stretli ste sa s nim
ake mate skusenosti
obtazoval vas uz taký clovek ?
mna dokonca obtazoval uz aj farar zhodou okolnosti na pokeci,pol hodinu mi vypisoval o bohu a aka som hriesna a ako skoncim v pekle oslovoval ma dievcisko i ked uz davo som za hra
chodim na cirkevne gymnazium, takmer všetci učitelia su tam takí, a žiaci poniektorí tiež.. ako ja som tiez veriaca, ale dakedy uz len prevraciam očami ked počujem tie ich reči
A to seriózne veríš tomu, že to bol farár, hej? Na pokeci? Nehovorím, že to je úplne nemožné, no..., odpusť, skôr si myslím, že si sa stala obeťou nejakého veľmi nevtipného vtipu a nie fanatizmu. Ten priateľ je už iná vec. Predpokladám, že si sa s ním už dávno rozišla a máš pokoj... Aj keď by som si trochu urobila poriadok v pojmoch. Ja som napríklad veriaca, verím v Boha, ale v mnohom s Cirkvou nesúhlasím a určite by som nikoho nenútila chodiť do kostola. Tákže, nie každý veriaci musí byť hneď fanatista.
naucila pit asi mala slabu vieru vies ja si mylislim jednu vec krestania sa vzrušuju nad jehovistami ze behaju po domoch a rozdavaju tu svoju straznu vezu na ulici sak v urcitých koncinách robia to iste robia reklamu biblii ako na mac donald nemam slov ludia nevedia nic o vlastnom nabozenstve v iných koncinách ...( ALEBO RADSEJ NECHCU VEDIET?). len sa hladia na seba než by sa pozreli pravde do oči.zrušuju sa nad sektami nad ateistami aký sme bezboznici co keby ste sa pozreli na svoje Opus Dei... .. krestanska sekta jak vysitá .ale nezabudnite ich prva a najpouzivanejsia vyhovorka z mojej praxe...su to len ludia a ludia su hriesny robia chyby vtedy sa vedia ohanat týmito vetami ale ináč nie .inác vás pocas celeho zivota biju po hlave krizom len pre to ze oni su proste lepsí akonahle sa týka nieco ich krstanstva su ako besní vlci zrazu sa barankovia zmenia na divoke selmi a znicia vas ci slovne alebo ináč nedaju vam dýchat budu sa ohanat do krvi za svoje slovo pravdu budu sa uražat ako male deti budu viest s vami vojnu ich najoblubenejsiu slovnu budu pouzivat milion fráz z biblie a vsetky svoje poznatky len aby zvratili vas nazor..pretoze vyuzivaju vasu slabost hlavne ak vedie tento slovný boj ateista vtedy su pekne (....) lebo vedia presne kdo sa vyzna a kdo nie ..dokým drzite s nimi krok je vsetko fajn skuste im narusit kruhy a zozeru vas za ziva ....... a pre toto som si vzdy davala jednu otazku akoto ze su tak naladoví akoto ze su ako besní vlci ked im iekdo nieco povie ..maju z niecoho strach ? boja sa ze im niekdo zobere vieru ? A VIETE CVO JA SI MYSLIM ZE ANO..ZE PRESNE PRE TOTO SU TAK PODRAZDENí..maju slabu vieru a ktorýkolvek narusitel je pre nich proste hrozba preto vytiahnu hned meč namiesto kludneho slova a hned verbuju do boja za svoju pravdu o torej sami obcas niesu presvedcení ci v to za co prave bojuju skutocne tak veria . .
@scrooge bol to pardon kaplan..priatel ho dokonca poznal osobne v miestnosti jezis ta miluje furt obsmietaa poznam kaplana z KE ktorý furt len chlasta naprikad
nemusi byt fanatista to nie.....ale ja pisem o fanatizme ja som bola dokonca nutena chodit ...do kostola a podobne aj ked som nechcela...a vela deti co chodilo somnov ..nechcelo tiez preto mam take nazory.
viera je o tom, že jej človek verí. Ak niekto niečomu verí, tak mu to ťažko vyvrátiš. ak niekto niečomu neverí, tak potrebuje častokrát viac než poriadny dôkaz, aby uveril.
absolútne ale nerozumiem tomu, prečo nemôžete nechať druhého na pokoji. nie si veriaci? tak never, ale nerýp do veriacich. Si veriaci? všetkých neveriacich neobrátiš, pretože aby sa stali veriacimi, musia uveriť. oni sami.
takže všetky debaty kde sa hádajú veriaci a neveriaci sú väčšinou o tom, že....sa toho veľa nevyrieši.
