Ahoj . Plánujem kúpiť nejakú elektroniku a okuliare z USA do ceny 300-400€ . Ako je to s clom a dph ? Ako zistia hodnotu balíka na colnici a nad ake sumy platim clo a dph ?
cenu zistia podľa toho, čo napíše odosilateľ. A keď sa im to nebude zdať, tak od teba budú žiadať nákupný doklad - blok, faktúru, výpis z internetovej objednávky.
@fury vedia si na internete pozriet trhovu cenu. Cize ak sa bezne predava dana elektronika za 300 eur a predajca ti poslal fakturu na 30 eur tak si mozes byt isty, ze ti to colnici stopnu a budes musiet dokazovat, ze si to naozaj kupil za 30 eur. Ak to nedokazes, tak najdu tento tovar za najvyssiu moznu cena a tu zdania a preclia. Mozes si potom zaplatit znalca, ktory to ohodnoti. Toto natahovanie s colnikmi ta kludne bude stat aj 2 mesiace zivota. Ak tam mas znameho, tak vies ako to vyries, ak nemas tak sa s nimi ani nema vyznam natahovat.
@tommyhot Ok keby som sa nejako dohodol s predávajúcim nech dá danú cenu na tovar ale ja ju zaplatím . dajme tomu, že okuliare budu stáť 50€ ale nech to dá na 20€ co aj zaplatím a potom mu pošlem 30€ nejako takto sa to ojebať nedá ?
@8 vsak mu napis, nech ti to posle as a gift, btw ked neobjednavas vela pravdepodobne nebudes platit ziadnu dan, ani clo, lebo nase "colne urady" by explodovali, keby mali riesit vsetky zasielky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Problém mám aj tu, že to bude minimálne 3-4baliky