Pri čítaní toho čo tí ľudia páchali sa mi normálne zastavuje rozum. Bavíme sa o Banderovcoch
Ako počul som o Banderovcoch že robili zverstvá, ale až takéto......
Upozornenie len pre silné povahy
vypichovani očí, rozparání břicha a brutální mučení před smr
no ved chory debil...to ma v mozbu taky gulas ze je absolutne doprepinany ten clovek a nevykazuje schopnosti zit normalnym sposobom zivota...proste poruchove psychicke spravanie...takych ludi su plne ustavy
@melancholik
Ale keď v roku 1944 mali zhruba 35 000 členov to bolo 35 000 ľudí natoľko vygumovaných že dokázalo robiť toto?
To čím im vygumovali mozog Ukrajina nadovšetko? To im stačilo?
Pre Boha.
mne staci ze dokazal hitler presvedcit dost ludi k tomu aby rasisticky vrazdili ... to je naozaj dost silny dokaz k tomu aki su ludia hlupi a ako lahkosa daju presvedcit ( dnes uz je to ine ale hlupost plati vzdy )
Jediny zdroj su tvoje "historky" a video z fotkami, ktore mohli byt z hocikadial, samozrejme so smutnym klavirom pre extra emocionalny efekt. V kazdom pripade v 2. svetovej sa diali po celej Europe rovnako a viac tragicke pribehy. Robi Nechapem, preco mas potrebu toto teraz vytahovat.
Rovnake veci robili Nemci, Rusi, Ukrajinci a rovnako aj Slovaci. Nechapem, aka je tvoja pointa a pripadas mi ako dalsi zo zastupu proruskych trollov.
@fragile. zpochybnuješ to ? ://( však práve toto, tie udalosti sú síce menej známe, ale zdokumentované dobre..) tie fotky - celá fotogaléria, aj písomností, aj orig.fotiek, možem dohladat link )
@lyterka Zas okej, nespochybnujem Je mozne, ze mi trochu usli nervy, lebo uz 2 tyzdne na mna z kazdeho rohu internetu hladi nejaky clanok, co osocuje Ukrajinu/glorifikuje Rusko, tak som si to premietol aj sem.
@fragile. Inak by som povedal, že je dosť účelovo narábané aj s tou "glorifikáciou" Ruska. Najlepšie je pozerať sa nato ako politický anarchisti napr. Chomsky. Takmer akákoľvek kritika západu rovná sa glorifikácii Ruska - aspoň u tých, čo sa hrdo nazývajú "demokrati". V prvom rade treba odsúdiť ako zličinný každý krok Ruska, ktorý viedol k vraždám - násiliu atď. Treba rovnako odsúdiť fašistov, banderovcov a rovnako Ukrajinskú vládu. Predsa nemá problém narábať so svojimi vojakmi len ako s odpadom - prípadne ako s košom na orgány. Je to nechutné. Takže - Chomsky - akýkoľvek ak násilia je potrebné odsúdiť. Nepodporoval snáď Brezinsky Islamských radikálov? Nedovážalo a nedováža USA zbrane do nedemokratických regiónov? Už len klasická politická teória tvrdí, že demokracie resp. "demokracie" - nemajú problém podporovať tyranský, despotický režim (dokonca politická logika to prikazuje) - ak má z toho "demokracia" výhody. Zas treba si priznať, že západ rozdúchava a rozdúchaval konflikty po celom svete a zanechal milióny mŕtvych. Rusi sú mi ukradnutý. Tak ako každý iný národ - národ, štáty a hranice - sú len, podľa mňa, primitívne konštrukty. Čo je dôležité je to, že sme Ľudia. Nebudme naivní - žeby bol Obama o niečo prijateľnejší ako Putin.
To neboli Ukrajinci, to neboli ani ľudia. V niektorých prípadoch vraždili aj Ukrajincov.
Nie som Rusofil, len ma zarazila zvrátenosť s ktorou vraždili.