To som aj ja bola nutena , ale rodicmi, ale to asi kazdy Mne niekto, asi katechetka raz povedala, Tím, čo su veriaci, nie su len tí, co do kostola chodia. Že ten čo do neho nechodí moze mať vacsiu vieru a niko tom vediet nemusi Tak nejako to bolo povedane
Mňa akurát štvú napríklad tí ľudia čo stoja na námestí s megafónom a vykrikujú po ľuďoch ako všetci zhoria v pekle a zárveň, že ich ježiš miluje.
Neznášam megafóny -.- .
Mňa takí ľudia robia smutnou, pretože kážu veci, ktoré ani zo samotnej Biblie nevyplývajú... a zbytočne odrádzajú ľudí od viery.
Ja som bola neveriaca presne kvôli tomuto - tí ľudia mi prišli totálne prekrútení, hlúpi a naivní... a nakoniec som došla k istej situácii, kedy som si uvedomila, že som takou bola ja sama.
Ja vôbec neuznávam takýto prístup k presviedčaniu ľudí... Našťastie však existuje veľa ľudí, ktorí to robia správne. Nesúdia iných, len ich milujú - tak ako by mal každý jeden poriadny kresťan...
@cain Tak ľudia sú všelijaký, no nikdy nevieš s akým úmyslom ti to písal, možno že v skutočnosti ti vôbec nechce hovoriť o viere ale ťa od nej odradiť. Každopádne by som sa nad tým nepohoršoval, každý človek sa bude zodpovedať sám za seba.
Je zaujímavé, že si mala priateľa veriaceho, to akože až po čase sa začal javiť ako veriaci, ako premýšlajúci, hovoriaci o Bohu a o jeho vlastnej viere? Alebo si sa ho snažila prijať, pochopiť ale časom si to neuniesla? Lebo napr. to že si uvedomoval slabosť svojej viery, nie je zlý prístup. Vo viere treba rásť. Tak ako vo všetkom... :letim:
@antifunebracka opíš, ako to myslíš. Prečo som podľa teba fanatik? Vieš čo to vlastne znamená? Viditeľné to je napr. na tzv. islamistických skupinách, ktoré svojmu okoliu viditeľne škodia.
@antifunebracka Pýtal som sa na konkrétny dôvod, je snáď zakázané hovoriť o kresťanstve, kresťansky?? Ak si trúfaš seriózne, môžme sa o tom baviť napr. z filozofickej stránky.
Mne je jednoducho niekedy už na úsmev z toho, že tu vidím často podobné až rovnaké názory na tú istú tému, ktoré sú však vždy postavené na podobných princípoch akéhosi hmatateľného dokazovania bez rešpektovania duchovného rozmeru, ktorý sami neprežili, nazerania z vonku, jednostranné, neúplné, nepresné. Aby sme sa napr. mohli baviť o kresťanstve, tak minimálne musíš mať prečítané knihy o tom. A úplne najlepšie je prežiť niečo osobne. A potom sa tu stretávam s ľudskými predsudkami, napr. jeden je zlý, tak všetci sú zlí lebo patria do jedného.
:letim:
samozrejme že som sa stretol, veď kto nie ono je to údel fanatikov- presviedčať druhých o svojej pravde.
a nebral som to nijak zle, veď rád pokecám o všeličom. obvykle keď už stratia rozumné argumenty a začnú verklíkovať dokolečka zas to isté, stratím záujem, lebo to nemá zmysel.
náboženstvo je vôbec fanatizmus v akomkoľvek zmysle.
@tomiq254 tak si sa našiel v tom komente a prekvapivo si nepochopil
to že ja som o niečom presvedčený, neznamená že presviedčam druhých. len sa s nimi o tom bavím, hľadám veci v čom sa zhodneme.. lenže v nelogických veciach sa nemôžem s nikým zhodnúť- lebo..chýba mi viera a dostatok hlúposti uveriť nereálnym veciam. tak
ono najnebezpečnejšie na nich nie je to, že niečomu čo je napísané v biblii veria, ale to, že uznávajú cirkev ako neomylnú autoritu a veria všetkému, čo je napísané na nejakej stránke/v časopise s obrázkom panny márie alebo čo počujú v kostole bez toho, aby si tie informácie overili zo serióznych zdrojov. tak potom vzniká kultúra smrti a juvenilná justícia a podobné bludy.
vraj satan pôsobí v skrytosti cez internet a média. podľa mňa ale môžeme slovo satan vymeniť za náboženskí fanatici. nie ako zajkousko a georg, ale taí tí, čo na ľudí vôbec nejdú s náboženstvom, ale napríklad s článkami o ruských matkách vo fínsku a odobratých deťoch a učení bábätiek masturbovať.
