ked sa nevies rozhodnut aky odbor studovat. dost veci tam mas, brane dopodrobna ako chemia, matika, fyzika, dejepis, bio atd... takze z neho mozes ist po vacsine na hocijaky odbor dalej
co take extremne lepsie sa naucis na inej strednej ako na gymnaziu? kamarati prisli minuly rok na stavebnu fakultu a kazdy im vravel, ze ti, co su zo stavebnych strednych skol, maju obrovsku vyhodu. jedina vyhoda bola taka, ze tam mali pracu s autocadom a este nejake predmety, ktore sa gymnazista nema problem na skusku naucit, kedze ide len o obycajne ucenie. naopak, ti zo stavebnej strednej mali vacsinou vacsie problemy s matikou a fyzikou, ako gymnazisti..
@piter09 ja len hovorim, že ak po strednej hľadáš prácu, tak ťa skôr príjmu s nejakou odbornou školou (výučný list, matura zo špecializovaných predmetov a neviem čo ešte) ako s gympľom
nehovorím, že gymnázium je nanič, sám na jedno chodím
naco? to je jednoduche napr. ak sa nevies rozhodnut co chces studovat tak ides na gympel to maj vseobecno vzdelavaci takze potom sa rozhodnes kam chces ist na aku VS..dalej ak chces na VS tak nato je tiez dobry gympel...a rozne...ja som na gympli a som totalne spokojna a sla som tam kvoli tomu,ze este momentalne neviem co by som chcela robit v zivote,ale tak v 2 rocniku sa snad uz rozhodnem a chodit na gympel ma vela vyhod ale nehovorim,ze ine skoly su hrozne alebo tak..ale zvycajne na gympel chodia bud,ze nevedia co chcu v zivote este robit tak tam idu alebo ty co tam idu 8 rocnika napr. su uz taky dobry,ze zakladna skola neni pre nych dostacujuca ( ako moj brat on sa na zakladnej skole nudi a preto ide aj na gympel) takze tak
@night no, ono dnesna forma studia "nabflit sa a zabudnut" tomu viac neda. Inak suhlasim, akurat v praxi to chodi tak, ze sa nedodrzi profesia. A ked sa aj dodrzi, tak su ludia dost blby na to, aby z toho nic nevedeli .
To mas ako ked si do CVcka napises MS Office - pokrocily a nevies vlozit do wordu cislovanie stran, ci hlavicku a patu, pri extremoch dokonca nevies ani co su zarazky. Pritom ta to ucili na skole, mas certifikat z kurzu a podobne.
Gympel ma zmysel pri humanitnych vedach, alebo ak sa chce clovek naucit jazyk, alebo 2
pri humanitnych? tam gympel praveze az tak netreba. ale ako by si chcel studovat farmaciu, medicinu, prirodovednu alebo technicku skolu? jasne, povies si ze na technicku si pripraveny z priemyslovky ale opak je pravdou, v prvej triede na chemickotechnologickej fakulte som poznal par priemyslovkarov, mali sice par "praktickejsich" znalosti nez gymnazisti, ale naco im to bolo ked sa hovno vedeli naucit a vyleteli vsetci pocas prvych troch semestrov.
no napriklad na vacsinu VS sa robia prijimacky ... a urcite kedze nevies co chces byt tak preto ta na to najlepsie pripravia na gymnaziu .. ako kebyze ides na nejaku skolu a potom zistis ze chces robit nieco ine tak to budes mat trocha tazsie dobiehat .. podla mna ...
@zamidari ano pri humanitnych, porozmyslaj preco...
