@1 nebude.. myslím že normálne sa tu vyjadrí možno melancholik a zbytok ľudí tu príde napísať niečo v zmysle že vzťah je dôležitý v sexe alebo nejaké podobné slovné hračky a nezmysly
Keď sex je vo vzťahu veľmi skoro tak z vlastnej skúsenosti vzťah sa po chvíli zrúti , keď sa na sex vo vzťahu čaká tak neviem, nikdy som neskúsil čakať ale plánujem to, teraz to plánujem čakať....
Ak je sex dôležitý dajme tomu na 80 %, znamená to, že všetkému ostatnému ostáva len 20 % dôležitosti? Súhlasím s patrixom, dávať to do percent je hlúposť...
Asi to je aj preto ze ja ziadny sex nemam no ale tak pre mna by to az tak dolezite nebolo hlavne by bolo ze si rozumieme ako ludia no ale taka sa asi nenajde pre mna co to podobne vidi
Skoro na 100% si myslím...
Ale to že je tak dôležitý neznamená že je to tá hlavná vec vzťahu len akonáhle to tam neklape sa to aj inde bude odvíjať čiže tam by to malo fungovať určite....
Rovnako ako v komunikácií, dôvere a tak dál....
uprimne, kto by bol vo vztahu bez sexu? ved ani kamaratstva medzi muzom a zenou nevydrzia dlho, ked tam nie je sexualne napatie, tak ako dlho vydrzi asexualny vztah asi, kde aspon jedna strana bude sexualne frustrovana? A to este ani nevravim o tom, ze sex ma aj citovu rovinu!! (minimalne u citovo vyzretych ludi), a nie je to len o zvieracom pude, o vyprazdneni gul, o vydrhnuti jaskynky......takze za mna romanticke vztahy su hlavne o kvalitnom sexualnom upokojeni (po fyzickej aj dusevnej stranke) s protajskom, ktory je povahovo kompatibilny a schopny sa trosku zmenit, prisposobit a celkovo zladit sa spolocne s tym druhym
@newcomer Poznám veľa párov ktoré boli bez sexu do manželstva (a to boli roky, nie týždne) a klapalo im to a majú stále pekný vzťah....ja by som ťažko vydržal vo vzťahu bez sexu ale ktoré vzťahy vydržia tak sú podľa mňa (videl som to) často pevnejšie a vzácnejšie, samozrejme aj mne je vzácnejšia panna ako nejaká pobehlica...
50 proste ... 50% je laska a vsetky tie pozitivne silne vazby ktore same osebe maju dosahovat 100, a pokial aj sex dosahuje 100 sam o sebe tak vo vztahu ma byt zdravy pomer 50 na 50, pricom tych 50 zo sexu nieje 50 zo 100 ale 100 zo 100... verim ze to niekto pochopil
sex mi príde celkom nepodstatný, pretože vzťah/manželstvo je hlavne o komunikácii ked sa každý pozrie na rodičov, tak cez deň sa rozprávajú/jedia spolu/majú spoločné záľuby/vychovávajú a teda ten sex hrá celkom malú rolu... a hlavne v sexe sa môžu "vytrénovať" alebo ako to nazvať... proste ak to nejde v posteli, dá sa s tým niečo robiť a nie je to tragédia
@sianagirl245 nie je to len 100 napisal osm to ale tak že každá z tých 50 % je vlastne plná, čo znamená že sex ideš na 100 % a aj aj lásku ideš na 100% ale tých 50 na 50 je pomer vo vzťahu tých dvoch
pre mňa je sex dôležitá súčasť vzťahu, ale sú aj dôležitejšie veci. neviem to ohodnotiť percentuálne, ale ak by som mala stanoviť 10 dôležitých vecí vo vzťahu, tak sex by medzi nimi bol niekde na 6 mieste.
podla mna je to u každého individuálne, lebo však niekto ho potrebuje mať každý deň a myslí si,že sex bez vzťahu není vzťah.. a zas sú tu ľudia, ktorí ten sex neberú až tak vážne.. Neberú ho za najdôležitejší vo vzťahu.