Omotávať male 4-5 ročné deti okolo stromu ostnatým drôtom (možno ešte živé) to musíte byť stroj bez duše aby ste to dokázal
@james98 Samozrejme, asi sa nezhodneme, ale ta posledna veta je podla mna totalna hlupost. Putin uz dlhsie nechava svojich politickych oponentov zavliect do vazenia, otravit, alebo rovno zastrelit na ulici ako vcera vecer Nemcova. Potom vymysliet nejaky blabol, ktory to zrelativizuje, je najlahsie ("provokacia zo Zapadu","opozicia ho zabila, aby oslabila vladu" atd). Takuto hlupu a manipulativnu propagandu spravis rychlo a strasne vela ludi sa na to chyta sposobom, ze - vsetko je relativne, aj Zapad aj Rusko su zlocinci, my o tom vlastne nic nevieme, atd.
Ale pritom je to Rusko, co terorizuje okolite staty, posiela k nim vojakov a tanky. Rusko robi nebezpecne letecke prelety a velke raketove cvicenia. V Rusku su monitorovane vsetky blogy kvoli ich obsahu a vsetky media su ovladane statom. V Rusku zastrelili opozicneho politika 2 dni pred protivladnou demonstraciou. Nie ze by som bol Obamovym fanusikom, ale medzi nim a Putinom je obrovsky rozdiel.
@bludiacient
Nie, ale záleží ako to zviera zabiješ, zviera cíti bolesť rovnako ako človek. Človek môže umučiť zviera brutálnym spôsobom len preto že to je zviera?
@michael760 O mučení som nehovoril, ani sa naň nepýtal, išlo mi len o to, že sa snažím pochopiť názor, že zviera = človek. Mučenie samozrejme odmietam a je jedno na kom je vykonávané, je to zlo.
@bludiacient zvierata su v tak strasne vela smeroch lepsie ako ludia a o tolko viac si zasluzia zit a zit dobre, ze musim odpovedat nie, nie je to rozhodne "rovnaka strata"
a prave pre taketo otazky a vseobecnym pohrdanim nad niecim tak dokonalym budem navzdy smutna z toho ako nenavidim ludstvo
@nicolkaa ja som sa pýtal úprimne, aby som pochopil tvoj názor. ak ťa zarmucuje moja snaha pochopiť niečo, tak mi je to ľúto. ničím všeobecne nepohŕdam.
takže ako odpoveď na moju otázku beriem, že pre teba je smrť zvieraťa väčšia strata ako smrť človeka. pochopil som správne?
a k ľudstvu. aj mňa mnohokrát bolí, čo ľudstvo vykonáva planéte, aj včera som som bol smutný a aj dnes budem, keď sa pôjdem von prejsť a uvidím čo človek vykonal a vykonáva prírode....
@fragile. Lebo USA neposiela a neposielalo svojich vojakov počas celého 20 storočia a 21 do nezmyselných vojenských konfliktov po celom svete USA nemá na svedomí milióny mŕtvych. Dokonca Chomsky, ako Američan - o USA hovorí ako o najterostickejšom štáte 20 a 21. storočia. Toľko obetí v "mene slobody" sa len tak nevidí.
@fragile. Rusko po rozpade sovietskeho zväzu určite toľko obetí nemá. Ale každá obeť je rovnako zvrátená, nemorálna. Je neprípustné aby čo i len jeden človek zomrel v mene politických záujmov, Je to zvrátené. Nechutné. Ľudský život sa proste politicky merať nedá.
@bludiacient prepac, ale ja uz automaticky berem taku otazku ako narazku na to, ze je to nepredstavitelne nieco take si vobec mysliet .. my bad
@ps102 akokolvek sa clovek bude snazit, nikdy nebude tak nevinny ako zviera. zvierata nemaju predsudky. zviera ti nikdy bezdovodne neublizi. zviera vie dat maximalne nesebecku lasku. je tak strasne vela clankov a reportazi na internete o uzasnosti zvierat, ze fakt nechapem, naco odo mna chces priklady. vyrastala som so zvieratami a ked raz nahodou budem mat decko, milion zvierat obklopujucich ho denno denne je jasna vec su to najvdacnejsie tvory, nikdy ma ziadny clovek tak neukludnil/nedojal/cokolvek ako zviera
počula som že na nejakej planéte Zem žijú tvorovia, ktorí si zotročili inú rasu, ktorú násilne množia iba preto, aby mohli pojesť jej potomkov. takto to funguje po celé generácie, tá zotročená rasa žije len aby dala deti na zjedene a sama bola zjedená. z matiek ždímajú litre mlieka pre otrokárov, ich deťom sa neujde nič. v malých klietkach celý úbohý zneužívaný život.
