Určite ste sa už na niekde na internete stretli s takýmito videami. Týranie zvierat, zaobchádzanie s ľuďmi, obzvlášť deťmi, nenarodenými či práve narodenými, chudoba, choroby, úžasne dojímavé momenty zo života ľudí a čo ja viem čo všetko ešte.
Som koordinátorka dobrovoľníkov občianskeho združenia INEX Slovakia, a toto je PRESNE to, čím sa zaoberáme - pomáhame stavať útulky pre týrané zvieratá, sponzorujeme domovy sociálnych služieb, pravidelne sa chodíme starať o postihnuté deti, kupujeme im oblečenie/hračky, keď bolo zemetrasenie na Haiti, naši dobrovoľníci tam pracovali ako humanitárna pomoc...
Pozerám také videá preto, že viem, že s tým môžem niečo spraviť.
@gothicpoethic nie, prečo by som to robila? Ja som položila otázku, ty si mi na ňu odpovedala, ďakujem.
@bloodsuckingvampire aha. Takže ty presne vieš, čo sa deje, niečo robíš pre trpiacich, ale stále pozeráš také videá, lebo...? Lebo vieš, že s tým môžeš niečo spraviť? Asi som príliš hlúpa, aby som v tom videla dôvod na ich pozeranie.
@goth111 a to si kde vyčítal? Nevedomosť? Nesnaž sa mi nahovoriť, že si o niečom podobnom nikdy v živote nepočul. Ľahostajnosť... dobre, tu sa nezhodneme. Robíš niečo pre nich aktívne? Alebo máš len aktívne pobúrený pocit?
mám rada ľudí, čo problémy riešia zatváraním si očí pred akýmkoľvek predmetom, ktorý neblahodárne pôsobí na ich city alebo zmýšľanie.
"Skutočnosť, ktorá sa tam odohrala, nezmeníte. Ľudí, ktorí tie veci robia, nezastavíte, nepresvedčíte, nepoznáte. " - trošku sa skús zamyslieť niekdy nad tým, či sa niektoré fakty vďaka podpore širokej mase ľudí nezmenili a či neinformovanosť a "vlastný život v ružovej bublinke" je prospešný pre ďalšie generácie, ktoré môžu na štýl života, aký tu hlásaš, doplatiť napríklad vlastným životom.
nepozeraj videá, nečítaj články o obetiach nášľapných mín a vydaj sa jedného dňa na dovolenku do Bosny
@eirea Myslím, že @goth111 chcel povedať to, že by sme mali o takých veciach vedieť a hovoriť o nich. Nemôžeme žiť v krásnom pozlátku a myslieť si, že to neexistuje. Môj názor na jeho názor
...a takisto ako sú toto na city hrajúce fakty, ktorým nijak vraj nemôžeme zabrániť a nevieme ich ovplyvniť, načo si niekto pozerá na internete fotky Aljašky, keď sa tam nikdy nedostane?
Zatváranie očí? Žitie v pozlátku? O čom to, preboha, hovoríte?? *facepalm*
Zatváram oči, lebo si nepozriem video o týraní zvierat, napriek tomu, že VIEM, že sú ľudia, ktorí týrajú zvieratá, VIEM, ako to robia a VIEM, že za to nie sú potrestaní?
Tiež je pochopiteľné, že ľudia zbierajú informácie o veciach, o ktorých nevedia. Príde mi však zbytočné riešiť dookola veci, ktoré im iba spôsobujú emocionálne výkyvy a nič s nimi nebudú robiť.
A preto sa pýtam vás, prečo to robíte. Nič iné za tým nehľadajte, prosím.