@tomiq254 toto nie je že je omylná, toto je že je pretty fucking wrong hoooodne dlho, a neviem čo ľudí núti obhajovať ju vkuse, ak by to bola hocijaká iná organizácia, trebárs vyšívací klub alebo telovýchovný spolok, tak z neho vystúpiš kvôli menším problémom už dávno.
@burble btw..veď bibliu predsa upravila cirkev. to je jeden z ich hlavných "časopisov"..
prvotná idea je dobrá, jasné. aj ježišova filozofia. ale problém je, že to chytili do ruky ľudia čo chcú strachom ovládať masy.
diktát rob to, či ono, inak peklo peklo.
Boh stvoril Adama a Evu a z ich incestu vzišli ostatní ľudia. A čo evolúcia? Ako si na to pánbožkári odpovedajú? Ten hnusný posluhovač satanov Darwin, chcel určite zdiskreditovať celú církev a všetky vykopávky tam dal Satan, aby nás zmiatol
nechajte každého ísť svojou cestou,
kto chce vidieť Boha vo večnosti nech zoberie svoj kríž a nasleduje ho po tŕnistej ceste životom....
a kto chce vidieť moc satana, nech sa uberá tou jednoduchšou, ľahšie schodnejšou rovnou cestou...
Boh nikoho nepresviedča, nikoho neťahá, nikomu nerobí privilégia...On iba chce aby si sa sám rozhodol...
tak potom k čomu sú tieto prázdne slová vo fóre, k čomu?
Vidím že na birdzi je ich dosť.. ano boh nikoho nenúti ale oni nám stále pchajú popod nos toho svojho boha.Osobne sa na takých dosť bavím a radšej ich neberiem vážne.
Stretla som takých už dosť..raz ma taký dokonca učil v škole náboženstvo a to bol fakt narušený človek.
Čo sa týka toho vzťahu keď sa zoznámim s chalanom a povie mi že sa hlási ku kresťanstvu u mňa šancu rozhodne nemá..kresťanstvo a okultizmus nejde dokopy
Som nespokojný s odpoveďou. To môžem povedať aj o spidermanovi, že kto chce uverí a kto chce nie.
Ale my predsa hľadáme Pravdu a ta sa zakladá na faktoch a nie na tom kto čomu verí, alebo chce veriť. Jednoducho Boh proste buď existuje, alebo existuje len v tvojej hlave.
Chcem teda vedieť či je pre teba faktom to, že ľudia vzišli z Adama a Evy a o čo sa opieraš, keď tomu veríš.
Vieš ako, ja mám tie prekliate satanove vykopávky, ale čo máš ty? Pár stránok zo scifi knížky? To môžem vážne rovno v toho spidermana veriť
Poskytnuté prostriedky zo štátneho rozpočtu za rok 2009 v eurách
Apoštolská cirkev 369 916
Cirkev bratská 317 929
Bratská jednota baptistov 286 781
Evanjelická cirkev a. v. 3 679 129
Evanjelická cirkev metodistická 265 506
Pravoslávna cirkev 1 699 615
Reformovaná kresťanská cirkev 1 980 740
Cirkev československá husitská 101 841
Židovské náboženské obce 124 540
Starokatolícka cirkev 102 897
Rímskokatolícka cirkev 21 268 133
Gréckokatolícka cirkev 3 765 623
Konferencia biskupov Slovenska 146 517
Ekumenická rada cirkví 69 707
Slovenská katolícka charita 2 337 848
Diakonia Evanjelickej cirkvi a v. 208 658
Ústredie diakonie Reformovanej kresťanskej cirkvi 26 555
Konferencia vyšších predst. ženských reholí 420 939
Cirkev adventistov siedmeho dňa 19 087
spolu 37 191 961
@optos
ty chceš odo mňa odpoveď?... ja som obyčajný človek, ktorý ma Boha v srdci, lebo ho tam prijal, nepotrebujem na to vedcov, ani mudrlantov, ani čarodejníkov...
v prvom rade musíš chcieť pochopiť, ak hladáš spôsob ako neuveriť, potom Pravdu nikdy nenájdeš...
aký je rozdiel v naších tvrdeniach, ja mám Bibliu, ty máš satanové vykopávky...obidvaja máme dôkazy...
aj ty aj ja máme pravdu, lebo aj Boh a satan existuje..
a k Adamovi a Eve, zjedli zakázané ovocie zo stromu poznania a tým sa stali smrteľnými a hriešnymi...
aby boli spasení, Boh obetoval vlastného Syna na kríži...