@nicolkaa
Ľudia.
Ja to hovorím od začiatku že malé deti majú viac rozumu ako takzvaný dospelý, prečo?
Lebo nemajú Vymytý mozog všelijakými ideologickými ideovými a podobnými. sračkami
Toto video vysvetľuje čo myslím
@michael760 ja uplne rozumiem tomu co chces povedat, ale ludia, ktori tvoria "spolocnost" boli tiez raz detmi. a mne osobne pridu male deti uplne zvratene, citala som o nejakych teoriach preco si nepamatame co sa s nami dialo tak do 4 rokov a vela ludi tvrdi, ze sme vtedy posadnuti niecim diabolskym co by vysvetlovalo psycho zachvaty a skodoradost vela deciek, nad ktorymi som len krutila hlavou
@nicolkaa
Blbosť, je to preto že mozog sa vyvíja ešte dlho po narodení dieťaťa. Zatiaľ čo napríklad kôň vie chodiť už hneď po narodení.
Na taký prípad ktorý popisuješ som narazil len jediný krát a to v škôlke, a to aj tak mal určité problémy.
Ľudia sú zvláštne tvory. Nepredvídateľné. Skús si prečítať niečo o Jon Venables a Robert Thompson (Bulger case), to bol tiež prípad, nad ktorým sa človeku zastaví mozog.
@nicolkaa Ty hovoríš čisto zo subjektívnej skúsenosti. Ja mám zvieratá tiež veľmi rád ale uvedomujem si že popri pekných veciach čo si opísala ty existujú medzi zvieratami aj všetky možné formy škaredého správania, čo by sme medzi ľuďmi nazvali ako vraždenie, krádeže, rasová neznášanlivosť, prostitúcia, klamstvo, etnická čistka, šikanovanie a mnohé ďalšie.
Áno, toto všetko naozaj existuje aj medzi zvieratami.
Preto nechápem ľudí čo tvrdia že všetky druhy zvieratá sú v niečom lepšie. Myslím si že obe skupiny dokážu urobiť veľa dobrého aj zlého, akurát človek má širšie možnosti realizácie v oboch smeroch.
Uvediem ti príklady : keď ti kocúr v noci zhadzuje veci zo skrine tak si povieš: "ok, veď je to len zviera. určite na to má nejaký dôvod."
Keď mladík v noci vytrhne poštovú schránku alebo rozbije zastávku tak je považovaný za kokota.
Tiež si myslím že je mnohokrát nezmysel hovoriť o nezištnej láske zo strany zvieraťa. Kŕmiš ho, dávaš mu bývanie, hračky, umývaš ho, hráš sa s nim atď.
Ono sa musí na revanš k tebe raz za čas pritúliť.
Takéto prípady existujú aj medzi ľuďmi - vtedy sa to zvieratko volá zlatokopka a toto správanie je vnímané ľuďmi negatívne.
Viem že som použil troška smiešne príklady ale dúfam že objasňujú čo sa snažím povedať. Množstvo ľudí si zvieratá idealizuje a vždy si väčšmi všíma to pekné a neuvedomuje si čo je za tým. Zvieratá a ľudia sú si podobní viac ako si mnohí myslia.
