku Nemu sa vrati.
ak by sme zili len tak a umreli a potom.. nic, tak by to nemalo ziadny zmysel.. zit preto aby sme umreli?? k comu by to bolo dobre..
Ale áno, ak niečo ako duša je, tak si myslím, že naše duše blúdia po celom svete, tak ako dajmetomu blúdia keď spíme(v snoch), tak po srmti nekonečne blúdia.A po čase ožno zaniknú...
Toť len moja bláznivá teória. No nehovorím, že si za ňou stojím.
To áno, ale prečo je to práve duša? Môže to byť pokojne aj mozog, možno je to danosť mozgu že vytvára tzv. dušu, lebo ak duša je tak je práve v mozgu A mozog ešte celý nie je preskúmaný...tak kto vie?
p.s- na nebo a na peklo neverím..
Myslim si...
vsimol si si tam nejakeho smajlika alebo nieco??
normalne som sa ta spytal ci je to tvoj nazor, alebo nie je..
urazil som ta?? nadaval som ti?? zosmiesnil som ta nejak inak?? hanil som ta??
NIE!
tak sa laskavo uvedom!
a podla mna ked zomrieme,telo ostane tu a dusa pojde nekam hm inam a tam sa dozvieme ze jak to setko je..no akoze ked zomrieme tak to zistime..ze ci boh existuje atd...
se najednou všechny vynoří jako vzpomínky na dětství, mládí, dospělost a život. Umírajícímu proběhne v mysli jako film..
.Z těla, které umírá se odděluje informativně energetické pole, které je identické s duchem, nebo jeho vědomím. Při procesu odloučení se aktivují všechny informace, které byly v paměťových molekulách a odnášíme si je jako vlastní informační text. Tedy naše vědomí po smrti si sebou sebere celý obsah našeho mozku a podobně, jako se řeka vlévá do nekonečného oceánu, i naše vědomí se vlije do nekonečného oceánu kosmického vědomí (východní národy ho nazývají Akaša) a splyne s ním.
Ale s tím rozdílem, že neztratí nic ze svého informačního obsahu, který duše nabyla během každého života.
Exaktně to dokázal prof. M. Ryzl.
RNDr. Milan Rýzl
- vystudoval na Karlově univerzitě v Praze fyziku a chemii, od roku 1967 žije v USA a stal se předním světovým parapsychologem
- zásadně rozlišuje zjevení na nepravá, patologicky podmíněná, a pravá, tedy skutečně paranormální jevy
- k nepravým zjevením počítá iluze, halucinace a chorobné představy. Pravá zjevení jsou skutečné mimosmyslové vjemy, které ovšem mohou být fantazií vnímajícího zkresleny
Nositeli myšlenek jsou vlny, které procházejí mozkem a musí být i trvalé, aby vznikl duch. Lidský život není ohraničen narozením a smrtí, neodehrává se jen v rozsahu těchto hranic. Narození je druhá strana smrti. Představme si to jako jedny dveře - vstup do nich a východ z nich. Duše musí po smrti putovat dále, inkarnovat se v dalších bytostech, v schránkách těl.
"Člověk, který není duchovně osvícený, prožívá všechno jako utrpení a navíc trpí tehdy, když nemůže dosáhnout, nebo dostat to, co si přeje". To je Buddhův výrok.
To je to obrovské lidské trápení - a nakonec člověk zjistí, že všechno je marnost nad marnost. Utrpení se tedy rodí z nesplněných tužeb a přání.
Pokračování příště.
Autor rozhovoru: Nataša Vámošová ve slovenském časopise Vitalita.
no na mňa pôsobilo to "ci vedecky dokazane?" provokačne. akoby si mi naznačoval, že som sa rukolapnými argumentami trápne (a márne) snažil zosmiešniť tvoju vieru napriek tomu že napádaná oblasť je už mimo rukolapnej triezvej logiky alebo vedy.
a chcel som ťa preto uraziť. no tiež preto, lebo mi pripadá (tvoja) viera v (kresťanského) boha smiešna, aj s tými naučenými metaforami o duši ktorá je od neho a pôjde k nemu atď.
apropo
uvedomuješ si, že aj o tvojej inteligencii tiež môžu ľudia pochybovať na základe tvojho vyjadrovania, resp. obsahu toho čo píšeš (myslím tie kresťanské reči o duši skrz ktorú sa do nás premieta boh a pod.)?
nie? tak sa láskavo uvedom
Hoci si hovorím, že sedí hore, pozerá sa na mňa a ked mi je zle, rozprávam sa s ním.