Neviem, nič moc asi. Nemám na to názor, beriem človeka normálne takého aký je. Nemusí mi hovoriť že nechce deti. Ja tiež o tom ani neuvažujem a skôr nie ako áno. Ale ako asi by som si to vedel predstaviť keby bolo zabezpečenie, bývanie a peniaze a druhá polovička. Treba to niekam posunúť predsa... ani svadbu nejak nie... ale tak po čase prečo nie ...
Ked si zena planuje zivot bez deti, tak to zrejme bude fungovat len z muzom, ktoremu tato myslienka lahodi. A co si mam o takej zene pomysliet? Niektore zeny chcu mat deti a niektore zase nie. Ja som v tomto uplne liberalny, ale to hlavne preto, lebo ma to nepali. Keby som mal vztah so zenou a zrazu by na mna vybalila fakt, ze nechce mat deti, tak moja prirodzena reakcia je to, ze to nie je uplne prirodzene a asi by som chcel vediet, preco ma taky nazor, ci to nie je nieco, co je len dosledok nejakej traumy. Tiez by asi zalezalo na tom, kto to je a ako sa k tomu stavia, a co pre mna ta zena znamena. Mat dneska deti, alebo skor nemat dneska deti je celkom normalne a rozumne. Je to velka zodpovednost, aj ked mnohym ludom vyhovuje, ze nechaju vyrast svoje deti takpovediac v popolniku. Myslim si, ze by si deti clovek nemal zaobstaravat za ucelom zahnania nudy, alebo z principu, ze sa to tak robi, alebo aby si na nich odvadzala svoju frustrovanost. Treba sa zmierit s tym, ze deti by mali mat iba ludia, ktori su ochotni sa im venovat v takom rozsahu, aby bola rec o skutocnej vychove, aby neboli len zbytocny odpad v ich ubohom zivote. Takze, ak zena nechce mat deti, nema v mojich ociach mensi respekt, ani hodnotu. Je to proste clovek, ktory vie co chce. A nech si vyberie partnera, ktory ich nechce tiez. Je mi to fakt u prdele, co chcu zeny. (nevydrzal som to, uz to zo mna chcelo ist von)
Žena-nežena, človek môže robiť v živote pekné veci najrôznejšieho druhu. Patrí medzi ne aj založenie rodiny a výchova potomstva. Rovnako však medzi ne patria aj veci, ktoré s vlastnou reprodukciou nemajú dočinenia.
A ja mám rád ľudí, ktorí chcú vo svojich životoch dosahovať pekné veci. Takže za predpokladu, že viem o dotyčnom človeku* len toľko, že plánuje svoj život bez detí, zaujímalo by ma (ale úprimne, nemá to vyznieť ako rýpanie), čím chce vyplniť svoj život a čo chce dosiahnuť.
* Zámerne nepíšem ženu, lebo zarovno by tu pre mňa mohla stáť otázka "Čo si myslíte o mužovi, ktorý plánuje svoj život bez detí?"
A rovnako by ma zaujímalo pri človeku, ktorí plánuje mať v živote deti, či je na to pripravený. Lebo stále lepšie nechcieť mať deti, než chcieť ich a nevedieť sa o ne postarať / nevedieť im poskytnúť dôstojný štart do života.
Že je to ok, ak to tak chceš.. No raz sa možno vydáš za muža s ktorým budeš chcieť rodinu, alebo on s tebou, takže v mládí to takto vyhlásiť ešte neznamená, že to tak naozaj bude.. V mojom okolí majú deti presne tie baby, o ktorých by to pred pár rokmi nikto nepovedal, takže jeden nikdy nevie
už len táto otázka je dôkazom, že ľudia majú pocit, že majú právo súdiť druhých a starať sa im do života. čo ma po tom či niekto chce alebo nechce dieťa? kým to nie je môj partner/ka tak mi to môže byť ukradnuté... a ja deti nechcem tiež, moja frajerka tiež nie, takže sme sa dobre našli. v tomto smere to vnímam kladne. u iných mi je to srdečne jedno.
No neviem.. Asi by som si povedala.. No OK teda však keď nechce, asi má na to dôvod... Vždy lepšie ako keby sa potom nevedela o ne postarať Hoci ja by som veľmi chcela mať deti a neviem si predstaviť, že by som celý život mala prežiť iba tak bez potomka... Asi by mi bolo smutno.
Ako...napr.. ja nemam vztah k detom (absolutne ziaden). Ale sestra bude mat dievcatko a dost sa nanho tesim a je dost mozne ze sa zmeni postoj k detom. Ono si mlada ...a mozno si to rozmyslis..ale zasa ak nie tak je to Ok. Lepsie nemat ziadne deti ked sa na to necitis.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
A ja mám rád ľudí, ktorí chcú vo svojich životoch dosahovať pekné veci. Takže za predpokladu, že viem o dotyčnom človeku* len toľko, že plánuje svoj život bez detí, zaujímalo by ma (ale úprimne, nemá to vyznieť ako rýpanie), čím chce vyplniť svoj život a čo chce dosiahnuť.
* Zámerne nepíšem ženu, lebo zarovno by tu pre mňa mohla stáť otázka "Čo si myslíte o mužovi, ktorý plánuje svoj život bez detí?"
A rovnako by ma zaujímalo pri človeku, ktorí plánuje mať v živote deti, či je na to pripravený. Lebo stále lepšie nechcieť mať deti, než chcieť ich a nevedieť sa o ne postarať / nevedieť im poskytnúť dôstojný štart do života.