@ps102
PRESNE TAK s tým jedlom a pritulením pri zvieratách si to povedal presne ako si to myslím. Ja som to vždy tak vnímal, a keď som to povedal otcovi že ten pes ťa má rád len preto že mu dávaš jesť púšťa ho von chodíš s ním do lesa, tak tvrdohlavo ti bude hovoriť že nie. @mcvpn
Neviem či je o tomto natočený nejaký film, teda áno pri prezeraní som na jeden narazil ale aj to len v poľštine.
pre mna su najvacsou zvratenostou ludia s nazormi ako @14 to by som s3elal do radu, qoli nim je to s medziludskou empatiou a teda aj nasou planetou taq pici
@antifunebracka niekto povie že smrť zvieraťa a človeka je pre neho rovnako smutná a ty reaguješ tak, že by si takých do radu vystrieľal. hej, to kvôli nim je na planéte toľko agresivity, nie kvôli takým ako ty sa zobuď.
@amikadze aka si rozkosna, ked sa jedujes, misia bola uspesna ja som sa praveze pobavil na tom, ako niekto napise ze utyranie deti je rovnake ako nejaky bitunok a este to podpori nejaky naivnym zidealizovanym vysvetlenim. dufam, ze keby jej niekto nedajboze zabil nejakeho clena rodiny a ja by som napisal ze "no a co, susedia vcera zabili zas prasa", ze ci by to tiez prijala s pochopenim
@ps102 príklady ktoré si uviedol sú sice dobré a uznávam že porovnávať človeka a zviera čo sa týka agresivity je ťažké, vlastne sme tiež zvieratá, ale aj tak si myslím že my ľudia sme na tom podstatne horšie. zvieratá sú agresívne keď majú hlad, keď bojujú o samicu, keď bránia seba alebo svoje územie, je to u nich pudová záležitosť, preto si nemyslím že vražda vo svete zvierat a ľudí je to isté. človek zabije človeka aj z toho dôvodu, že sa mu nepáčia jeho dlhé vlasy.
prejavy násilia v ľudskej spoločnosti, napríklad rôzni masoví vrahovia, posielanie ľudí do gulagov alebo holokaust nemajú v zvieracej ríši obdobu.
tuto antifunebracka práve poslúžil ako veľmi pekný príklad toho, prečo sú ľudia nebezpečnejší a viac agresívni ako zvieratá.
ešte k tomu kocúrovi a mladíkovi - u mladíka sme si istí, že vie aké máme momentálne pravidlá v spoločnosti, aké sú následky jeho konania a že by to nemal robiť. keď kocúr zhodí veci zo skrine, nevieš čo je za tým, či si uvedomuje čo to pre teba znamená, už preto že nemáme možnosť poznať čo prebieha tej mačke v mozgu by sme ju nemuseli hneď porovnávať s tým vandalom
@amikadze
Napíšem ti to takto.
Existoval jeden dávnejší prípad, malého chlapca ktorý sa rád dotýkal svojich genitálií.
Jeho rodičia a starý rodičia mu ale hovorili: "To nerob lebo pôjdeš do pekla, kde budeš horieť zaživa vo večnom plameni a na večné veky"
Vieš čo ten chlapec urobil urezal genitálie niektorým svojim kamarátom len aby ich od toho čím ho strašili jeho rodičia a starý rodičia ušetril.
Je tento človek násilný? Alebo len chcel pomôcť ostatným aby sa nedostali na to "imaginárne" miesto ktorým ho strašili?
@amikadze
Prakticky ho tak vystrašili, bol tak vystrašený že si myslel že to miesto naozaj existuje a všetci ktorý robia to čo on tam pôjdu tak spravil to čo spravil.
@michael760 áno, ľudia konajú násilie zo strachu rovnako ako zvieratá. to ale neznamená, že všetko násilie ktoré ľudia konajú, je konané zo strachu.
A je aj pravda že každé násilie má niekde svoj pôvod, ale zasa - to ale neznamená že všetko ľudské násilie sú len pudy ako u zvierat.
Celkom mi dávajú zmysel názory Ericha Fromma, ktorý tieto veci skúmal. Tú ľudskú agresivitu, ktorú nazýva ´´zhoubnou agresivitou´´ v ríši zvierat skutočne nevidíme, popisuje ju ako ničivú túžbu týrať a zabíjať. Škoda že takto o tom neviem povedať viac, ale niečo si od neho prečítam, keď ho aj S. Grof spomína v knihách
@amikadze
Nepoznám ale asi prečítam, ja čo poznám tak jedine Jacque Fresco mal na to dobré prednášky a to že naozaj žiadny z ľudí sa na Zem nenarodí s takými myšlienkami. Čo treba spraviť aby ich ani keď sú dospelý nemali?