Z toho vyplýva, že každý to ma vo vzťahu inak.
Niekto je moc sexuchtivý a druhý nie..
Mňa by skôr zaujímalo čo si myslíte, keď niekto chce sex každý deň a druhý ho až tak nepotrebuje.. Sexuálna kompatibilita je odlišná, že či vlastne taký vzťah vydrží..
Neviem to vyjadriť v % ale v živote som pochopil, že základom trvalého part. vzťahu nie je sex. Ten je jeho korením, a keďže prispieva k udržaniu vzťahu, je lepšie začať túto cestu spoznávania sa v tejto oblasti až s človekom, s ktorým som sa rozhodol prežiť život...
Podľa mňa to nie je možné vyjadriť v percentách dôležitosti. Proste je ho treba, a keď si idiot a po 3 pokusoch povieš že vam to v posteli neklape tak budeš sa chovať mesiac ako drbnutý a stretávať sa s inými aby ti mala za čo dať kopačky, tak potom by si si mal nafackať.
@16 Ja tiež "Poznám veľa párov ktoré boli bez sexu do manželstva (a to boli roky, nie týždne) a klapalo im to a majú stále pekný vzťah..." a stále takých ľudí spoznávam...
Títo ľudia pochopili, že vzťah nie je o užívaní si, ale o obete, darovaní sa, o spoznávaní človeka...
@36 a napokon o spoločnom cieli vo vzťahu. Ak majú dvaja cieľ (len) začať spolu chodiť, tak chápem, prečo dávajú do základov pevnosti a trvalosti vzťahu sex či spoločné bývanie...
No podla toho ake maju libido a osobnu potrebu sexu obaja. Niekomu vyhovuje sex 1x za týžden a niekto chce 1x kazdy den. Vtedy to je problém. V prvom roky až dvoch je sex dost dolezity, dala by som aj 50%-60%... lebo na základe intenzity a spokojnosti so sexom sa hodnotí kvalita vztahu a vacsina vztahov zacina krachovat práve vtedy ked sa sex z postele vytráca až na minimum či žiadny. Ale možno potom po rokoch, už by som ho dala na 20-30%, aj ked teraz sa zistuje že aj ludia po 50tke si uživaju kvalitný sex ešte. Takze je to individualne.
Problem vidim skor v tom že sa dnes všetci do sexu vrhaju velmi skoro, nedavaju si ani mesiac- dva na spoznanie sa a potom sa im ten sex znudí, čo viac už môžu medzi sebou pestovat ked sa jeden druhemu odovzdaju dobre že nie za týžden. Tak ako sa hovorí čo rýchlo prišlo, rýchlo odíde. Podla mna by si mali dať čas na to, tú tužbu nejak vyhrotiť, nejak pomaličky si k sebe nájsť cestu, zvádzať sa, nie hned do toho vhupnúť.
Takže by som povedala že zalezi v akej fáze vztahu sa ludia nachadzaju. Vo faze zamilovanosti tvorí sex velku cast vztahu, ked je mozog pod oxytocínom.
Celkovo je to hlavne o tom aby si dvaja sadli v intenzite častosti toho sexu. Tak vznikaju väčšinou problémy.
Alebo su dnes celkovo ľudia sexom tak presýtený zo všadial, že už ako keby sexuálne vyhoreli, to čo bolo normálne im nestačí, to čo bolo extremne už je slabý podnet, nič ich dlho neuspokojuje. Myslia si že ten další, další a zas další im to možno poskytne, že sa v ňom nájdu ale nič neprichádza len sa zvyšuje skóre na zozname sexuálnych partnerov.
Ja toto neviem odhadnúť, lebo ja som ani taký poriadny vzťah neprežil a ani sexuálne nežil, čiže neviem ...ale tak sex je dôležitý vo vzťahu si myslím, no dôležitejšie je aby sa mali dvaja radi, lebo potom je to v čudu
Otázka znie:
"Sú stotiny dostatočná presnosť na vyjadrenie
tohoto percenta?"
