Ja väčšinou volám tie trojeurové, takže platím tri eurá. Ale raz som mala depku a bol tam taký milý ujo, ktorý ma rozveseľoval a bol hrozne zlatý, tak som mu dala štyri eurá, že to je dobré
@majmarad zober si to tak, že nie každý má peniaze na rozdávanie ako "tringelty" a aspoň to poteší jeho dušu, keď nechá aj tých 20 či 50 centov.
Raz som nechala ujovi 50 centov, lebo sa (očividne schválne) príliš dlho hrabal v peňaženke. A boli to asi posledné peniaze, čo som vtedy mala. Inak taxíkmi nechodím.
Nechápem tieto reči okolo tringeltov, davam max do tých 50 cementov keď človek prijemne vystupuje, urobí niečo nad rámec roboty ale však tí ľudia to majú zaplatené, majú danú cenu tak aj keby nedam žiaden tringelt nevidím problém len ľudia si akosi zvykli na tringelty, v iných odvetviach ti kto dá tringelt ?
Taxikom som isiel parkrat v zivote no a je to tak drahe ze urcite nie este aj tringelt akurat Trnavu chvalim tam za 2€ aj za 1,80€ tusim sa da po celom meste vozit no tak keby som isiel tym za 1,80 mozno by som nechal 2
No kedže taxíkom chodím iba nad ránom spoločenský unavený a normálna taxa ku nám je 9€ tad dám 10, ale keď si opýta 13-14 tak mu dám do posledného centu a nič viac
Nenechávam, mne to popravde ani nenapadlo akože v reštaurácii mi to príde normálne, ale ja som fakt doteraz nevedela, že sa to robí s taxikármi okrem toho bývam v meste, kde sú 3-eurové taxíky, naša štvrť je súčasťou mesta a ak ma chcú doniesť až pred dom, platím 5 eur... čo mi samo o sebe príde potom divné dávať tringelt, keď tých pár ulíc sú 2 eurá navyše..
podla toho aki su. niektori si fakt sprosti a neochotny, tym nie, ale taki co mi sami od seba pomozu tak kludne... ked som sa naposledy stahovala tak mi pomahal ujo so skatulami sice nie az hore k bytu ale aspon do vchodu jemu som nechala dost...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Ľudia si dosť často (hlavne na Slovensku) mýlia tringelt s dorovnaním sumy Ale najskôr to na smiech nebude
Buď nedám žiadny ak nemám, alebo dám teda normálny.
@majmarad zober si to tak, že nie každý má peniaze na rozdávanie ako "tringelty" a aspoň to poteší jeho dušu, keď nechá aj tých 20 či 50 centov.
Čašníkom ale nechávam a sem tam aj donáške jedla.