Treba ich tak vychovať, napríklad je určitá skupina/okruh ľudí ktorý vedia že násilie nič nerieši tak tak vychovávam aj svoje dieťa/deti predsa.
Ostatných neovplyvníš tak aspoň tí ktorý to tak vnímajú nech tie deti aj tak vychovávajú veď predsa naozaj je to náš obraz budúcnosti.
A keď bude dosť detí takto vychovaných to
mňa len celkom irituje slovo zverstvo ako synonymum škaredosti a krutosti.
pretože zvieratá by takéto niečo nikdy nikomu nespravili. (pokiaľ sa nebavíme o umučení napr. nočného motýľa mačkou domácom, ktorá má dosť papania, teda to robí len preto, lebo to má vo svojej prirodzenosti šelmy.)
@michael760 tak to ja si zasa myslím niečo iné, a síce že v každom z nás je táto zhubná agresivita. ale ja som skorej zástancom transpersonálnej psychológie, rozhodne nesúhlasím s tým, že sa formujeme až po narodení, ja viem (čo je možno odvážne tvrdenie ale stojím si za tým) že prežívame aj pôrod, máme spomienky aj na život v mamkinom bruchu, týkajú sa nás naše minulé životy a podobne. zrejme tam by som hľadala korene nejakej agresie.
Za tú výchovu detí k tomu že násilie nič nerieši som samozrejme všetkými desiatimi, ale na druhej strane si myslím že ak to niekto v sebe má, aj tak sa to preukáže, výchova nie je všetko.
Toho Fresca si omrknem : ) u Fromma je to dielo: Anatomie lidské destruktivity
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
76 komentov
Ale keď v roku 1944 mali zhruba 35 000 členov to bolo 35 000 ľudí natoľko vygumovaných že dokázalo robiť toto?
To čím im vygumovali mozog Ukrajina nadovšetko? To im stačilo?
Pre Boha.
Jediny zdroj su tvoje "historky" a video z fotkami, ktore mohli byt z hocikadial, samozrejme so smutnym klavirom pre extra emocionalny efekt. V kazdom pripade v 2. svetovej sa diali po celej Europe rovnako a viac tragicke pribehy. Robi Nechapem, preco mas potrebu toto teraz vytahovat.
Rovnake veci robili Nemci, Rusi, Ukrajinci a rovnako aj Slovaci. Nechapem, aka je tvoja pointa a pripadas mi ako dalsi zo zastupu proruskych trollov.
Keď myslíš, ja sa nechcem dohadovať. » survincity.com/2010/12/the-atr...
Nie som Rusofil, len ma zarazila zvrátenosť s ktorou vraždili.
Omotávať male 4-5 ročné deti okolo stromu ostnatým drôtom (možno ešte živé) to musíte byť stroj bez duše aby ste to dokázal
Ale pritom je to Rusko, co terorizuje okolite staty, posiela k nim vojakov a tanky. Rusko robi nebezpecne letecke prelety a velke raketove cvicenia. V Rusku su monitorovane vsetky blogy kvoli ich obsahu a vsetky media su ovladane statom. V Rusku zastrelili opozicneho politika 2 dni pred protivladnou demonstraciou. Nie ze by som bol Obamovym fanusikom, ale medzi nim a Putinom je obrovsky rozdiel.
Nie, ale záleží ako to zviera zabiješ, zviera cíti bolesť rovnako ako človek. Človek môže umučiť zviera brutálnym spôsobom len preto že to je zviera?
a prave pre taketo otazky a vseobecnym pohrdanim nad niecim tak dokonalym budem navzdy smutna z toho ako nenavidim ludstvo
takže ako odpoveď na moju otázku beriem, že pre teba je smrť zvieraťa väčšia strata ako smrť človeka. pochopil som správne?
a k ľudstvu. aj mňa mnohokrát bolí, čo ľudstvo vykonáva planéte, aj včera som som bol smutný a aj dnes budem, keď sa pôjdem von prejsť a uvidím čo človek vykonal a vykonáva prírode....