Je tu jeden zásadný rozdieľ. Bibliu stvoril človek, vykopávky nie. Nestačilo by ľuďom do srdca prijať lásku? Uvažuj o tom. Čo je viac: Boh či láska? A nehovor, že Boh je láska. To neobstojí. To čo si pustil do svojho srdca je láska, lebo to myslíš dobre a chceš pomáhať. Nie je to Boh. Boh nerobí nič, nekoná a je mu jedno či v neho veríš, alebo nie, pretože neexistuje
Po smrti budete ešte len všetci pánbožkári prekvapení, keď dôjdete pred bránu, kde budeme očakávať svätého Petra s otvorenou náručou za to ako podlízavo ste sa modlili, a tam bude stáť miesto toho Zeus a prskať na vás zo svojho zadku blesky, za to že ste sa modlili k nejakému kresťanskému bohovi.
@44
rad by som vedel koho si fake, lebo ty si neni to sprosté pokecové decko, ty si jeden z tých birdzákov, čo tu cielene útočia na kresťanov pod druhým účtom, lebo aj za to čo vypustia z huby sa boja verejne priznať...
vodu kážeš, víno piješ....
a prečítaj si históriu Biblie, lebo aj v tom to máš pomýlené
no skusenost s nabozenskymi fanatikmi mam taku, ze: vacsinou to boli ludia ktori sa k viere dostali len pred par mesiacmi, mozno 2-3 roky... vedeli toho o tom nabozenstve menej nez ja vykladali rozumy a hovorili veci ktorym ani poriadne nerozumeli, tvarili sa velmi nadradene, inteligentne a zbozne... a po takych 30 minutach chatovania som ich svojim kludnym argumentovanim tak nasrala ze mi nadali, poslali ma kade lahsie a viac sa neozvali a to tvrdili ako kracaju cestou svetla a boha a lasky a neviem coho este
moja bábi a par ludi u nej, viete ako dedine, taaakze kto co povie ked nepojdem a hento to, vsimaju si kto ma co oblecene a ptom doma ohovaraju ,staci ? proste znicenych par rokov kvoli ich donucovaniu, nema to vyznam sa s nimi dohadovat
Niektoré náboženstvá sú fanatické. A to prevažne tie, ktoré sú militantne orientované, ako napríklad islam. Kresťanstvo však nie je fanatické, je mierumilovné a hlása pacifizmus - nastavovať druhé líce. Okrem toho sa v nom dejú aj veľké zázraky a znamenia o ktorých píšem tu :
moja babka mala kedysi názory ako zo stredoveku, súdila slobodné matky a pod., a ešte zopár spolužiakov, ked som bola na stretku po 5 rokoch, tak sa rozprával spolužiak o svojom manželstve s inou spolužiačkou, jej tam hovoril, ako si do svadby ani pusu nedali a aké polohy sú dovolené, Billings, ako by sa mali teplí prerobiť, ako si vybrala gynekologičku takú, čo nepredpisuje antiku a neposiela na umelé oplodnenie (akože ved ked nechcem, nedám si ani od občajnej) ufff...ešteže som mala v sebe pár promile Som minule zo zábavy čítala na FB Vladyka Milan odpovedá, tam niektorí zapotili, že by nešli na svadbu v rodine, ak je to druhá svadba rozvedeného na úrade....aj ja som veriaca, ale niektoré veci treba zásadne zreformovať a priviesť cirkev do 21. storočia, lebo tieto uvedené názory nemajú oporu v Biblii...akože vidím tam podobnosť s jehovistami, oni by neprijali transfúziu ani za cenu života a tuto jedna organizácia LPP tuším sa volá...káže plodné dni aj onko pacientom, čo si za žiadnych okolností nemôžu dovoliť deti, nevadí, že to môže ohroziť život + o výrok Radšej smrť ako hriech radšej nekomentujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
negativne
jo
absolútne ale nerozumiem tomu, prečo nemôžete nechať druhého na pokoji. nie si veriaci? tak never, ale nerýp do veriacich. Si veriaci? všetkých neveriacich neobrátiš, pretože aby sa stali veriacimi, musia uveriť. oni sami.
takže všetky debaty kde sa hádajú veriaci a neveriaci sú väčšinou o tom, že....sa toho veľa nevyrieši.
