Stáva sa vám často, že iní ľudia na prvý pohľad "vycítia" vyšu povahu?
Máte pocit, že vaše črty, výraz tváre, postava, výška, etc. vzbudzujú v druhých pocity, aké by ste chceli vzbudzovať?
To je dosť dobrá otázka, ale nedá sa na ňu odpovedať, pretože nikto nevie čo si o ňom druhý myslia a preto ani nemôže vedieť či si jeho vzhľad spájajú s jeho povahou.
Ja si myslím že to funguje vo forme istých zovšeobecnení, napr. už v minulosti som sa stretol s tým, že muži vo veku ~25 rokov sa správajú nejako tak aj táto osoba sa tak bude správať, už v minulosti som sa stretol s tým, že ženy čo nosia omietkový make-up sa správajú nejako a aj táto osoba sa tak bude správať, to isté platí napr. aj pre črty tváre, rozprávanie. Takže to funguje na minulej skúsenosti a ľudia si to spájajú nie len so správaním, ale aj povahou človeka. Tento systém ale rozhodne nie je dokonalý a preto aj keď sám rozmýšlaš ako v tomto pôsobíš na druhých zlyháva to na jeho nedokonalosti a na tom, že iná osoba má iné skúsenosti ako ty a môžeš si aj nesprávne vysvetliť jednotlivé situácie z ktorých vychádzaš.
Neviem, ako na ľudí výzorovo pôsobím, čo si o mne pomyslia, ked ma uvidia, a celkom by ma to aj zaujímalo ale jedna osoba mi už trochu dávnejšie povedala, že mám príjemný a milý hlas, a myslím že aj povahovo taký som.
Viackrát sa mi ľudia z okolia priznali, že si bez toho, aby sa so mnou vôbec bavili mysleli, že som hlúpa, arogantná, nudná a iné negatívne veci a že sú prekvapení, že vlastne taká vôbec nie som. Vždy to dosť zabolelo, čo si budeme hovoriť...
A preto si nerobím ťažkú hlavu z takychto veci ...
ak má niekto nepozná osobne a nikdy so mnou nekomunikoval, tak ako môže vedieť aká v skutočnosti som ?
Casto mi novospoznani hovoria, ze som im povodne prisiel ako strasna socka a len co ma spoznali blizsie, tak sanka dole.. uplne to zboznujem (az tak, ze som svoj vyzor cielene zacal sabotovat) a strasne sa na to zabavam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Máte pocit, že vaše črty, výraz tváre, postava, výška, etc. vzbudzujú v druhých pocity, aké by ste chceli vzbudzovať?
Ja si myslím že to funguje vo forme istých zovšeobecnení, napr. už v minulosti som sa stretol s tým, že muži vo veku ~25 rokov sa správajú nejako tak aj táto osoba sa tak bude správať, už v minulosti som sa stretol s tým, že ženy čo nosia omietkový make-up sa správajú nejako a aj táto osoba sa tak bude správať, to isté platí napr. aj pre črty tváre, rozprávanie. Takže to funguje na minulej skúsenosti a ľudia si to spájajú nie len so správaním, ale aj povahou človeka. Tento systém ale rozhodne nie je dokonalý a preto aj keď sám rozmýšlaš ako v tomto pôsobíš na druhých zlyháva to na jeho nedokonalosti a na tom, že iná osoba má iné skúsenosti ako ty a môžeš si aj nesprávne vysvetliť jednotlivé situácie z ktorých vychádzaš.
A inak čo ja viem ako pôsobím na ľudí. Počula som už aj, že namyslene a pritom som zakomplexovaná ako Marika Gombitová pred výkladom s topánkami.
ak má niekto nepozná osobne a nikdy so mnou nekomunikoval, tak ako môže vedieť aká v skutočnosti som ?
Keby ale vzbudzujem to aky som tak by to bolo o dost horsie.
Takto aspon som neviditelny a nikto si ma nevšíma.