@ps102 akokolvek sa clovek bude snazit, nikdy nebude tak nevinny ako zviera. zvierata nemaju predsudky. zviera ti nikdy bezdovodne neublizi. zviera vie dat maximalne nesebecku lasku. je tak strasne vela clankov a reportazi na internete o uzasnosti zvierat, ze fakt nechapem, naco odo mna chces priklady. vyrastala som so zvieratami a ked raz nahodou budem mat decko, milion zvierat obklopujucich ho denno denne je jasna vec su to najvdacnejsie tvory, nikdy ma ziadny clovek tak neukludnil/nedojal/cokolvek ako zviera
počula som že na nejakej planéte Zem žijú tvorovia, ktorí si zotročili inú rasu, ktorú násilne množia iba preto, aby mohli pojesť jej potomkov. takto to funguje po celé generácie, tá zotročená rasa žije len aby dala deti na zjedene a sama bola zjedená. z matiek ždímajú litre mlieka pre otrokárov, ich deťom sa neujde nič. v malých klietkach celý úbohý zneužívaný život.
Ľudia sú presne taký, ale iba ako malé deti do určitého veku 8-9rokov. Kým z nich spoločnosť neurobí to čo z nich urobí.
Ľudia.
Ja to hovorím od začiatku že malé deti majú viac rozumu ako takzvaný dospelý, prečo?
Lebo nemajú Vymytý mozog všelijakými ideologickými ideovými a podobnými. sračkami
Toto video vysvetľuje čo myslím
Počty obetí v mene toho, čo neexistuje, si doplň.
sa prehána už s tým, ne?
Blbosť, je to preto že mozog sa vyvíja ešte dlho po narodení dieťaťa. Zatiaľ čo napríklad kôň vie chodiť už hneď po narodení.
Na taký prípad ktorý popisuješ som narazil len jediný krát a to v škôlke, a to aj tak mal určité problémy.
Áno, toto všetko naozaj existuje aj medzi zvieratami.
Preto nechápem ľudí čo tvrdia že všetky druhy zvieratá sú v niečom lepšie. Myslím si že obe skupiny dokážu urobiť veľa dobrého aj zlého, akurát človek má širšie možnosti realizácie v oboch smeroch.
Uvediem ti príklady : keď ti kocúr v noci zhadzuje veci zo skrine tak si povieš: "ok, veď je to len zviera. určite na to má nejaký dôvod."
Keď mladík v noci vytrhne poštovú schránku alebo rozbije zastávku tak je považovaný za kokota.
Tiež si myslím že je mnohokrát nezmysel hovoriť o nezištnej láske zo strany zvieraťa. Kŕmiš ho, dávaš mu bývanie, hračky, umývaš ho, hráš sa s nim atď.
Ono sa musí na revanš k tebe raz za čas pritúliť.
Takéto prípady existujú aj medzi ľuďmi - vtedy sa to zvieratko volá zlatokopka a toto správanie je vnímané ľuďmi negatívne.
Viem že som použil troška smiešne príklady ale dúfam že objasňujú čo sa snažím povedať. Množstvo ľudí si zvieratá idealizuje a vždy si väčšmi všíma to pekné a neuvedomuje si čo je za tým. Zvieratá a ľudia sú si podobní viac ako si mnohí myslia.
samozrejme, že ma to rozplakalo...
ah...
PRESNE TAK s tým jedlom a pritulením pri zvieratách si to povedal presne ako si to myslím. Ja som to vždy tak vnímal, a keď som to povedal otcovi že ten pes ťa má rád len preto že mu dávaš jesť púšťa ho von chodíš s ním do lesa, tak tvrdohlavo ti bude hovoriť že nie.