že načo sú tie videá dobré? lebo niekto si krutú realitu neuvedomuje a takto možno aspoň trochu nad tým pouvažuje...
na to, aby malé rozmaznané decká videli, že si majú vážiť toho, čo pre nich rodičia robia, lebo iné deti ich nemajú...na to, aby nezjapali na rodičov, keď im namiesto Nike prinesú Adidasky...
aby si podaktorí uvedomili, že nie každý má to šťastie narodiť sa úplne zdravý...a aby takých ľudí hneď neodkopli...
aby tí, čo si myslia, že zviera je len nemé stvorenie bez citov sa aspoň trochu zamysleli nad tým, že aj oni majú dušu...
a možno to niekoho inšpiruje a povedzme keď sa ho nabudúce na ulici opýtajú, či prispeje na útulok alebo na nový prístroj do nemocnice, tak im dá aspoň pár centov...alebo si viac začne všímať produkty, ktoré podporujú nejakú dobročinnú organizáciu...
@wewo ten názov INEX je skratka od "INternational EXchange", lebo ide vlastne o to že dobrovoľníci z celého sveta cestujú vďaka organizáciám ako sme my a pomáhajú kde sa dá
Aby si to zle nepochopil, my nie sme charita, sme občianske združenie, a do našich aktivít (zameraných predovšetkým na medzinárodné dobrovoľníctvo, neformálne vzdelávanie, mládežnícku mobilitu...) sa zapájajú tisíce ľudí bez ohľadu na vek a národnosť a nejde len o pomáhanie ľuďom keď sú "v sračkách", ide aj napríklad o ochranu životného prostredia...
A áno, ide najmä o dobrý pocit, ale keď sa ti niečo nepáči, treba pre to niečo robiť, nie donekonečna čakať že štát všetko vyrieši za teba... (ach)
Sám si povedal, že ak by bolo všetko v poriadku so sociálnym programom štátu, niečo také ako my by nebolo potrebné... Ale keďže existujeme, a stále máme čo robiť, očividne to v poriadku nie je... Práve preto sa na štát nespolieham
Áno, hrdo o sebe hovoríme ako o dobrovoľníkoch, lebo sme hrdí na to že pomáhame ľuďom, na tom nie je nič zlé Nie, asi svet nezmeníme... Ale prečo sa o to aspoň nepokúsiť?
@wewo otazka je preco ked bolo v socializme tak dobre , preco utekali ludia na zapad ? preco ked bolo v socializme tak dobre a aj strana vravela ze je to to najlepsie preco musel byt stat obohnany ostnatym plotom a armadou ktora strielala ludi ktory chceli opustit "raj" ? ved predsa ked mi je dobre ... nebudem utekat prec ... ci ako to je ?
Pozriem si, aby som videla, aký nový prvok objavili, ale práve preto, že sa to snaží byť ultra dojemné, sa ma to ani nedotkne, podobne aj ultradojemné príbehy.
To skôr sa zamyslím nad niečim, keď je to podané normálne
@goth111 tak ked sa bavime len o praci a nevnimame do oci bijuce veci okolo toho tak potom aj v nacistickom Nemecku bola práca ... aj na slovensku ked vyhnali cechov , ked sme boli satelitom nemecka ... extremna pravica dala ludom tak isto pracu ako lavica ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Nepozerám to často, ale niekedy...ono to bude znieť blbo,ale mám na také čosi náladu. Vidieť, porozmýšľať o tom, po prípade to prebrať s ľuďmi.
Teraz ma zakopeš pod čiernu zem, lebo toto je vysoko moralisticko-eticko-psychologická diskusia alebo sa mýlim?
Pozerám také videá preto, že viem, že s tým môžem niečo spraviť.
čiže, @eirea ,môžme to zmeniť, len treba chcieť.
Pre niektorých ľudí je to práca. Krásna práca, ktorú by som nevymenila za nič na svete
a to si nechcela dať do blogu?
@bloodsuckingvampire aha. Takže ty presne vieš, čo sa deje, niečo robíš pre trpiacich, ale stále pozeráš také videá, lebo...? Lebo vieš, že s tým môžeš niečo spraviť? Asi som príliš hlúpa, aby som v tom videla dôvod na ich pozeranie.