Skúsenosti mám, sú na piču, odobral by som tým ľuďom právo na život
Neznášam megafóny -.- .
Ja som bola neveriaca presne kvôli tomuto - tí ľudia mi prišli totálne prekrútení, hlúpi a naivní... a nakoniec som došla k istej situácii, kedy som si uvedomila, že som takou bola ja sama.
Ja vôbec neuznávam takýto prístup k presviedčaniu ľudí... Našťastie však existuje veľa ľudí, ktorí to robia správne. Nesúdia iných, len ich milujú - tak ako by mal každý jeden poriadny kresťan...
Je zaujímavé, že si mala priateľa veriaceho, to akože až po čase sa začal javiť ako veriaci, ako premýšlajúci, hovoriaci o Bohu a o jeho vlastnej viere? Alebo si sa ho snažila prijať, pochopiť ale časom si to neuniesla? Lebo napr. to že si uvedomoval slabosť svojej viery, nie je zlý prístup. Vo viere treba rásť. Tak ako vo všetkom... :letim:
Mne je jednoducho niekedy už na úsmev z toho, že tu vidím často podobné až rovnaké názory na tú istú tému, ktoré sú však vždy postavené na podobných princípoch akéhosi hmatateľného dokazovania bez rešpektovania duchovného rozmeru, ktorý sami neprežili, nazerania z vonku, jednostranné, neúplné, nepresné. Aby sme sa napr. mohli baviť o kresťanstve, tak minimálne musíš mať prečítané knihy o tom. A úplne najlepšie je prežiť niečo osobne. A potom sa tu stretávam s ľudskými predsudkami, napr. jeden je zlý, tak všetci sú zlí lebo patria do jedného.
:letim:
a nebral som to nijak zle, veď rád pokecám o všeličom. obvykle keď už stratia rozumné argumenty a začnú verklíkovať dokolečka zas to isté, stratím záujem, lebo to nemá zmysel.
náboženstvo je vôbec fanatizmus v akomkoľvek zmysle.
A vy nieste fanatici keď presviedčate ľudí o tom že náboženstvo je somarina?
to že ja som o niečom presvedčený, neznamená že presviedčam druhých. len sa s nimi o tom bavím, hľadám veci v čom sa zhodneme.. lenže v nelogických veciach sa nemôžem s nikým zhodnúť- lebo..chýba mi viera a dostatok hlúposti uveriť nereálnym veciam. tak
vraj satan pôsobí v skrytosti cez internet a média. podľa mňa ale môžeme slovo satan vymeniť za náboženskí fanatici. nie ako zajkousko a georg, ale taí tí, čo na ľudí vôbec nejdú s náboženstvom, ale napríklad s článkami o ruských matkách vo fínsku a odobratých deťoch a učení bábätiek masturbovať.
ale ti dalsi dvaja maju zjavne nejaky problem. ak teda neberiem do uvahy zle zvladanu impulzivitu a vulgarizmy.
Samozrejme že aj cirkev je omylná každý človek robí chyby no Boh chce aby sme cirkev rešpektovali.
prvotná idea je dobrá, jasné. aj ježišova filozofia. ale problém je, že to chytili do ruky ľudia čo chcú strachom ovládať masy.
diktát rob to, či ono, inak peklo peklo.
nechajte každého ísť svojou cestou,
kto chce vidieť Boha vo večnosti nech zoberie svoj kríž a nasleduje ho po tŕnistej ceste životom....
a kto chce vidieť moc satana, nech sa uberá tou jednoduchšou, ľahšie schodnejšou rovnou cestou...
Boh nikoho nepresviedča, nikoho neťahá, nikomu nerobí privilégia...On iba chce aby si sa sám rozhodol...
tak potom k čomu sú tieto prázdne slová vo fóre, k čomu?
