Myslíte si, že Slovensko dá Grécku vysokú pôžičku?
Ja si osobne myslím, že nie. Na čo dávať bohatému a zadĺženému štátu nejaké peniaze? Tam idu ľudia do dôchodku v 50. rokoch a maju rozprávkové dôchodky. A tie platy, tak to ani nehovorím. Marnia peniaze a užívajú si a keď nemajú peniaze, tak si narobia d
@jimmycrow ja som myslela ostatné štáty EÚ, to bol preklep. Nie ostné ale ostatné. Ale to sa môže stať každému, nie? Správi preklep ale ja sa vopred ospravedlňujem.
"Takysto nie je pravda že dôchodkový rok bol 54. Raz počujem 54, dnes v správach dokonca 53 a nebduem prekvapený, ak povedia, že Gréci majú dôchodok od narodenia. Skutočnosť je taká, že priemerný dôchodkový vek bol 60 rokov a mnohí dnešní dôchodcovia pracovali už od 16. roku života. Aké máme platy? Počul som 3000 euro, 4000 a dokonca aj 5000 mesačne pre úradníka. Plat obyčajného úradníka sa pohyboval okolo 1500-2000 euro. To je dosť, priznávam, ale nepreháňajme na 5000... Som rád, že sa to zníži. Avšak treba aj pripomenúť, že nie je 1500 euro na Slovensku 1500 euro aj v Grécku. Ceny sú drahšie, teda čo a ako. Za taký nájom v Aténach dá spoločný pár jeden zo svojich platov, čo môže byť viac ako 1000 euro. Okrem toho nehovorím o vidiečanoch, pracujú na vlastných pozemkoch od rána do noci za mizerné peniaze, už ani chov ovcí sa v Grécku nevypláca. Podľa niektorých sme my Gréci leniví. Tiež je to propaganda vykresliť lenivých komunistov čo vedia iba štrajkovať. V skutočnosti Gréci pracujú tvrdu, vidím to na mojej rodine, priateľoch a známych a potvrdzuje to aj EU, podľa priskumu Gréci pracujú viac ako je európsky štandard. Ten kto tvrdí opak nevidel alebo nepozná grécku povahu. Siesta je možno tak pre majiteľov obchodov. V dedine odkiaľ pochádza moja rodina nikto o sieste nepočul. Žijú tam roľníci a vinári čo každý deň pracujú od rána do noci a jedia na poly. Príkladov je viac, ale myslím že už toho stačilo.... "
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Aj keď neviem, či ho otvorí
"Štáty EÚ by sa zbytočne zadĺžili, len kvôli Grécku a Grécko by si aj naďalej užívalo a nehľadejúc na to ako sú natom ostné štáty EÚ?"
Maximos Dragounis
ja som jednoznačne proti požičke tiež. a čo sa nájmu týka tak v BA si prenajom bytu sám dovoliť určite nemôžem tomu ver.