@mcvpn
Neviem či je o tomto natočený nejaký film, teda áno pri prezeraní som na jeden narazil ale aj to len v poľštine.
prejavy násilia v ľudskej spoločnosti, napríklad rôzni masoví vrahovia, posielanie ľudí do gulagov alebo holokaust nemajú v zvieracej ríši obdobu.
tuto antifunebracka práve poslúžil ako veľmi pekný príklad toho, prečo sú ľudia nebezpečnejší a viac agresívni ako zvieratá.
ešte k tomu kocúrovi a mladíkovi - u mladíka sme si istí, že vie aké máme momentálne pravidlá v spoločnosti, aké sú následky jeho konania a že by to nemal robiť. keď kocúr zhodí veci zo skrine, nevieš čo je za tým, či si uvedomuje čo to pre teba znamená, už preto že nemáme možnosť poznať čo prebieha tej mačke v mozgu by sme ju nemuseli hneď porovnávať s tým vandalom
Napíšem ti to takto.
Existoval jeden dávnejší prípad, malého chlapca ktorý sa rád dotýkal svojich genitálií.
Jeho rodičia a starý rodičia mu ale hovorili: "To nerob lebo pôjdeš do pekla, kde budeš horieť zaživa vo večnom plameni a na večné veky"
Vieš čo ten chlapec urobil urezal genitálie niektorým svojim kamarátom len aby ich od toho čím ho strašili jeho rodičia a starý rodičia ušetril.
Je tento človek násilný? Alebo len chcel pomôcť ostatným aby sa nedostali na to "imaginárne" miesto ktorým ho strašili?
Prakticky ho tak vystrašili, bol tak vystrašený že si myslel že to miesto naozaj existuje a všetci ktorý robia to čo on tam pôjdu tak spravil to čo spravil.
A je aj pravda že každé násilie má niekde svoj pôvod, ale zasa - to ale neznamená že všetko ľudské násilie sú len pudy ako u zvierat.
Celkom mi dávajú zmysel názory Ericha Fromma, ktorý tieto veci skúmal. Tú ľudskú agresivitu, ktorú nazýva ´´zhoubnou agresivitou´´ v ríši zvierat skutočne nevidíme, popisuje ju ako ničivú túžbu týrať a zabíjať. Škoda že takto o tom neviem povedať viac, ale niečo si od neho prečítam, keď ho aj S. Grof spomína v knihách
Nepoznám ale asi prečítam, ja čo poznám tak jedine Jacque Fresco mal na to dobré prednášky a to že naozaj žiadny z ľudí sa na Zem nenarodí s takými myšlienkami. Čo treba spraviť aby ich ani keď sú dospelý nemali?
Treba ich tak vychovať, napríklad je určitá skupina/okruh ľudí ktorý vedia že násilie nič nerieši tak tak vychovávam aj svoje dieťa/deti predsa.
Ostatných neovplyvníš tak aspoň tí ktorý to tak vnímajú nech tie deti aj tak vychovávajú veď predsa naozaj je to náš obraz budúcnosti.
A keď bude dosť detí takto vychovaných to
pretože zvieratá by takéto niečo nikdy nikomu nespravili. (pokiaľ sa nebavíme o umučení napr. nočného motýľa mačkou domácom, ktorá má dosť papania, teda to robí len preto, lebo to má vo svojej prirodzenosti šelmy.)
ono je to výsostne ľudské a nie zverské.
Za tú výchovu detí k tomu že násilie nič nerieši som samozrejme všetkými desiatimi, ale na druhej strane si myslím že ak to niekto v sebe má, aj tak sa to preukáže, výchova nie je všetko.
Toho Fresca si omrknem : ) u Fromma je to dielo: Anatomie lidské destruktivity
Súhlasím áno dieťa toto všetko vníma "že prežívame aj pôrod, máme spomienky aj na život v mamkinom bruchu"
"lamb", jeden rad výsledkov
"calf", 1 rad výsledkov
iné zvraty. uau.
ako mi potom vysvetlíš že majster v thajsom boxe je vegán
vravíš keby krava mohla, zabije ona teba
takú pičovinu som mohol čakať len od teba
sójááá, sójááááa, láska moja!
pohánková kaša, láska naša!