@goth111 a to si kde vyčítal? Nevedomosť? Nesnaž sa mi nahovoriť, že si o niečom podobnom nikdy v živote nepočul. Ľahostajnosť... dobre, tu sa nezhodneme. Robíš niečo pre nich aktívne? Alebo máš len aktívne pobúrený pocit?
"Skutočnosť, ktorá sa tam odohrala, nezmeníte. Ľudí, ktorí tie veci robia, nezastavíte, nepresvedčíte, nepoznáte. " - trošku sa skús zamyslieť niekdy nad tým, či sa niektoré fakty vďaka podpore širokej mase ľudí nezmenili a či neinformovanosť a "vlastný život v ružovej bublinke" je prospešný pre ďalšie generácie, ktoré môžu na štýl života, aký tu hlásaš, doplatiť napríklad vlastným životom.
nepozeraj videá, nečítaj články o obetiach nášľapných mín a vydaj sa jedného dňa na dovolenku do Bosny
Zatváram oči, lebo si nepozriem video o týraní zvierat, napriek tomu, že VIEM, že sú ľudia, ktorí týrajú zvieratá, VIEM, ako to robia a VIEM, že za to nie sú potrestaní?
A preto sa pýtam vás, prečo to robíte. Nič iné za tým nehľadajte, prosím.
na to, aby malé rozmaznané decká videli, že si majú vážiť toho, čo pre nich rodičia robia, lebo iné deti ich nemajú...na to, aby nezjapali na rodičov, keď im namiesto Nike prinesú Adidasky...
aby si podaktorí uvedomili, že nie každý má to šťastie narodiť sa úplne zdravý...a aby takých ľudí hneď neodkopli...
aby tí, čo si myslia, že zviera je len nemé stvorenie bez citov sa aspoň trochu zamysleli nad tým, že aj oni majú dušu...
a možno to niekoho inšpiruje a povedzme keď sa ho nabudúce na ulici opýtajú, či prispeje na útulok alebo na nový prístroj do nemocnice, tak im dá aspoň pár centov...alebo si viac začne všímať produkty, ktoré podporujú nejakú dobročinnú organizáciu...
Aby si to zle nepochopil, my nie sme charita, sme občianske združenie, a do našich aktivít (zameraných predovšetkým na medzinárodné dobrovoľníctvo, neformálne vzdelávanie, mládežnícku mobilitu...) sa zapájajú tisíce ľudí bez ohľadu na vek a národnosť a nejde len o pomáhanie ľuďom keď sú "v sračkách", ide aj napríklad o ochranu životného prostredia...
A áno, ide najmä o dobrý pocit, ale keď sa ti niečo nepáči, treba pre to niečo robiť, nie donekonečna čakať že štát všetko vyrieši za teba... (ach)
Sám si povedal, že ak by bolo všetko v poriadku so sociálnym programom štátu, niečo také ako my by nebolo potrebné... Ale keďže existujeme, a stále máme čo robiť, očividne to v poriadku nie je... Práve preto sa na štát nespolieham
Áno, hrdo o sebe hovoríme ako o dobrovoľníkoch, lebo sme hrdí na to že pomáhame ľuďom, na tom nie je nič zlé Nie, asi svet nezmeníme... Ale prečo sa o to aspoň nepokúsiť?
U NIEKTORÝCH ĽUDÍ vyvolávajú a podporujú fóbie, úzkostné poruchy.....atď....
NAVYŠE, z emócií sa robí tovar.....viď Modré z neba, pošta pre Teba.........
v tom sa okrem nezištnej pomoci točia strašné prachy......
ale všeobecne, je toho priveľa
To skôr sa zamyslím nad niečim, keď je to podané normálne
@baggy jedna vec je či tu ľudia boli slobodní, a druhá či mali prácu...