No a ako je to teda s tou evolučnou teóriou? Iste sa ťa na to už niekto pýtal a máš pripravenú fundovanú odpoveď.
nikto nikoho nenúti veriť v evolučnú teóriu, kto chce uverí a kto chce neuverí, že je to tak ako to vedci dokazujú....
tak isto to povedal aj Ježiš Kristus, kto chce uverí, kto chce neuverí vo mňa....
je to tak jednoduché a ľudia robia z toho vedu bez konca
Stretla som takých už dosť..raz ma taký dokonca učil v škole náboženstvo a to bol fakt narušený človek.
Čo sa týka toho vzťahu keď sa zoznámim s chalanom a povie mi že sa hlási ku kresťanstvu u mňa šancu rozhodne nemá..kresťanstvo a okultizmus nejde dokopy
Zo všetkých ľudí ktorí chodia do kostola počúvať tie drísty od pedofilných parchantov.
Som nespokojný s odpoveďou. To môžem povedať aj o spidermanovi, že kto chce uverí a kto chce nie.
Ale my predsa hľadáme Pravdu a ta sa zakladá na faktoch a nie na tom kto čomu verí, alebo chce veriť. Jednoducho Boh proste buď existuje, alebo existuje len v tvojej hlave.
Chcem teda vedieť či je pre teba faktom to, že ľudia vzišli z Adama a Evy a o čo sa opieraš, keď tomu veríš.
Vieš ako, ja mám tie prekliate satanove vykopávky, ale čo máš ty? Pár stránok zo scifi knížky? To môžem vážne rovno v toho spidermana veriť
Apoštolská cirkev 369 916
Cirkev bratská 317 929
Bratská jednota baptistov 286 781
Evanjelická cirkev a. v. 3 679 129
Evanjelická cirkev metodistická 265 506
Pravoslávna cirkev 1 699 615
Reformovaná kresťanská cirkev 1 980 740
Cirkev československá husitská 101 841
Židovské náboženské obce 124 540
Starokatolícka cirkev 102 897
Rímskokatolícka cirkev 21 268 133
Gréckokatolícka cirkev 3 765 623
Konferencia biskupov Slovenska 146 517
Ekumenická rada cirkví 69 707
Slovenská katolícka charita 2 337 848
Diakonia Evanjelickej cirkvi a v. 208 658
Ústredie diakonie Reformovanej kresťanskej cirkvi 26 555
Konferencia vyšších predst. ženských reholí 420 939
Cirkev adventistov siedmeho dňa 19 087
spolu 37 191 961
Spolu je to 40 000 000 eur!!!!
ty chceš odo mňa odpoveď?... ja som obyčajný človek, ktorý ma Boha v srdci, lebo ho tam prijal, nepotrebujem na to vedcov, ani mudrlantov, ani čarodejníkov...
v prvom rade musíš chcieť pochopiť, ak hladáš spôsob ako neuveriť, potom Pravdu nikdy nenájdeš...
aký je rozdiel v naších tvrdeniach, ja mám Bibliu, ty máš satanové vykopávky...obidvaja máme dôkazy...
aj ty aj ja máme pravdu, lebo aj Boh a satan existuje..
a k Adamovi a Eve, zjedli zakázané ovocie zo stromu poznania a tým sa stali smrteľnými a hriešnymi...
aby boli spasení, Boh obetoval vlastného Syna na kríži...
Je tu jeden zásadný rozdieľ. Bibliu stvoril človek, vykopávky nie. Nestačilo by ľuďom do srdca prijať lásku? Uvažuj o tom. Čo je viac: Boh či láska? A nehovor, že Boh je láska. To neobstojí. To čo si pustil do svojho srdca je láska, lebo to myslíš dobre a chceš pomáhať. Nie je to Boh. Boh nerobí nič, nekoná a je mu jedno či v neho veríš, alebo nie, pretože neexistuje
Odpusť im Veľký Zeus, lebo nevedia čo činia
@44
rad by som vedel koho si fake, lebo ty si neni to sprosté pokecové decko, ty si jeden z tých birdzákov, čo tu cielene útočia na kresťanov pod druhým účtom, lebo aj za to čo vypustia z huby sa boja verejne priznať...
vodu kážeš, víno piješ....
a prečítaj si históriu Biblie, lebo aj v tom to máš pomýlené
Krestania by mi boli ukradnuti, keby mi nekradli peniaze cez ruky statu a nevnucovali svoju vieru
O historii biblii aj krestanstva viem vela, ocividne viac ako ty
» www.posmrtnyzivotexistuje.sk/...
myslíš to úprimne ?