Kam speje toto ľudstvo, keď takéto životne dôležité
číslo niektorí odfláknu prachsprostými dvoma
desatinnými miestami. Som z toho v prudkom šoku !!!
sex je uzasny zazitok, milovanie s milujucou a sucasne milovanou osobou je najuzasnejsi zazitok ale urcite to nie su faktory, ktore budu vo vztahu, ktory ma vydrzat cely zivot, vzdy.... su dolezitejsie veci zacinajuce laskou (pravou laskou, nie fejkovou, tu si strcte do pice hovorit niekomu po tyzdni ako ho navzdy milujete) a konciace porozumenim a spolocnym riesenim problemov a pochopenim toho druheho..... je este velmi vela dolezitejsich aspektov ako je sex....
......ale ako tvrdim, sex je bozsky a ja som na nom zavisly
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
@sianagirl245 jj to je akurat :S
Ale to že je tak dôležitý neznamená že je to tá hlavná vec vzťahu len akonáhle to tam neklape sa to aj inde bude odvíjať čiže tam by to malo fungovať určite....
Rovnako ako v komunikácií, dôvere a tak dál....
smutne.. good luck ak pridu nejake problemy ci ine dovody odlucenia...
Z toho vyplýva, že každý to ma vo vzťahu inak.
Niekto je moc sexuchtivý a druhý nie..
Mňa by skôr zaujímalo čo si myslíte, keď niekto chce sex každý deň a druhý ho až tak nepotrebuje.. Sexuálna kompatibilita je odlišná, že či vlastne taký vzťah vydrží..
A čo si myslíš ty?
Títo ľudia pochopili, že vzťah nie je o užívaní si, ale o obete, darovaní sa, o spoznávaní človeka...
Problem vidim skor v tom že sa dnes všetci do sexu vrhaju velmi skoro, nedavaju si ani mesiac- dva na spoznanie sa a potom sa im ten sex znudí, čo viac už môžu medzi sebou pestovat ked sa jeden druhemu odovzdaju dobre že nie za týžden. Tak ako sa hovorí čo rýchlo prišlo, rýchlo odíde. Podla mna by si mali dať čas na to, tú tužbu nejak vyhrotiť, nejak pomaličky si k sebe nájsť cestu, zvádzať sa, nie hned do toho vhupnúť.
Takže by som povedala že zalezi v akej fáze vztahu sa ludia nachadzaju. Vo faze zamilovanosti tvorí sex velku cast vztahu, ked je mozog pod oxytocínom.
Celkovo je to hlavne o tom aby si dvaja sadli v intenzite častosti toho sexu. Tak vznikaju väčšinou problémy.
Alebo su dnes celkovo ľudia sexom tak presýtený zo všadial, že už ako keby sexuálne vyhoreli, to čo bolo normálne im nestačí, to čo bolo extremne už je slabý podnet, nič ich dlho neuspokojuje. Myslia si že ten další, další a zas další im to možno poskytne, že sa v ňom nájdu ale nič neprichádza len sa zvyšuje skóre na zozname sexuálnych partnerov.
Viac dolezita je uz len vzajomna dovera, ta musi byt 100%-tna.
Otázka znie:
"Sú stotiny dostatočná presnosť na vyjadrenie
tohoto percenta?"
Kam speje toto ľudstvo, keď takéto životne dôležité
číslo niektorí odfláknu prachsprostými dvoma
desatinnými miestami. Som z toho v prudkom šoku !!!
......ale ako tvrdim, sex je bozsky a ja som na nom zavisly
Ak by bola nejaka co to chce 1x za tyzden nechce skusat nič nové a ani sa zlepšovať tak to je uplne cele zle. Poostatok zivota s takou sexovať?
Myslím že tam to je jasné ...