Priemyslovkar ti zasa na technike nema problem predstavit si daku suciastku, ale postav ju pred gymplaka co nema IQ na to, aby to dokazal bez cviku a je nahrany. Zasa matematika v prvom rocniku je to iste co posledny na gymply. Oboje maju svoje vyhody, ale na VS su viac pripraveni gymplaci. Ved od priemyslovky/strojariny sa ani neocakava, ze bude plnit vysoke skoly Kto vsak na to ma IQ, tak mu je jedno z ktorej skoly vylezie.
na to, aby sa mi skola skratila o jeden rok a aby som nepisala monitor inak z gymplu mozes ist na hocaku vysoku skolu, kedze tam mas vseobecne vzdelanie, nie len zamerane na jeden odbor, ze by si musel ist studovat presne jednu vec na V. skolu....
najlepšia príprava na všetky vysoké školy..chodila som na jedno z najťažších gymnázii..hlavne čo sa týka profesorov aké "somariny" od nás vyžadovali... ..ani na telesnej sme si neoddýchli-behať na nultej hodine v kose lebo že to je zdravé ...ale neľutujem...celkom slušný základ pre VŠ..matika bola hrôza a des -mali sme podobného týpka ako teraz na vš, ktorý vyhadzuje jedna radosť..ale kedže som bola zvyknutá, tak som prešla..
Na to, na co su aj ine skoly, aby si sa tam naucil velke mnozstvo somarin, ktore nikdy v zivote nebudes potrebovat a nenaucil mnozstvo dolezitych veci, ktore v zivote potrebovat isto budes To hovorim ako byvly gymplak a clovek ktory uz trochu vie ako bezi zivot po skole, keby ma chcel niekto kritizovat
Práve dneska večer sa nad tým zamýšľam .. Som zvedavá, ktoré z vecí, nad ktorými sedím dneska večer využijem v nejakom odbore A nech mi ešte niekto vysvetlí, na čo sú bilingválne gymnázia ...
Radšej by som išiel za školskou psychologičkou. Spravíš si testík a ona ti zhruba povie či vôbec máš na VŠ alebo by si sa mal chytiť nejakej ručnej práce... V dnešnej dobe si každý truľo povie že chce ísť na VŠ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Teoreticky.
co take extremne lepsie sa naucis na inej strednej ako na gymnaziu? kamarati prisli minuly rok na stavebnu fakultu a kazdy im vravel, ze ti, co su zo stavebnych strednych skol, maju obrovsku vyhodu. jedina vyhoda bola taka, ze tam mali pracu s autocadom a este nejake predmety, ktore sa gymnazista nema problem na skusku naucit, kedze ide len o obycajne ucenie. naopak, ti zo stavebnej strednej mali vacsinou vacsie problemy s matikou a fyzikou, ako gymnazisti..
nehovorím, že gymnázium je nanič, sám na jedno chodím
To mas ako ked si do CVcka napises MS Office - pokrocily a nevies vlozit do wordu cislovanie stran, ci hlavicku a patu, pri extremoch dokonca nevies ani co su zarazky. Pritom ta to ucili na skole, mas certifikat z kurzu a podobne.
Gympel ma zmysel pri humanitnych vedach, alebo ak sa chce clovek naucit jazyk, alebo 2
pri humanitnych? tam gympel praveze az tak netreba. ale ako by si chcel studovat farmaciu, medicinu, prirodovednu alebo technicku skolu? jasne, povies si ze na technicku si pripraveny z priemyslovky ale opak je pravdou, v prvej triede na chemickotechnologickej fakulte som poznal par priemyslovkarov, mali sice par "praktickejsich" znalosti nez gymnazisti, ale naco im to bolo ked sa hovno vedeli naucit a vyleteli vsetci pocas prvych troch semestrov.
gymnáziá sú pre tých, ktorí majú iné ambície
napr. jazyky, filozofia, pokročilá matematika či iná veda, geografia, atď.
ak ideš na odbornú SŠ ťažko sa preradíš do iného odboru, ak zistíš, že byť sotlárom ťa nebaví. z gymnázia máš stále otvorené pole možností
Priemyslovkar ti zasa na technike nema problem predstavit si daku suciastku, ale postav ju pred gymplaka co nema IQ na to, aby to dokazal bez cviku a je nahrany. Zasa matematika v prvom rocniku je to iste co posledny na gymply. Oboje maju svoje vyhody, ale na VS su viac pripraveni gymplaci. Ved od priemyslovky/strojariny sa ani neocakava, ze bude plnit vysoke skoly Kto vsak na to ma IQ, tak mu je jedno z ktorej skoly vylezie.